Sa DOT2012 Bridgestone Potenza gumama
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Samo celichare 16-keem11r wrote:Hos kupit jos jedan set aluminijskih
Apsolutno !direstraits0078 wrote:Celicne felge s pripadajucim gumama su obicno lakse od usporedivih aluminijumskih. Vaga ne laze, isprobajte.
Ja kada sam sebi kupovao tako je bilo. Razlika od desetak ili dvadeset maraka je zanemarljiva.Ringhio wrote: To da su 16-ke i 17-ke iste po cijeni....trenutno ne vjerujem, ali cu provjeriti.
Ringhio wrote:Sta za zimsku gumu ?
Doso je vakat da uzmem set istih, cijene su brutalne, gore nego sto sam i predpostavio
Gledao 225 55 17
Fulda Kristal Control 314 KM, cini mi se da su takve bile na starom autu, doduse 13-ke, ali su bile fenomenalne po zimi.
Michelin Alpin A4 za koji su se cesto hvatali ljudi na forumu je basnoslonih 497.00 km komad, brutalna cijena.
Barum Polaris 3 je cijenom ispod Save Eskima HP- razlika 15 km po komadu, ne uljeva mi neku sigurnost, 312.00 KM bez popusta od 20 %.
Izbor je veliki, ali su cijene.....![]()
![]()
Elem
Najjeftiniji je Barum Polaris 3, pa poslje toga ide Hankook W310, Sava Eskimo Hp, Semperit spped grip 2, i zavrsava se na Fuldi Kristal Kontrol. Sve su do 400 maraka.
Cini mi se da sam goodyear-ke nabacio ovo ljeto, sve cetiri me izasle nesto oko 1200 km, bez veze mi da me zimske gume izadju vise, ali kako gledam po ovim cijenama goodyeara nema ni na mapi u tom cjenovnom rangu.
16-ke bi mi se isplatile da imam celicare, ali posto ih nemam izaci ce me na kraju isto.
Ko je na cemu vozio i sta ima da pohvali ?
Jos jedan od genijalnih izuma francuza?!:-D Nedavno jedan lik odustao od kupovine polovne C5-ce,bas zbog tih dimenzija guma.citro wrote:To bas i nece ici - C5 je homologiran SAMO za sirinu 225.
Pa ne znam baš čiji je izum, večina novijih automobila je homologirano za mali broj dimenzija guma ili čak samo za jednu. Npr Chevrolet koji nije Francuskiromeomoraprezivjeti wrote:Jos jedan od genijalnih izuma francuza?!:-D Nedavno jedan lik odustao od kupovine polovne C5-ce,bas zbog tih dimenzija guma.citro wrote:To bas i nece ici - C5 je homologiran SAMO za sirinu 225.![]()
nista se njemu nece desiti ako uzme uzu gumu ili manjeg profila osim sto moze brzinomjer lagati.citro wrote:To bas i nece ici - C5 je homologiran SAMO za sirinu 225.
U inostranstvu može biti isključen iz saobračaja zbog toga, ako čemo pravo i teoretski.em11r wrote:nista se njemu nece desiti ako uzme uzu gumu ili manjeg profila osim sto moze brzinomjer lagati.citro wrote:To bas i nece ici - C5 je homologiran SAMO za sirinu 225.
apsurd citroenove 17ke je u najmanju ruku smijesan. Ja sam ljetne 17ke placao cca 280 maraka, a 18ke 245/45R18 (sto je cesta dimenzija mercedesa e klase, audija a6 itd) placao po 50ak KM jeftinije