visina. problem ili ne?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
oldschool

#251 Re: visina. problem ili ne?

Post by oldschool »

Meni je baš lijepo vidjeti nekog ko je veći od mene, mada je takvih žena skoro nemoguće naći, ali desi se. Meni odmah naumpadne kako je meni kuburiti s odjećom, nema je za visoke ljude, ali kako je tek ženama, mislim da im je lakše naći muško nego odgovarajuću odjeću ako su iznad 190cm :mrgreen:
Klitemnestraaa

#252 Re: visina. problem ili ne?

Post by Klitemnestraaa »

Izašla sam naslijepo s likom koji je niži od mene ihihi i čim sam ga ugledala poželjela sam se iz istih stopa vratiti nazad... Ajme meni htio me poljubiti, a k'o u nebo da gleda... No, no :x :x :x
plucna mahramica

#253 Re: visina. problem ili ne?

Post by plucna mahramica »

m@m@ wrote:ma ovdje su ti svi od 185 na vise, atletski gradjeni, crni sa zelenim ocima i dugim trepuskama
Ima nas koji i nismo bas crni... :sad:
makkaj

#254 Re: visina. problem ili ne?

Post by makkaj »

visok sam 195 cm i nedavno sam skontao da su mi se ko mlađem više sviđale niže djevojke, a l vremenom se situejšn potpuno okrenula i sad gotivim izuzetno visoke (preko 180cm) po mogućnosti sa dobrim gepekom i simpa facom :D
satira

#255 Re: visina. problem ili ne?

Post by satira »

Klitemnestraaa wrote:Izašla sam naslijepo s likom koji je niži od mene ihihi i čim sam ga ugledala poželjela sam se iz istih stopa vratiti nazad... Ajme meni htio me poljubiti, a k'o u nebo da gleda... No, no :x :x :x
osjecamo se manje zenstveno kad je momak nizi od nas :x

a vjerujem da nije bio puno nizi, mi imamo obicaj da preuvelicavamo, kad je neko nizi 5 cm-nama izgleda kao da je 15..
(ah, tako je to kad gledamo ljude s visoka) :lol:
drag_gost

#256 Re: visina. problem ili ne?

Post by drag_gost »

plucna mahramica wrote:
m@m@ wrote:ma ovdje su ti svi od 185 na vise, atletski gradjeni, crni sa zelenim ocima i dugim trepuskama
Ima nas koji i nismo bas crni... :sad:
A ima nas koji smo bas ovakvi, samo sa plavim ocima... :D
andalib

#257 Re: visina. problem ili ne?

Post by andalib »

putnica_dunjalucka wrote:
Da ti nisi moj momak :lol: ? Ja visoka 163 cm, a on 187 cm, i uopšte nije velika razlika ni kad hodamo (+ ja malo na štiklice) - samo se zna ko je muško a ko žensko :-D . Što se tiče visine, nikad nije presudna, iako je bolja opcija da je muškarac veći - žene se tad osjećaju zaštićenije, a muškarci dominantnije - i svi sretni :) . Ima muškaraca i od 170 cm koji imaju perfektnu liniju, vode računa o sebi, lijepi i uredni, za razliku od nekih visokih - koji su premršavi, nemaju stila...(da šta ružnije ne kažem o našim divnim muškarcima :D ). Razumijem da je djevojkama koje su 180 + cm teže naći partnera, ali ima i baš visokih muškaraca...nisu valjda svi zauzeti ovim manjim ženama (kažu slađe im u štiklama, i fleksibilne :lol: ).
kad smo se moj muz i ja trebali upoznati, raja mu je govorila, pazi, mozda je veca od tebe. ja sam vitka (nisam mrsava) i imam duge udove, on je s cca. 184cm veci od mene, ali nabijen, ima siroke noge i ruke i ostavlja nizi dojam. kasnije mi je rekao da je dosao da me upozna bez imalo straha da cu biti previsoka, jer je on "velik u dusi" :mrgreen: dusa slatka :music2:.

on voli da nosim potpetice, moje najnize su 6cm, najvece 8cm. nosim ih ponekad, nisam navikla, maltretiraju mi stopala, plasim se hallux valgus-a. i unaprijed oplakujem vrijeme kad ce proci moda skinny jeans + baletanke. :skoljka:

flexibilnost nije pitanje visine ili nizine, vec odrzavanja tijela i opsteg fitnessa. namaste! ;-)

i ovo sad generalno, a ne kao odgovor na tvoj post, jer se par puta spomenulo: mislim da samo opsluzuje one najnize instinkte u zeni traziti slatkocu, a u muskarcu zastitnika. kao sto je neko napisao, sve je vazno, ali bi bilo jadno da je samo jedna stvar vazna. ja u muskarcu prvenstveno trazim partnera i ocekujem isto. ne zelim nekog da me dominira i smatra me samo slatkicom.
Last edited by andalib on 26/03/2013 01:23, edited 1 time in total.
andalib

#258 Re: visina. problem ili ne?

Post by andalib »

moda56 wrote:
andalib wrote:
Image

kako me je u posljednje vrijeme krenulo bojim se da cu zavrsiti ko ova nesretnicaImage :lol:
zasto nesretnica. ako je imalo kao lik kojeg glumi u game of thrones i kojeg je genijalno skinuo, onda je sretnica. :evil:
drag_gost

#259 Re: visina. problem ili ne?

Post by drag_gost »

Vala bas, respect za oba posta. :thumbup: :thumbup:
South Blue Mama

#260 Re: visina. problem ili ne?

Post by South Blue Mama »

andalib wrote:SBM, ne razumijem to okretanje ocima na clanak o poremecaju koji sa sobom niz zdravstvenih problema.

kolutao/la bi i ti kad bi gledao/la iz moje perspektive (163cm) prema pticijih 238 cm, meni bi eventualno pomogle naocale ;-)
andalib

#261 Re: visina. problem ili ne?

Post by andalib »

South Blue Mama wrote:
andalib wrote:SBM, ne razumijem to okretanje ocima na clanak o poremecaju koji sa sobom niz zdravstvenih problema.

kolutao/la bi i ti kad bi gledao/la iz moje perspektive (163cm) prema pticijih 238 cm, meni bi eventualno pomogle naocale ;-)
ne razumijem. bezveze ti je ovo. gorostasi imaju hormonalni poremecaj i probleme sa srcem i kicmom u najmanju ruku i mislim da ne zive dugo. s druge strane postoje patuljci koji takodjer imaju probleme s kostima, balansom zbog neproporcionalno velike glave, kao bebe idu na fizikalnu da nauce hodati, te i disajnim organima, koji su zbog skracenosti podlezni cestim infekcijama i bolnim upalama. ja sam visoka, i ne kolutam ocima na patuljke.
drag_gost

#262 Re: visina. problem ili ne?

Post by drag_gost »

:thumbup:
South Blue Mama

#263 Re: visina. problem ili ne?

mislim da si me apsolutno pogresno shvatila, nemam pogresan pogled i ne diskriminiram ljude ni na koji nacin
ja sam i kolutacu a ti kako hoces ;-)
voljela bih vidjeti tvoju reakciju kada se ispred tebe pojavi covjek 70-ak cm veci
andalib

#264 Re: visina. problem ili ne?

Post by andalib »

svasta.

ja vjerujem da bi moja reakcija bila u okvirima kulturnog ponasanja. ne mogu se nacuditi da se ti ne bi barem ni potrudila da sakrijes svoju nezrelost. zasto ne zines i ne zakolutas ocima na ljude u kolicima, ljude bez udova, ljude sa izraslinama, dlakave ljude...? mozda ides jos u osnovnu, sta je tvoj problem zapravo?
Eluveitie

#265 Re: visina. problem ili ne?

Post by Eluveitie »

andalib wrote:
moda56 wrote:
andalib wrote:
Image

kako me je u posljednje vrijeme krenulo bojim se da cu zavrsiti ko ova nesretnicaImage :lol:
zasto nesretnica. ako je imalo kao lik kojeg glumi u game of thrones i kojeg je genijalno skinuo, onda je sretnica. :evil:

Da! Lik je prekul. :D
South Blue Mama

#266 Re: visina. problem ili ne?

andalib wrote:svasta.

ja vjerujem da bi moja reakcija bila u okvirima kulturnog ponasanja. ne mogu se nacuditi da se ti ne bi barem ni potrudila da sakrijes svoju nezrelost. zasto ne zines i ne zakolutas ocima na ljude u kolicima, ljude bez udova, ljude sa izraslinama, dlakave ljude...? mozda ides jos u osnovnu, sta je tvoj problem zapravo?

ja imam tlinaest godina i nezrela sam dibidus
stvarno ne kontam sta ti je, na temi je bila zezancija vezana za visinu i niko se ne nadje uvrijedjen dok ti ne ukaza na moju nekulturu, koju si jako dobro uocila kroz moje kolutanje, sad cu kolutati :-)
ovo je forum i koliko god nam svima bio koristan, vrlo cesto pogotovo na pdf kao sto je ovaj dodje do zafrkancije,
molila bih te da me fino obiljezis pa da ne vidis moje postove a pogotovo da ne komentarises postove vezane za ljude u kolicima, bez udova... jer je kroz moje ruke proslo pola Bosne a Boga mi i Hercegovine
a sada me fino preskoci draga moja kulturna andalib
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#267 Re: visina. problem ili ne?

Post by ladyblue18 »

Da se vi vise ne bi zafrkavali, kulturno se vratite na temu.
FreakyStyley

#268 Re: visina. problem ili ne?

Post by FreakyStyley »

peter dinklage u setnji sa zenom i djetetom

Image
Pa gdje je dijete, jebote? :-) U vrecu ga strpali, pa nije macic, ocm.
alucarda

#269 Re: visina. problem ili ne?

Post by alucarda »

Nije problem. Ja sam 177cm. On je 178-179 cm. Ma skoro isti.
Visina nije diskvalifikatorna karakteristika. Da nisam u vezi, izasla bi i sa tipom od 172 pa do 210.
Kad ti neko odgovara, visina je nebitna.
Dragaaa

#270 Re: visina. problem ili ne?

Post by Dragaaa »

alkalna_baterija wrote:
FreakyStyley wrote:Ja sam skoro 190 i bole me brige. 8-)
To! :D ima li vas još preko 185? :roll:
vraćate mi vjeru i nadu da ću i ja naći nekog da mogu rahat štikle obut' :oops: :lol:
Štikle, štikle :-D :thumbup:
shmizlica

#271 Re: visina. problem ili ne?

Post by shmizlica »

štikle - misaona imenica :D
MOSALJOZE

#272 Re: visina. problem ili ne?

Post by MOSALJOZE »

Ja sam 199 nekad odgovara nekad razlika nebo zemlja al hajd
tendzera

#273 Re: visina. problem ili ne?

Post by tendzera »

MOSALJOZE wrote:Ja sam 199 nekad odgovara nekad razlika nebo zemlja al hajd
Masala,masala ne urek'o se :lol:
alkalna_baterija

#274 Re: visina. problem ili ne?

Post by alkalna_baterija »

shmizlica wrote:štikle - misaona imenica :D
znam kako ti je :sad: :roll:
blesava

#275 Re: visina. problem ili ne?

Post by blesava »

ja ne shvatam zasto nisku muskarci uvijek postavljaju ovakve teme i pitanja. pa ima more malih i sitnih cura, al jok on hoce da mu je visoka. ocigledno da upravi ti muskarci imaju predrasude o visini! :-)
Post Reply