Latvija - Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat ?

Poll ended at 11/06/2013 12:21

Pobjeda Latvije
29
12%
Neriješeno
17
7%
Pobjeda BiH
200
81%

Total votes: 246

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#251 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

možda Pandža? jel zdrav on uopšte? pa i Zukanović je sad tu..... more i Hajrović :lol: mislim da nam nije više ko nekad vatra oko odbrane

nego kakav je zdravstveni karton Pjanića..jel on OK.....sad nam je vrijedan ko kila plutonija Iranu

u nedjelju 26.05. je finale žabarskog kupa Roma-Lacio
Idemedosumom

#252 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Idemedosumom »

Zmijuga loma wrote:Ko će uletiti umjesto Vranješa?
mozda kung fu panđa ako bude spreman
antifascism

#253 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by antifascism »

JoseMujica wrote:možda Pandža? jel zdrav on uopšte? pa i Zukanović je sad tu..... more i Hajrović :lol: mislim da nam nije više ko nekad vatra oko odbrane

nego kakav je zdravstveni karton Pjanića..jel on OK.....sad nam je vrijedan ko kila plutonija Iranu

u nedjelju 26.05. je finale žabarskog kupa Roma-Lacio
Igro je dvije poslije povrede ali ga vise nema ni na klupi :shock:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/boris ... 28456.html

Toni Sunjic?
MOSALJOZE

#254 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by MOSALJOZE »

Pa vjerovatno će Pandza umjesto Vranješa.Ne vjerujem da bi Šunjić mogao dobiti priliku,a Pandza je igrao zadnje 2 u svome klubu,i trenutno odrzava formu u Širokom.Po meni:Begović Mujdza Spahić Pandza Salihović Pjanić Lulić Dzeko Ibišević XXXX XXXX.Eh sad ove dvije pozicije zadnjeg veznog.Sušić je uvijek govorio kako kući igra samo sa 1 zadnjim veznim,a vani sa 2.Mislim da će igrati Medunjanin i Zahirović. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
DonVito

#255 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by DonVito »

Da ispricam sta sam sanjao neku noc.. majkemi.

Ehh ovako znaci gledam ja tekmu sam kod kuce, pocelo ono pravo ostro latvijci nas napali, stisli samo tako u prvih 5 min. haman citav njihov tim na nasoj polovini ma ne mogu da vjerujem i onda neka 6 min neka duga lopta Spahica do Ibisevica ovaj pobjeze odbrani i sam od centra ide prema golmanu, golman sjede i Vedo ga prebaci hop GOL 0-1.

Gledam zvoni mi mobt kad jaran ajmo na pivo jos mi govori GOTOVO JE OVO i tamo cemo gledat tekmu.
Mi u kafic kad tamo nema FACE TV :lol: ganjaju oni tamo neke tv kanale ali nigdje FACE TV, nista.. pijemo mi pivice kad odjenom rece jaran evo 8h, tekma iz zavrsila... :shock: odma za mobt.

Zove on, zovem ja niko nam se na javlja na poziv.. i konacno javi mi se rodjak pitam ga koji rezultat kaze evo ih na centru, ne konam :roll: pitam ga sta na centru kaze primili gol a sad ce i kraj.. pa koji je rezultat, kaze gubimo 2-1 :shock: ja do kuce psovao sve zivo ali opet nadam nije jos kraj pa da ce neko zapucati kakva petarda, ali nista tisina :sad:
Ja kuci upalim odma tv, gledam txt. zutim slovima pise Zmajevi pobjedili 2-3, dva gola postigli u 95 min. :lol: tad sam se probudio.
JoseMujica

#256 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

bjeri Vito heb se tamo...vas sam se osafunjo čitajući ovu dramu :shock:

pretpostavka je da Pandža upada na Vranješovo mjesto i zadnja linija će ići vako

Mujdža-Pandža-Spahić-Zukanović

lično priželjkujem Salihovića na defanzivnom veznom i onda Medunjanin-Pjanić- Lulić

napad ne trebam ni spominjati, zna se: Husejinović - Ibričić :lol:
Zmijuga loma

#257 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Zmijuga loma »

.................Begović
M........Pandža?...Spahić...Zukanović
u..........Zahirović.....Salihović
j...........Pjanić......................Lulić
dž.................Ibišević
a.........................Dominator
JoseMujica

#258 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by JoseMujica »

KvaziExpert wrote:
JoseMujica wrote:bjeri Vito heb se tamo...vas sam se osafunjo čitajući ovu dramu :shock:

pretpostavka je da Pandža upada na Vranješovo mjesto i zadnja linija će ići vako

Mujdža-Pandža-Spahić-Zukanović

lično priželjkujem Salihovića na defanzivnom veznom i onda Medunjanin-Pjanić- Lulić

napad ne trebam ni spominjati, zna se: Husejinović - Ibričić :lol:
A Svraka?

Sent from my GT-P7300 using Tapatalk 4 Beta
:odustajem: do mene Pjanić out - Svraka in

i ako može da Mujdžu zamjenimo Vrsajevićem, a muntamo Papeta da zove Cocalića
Frankyee

#259 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Frankyee »

Nije da mu zelim nesto lose ali da hoce Zahirovic da jednu odgleda sa klupe pa da vidimo kako Sejo drzi tu poziciju , ili Zukanovic. Jedino neka povreda ili karton ce izgleda dovesto to ove kombinacije kod Susica.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#260 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Slo Burner »

Ma dvojicu u odbranu je taman, nece ovi preko centra
Logovan

#261 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Logovan »

DonVito wrote:Da ispricam sta sam sanjao neku noc.. majkemi.

Ehh ovako znaci gledam ja tekmu sam kod kuce, pocelo ono pravo ostro latvijci nas napali, stisli samo tako u prvih 5 min. haman citav njihov tim na nasoj polovini ma ne mogu da vjerujem i onda neka 6 min neka duga lopta Spahica do Ibisevica ovaj pobjeze odbrani i sam od centra ide prema golmanu, golman sjede i Vedo ga prebaci hop GOL 0-1.

Gledam zvoni mi mobt kad jaran ajmo na pivo jos mi govori GOTOVO JE OVO i tamo cemo gledat tekmu.
Mi u kafic kad tamo nema FACE TV :lol: ganjaju oni tamo neke tv kanale ali nigdje FACE TV, nista.. pijemo mi pivice kad odjenom rece jaran evo 8h, tekma iz zavrsila... :shock: odma za mobt.

Zove on, zovem ja niko nam se na javlja na poziv.. i konacno javi mi se rodjak pitam ga koji rezultat kaze evo ih na centru, ne konam :roll: pitam ga sta na centru kaze primili gol a sad ce i kraj.. pa koji je rezultat, kaze gubimo 2-1 :shock: ja do kuce psovao sve zivo ali opet nadam nije jos kraj pa da ce neko zapucati kakva petarda, ali nista tisina :sad:
Ja kuci upalim odma tv, gledam txt. zutim slovima pise Zmajevi pobjedili 2-3, dva gola postigli u 95 min. :lol: tad sam se probudio.
Kad bi se ovo desilo puno bi nas ispred malih ekrana fasovalo infarkt a da ne govorim za one na stadionu. :D :lol:
Frankyee

#262 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Frankyee »

Slo Burner wrote:Ma dvojicu u odbranu je taman, nece ovi preko centra

Mozda , ali bi volio da vidim kako igra ekipa bez Zahirovica.
semirizsvemira

#263 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by semirizsvemira »

Ne znam sta imas protiv Zahirovica . Eo ti veci strucnjak od Susica . Mislim da korektno obavlja svoj posao i da mora igrati u prvih 11
Zmijuga loma

#264 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Zmijuga loma »

semirizsvemira wrote:Ne znam sta imas protiv Zahirovica . Eo ti veci strucnjak od Susica . Mislim da korektno obavlja svoj posao i da mora igrati u prvih 11
@Frenki redovno prije/poslije svake utakmice dođe i napenali Zahira. Bio dobar ili loš uvijek zasluži poseban kritički osvrt u njegovim postovima.
Frankyee

#265 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Frankyee »

semirizsvemira wrote:Ne znam sta imas protiv Zahirovica . Eo ti veci strucnjak od Susica . Mislim da korektno obavlja svoj posao i da mora igrati u prvih 11
Nista nemam protiv Zahirovica ili nekog drugog igraca. Smatram da na tom mjestu imamo bolju opciju u Salihovicu i da je to bolje za tim. Isto tako cak i da je Zaha bolji, treba pokusati neku alternativu ako nesto ne ide kako treba. Inace po meni je Zaha najtanja karika naseg tima od ovih redovnih igraca.
BHF_Manijak

#266 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by BHF_Manijak »

Pa ti si covjek iz svemira, ti racunas kosmickim brzinama, ti ne znas nase ovdje mjere za dobar-los! :lol:

Iz dana u dan valjas sve vece nebuloze... Zahirovic igra jer nemas boljeg.
Frankyee

#267 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Frankyee »

Zmijuga loma wrote:
@Frenki redovno prije/poslije svake utakmice dođe i napenali Zahira. Bio dobar ili loš uvijek zasluži poseban kritički osvrt u njegovim postovima.
Istina je da o Zahi cesto nesto napisem, ali je to zbog toga sto mislim da je najtanji u tom timu, i ne mislim da je nestro dobar u ovom ciklusu. U proslom ciklusu je bi bolji po meni, ili smo mozda manje ocekivali, kada je uletio u tim. Svi valjda imamo pravo na misljenje.

( doduse ne mogu se sad sjetiti kako je Zaha uletio u A tim iz mlade ekipe, mislim da je to povreda Rahimica / Jahica , ne sjecam se u ovom trenutku. Tada je jos uvijek Mravac bio u ekipi pa se na njemu sve lomilo. )
jeza u ledja

#268 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by jeza u ledja »

Frankyee wrote:
Nista nemam protiv Zahirovica ili nekog drugog igraca. Smatram da na tom mjestu imamo bolju opciju u Salihovicu i da je to bolje za tim. Isto tako cak i da je Zaha bolji, treba pokusati neku alternativu ako nesto ne ide kako treba. Inace po meni je Zaha najtanja karika naseg tima od ovih redovnih igraca.
Salihovic bi se mogao probati na toj poziciji, ali to nije njegova pozicija. Nije odbrambeni igrac. Vrancic vise naginje na defanzivu, mada ni on to u stvari ne igra. Jedini potencijalni DMovi kojih se nabrzaka mogu sjetiti pored Zahirovica su Cocalic, ovaj Hadzic, Kolasinac, ali niko od njih jos nije ili ne moze biti pozvan.
Frankyee

#269 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Frankyee »

jeza u ledja wrote:
Frankyee wrote:
Salihovic bi se mogao probati na toj poziciji, ali to nije njegova pozicija. Nije odbrambeni igrac. Vrancic vise naginje na defanzivu, mada ni on to u stvari ne igra. Jedini potencijalni DMovi kojih se nabrzaka mogu sjetiti pored Zahirovica su Cocalic, ovaj Hadzic, Kolasinac, ali niko od njih jos nije ili ne moze biti pozvan.
Mislim da je Salihovic bas tu poziciju igrao jedno vrijeme ali posto ne pratim 100% nisam siguran, u svakom slucaju ja mislim da bi tobolje bilo nego sto sad imamo sa Zahirovicem jer bi protok lopte naprijed bio bolji a defanzivno nista losije.

Mene najvise muci kod zahirovica sto jednostavno u trenutku kad ima mogucnost da loptu uputi naprijed , on kao masina samo vraca Spahi odnosno nazad . Isto tako bjezi od lopte previse.
cindrlimindrli

#270 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by cindrlimindrli »

Frankyee wrote:Mene najvise muci kod zahirovica sto jednostavno u trenutku kad ima mogucnost da loptu uputi naprijed , on kao masina samo vraca Spahi odnosno nazad .
Jesi li ikad razmisljao da mu je to Susic tako nacrtao? Jednostavno, momak, nemas ti sta pametovat, cim je primis daj je
Spahicu i tako svaki put.
Frankyee

#271 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Frankyee »

cindrlimindrli wrote:
Frankyee wrote:Mene najvise muci kod zahirovica sto jednostavno u trenutku kad ima mogucnost da loptu uputi naprijed , on kao masina samo vraca Spahi odnosno nazad .
Jesi li ikad razmisljao da mu je to Susic tako nacrtao? Jednostavno, momak, nemas ti sta pametovat, cim je primis daj je
Spahicu i tako svaki put.
naravno da je to moguce ali trebalo bi tu biti malo i neke logike, kao ne vracaj je ako ,,,, pogledaj da je tak opar puta doveo zadnju liniju u skripac u zadnjoj utakmici Vranjes je morao da uleti naprijed sa loptmo da ga ne uzme mislim Samars , ili kad je klepio Grka u sesnaestercu pa zamal da bude penal ,,,
cindrlimindrli

#272 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by cindrlimindrli »

Frankyee wrote:naravno da je to moguce ali trebalo bi tu biti malo i neke logike, kao ne vracaj je ako ,,,,
Pa nije pravio neke kardinalne greske, momak pristojno odradi svoj zadatak. Pretci 10 km po utakmici, svaki
kontakt sa loptom odmah na prvu do Spahe i dosta od njega. :D
Zmijuga loma

#273 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Zmijuga loma »

Frenki, kakav ti fudbal pratiš inače? Pa u gotovo svim fudbalskim formacijama se kombinuju različiti profili centralnih veznjaka od kojih je bar jedan klasični fizikaner. Primjera je milion. Carrick (passer) + Phil Jones (trkač/defanzivac/razarač); Xabi Alonso (passer) + Khedira (trkač/defanzivac/razarač); Pjanić (passer) + Zahirović (trkač/fizikaner/razarač).

Kakav protok lopte? Imamo li mi problem s tim? Jel taj problem prije pretpostavljam Rahimić rješavao? Ko je sad zadužen za orkestriranje napada, Pjanić ili Zahirović?

edit: Taj 'zamalo penal' je Salihovićeva greška.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#274 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Slo Burner »

Ja poslije Grčke jednostavno nemam obraza da pricam o Safetovoj postavci igri, a bio sam istaknuti kriticar. Ako mu Zahirovic igra tu gdje igra, sudeci po rezultatima to očito tako treba.
MOSALJOZE

#275 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by MOSALJOZE »

Da ti odg.Zahirović je dobio poziv protiv Grčke na Koševu i tada je odigrao FENOMENALNO.
Locked