jeza u ledja wrote:Hmm, zanimljiv report. Samo fali zadnjih 8 godina. Bilo bi lijepo da su stavili link ili nesto.
Samo pitam se, ima li tu gdje brojka koliko je ljudi poginulo u tim napadima? Jebiga, kad krhnes 4 aviona u high profile mete i pobijes vise hiljada ljudi koji su potpuno nepovezani sa "ciljevima" teroristicke grupe onda ces poslati malo drukciju poruku. Ne bih rekao da je percepcija o "islamskim" teroristima prije 9/11 bila ista kao i poslije.
Danas ako se desi kakav napad vecina ljudi ce pomisliti ili kakvi islamski ili kakvi desnicarski radikali. Tesko ce iko pomisliti na komuniste ili jevreje(?).
Sto se tice Latinosa, vjerovatno se misli na pogranicne incidente na granici s Meksikom, najcesce povezanih sa drogom. I vjeruj mi, percepcija sigurnosti u Laredu ili El Pasu sigurno nije usmjerena prema fiktivnim islamskim militantima.
PS: Nasao sam listu svih teroristickih napada u SAD sa sve objasnjenjima , brojem zrtava, itd. Ovlas gledajuci brojke iznesene iznad ni priblizno nisu tacne.
A tu smo, konačno si se otkrio. Islamomrzac, tebi je krivo što muslimani su počinili 6% napada.
Vjerovatno ti je onaj Brejvik uzor.
Ma koliko god želio ocrnit muslimane statistike su neumoljive. Islam je vjera mira ma koliko ti i slični tebi želio to da osporiš.
PS. Ovo smješno priznaje nema ni u holivudskoj c produkciji:
Nećemo te ubiti zato što nisi Amerikanac 
", rekli su braća Džohar i Tamerlan Tsarnaev mladom muškarcu kineskog porijekla, kojeg su oteli i ukrali mu automobil dok ih je policija progonila.
Braća Tsarnaev upali su naoružani u njegov automobil. Zaprijetili su mu pištoljem. "
Jesi li čuo za bombu u Bostonu. Ja sam to napravio 
", rekao je prestrašenom muškarcu stariji brat Tsarnaev, prenosi Huffington Post.
Policiji je ispričao da su ga oteli oko 40 minuta nakon pucnjave u kojoj je ubijen policajac Sean Collier.
No, ubrzo im je uspio pobjeći, i to kada su braća stala na benzinskoj postaji 
. Istrčao je iz auta, upao u benzinsku postaju i rekao djelatniku što se događa. Pozvana je policija, a braća su pobjegli.
Bio je to možda i prijelomni trenutak u potjeri, s obzirom da je policija sa snimke nadzornih kamera
uspjela doznati marku automobila u kojem su bježali, kao i broj registarskih tablica.- ovo zadnje vrh, šta kinez nije znao marku automobila i broj tablica na svom autu
Ove idiotluke ne bi mogle popušit ni playboyeve plavuše.