Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
-
Zazaaa
#251 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
nije isto zavrsiti 3 mjeseca kurs u njemackoj i raditi u starackom domu, i zavrsiti 4 godine srednje skole i 6 mj.prakse u bolnici-domu zdravlja i polozit drzavni ispit u bosni, kako ne shvatate. Ja ne mogu shvatit nase ljude koji tamo odu da rade za 1200-1400e brutto, uostalom ne znam kako mogu dobiti radnu i boravisnu dozvolu na osnovu tolike plate, te mizerne plate imaju nasi tamo sto su ostali poslije rata poluobrazovani i polozili taj neki min.kurs od 3mj. Mi ovdje pricamo o BH gradjanima koji iz BH idu tamo a ne da tamo vec zive. Cinjenica je da je to jako tezak posao, kao i svaki dr.jos jedna gorka cinjenica je da si stranac. Zviz ako imas jako blisku osobu tamo sto radi taj posao, imam ih i ja ne jednu vec puuuuuno njih koji imaju totalno dr iskustva, i imam puno prijatellja koji tamo rade ausbildung za krankenpflegehelfer koja traje 3 god.
-
Zazaaa
#252 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
znas li kolika je potrebna plata, koliki stan i sta sve jos za spajanje porodice u njem(jedno dijete 3g i zena)?Zviz wrote:Ne ja al me imam najblizeg moguceg roda koji radi, pa neke stvari znam iz prve rukeZazaaa wrote:zviz jel ti radis kao "njegovatelj", medicinski tehnicar ili doktor medicine u njemackoj?
Imao sam mogucnost da radim kao doktro u medicini ali se predomislio za psihijatra, kontas kao doktor medicine nak pacijentu bude sta ja sam kriv, a kao psihijatar sta mu ja mogu i nako je blesav bio recimo ako se okaciOvo drugo je sala.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#253 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Zazaaa wrote:znas li kolika je potrebna plata, koliki stan i sta sve jos za spajanje porodice u njem(jedno dijete 3g i zena)?Zviz wrote:Ne ja al me imam najblizeg moguceg roda koji radi, pa neke stvari znam iz prve rukeZazaaa wrote:zviz jel ti radis kao "njegovatelj", medicinski tehnicar ili doktor medicine u njemackoj?
Imao sam mogucnost da radim kao doktro u medicini ali se predomislio za psihijatra, kontas kao doktor medicine nak pacijentu bude sta ja sam kriv, a kao psihijatar sta mu ja mogu i nako je blesav bio recimo ako se okaciOvo drugo je sala.
1.250€ netto (koji euro gore dole) koliko u proseku imaju je skoro pa nedovoljno za jedno a gdje jos djete i jedno odraslo...
ispod 2.000€ netto je vec natezanje, a isto zavisi gdje, nije isto Flensburg, Rostock, Bonn, Frankfurt ili München.
Ako ides na tu varijanti "njegovatelj(ica)" pa spajanje itd. Nisam skroz u toku ali cisto sumljam da ce ti Njemacke vlasti dozvoliti... to je emigracija a ne rad... a koliko povjeljivih izvora gledaju u kojem si civilnom stanju...
-
Zazaaa
#254 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
1.250€ netto (koji euro gore dole) koliko u proseku imaju je skoro pa nedovoljno za jedno a gdje jos djete i jedno odraslo...
ispod 2.000€ netto je vec natezanje, a isto zavisi gdje, nije isto Flensburg, Rostock, Bonn, Frankfurt ili München.
Ako ides na tu varijanti "njegovatelj(ica)" pa spajanje itd. Nisam skroz u toku ali cisto sumljam da ce ti Njemacke vlasti dozvoliti... to je emigracija a ne rad... a koliko povjeljivih izvora gledaju u kojem si civilnom stanju...[/quote]
rosenheim je upitanju, plata netto oko 1500e plus imao bih garanta za uzdrzavanje koji je doktor u njem, a zena prica tecno njem i posjeduje takodjer dipl med teh.
Ako ides na tu varijanti "njegovatelj(ica)" pa spajanje itd. Nisam skroz u toku ali cisto sumljam da ce ti Njemacke vlasti dozvoliti... to je emigracija a ne rad... a koliko povjeljivih izvora gledaju u kojem si civilnom stanju...[/quote]
rosenheim je upitanju, plata netto oko 1500e plus imao bih garanta za uzdrzavanje koji je doktor u njem, a zena prica tecno njem i posjeduje takodjer dipl med teh.
- Zviz
#255 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
rosenheim je upitanju, plata netto oko 1500e plus imao bih garanta za uzdrzavanje koji je doktor u njem, a zena prica tecno njem i posjeduje takodjer dipl med teh.[/quote]Zazaaa wrote:1.250€ netto (koji euro gore dole) koliko u proseku imaju je skoro pa nedovoljno za jedno a gdje jos djete i jedno odraslo...
Ako ides na tu varijanti "njegovatelj(ica)" pa spajanje itd. Nisam skroz u toku ali cisto sumljam da ce ti Njemacke vlasti dozvoliti... to je emigracija a ne rad... a koliko povjeljivih izvora gledaju u kojem si civilnom stanju...
To oko spajanja je tombula. Iskreno da ti kazem. A Njemacka je jedina drzava u Europi pa caki i Svjetu koja je sutnula velik broj Jugovica nazad na Balkan. Necu se usuditi davati prognoze oko spajanja. To sto imas garanata, je dobro, ali ti si ovisnik od njega, nek sutra kaze ne mogu vise, sta onda... moras biti samostalan kako god okrenes. 1.500€ za dvoje odraslih, djete - tesko. Treba stan platiti, treba ono treba ovo... nek ti je stan 600€ to ti je 40%. Zlatno pravilo stanarina ne bi trebala da prelazi 1/3 netto plate, a idela za komotan zivot je 1/4 ili nize.
Skup je taj dio Njemacke. Sve oko München i dole uz Alpe je skupo za prosjecnog Njemaca a pogoto za one iz Istocne Njemacke, jer tu ti vecinom Njemacki bogatasi imaju svoje vikendice itd. Pretezno u tom dijelu zivi dosta bogatij sloj Njemaca - osim Wiesbaden-a tamo se voze najjaca auta u Njemackoj neki dan citao novinama
Za Balkance je najpovoljnij dio po zaradi i cijenama tamo neka relacija Bremen - Hannover - Wolfsburg.
- TDK-90
#256 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
I ja sam u Ro i imam svjeze iskustvo u vezi spajanja porodice landratsamt Rosenheim je trazio izvod tri zadnje plate minimum je 400 eura po osobi netto,stan minimum 12 qm po osobi ,5godina staza u Njemackoj i advokat na sve to jer su Mülhdorf Traunstein i Rosenheim najgori po pitanju vize spajanje porodice produzenje vize i sl Najbolji i najliberalniji je München
-
Zazaaa
#257 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
nisam znao da se mora imati 5 g staza, jel moze bez toga il je to obavezno???? jer mi je prijatelj u minhenu nakon 3mj doveo zenu i dijete a vozi kamion i nema nista vecu platu al nakon 3 mj je predo eno mala je vec u vrtic upisana....TDK-90 wrote:I ja sam u Ro i imam svjeze iskustvo u vezi spajanja porodice landratsamt Rosenheim je trazio izvod tri zadnje plate minimum je 400 eura po osobi netto,stan minimum 12 qm po osobi ,5godina staza u Njemackoj i advokat na sve to jer su Mülhdorf Traunstein i Rosenheim najgori po pitanju vize spajanje porodice produzenje vize i sl Najbolji i najliberalniji je München
- Zviz
#258 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Mislim da je povezano sa ne ogranicenim boravkom koji tek stices kad imas crno na bijelo non-stop 5 godina radnog staza. Da na osnovi ne ogranicenog boravka samo mozes se s nekim spojiti.Zazaaa wrote:nisam znao da se mora imati 5 g staza, jel moze bez toga il je to obavezno???? jer mi je prijatelj u minhenu nakon 3mj doveo zenu i dijete a vozi kamion i nema nista vecu platu al nakon 3 mj je predo eno mala je vec u vrtic upisana....TDK-90 wrote:I ja sam u Ro i imam svjeze iskustvo u vezi spajanja porodice landratsamt Rosenheim je trazio izvod tri zadnje plate minimum je 400 eura po osobi netto,stan minimum 12 qm po osobi ,5godina staza u Njemackoj i advokat na sve to jer su Mülhdorf Traunstein i Rosenheim najgori po pitanju vize spajanje porodice produzenje vize i sl Najbolji i najliberalniji je München
-
Zazaaa
#259 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
evo na str ambasade upute za medicinare
za zaposlenje kao medicinsko osoblje:
• dvojezični ugovor o radu potpisan od svih strana učesnika (njemačka Agencija za rad,
BIH Agencija za rad i zapošljavanje, poslodavac iz Njemačke i posloprimac)
• dokaz o kvalifikaciji/svjedočanstva, prevedana na njemački jezik
• Dokaz o poznavanju njemačkog jezika, najmanje B1 certifikat izdat od strane Goethe
Instituta, ÖSD-a, TelC GmbH ili TestDaF
• Uvjerenje izdato od centralne Agencije za rad i posredovanje (ZAV).
•U pojedinačnim slučajevima Ambasada može zahtijevati dodatnu dokumentaciju.
Nepotpuni zahtjevi nažalost ne mogu biti primljeni na šalteru.
Bitne upute:
• Dozvola za rad mora biti predata prije apliciranja za vizu.
• Postojeći ugovor o radu odnosno čvrsta ponuda za posao ne podrazumijeva
pravo na radnu dozvolu.
• Nijemci i EU-državljani se kod dodjele radnih mjesta tretiraju prioritetno.
• Obzirom da je za vizu potrebna saglasnost Savezne agencije za rad, obrada zahtjeva može
trajati i do mjesec dana.
za zaposlenje kao medicinsko osoblje:
• dvojezični ugovor o radu potpisan od svih strana učesnika (njemačka Agencija za rad,
BIH Agencija za rad i zapošljavanje, poslodavac iz Njemačke i posloprimac)
• dokaz o kvalifikaciji/svjedočanstva, prevedana na njemački jezik
• Dokaz o poznavanju njemačkog jezika, najmanje B1 certifikat izdat od strane Goethe
Instituta, ÖSD-a, TelC GmbH ili TestDaF
• Uvjerenje izdato od centralne Agencije za rad i posredovanje (ZAV).
•U pojedinačnim slučajevima Ambasada može zahtijevati dodatnu dokumentaciju.
Nepotpuni zahtjevi nažalost ne mogu biti primljeni na šalteru.
Bitne upute:
• Dozvola za rad mora biti predata prije apliciranja za vizu.
• Postojeći ugovor o radu odnosno čvrsta ponuda za posao ne podrazumijeva
pravo na radnu dozvolu.
• Nijemci i EU-državljani se kod dodjele radnih mjesta tretiraju prioritetno.
• Obzirom da je za vizu potrebna saglasnost Savezne agencije za rad, obrada zahtjeva može
trajati i do mjesec dana.
-
intruder12345
#260 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Zdravo, zanima me da li se može dobiti posao u Njemačkoj ako se ima završena visoka zdravstvena škola ali bez srednje medicinske? Zavšila sam gimnaziju i Visoku zdravstvenu, Jezik znam odlično, ali eto jedini problem mi sad što čujem da valjda treba imati obavezno završenu srednju medicinsku
hvala puno na odgovoru 
- forumskivojnik
#261 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
https://www.kliniken.de/kliniken/a-z/kl ... en-961.htmintruder12345 wrote:Zdravo, zanima me da li se može dobiti posao u Njemačkoj ako se ima završena visoka zdravstvena škola ali bez srednje medicinske? Zavšila sam gimnaziju i Visoku zdravstvenu, Jezik znam odlično, ali eto jedini problem mi sad što čujem da valjda treba imati obavezno završenu srednju medicinsku![]()
hvala puno na odgovoru
http://www.kliniken.de/kliniken/a-z/kli ... z-4227.htm
Kolega evo ti spisak zdravstvenih ustanova u Njemačkoj i Austriji,abecednim redom su uvršteni svi gradovi u Njemačkoj i Austriji pa kada izabereš grad klikni na njega i prikazat će ti se sve zdravstvene ustanove u tom gradu, pristupni linkovi i sve ostale kontakt informacije pa lijepo direktno i bez ikakvog posrednika na linku zdravstvene ustanove pod
Beruf & Karriere traži prikazana slobodna radna mjesta, pa ako ti nešto odgovara (tvojim kvalifikacijama i radnom iskustvu) ti se LIČNO I DIREKTNO JAVI NA RASPISANI NATJEČAJ ako već vladaš jezikom.
Na forumu nemoj tražiti informacije te vrste jer će ti se javiti ISKOMPLEKSIRANI BAUŠTELCI tipa @zviza "To oko spajanja je tombula." kao i "vlasnici" lažnih i na sumnjiv način stečenih diploma sa svojom percepcijom i poimanjem nečega o čemu nemaju pojma.
Evo ti kao primjer konkurs iz jedne klinike u Muenchenu
Stellenangebote für Pflegekräfte / http://www.schoen-kliniken.de/karriere/ ... %5b%5d=pfk
Na ovaj način sama sebi, u gradu svoga izbora, pronađi zdravstvene ustanove i prijavi se na konkurse. Nećeš od svih biti pozvan na razgovor niti će ti se svi javiti ali od jednog većeg broja ćeš sigurno dobiti bilo kakav odgovor. Ovo sam ti napisao iz ličnog iskustva jer sam na ovaj način i ja SAM SEBI našao posao.
Španci koji su ovdje, gdje ja radim, svi su studirali kao i ti i svi moraju proći proceduru priznavanja diplome kao što ćeš i ti.Položen prijemni u BiH MORAŠ IMATI i Visoku medicinsku školu će ti priznati ovdje kao srednju školu.
Last edited by forumskivojnik on 03/10/2014 15:11, edited 1 time in total.
- Zviz
#263 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Rodjen si izgleda pod velikim pritiskom. Kao prvo, ko ovdje prica o nekim posrednicima i baustelcima nego ti sam... navodno svajetujes nesto tj. evo ti linkovi pa biraj. Mogao si udatiti google link i reci trazi ako vec znas jezik, pa ce ti sve izbaciti Google. Spajanje je tombula i to ce ti svak potvrditi, kao prvo niti moze istog vremena se spojiti a kao drugo spajanje zavisi i od drugih par pritanja tako da cijelokupna "kombinacija" mora biti tacna odnosno ispunjenea da bi mogao uopste doci na red za razmataranje i i opet se o tom odlucuje. I nemoj da vako kazem sra** jer ti si mozda jucer zdipio van BiH a ima nas koji decenimaja zivimo van tih prostora, ima nas koji smo 80% svog zivota proveli van tih prostora, i ima nas koji smo kod kuce van tih prostora a ne na tim prostorima... Ljudi nemaju para za kockanje i setanje po njemackoj i razgovorima, ljudi traze 100% granaciju tj. daj posao 100% nema ono ovo... ovo znam, hajd daj mi da radim i da zaradjujem... To sa tim pisanjem na zdravstvene ustanove, moze potrajati i dvi tri godine da nesto konkretno iskrsne, opet ako neko ima neke debele kontakte naravano da ide brze... sve u svemu BiH nikako nije na povoljnom mjestu, jer ipak ti isti SPANCI imaju prednost jer su dio te neke Unije dok BiH nije. Postavio si jednacinu tako kao da je ko noz kroz puter sve a budi malo otvorenij ako kazes da iz prve ruke pisies hajd ispicaj nam na koliko si poziva bio pozvan i ostale komplikacije koje si imao. Pojedini Njemci ne mogu u svojoj drzavi doci do adekvatnog posla a gdje stranci...forumskivojnik wrote:https://www.kliniken.de/kliniken/a-z/kl ... en-961.htmintruder12345 wrote:Zdravo, zanima me da li se može dobiti posao u Njemačkoj ako se ima završena visoka zdravstvena škola ali bez srednje medicinske? Zavšila sam gimnaziju i Visoku zdravstvenu, Jezik znam odlično, ali eto jedini problem mi sad što čujem da valjda treba imati obavezno završenu srednju medicinsku![]()
hvala puno na odgovoru
Kolega evo ti spisak zdravstvenih ustanova u Njemačkoj i Austriji,abecednim redom su uvršteni svi gradovi u Njemačkoj i Austriji pa kada izabereš grad klikni na njega i prikazat će ti se sve zdravstvene ustanove u tom gradu, pristupni linkovi i sve ostale kontakt informacije pa lijepo direktno i bez ikakvog posrednika na linku zdravstvene ustanove pod
Beruf & Karriere traži prikazana slobodna radna mjesta, pa ako ti nešto odgovara (tvojim kvalifikacijama i radnom iskustvu) ti se LIČNO I DIREKTNO JAVI NA RASPISANI NATJEČAJ ako već vladaš jezikom.
Na forumu nemoj tražiti informacije te vrste jer će ti se javiti ISKOMPLEKSIRANI BAUŠTELCI tipa @zviza "To oko spajanja je tombula." kao i "vlasnici" lažnih i na sumnjiv način stečenih diploma sa svojom percepcijom i poimanjem nečega o čemu nemaju pojma.
Stellenangebote für Pflegekräfte / http://www.schoen-kliniken.de/karriere/ ... %5b%5d=pfk
Na ovaj način sam sebi, u gradu svoga izbora, pronađi zdravstvene ustanove i prijavi se na konkurse. Nećeš od svih biti pozvan na razgovor niti će ti se svi javiti ali od jednog većeg broja ćeš sigurno dobiti bilo kakav odgovor. Ovo sam ti napisao iz ličnog iskustva jer sam na ovaj način i ja SAM SEBI našao posao.
Španci koji su ovdje, gdje ja radim, svi su studirali kao i ti i svi moraju proći proceduru priznavanja diplome kao što ćeš i ti.Položen prijemni u BiH MORAŠ IMATI i Visoku medicinsku školu će ti priznati ovdje kao srednju školu.
- forumskivojnik
#264 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Zviz kao što sam i napisao da će se javiti neko poput tebe i eto javio se ti, balkanski neandertalac koji nije u stanju ni jednu prostu rečenicu gramatični ispravno napisati nego još uvijek (iako si navodno decenijama izvan BiH) koristiš, u govoru i pisanju, seoski riječnik i odaješ utisak osobe koja je beskrupulozna i ne preza ni od čega pa ni od krivih i lažnih "savjeta".Zviz wrote:Rodjen si izgleda pod velikim pritiskom. Kao prvo, ko ovdje prica o nekim posrednicima i baustelcima nego ti sam... navodno svajetujes nesto tj. evo ti linkovi pa biraj. Mogao si udatiti google link i reci trazi ako vec znas jezik, pa ce ti sve izbaciti Google. Spajanje je tombula i to ce ti svak potvrditi, kao prvo niti moze istog vremena se spojiti a kao drugo spajanje zavisi i od drugih par pritanja tako da cijelokupna "kombinacija" mora biti tacna odnosno ispunjenea da bi mogao uopste doci na red za razmataranje i i opet se o tom odlucuje. I nemoj da vako kazem sra** jer ti si mozda jucer zdipio van BiH a ima nas koji decenimaja zivimo van tih prostora, ima nas koji smo 80% svog zivota proveli van tih prostora, i ima nas koji smo kod kuce van tih prostora a ne na tim prostorima... Ljudi nemaju para za kockanje i setanje po njemackoj i razgovorima, ljudi traze 100% granaciju tj. daj posao 100% nema ono ovo... ovo znam, hajd daj mi da radim i da zaradjujem... To sa tim pisanjem na zdravstvene ustanove, moze potrajati i dvi tri godine da nesto konkretno iskrsne, opet ako neko ima neke debele kontakte naravano da ide brze... sve u svemu BiH nikako nije na povoljnom mjestu, jer ipak ti isti SPANCI imaju prednost jer su dio te neke Unije dok BiH nije. Postavio si jednacinu tako kao da je ko noz kroz puter sve a budi malo otvorenij ako kazes da iz prve ruke pisies hajd ispicaj nam na koliko si poziva bio pozvan i ostale komplikacije koje si imao. Pojedini Njemci ne mogu u svojoj drzavi doci do adekvatnog posla a gdje stranci...forumskivojnik wrote:https://www.kliniken.de/kliniken/a-z/kl ... en-961.htmintruder12345 wrote:Zdravo, zanima me da li se može dobiti posao u Njemačkoj ako se ima završena visoka zdravstvena škola ali bez srednje medicinske? Zavšila sam gimnaziju i Visoku zdravstvenu, Jezik znam odlično, ali eto jedini problem mi sad što čujem da valjda treba imati obavezno završenu srednju medicinsku![]()
hvala puno na odgovoru
Na ovaj način sam sebi, u gradu svoga izbora, pronađi zdravstvene ustanove i prijavi se na konkurse. Nećeš od svih biti pozvan na razgovor niti će ti se svi javiti ali od jednog većeg broja ćeš sigurno dobiti bilo kakav odgovor. Ovo sam ti napisao iz ličnog iskustva jer sam na ovaj način i ja SAM SEBI našao posao.
Molim te poštedi me tog tvog mentaliteta seoske sveznalice.
Ovo su zvanični linkovi od zdravstvenih institucija i radna mjesta su javno i transparentno objavljena. Tko traži posao izvan Bosne, a vlada jezikom, neka se direktno i bez posrednika javi na neki od tih oglasa. Naravno da neće biti pozvani od svih institucija na razgovor jer zaboga miloga zašto bi neka tehnički visokorazvijena Univerzitetska klinika iz Njemačke bila zainteresovana za medicinske sestre i tehničare iz medicinsko-tehničke pustinje kao što je Bosna i Hercegovina, a koji još nemaju ni odgovarajućeg radnog iskustva a ni znanja jezika minimalno B2 ili C1, ako može da bira radnu snagu iz tehnički naprednih zemalja kao i zemalja članica EU.
Ako je bolnica zainteresovana insistirat će prvo na telefonskom razgovoru pa tek onda slijedi interviju u samoj bolnici pod uslovom da im Radna biografija kandidata odgovara i da su se u telefonskom razgovoru uvjerili koliko dobro vlada jezikom.Za 3 mjeseca se sredi sva dokumentacija i počinje se raditi.
""Ljudi nemaju para za kockanje i setanje po njemackoj i razgovorima, ljudi traze 100% granaciju tj. daj posao 100% nema ono ovo..."
OPET TVOJ PREPOZNATLJIVI SEOSKI PRIMITIVIZAM!!!!! Tko nudi posao taj i bira kandidata sa vrhunskim kvalifikacijama, a tko traži posao i ako ima te kvalifikacije podignuće DUPE i otići na interviju za posao ili će ako PRODAJE MAGLU I POKUŠAVA SA LAŽNOM DIPLOMOM DOĆI DO POSLA U ŠVABIJI TRAŽITI PO FORUMU TAKVE POPUT TEBE DA IH "SAVJETUJU" i da im plaćaju za pronalaženje posla po kućnim njegama ili staračkim domovima.
Spajanje porodice je ZAKONOM UREĐENO za svaku pokrajinu posebno i tu im tvoja "TOMBULA" I TVOJ NAČIN POIMANJA ZAKONA NISU POTREBNI.
"Spajanje je tombula i to ce ti svak potvrditi, kao prvo niti moze istog vremena se spojiti a kao drugo spajanje zavisi i od drugih par pritanja tako da cijelokupna "kombinacija" mora biti tacna odnosno ispunjenea"
" Pojedini Njemci ne mogu u svojoj drzavi doci do adekvatnog posla a gdje stranci..."
Ovo je tačno!!! Nitko bez školske spreme i odgovarajuće kvalifikacije (diplome) ne može doći do posla. Ako je uz to još i "policiji od ranije poznata osoba", ako živi od socijalne pomoći bez obzira pod kojim uslovima je počeo da je prima neće doći ni do posla a ni do stana jer se sve prvo isprovjerava pa se onda sklapa ugovor.
Zapadne zemlje su uređene zemlje i sve je zakonom uređeno i tamo je sramota primati socijalnu pomoć i oni koji je primaju to skrivaju da ih se ne stigmatiše. To ti sigurno bolje od mene znaš jer sam ja vani odkako je BiH potpisala ugovor sa Njemačkom o zapošljavanju medicinskih sestara/tehničara.
A tko ne vlada jezikom i nije sposoban sam sebi tražiti posao , a ima validnu dokumentaciju, može u Njemačku preko GIZ-a iz Sarajeva i njihovog Triple Win projekta koji na svakom kandidatu kojeg posreduju zarade po 3700,00 EUR-a. Do sada su zaradili blizu Milion Eura na posredovanju u zapošljavanju u Njemačkoj i svi se moraju pomiriti sa čekanjem na prvi interviju i više od godinu dana, a ako u međuvremenu odustanu ili sami sebi nađu posao moraju tom istom GIZ-u PLATITI ZA IZLAZAK IZ TOG NJIHOVOG PROJEKTA.Još uvijek su u tom projektu kandidati koji čekaju na posao od maja 2013 godine.
- Zviz
#265 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Zaboli mene neka stvar sto ja vise nisam u stanju da napisem jedno prostu recenicu gramaticki koretktno, jer ja sa stim prostorima nepunih 30 godina nemam posla. I ne budi gnjavator da ti vako u brk kazem. Ti kad budes brojao miliona javi se eto pa nek svi znaju kako si uspi sakupi ih... a do tada smanji strasti... po prvi put si po nekom zapadu pa te strefila neka euforija... 
Kod mene je sasvim jasno, ja znam ti mozda znas ili ne znas tako ti je kod mene, a zasto ja znam, zato sto se zanimam, a zasto se zanimam zasto mi je cejf, da se zanimam.
Bosanci su u trecem redu kako ga odkrenes i to skupa sa Makedoncima, Siptarima, Uzbekistancima, Kinezima i ostalim.
Zasto, pa skoro svaki BiH drzavljanin sa diplom iz BiH mu samo priznaju stepen nize. Njemacka uopste nije ni izuzetak ni nista. Zanci da bi bio doktor u Njemackoj moras biti doktor+ u BiH. Druga stvar bez zasigurnog posla je suludo ici i traziti tamo posao. To vam ga isto dodje hocu da budem glumac nista idem u Holivud pa cu tamo kucati od vrata do vrata... ko para ima taj i muda maslom maze ali ja sam ipak ubjedjen, da u BiH ko ima duboke dzepove taj sebi kupi poziciju direktora a ne da trazi posao "njegovateljice" po Njemackim zdravstvenim ustanovama.
I za razliku tebe ja sam samo sela vidio u Austriji, Francuskoj, Svicarskoj i to zbog skijanja...
Ti od mene ne mozes nikako bolje znati pa da ste dvojica. Sto se mene tice idite jedite ta govna koja ih ti straci seru, nemam nista protiv ali ti postavljas stvari kao da je sve noz kroz puter. Mozda jest meni sve noz kroz puter, jer moj pasos nema ono I JA BIH U EU.
Kod mene je sasvim jasno, ja znam ti mozda znas ili ne znas tako ti je kod mene, a zasto ja znam, zato sto se zanimam, a zasto se zanimam zasto mi je cejf, da se zanimam.
Bosanci su u trecem redu kako ga odkrenes i to skupa sa Makedoncima, Siptarima, Uzbekistancima, Kinezima i ostalim.
Zasto, pa skoro svaki BiH drzavljanin sa diplom iz BiH mu samo priznaju stepen nize. Njemacka uopste nije ni izuzetak ni nista. Zanci da bi bio doktor u Njemackoj moras biti doktor+ u BiH. Druga stvar bez zasigurnog posla je suludo ici i traziti tamo posao. To vam ga isto dodje hocu da budem glumac nista idem u Holivud pa cu tamo kucati od vrata do vrata... ko para ima taj i muda maslom maze ali ja sam ipak ubjedjen, da u BiH ko ima duboke dzepove taj sebi kupi poziciju direktora a ne da trazi posao "njegovateljice" po Njemackim zdravstvenim ustanovama.
I za razliku tebe ja sam samo sela vidio u Austriji, Francuskoj, Svicarskoj i to zbog skijanja...
Ti od mene ne mozes nikako bolje znati pa da ste dvojica. Sto se mene tice idite jedite ta govna koja ih ti straci seru, nemam nista protiv ali ti postavljas stvari kao da je sve noz kroz puter. Mozda jest meni sve noz kroz puter, jer moj pasos nema ono I JA BIH U EU.
-
fuHad
#266 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Dragi Zviz.......
.......opet si od pogresnog dilera kupovao....daj, sto si se stiso, majka mu stara, daj koji euro vise, pa kupi pravu vutra....
...
- forumskivojnik
#267 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Zvizdiću moj dragi ti očigledno jedino u virtualnom svijetu imaš mogućnost da "koju pametnu prozboriš" jer si tamo gdje si "građanin trećeg reda" ma šta to po tebi značilo.Po načinu izražavanja da se zaključiti da si bezobziran i jako isfrustriran.Zviz wrote:Zaboli mene neka stvar sto ja vise nisam u stanju da napisem jedno prostu recenicu gramaticki koretktno, jer ja sa stim prostorima nepunih 30 godina nemam posla. I ne budi gnjavator da ti vako u brk kazem. Ti kad budes brojao miliona javi se eto pa nek svi znaju kako si uspi sakupi ih... a do tada smanji strasti... po prvi put si po nekom zapadu pa te strefila neka euforija...
Nijemci su u svojoj domovini a ti i ja smo ovdje stranci i gosti i oni su ti koji imaju prednost u svemu(što je i zakonom uređeno) ali ni tebi , ni meni kao ni bilo kojem drugom strancu ovdje nisu ni jedna vrata (osim u državnim institucijama)zatvorena i uspjeti može svatko onaj tko se trudi i vrijedno radi, uči i napreduje. Dragi moj nije ovdje mali broj profesora stranaca (koji nemaju njemački pasoš i njemačko državljanstvo) a koji su na rukovodećim pozicijama u njemačkom zdravstvu kao i u drugim institucijama.
I zato obuzdaj ti taj svoj krkansko-svađalački mentalitet i ne tipkaj nebuloze i laži po forumu.
U vrijeme digitalne ere se "ne ide" tražiti posao nego se sve obavlja online (iz dnevne sobe) pa tek onda se ide na interviju.
"Ti od mene ne mozes nikako bolje znati pa da ste dvojica. Sto se mene tice idite jedite ta govna koja ih ti straci seru, "
Ovo je jedan od dokaza koliko si ti bezobzirna i zla osoba.
Ako si tamo već 30 god.kako si naveo onda si sigurno i sam u trećoj životnoj dobi pa ti od srca želim upravo takvu staračku budućnost.
" ko para ima taj i muda maslom maze ali ja sam ipak ubjedjen, da u BiH ko ima duboke dzepove taj sebi kupi poziciju direktora a ne da trazi posao "njegovateljice" po Njemackim zdravstvenim ustanovama."
A tko VALIDNU I VLASTITIM TRUDOM I RADOM STEČENU DIPLOMU IMA NE OVISI NI O KOME I SAM SEBI NAĐE POSAO , PA MAKAR I NA KRAJU SVIJETA, I ŽIVI OD SVOG RADA I JOŠ IMA MOGUĆNOST DA DALJE UČI,USAVRŠAVA SE I NAPREDUJE.
Zvizdiću moj laka tebi noć ma kakvo "sranje" od komentara otipkao (neće okarakterisati mene nego tebe).Ja idem na počinak jer sutra radim.
-
paladinka
#268 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Stvarno, ovo za govna sto je napisao je bas primitivno, tek sad procitah, ne mogu da vjerujem da tako nesto moze jedna normalna osoba i da pomisli a kamoli da kaze . Sramota.....
Last edited by paladinka on 03/10/2014 23:09, edited 1 time in total.
- Kuna
#269 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Ode ova tema u PM
-
Nomo
#270 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
citao malo temu . njemacka je ozbiljna drzava i sve u pogledu placanja ili bilo cega je ok . u njemackoj je dobro je i prosjacima i skupljacima flasa i konzervi od pive po vozovima pa ce biti dobro i njegovateljicama . posao njegovateljice nije lagan . nijedan posao nije lagan . posteno doci do novca nije jednostavno . u njemackoj postoji satisfakcija za rad . praznici , bozicnica , godisnji odmor , bolovanje . sve placeno . zdravstveno osiguranje , jedno od najboljih u svijetu . socijalna zastita jedna od boljih u svijetu . odnos prema strancima jedan od najboljih na svijetu . sretno i dobro dosli u njemacku .
ps to sto ovaj zviz pise je u najmanju ruku cudno . cudno u najmanju ruku . daleko mu kuca od moje .
ps to sto ovaj zviz pise je u najmanju ruku cudno . cudno u najmanju ruku . daleko mu kuca od moje .
- Zviz
#271 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Ja niti se osjecam kao stranac niti sam nekog treceg reda, ti ako se tako osjecas to je tvoj dozivljaj, ne moj, ja imam sasvim dobra iskustva... Brate kad bi birao njemca ili bosanca za jarana to bi bio njemac - ne boli glava...forumskivojnik wrote:Zvizdiću moj dragi ti očigledno jedino u virtualnom svijetu imaš mogućnost da "koju pametnu prozboriš" jer si tamo gdje si "građanin trećeg reda" ma šta to po tebi značilo.Po načinu izražavanja da se zaključiti da si bezobziran i jako isfrustriran.Zviz wrote:Zaboli mene neka stvar sto ja vise nisam u stanju da napisem jedno prostu recenicu gramaticki koretktno, jer ja sa stim prostorima nepunih 30 godina nemam posla. I ne budi gnjavator da ti vako u brk kazem. Ti kad budes brojao miliona javi se eto pa nek svi znaju kako si uspi sakupi ih... a do tada smanji strasti... po prvi put si po nekom zapadu pa te strefila neka euforija...
Nijemci su u svojoj domovini a ti i ja smo ovdje stranci i gosti i oni su ti koji imaju prednost u svemu(što je i zakonom uređeno) ali ni tebi , ni meni kao ni bilo kojem drugom strancu ovdje nisu ni jedna vrata (osim u državnim institucijama)zatvorena i uspjeti može svatko onaj tko se trudi i vrijedno radi, uči i napreduje. Dragi moj nije ovdje mali broj profesora stranaca (koji nemaju njemački pasoš i njemačko državljanstvo) a koji su na rukovodećim pozicijama u njemačkom zdravstvu kao i u drugim institucijama.
I zato obuzdaj ti taj svoj krkansko-svađalački mentalitet i ne tipkaj nebuloze i laži po forumu.
U vrijeme digitalne ere se "ne ide" tražiti posao nego se sve obavlja online (iz dnevne sobe) pa tek onda se ide na interviju.
"Ti od mene ne mozes nikako bolje znati pa da ste dvojica. Sto se mene tice idite jedite ta govna koja ih ti straci seru, "
Ovo je jedan od dokaza koliko si ti bezobzirna i zla osoba.![]()
Ako si tamo već 30 god.kako si naveo onda si sigurno i sam u trećoj životnoj dobi pa ti od srca želim upravo takvu staračku budućnost.
" ko para ima taj i muda maslom maze ali ja sam ipak ubjedjen, da u BiH ko ima duboke dzepove taj sebi kupi poziciju direktora a ne da trazi posao "njegovateljice" po Njemackim zdravstvenim ustanovama."
A tko VALIDNU I VLASTITIM TRUDOM I RADOM STEČENU DIPLOMU IMA NE OVISI NI O KOME I SAM SEBI NAĐE POSAO , PA MAKAR I NA KRAJU SVIJETA, I ŽIVI OD SVOG RADA I JOŠ IMA MOGUĆNOST DA DALJE UČI,USAVRŠAVA SE I NAPREDUJE.
Zvizdiću moj laka tebi noć ma kakvo "sranje" od komentara otipkao (neće okarakterisati mene nego tebe).Ja idem na počinak jer sutra radim.
- Zviz
#272 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Mogu zato sto ja imam dr. a ti ne...paladinka wrote:Stvarno, ovo za govna sto je napisao je bas primitivno, tek sad procitah, ne mogu da vjerujem da tako nesto moze jedna normalna osoba i da pomisli a kamoli da kaze . Sramota.....
-
Nomo
#274 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
Zviz wrote:Mogu zato sto ja imam dr. a ti ne...paladinka wrote:Stvarno, ovo za govna sto je napisao je bas primitivno, tek sad procitah, ne mogu da vjerujem da tako nesto moze jedna normalna osoba i da pomisli a kamoli da kaze . Sramota.....
kada bi sutra planetom zavladali majmuni i krokidili @ zviz bi rekao da je njihov potomak a da su njemci i danci niza bica koja su mu nametnuta jugoslavijom , pardon Evropskom Unijom
ps prodo se covjek za 100 eurica . najgore je kada fukara i papak osjeti novac . gladan se radja i gladan umire . za pun stomak bi zapalio svoju drzavu svoje ime . za jos jedan dan zivota bi osakatio nekoga . pohlepa . gramzivost . bahatost . arogancija . to krasi ovakve neljude koji se po forumu kite titulama i pisu kako idu na skijanje u svicarsku . skorojevici . malogradjani . ,,gospodja ministarka,, branislava nusica ili ona konstadonoviceva palanka . zviz , zviznem te po glavi jadu i cemeru frustrirani .
kako si samo tako glatko odjebo bosnu i bosanca za jarana njemca , tako bi sutra prodao tog njemca i danca za crnca . ako mu je veci , novcanik . zato sto nemas karakter .
Last edited by Nomo on 05/10/2014 11:59, edited 1 time in total.
-
Nomo
#275 Re: Posao NJEGOVATELJICE u Njemačkoj !?
drzis me za .......nastavi nizZviz wrote:Mogu zato sto ja imampaladinka wrote:Stvarno, ovo za govna sto je napisao je bas primitivno, tek sad procitah, ne mogu da vjerujem da tako nesto moze jedna normalna osoba i da pomisli a kamoli da kaze . Sramota...... a ti ne...dr