Nemaš ti preko čega prelaziti. Ako ga ti nisi prizivao, ne znači da nije prizivan. Isto kao Prcić, a danas Štilić.Dead Man Walking wrote:Da ti predjemo preko Hadzica spasioca...A_A_AKCIJA wrote:Provjerite info prije nego odvalite. Je li Advocaat manje plaćen?VCorp wrote: Kakvo je to ponašanje najplacenijeg selektora u regiji ?
Da se razumijemo, Zuka ima mjesta u reprezentaciji. Krivo mi je što je krenuo sa pričom, koja je vrlo ozbiljna, ali je isto tako treba dokazati.
Jebiga, u normalnim zemljama kada nekoga optužiš za reket (a Zuka Papeta upravo optužuje za to), onda jedan od njih dvojice bude kažnjen ili zatvorom (reketaš) ili novčanom kaznom (klevetnik). Bojim se da ne bude ništa od navedenog osim prazne i negativne priče.
Zuka, ako je čovjek, treba da izgura ovu priču do kraja, ako stoji i dalje iza nje. Sve što je naveo je jako lahko dokazati, sada je na njemu.
Advocaatova plata je nesto ispod 25k eura, na sto ima nekakve bonuse u slucaju plasamana. Podsjecanja radi, covjek je prije toga radio za paltu od 7 miliona istih tih evrica. Izracunaj koliko puta manje ce sad zaradjivati, cisto da se vidi da ima itekako "skupih" trenera koji su spremni doci raditi za manje u slucaju da se radi o perspektivnim ekipama.
A sto se tice Zukanovica, iako zvuci kao optuzba, on pravno nije direktno optuzio nikog nego je postavio pitanje "sta bi bilo da mu je menadzer Sead Susic, da li bi stvari bile drugacije" a to i mene zanima. Sta ti mislis?
Advocaat dolazi na nulu i treba da se dokaže. Pape je prvi ciklus imao platu desetak puta manju nego sada. Ovo mu je treći ciklus i izborio se za lovu za svoj ugovor u Brazilu.
Opet, ponavljam, da imam dilemu Pape -Advocaat, ne bih se dvoumio sekunde. Advocaat je dokazani stručnjak i imao bi veliku prednost.
Zuka se zajebao, jer ga je neko nahajcao, to se vidi iz aviona. Ne možeš tražiti profesionalnost, ako je ne ponudiš. Niti jedan selektor ga ne bi zovnuo ako ima istine u tome da je pričao što je pričao. Viza za USA je vrhunac gluposti za šta optužuje Papeta.
Tačno se vidi da neko radi kampanju izvana, da se pokvari atmosfera među igračima. Izmišljaju se afere, ne bi li se reprezentacija okliznula i došao neko ko trlja ruke u sjeni i čeka momenat. Nedao Bog, ako se to desi, vidječemo ko će biti najglasniji.
Moje mišljenje nije bitno, jer ga svako ima, pa i ja. Bitne su činjenice i šta ko može dokazati, jer su ovo teške optužbe. Kažem, za zatvora i kazne za klevetu. Činjenice govore da u Reprezentaciji imamo jednog iz Germanije i još 2 bivša. Takođe, jedan aktivni član Germanije, a bivši reprezentativac (Zahirović), ne igra. To su činjenice, a ostalo je samo priča.
Zuka je ozbiljno zakuhao i ima priliku da bude spasilac BiH fudbala, ako je ovo istina što govori. Na njemu je hoće li lajati ko nezadovoljna tetka ili dokazati da je principijelno bolji od Papeta. Kaže, zvao, kumio molio, Pape ništa. To se dokaže za 5 minuta listingom telefona i emailova. Ako ovo dokaže, ja ga lično predlažem za kapitena do penzije. Jel pošteno?