Gradonačelnik Sarajeva

Post Reply
sargon

#251 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by sargon »

KatarinaKosaca wrote:
sargon wrote:Nije fazon što gradonačelnik nije Bošnjak već što nije nikako smio biti Bošnjak...
Pa, i krajnje je vrijeme da ne bude Bošnjak i ne treba nikako biti Bošnjak. Jer u ovom gradu i dalje žive neBošnjaci, ovom gradu su kroz povjest puno doprinijeli neBošnjaci, ovom gradu su jako , jako puno u smislu imidža, razumjevanja zapada itd, doprinijeli neBošnjaci tijekom opsade.
A dobri su nam bili i Bošnjaci u 3pm, Semiha, Bataman itd.. Napominjem isti Alija Behmen koji je 2001 borce ABIH izjednačio sa četnicima. Takav Bošnjak.. nein danke... A ta priča nek je naš, je pravi zapadnohercegovački mentalitet, kojeg se tobože jako grozite.. :-?
E to Katarina nije demokratija... Demokratija je sloboda da se kandiduje bilo ko i da se voljom većine izabere gradonačelnik... To je dejtonska luđačka košulja Bosne, treba ići prema građanskoj republici gdje će svaki glas isto da se vrednuje... U Bosni očiti glasovi svih ljudi nisu jednaki, to nigdje u svijetu više ne postoji... Koji je vid demokratije da neko "mora" biti izabran?
Mister Yes

#252 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Mister Yes »

Dobar izbor :thumbup:
Doktor29

#253 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Doktor29 »

KatarinaKosaca wrote:
sargon wrote:Fazon je u tome što sarajlije (većinom Bošnjaci) uvijek i iznova moraju dokazivati svoju "multikulturalnost", a pokazali su tokom rata da su od svih naroda imali najveću dozu iste... Ivo je mnogo slobodniji u Sarajevu nego u npr. Zapadnom Mostaru ili Širokom B... To što je mogao biti neko sposobniji ili mlađi, to je druga stvar...
Kad ćete više shvatiti da to sarajlijama nije nikakvo "dokazivanje" nego najnormalnija stvar na svijetu. Kao što su gledali MIljacku prljavu, plitku kako teče godinama, tako su živjeli i žive sa drugima i drugačijima. Ali, onda su došli oni koji su u svom selu navili samo na isto, jednako pa se , eto, "sarajlijice dokazuju" NO PASARAN!
Zasto ti to onda potenciras kao dokazivanje ako je najnormalnija stvar???
sargon

#254 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by sargon »

Doktor29 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
sargon wrote:Fazon je u tome što sarajlije (većinom Bošnjaci) uvijek i iznova moraju dokazivati svoju "multikulturalnost", a pokazali su tokom rata da su od svih naroda imali najveću dozu iste... Ivo je mnogo slobodniji u Sarajevu nego u npr. Zapadnom Mostaru ili Širokom B... To što je mogao biti neko sposobniji ili mlađi, to je druga stvar...
Kad ćete više shvatiti da to sarajlijama nije nikakvo "dokazivanje" nego najnormalnija stvar na svijetu. Kao što su gledali MIljacku prljavu, plitku kako teče godinama, tako su živjeli i žive sa drugima i drugačijima. Ali, onda su došli oni koji su u svom selu navili samo na isto, jednako pa se , eto, "sarajlijice dokazuju" NO PASARAN!
:thumbup:
sargon

#255 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by sargon »

Doktor29 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
E to je to, izborom Hrvata Sarajevo je moralo iznova da "dokaže" svoju multikulturalnost... Da je bilo suprotno tome, koliko god da su se ispoštovali demokratski principi i volja većine građana to bi bilo svrstano pod dominaciju i segregaciju... Jebo lud zbunjenog...
dakine

#256 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by dakine »

Ja sam ljudi zadovoljan sa gradonacelnikom, gospodinom Ivom Komsicem. Pametan, obrazovan covjek, dekan Filozofskog fakulteta u Sarajevu, bio komunista, sve je to dobra raja. Komunisti su nam sve ostavili sto valja, a sta ce ovi trenutni nama mladima ostaviti, mjenice od mmf-a, heh, bice nam svima veselo.. :(
Last edited by dakine on 27/03/2013 23:22, edited 1 time in total.
Doktor29

#257 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Doktor29 »

Ako bude biran direktno (gradonacelnik), vidjet cemo sta ce tada Sarajevo dokazivati... :-)
sargon

#258 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by sargon »

Doktor29 wrote:Ako bude biran direktno (gradonacelnik), vidjet cemo sta ce tada Sarajevo dokazivati... :-)
Direktan izbor bi bio najveći stupanj demokracije...
sargon

#259 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by sargon »

dakine wrote:Ja sam ljudi zadovoljan sa gradonacelnikom, gospodinom Ivom Komsicem. Pametan, obrazovan covjek, dekan Filozofskog fakulteta u Sarajevu, bio komunista, sve je to dobra raja. Komunisti su nam sve ostavili sto valja, a sta ce ovi trenutni nama mladima ostaviti, mjenice od mmf-a, heh, bice nam svima veselo.. :(
I Sulejman Tihić, a i Zlatko su ti bili komunisti :D
racionalista

#260 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by racionalista »

a kakva je ovo frka medju sdpovcima ?
Doktor29

#261 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Doktor29 »

racionalista wrote:a kakva je ovo frka medju sdpovcima ?
Ovaj ludi Ćasa neke komisije trazi :lol: :lol: :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#262 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

Doktor29 wrote:Zasto ti to onda potenciras kao dokazivanje ako je najnormalnija stvar???
Ili ne čitaš temu, ili selektivno čitaš, ili ne razumiješ ili se praviš lud. NIsam ja niti uvela termin dokazivanje, niti to navodila kao dokazivanje, nego regirala na jedan post.. šta se mi kako imamo kome dokazivat. Dakle, kad se ostane bez argumenta, krene se na izmišljanje :D
KatarinaKosaca

#263 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

sargon wrote:
dakine wrote:Ja sam ljudi zadovoljan sa gradonacelnikom, gospodinom Ivom Komsicem. Pametan, obrazovan covjek, dekan Filozofskog fakulteta u Sarajevu, bio komunista, sve je to dobra raja. Komunisti su nam sve ostavili sto valja, a sta ce ovi trenutni nama mladima ostaviti, mjenice od mmf-a, heh, bice nam svima veselo.. :(
I Sulejman Tihić, a i Zlatko su ti bili komunisti :D
I Dragan Čović i Slobodan MIlošević i mnogi u Haagu, baš su nam "ostavili sve što valja" :-) :-) :-)
A kad smo već kod IMF-a, kad je Tito umro skontali smo koliko smo dužni, do tad nismo ni znali, ali je parola bila... svi smo krivi :lol:
KatarinaKosaca

#264 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

Doktor29 wrote:Ako bude biran direktno (gradonacelnik), vidjet cemo sta ce tada Sarajevo dokazivati... :-)
Vjerojatno da je Sandžak BIH. A ni tešanjski lobi neće zaostajati :roll: .. ali već neka druga priča...
sargon

#265 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by sargon »

KatarinaKosaca wrote:
Vjerojatno da je Sandžak BIH. A ni tešanjski lobi neće zaostajati :roll: .. ali već neka druga priča...
Znači ti si protiv principa "neposrednog izbora" ili su za tebe glasovi tih ljudi koji su se doselili u Sarajevo pred rat ili poslije rata manje vrijedani?
Trebam te

#266 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Trebam te »

KatarinaKosaca wrote:
sargon wrote:Nije fazon što gradonačelnik nije Bošnjak već što nije nikako smio biti Bošnjak...
Pa, i krajnje je vrijeme da ne bude Bošnjak i ne treba nikako biti Bošnjak. Jer u ovom gradu i dalje žive neBošnjaci, ovom gradu su kroz povjest puno doprinijeli neBošnjaci, ovom gradu su jako , jako puno u smislu imidža, razumjevanja zapada itd,
doprinijeli neBošnjaci tijekom opsade.

A dobri su nam bili i Bošnjaci u 3pm, Semiha, Bataman itd.. Napominjem isti Alija Behmen koji je 2001 borce ABIH izjednačio sa četnicima. Takav Bošnjak.. nein danke... A ta priča nek je naš, je pravi zapadnohercegovački mentalitet, kojeg se tobože jako grozite.. :-?
Da :dance: i drzali nas pod opsadom i promovisali imidze (dretelja, heliodroma) logora usred evrope :mrgreen: :skoljka: :run:

:bih:
Trebam te

#267 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Trebam te »

sargon wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Znači ti si protiv principa "neposrednog izbora" ili su za tebe glasovi tih ljudi koji su se doselili u Sarajevo pred rat ili poslije rata manje vrijedani?
Kate promovise jednakost, ne diskriminaciju ni po kojoj osnovi :razz:

Malo joj smeta tesanjski i sandzacki lobi :lol:
mikasa

#268 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by mikasa »

Drz' se Katoooo... Ako treba samo reci, letjet' cemo kao meci ;-)
KatarinaKosaca

#269 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

sargon wrote:Znači ti si protiv principa "neposrednog izbora" ili su za tebe glasovi tih ljudi koji su se doselili u Sarajevo pred rat ili poslije rata manje vrijedani?
Niti sam to napisala niti tako mislim. Dapače, puno puta i na ovoj temi i na istoj na pdf Sarajevo sam napisala da jesam za neposredan izbor... što opet ne znači da bi izbor bio po mom ukusu, ali to nije ni važno. Bar bi bila u prilici glasati Kljujića našeg ratnog druga.. Ovo pto citiraš je bila opaska na konstataciju šta bi kao izabrali građani Sarajeva. Jer sasvim je jedno biti građanin Sarajeva, a drugo Sarajlija.. Da ne bude da imam nešto protiv građana Sarajeva koji nisu Sarajlije, imam jednog i u kući :wink:
Tako da u ovoj sociološkoj dosjetci-pitanju, gotovo sam sigurna da bi građani Sarajeva i Sarajlije različito glasali..
A što se tiče manje vrijednosti... pitaj sarajlije koji sticajem okolnosti rade van Sarajeva :-) :-) :-) kako su lijepo prihvaćeni, a ni zucnuti ne mogu, a ne kao ti, napadati na prvo što ti se učini segregacijom.. Zovu nas šibicari, sarajlijice i baš nitko se ne nađe da kaže da to nije ok.. Pa , nadam se da ćeš u bar jednom svom postu primjeniti jednak aršin. Ti se kao ibretiš onima iz Širokog, a isto razmišljaš kao oni. Potpuno isto. Samo sa drugim nacionalnim predznakom. Ti si njima (ne ti, nego takav tvoj stav) vrlo olakšavajuća okolnost. Uklapaš se u koncept. Stavoti koje sam ja iznijela im jako kvare koncept. Jednako kao i tebi.
KatarinaKosaca

#270 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

Trebam te wrote:Da :dance: i drzali nas pod opsadom i promovisali imidze (dretelja, heliodroma) logora usred evrope :mrgreen: :skoljka: :run:

:bih:
O čemu ti pričaš i kakve to ima veze sa mojim postom? :?
KatarinaKosaca

#271 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

A, sad mladi ljudi neofašističkih ideja čisto etničkih teritorija, laku noć, kasno je.. :run:
sargon

#272 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by sargon »

KatarinaKosaca wrote:
sargon wrote:Znači ti si protiv principa "neposrednog izbora" ili su za tebe glasovi tih ljudi koji su se doselili u Sarajevo pred rat ili poslije rata manje vrijedani?
Niti sam to napisala niti tako mislim. Dapače, puno puta i na ovoj temi i na istoj na pdf Sarajevo sam napisala da jesam za neposredan izbor... što opet ne znači da bi izbor bio po mom ukusu, ali to nije ni važno. Bar bi bila u prilici glasati Kljujića našeg ratnog druga.. Ovo pto citiraš je bila opaska na konstataciju šta bi kao izabrali građani Sarajeva. Jer sasvim je jedno biti građanin Sarajeva, a drugo Sarajlija.. Da ne bude da imam nešto protiv građana Sarajeva koji nisu Sarajlije, imam jednog i u kući :wink:
Tako da u ovoj sociološkoj dosjetci-pitanju, gotovo sam sigurna da bi građani Sarajeva i Sarajlije različito glasali..
A što se tiče manje vrijednosti... pitaj sarajlije koji sticajem okolnosti rade van Sarajeva :-) :-) :-) kako su lijepo prihvaćeni, a ni zucnuti ne mogu, a ne kao ti, napadati na prvo što ti se učini segregacijom.. Zovu nas šibicari, sarajlijice i baš nitko se ne nađe da kaže da to nije ok.. Pa , nadam se da ćeš u bar jednom svom postu primjeniti jednak aršin. Ti se kao ibretiš onima iz Širokog, a isto razmišljaš kao oni. Potpuno isto. Samo sa drugim nacionalnim predznakom. Ti si njima (ne ti, nego takav tvoj stav) vrlo olakšavajuća okolnost. Uklapaš se u koncept. Stavoti koje sam ja iznijela im jako kvare koncept. Jednako kao i tebi.
Ojjj cuj teorija jedno biti građanin Sarajeva a drugo Sarajlija... E samo mi to definiši šta je biti pravi Sarajlija (što bi neki u zezanciji rekli: Okretati šibice na Ciglanama i prodavati košpice po Grbavici) :D Samo mi reci od kada se gradi duh Sarajeva da li možda od 1945. ili pak od 1457.? Nigdje u svijetu ne postoji ovakav tip demokratije, nigdje... Neposredni izbor je vrhunac demokratije, volja većine građana a ti meni kao spočitavaš "zapadnohercegovački mentalitet"... Neposredni izbor na svim važinim funkcijama i Bosna kao građanska republika je možda utopija ali i jedino rješenje ovog dejtonskog paradoksa... Opet ti kažem nije problem što je Hrvat gradonačelnik, ali problem je što Bošnjak nikako nije smio biti gradonačelnik, u tome je poenta, kontaš li sada... Neposrednim izborom, neka se kandiduje i Finci i Dervo Sejdić i ko god hoće pa koga građani prepoznaju kao kvalitetnog kandidata neka i bude gradonačelnik... A ne tu pozivati se na neki fluidni identitet "pravih Sarajlija"...
cyprus

#273 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by cyprus »

KatarinaKosaca wrote:Jer sasvim je jedno biti građanin Sarajeva, a drugo Sarajlija..
Nije. To je isto. Skroz isto. Do daske isto.
sargon

#274 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by sargon »

KatarinaKosaca wrote:A, sad mladi ljudi neofašističkih ideja čisto etničkih teritorija, laku noć, kasno je.. :run:
Laku noć "pravom Sarajliji" koji ovaj grad poznaje još iz vremena Katarine Kosače kada je bio puko trgovište oko ušća Koševskog Potoka i mahala na Debelmom brdu... :run:
stari grad Visegrad

#275 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by stari grad Visegrad »

cyprus wrote:
KatarinaKosaca wrote:Jer sasvim je jedno biti građanin Sarajeva, a drugo Sarajlija..
Nije. To je isto. Skroz isto. Do daske isto.
Tako je Katarina!
Post Reply