Vijesti iz Tuzle

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
fukara_tz

Post by fukara_tz »

:lol: jest, pa me zamolio da malo reklamiram :D , prije 23 nastupaju u Loparama :)
pitt

Post by pitt »

fukara_tz wrote::lol: jest, pa me zamolio da malo reklamiram :D , prije 23 nastupaju u Loparama :)
Ljetni teferich? Loparski Slavuji? :D:D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:
fukara_tz wrote:23. 07.2005.godine u 21h, koncertna arena jezera Modrac, solistički koncert Osmana Hadžića. Koncert počinje u 21h, ulaznice po cijeni od 3KM. :oops:
Ne mogu odoljeti.........Jel Alfi bek vokal? :D:D:D
On je meni bek vokal.

Fukara, a sta ono ima na Modracu krajem mjeseca, 3 dana domaci rnr bendovi, vidio sam flyer u Slobodi, jesi li slucajno upucen, imas li kakav link ?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:
fukara_tz wrote::lol: jest, pa me zamolio da malo reklamiram :D , prije 23 nastupaju u Loparama :)
Nema gore slavuja, zatvorili ih u logor, u Pazaricu... :D
fukara_tz

Post by fukara_tz »

pitt wrote:
:D bek vokal drvosjeca iz Lopara :)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

fukara_tz wrote:
pitt wrote:
:D bek vokal drvosjeca iz Lopara :)
Najebali ste kad ovo gavrilo procita...

Fukara, jebote, ti sam sebi zacata temu ! :D
pitt

Post by pitt »

Jes vidio moj alfi....a onda jos nas proziva da smo glavne stetocine :D:D:D
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Zezam se Tita mi ne smijem vise nista rec :).
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:Jes vidio moj alfi....a onda jos nas proziva da smo glavne stetocine :D:D:D
stahoru jedan
pitt

Post by pitt »

I jos se jozom kune....... :D:D
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Ukidanje redukcija vodosnabdjevanja Tuzlaka krajem maja
Stanovnici općine Tuzla gotovo 14 godina nemaju dovoljne količine vode za piće, zbog čega su svakodnevno izloženi redukcijama. Kako bi se ovaj problem trajno riješio u februaru je počela gradnja novog postrojenja, odnosno fabrike pitke vode čiji je kapacitet 300 litara u sekundi. Ukoliko sve bude teklo predviđenom dinamikom, krajem maja 2006. Tuzlaci mogu očekivati ukidanje redukcija, najavljuje direktor tuzlanskog vodovoda Pero Tomić. Po završetku ovog projekta u tuzlanskom vodovodu planiraju početi drugu fazu u osiguravanju novih količina vode, jer 300 litara koje će biti osigurano u prvoj fazi tvrdi direktor Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacije Tuzla Pero Tomić ustvari znače samo trenutno zadovoljavanje potreba. U finansiranju ovog projekta pored domaćih sudjeluju i strani investitori posebno Vlada Mađarske. Za novo postrojenje prerađivat će se voda iz obližnjeg jezera Modrac, jer su sva dosadašnja istraživanja i analize pokazale da se ova voda može prečistiti i koristiti za piće. Generalni izvođač radova je Kanadsko–mađarska firma Zenon a lokalne radove izvodi tuzlanski vodovod.
(Slon)

Joj krajnje je vrijeme, da se i Alfonso moze rahat istusirat, jelde pitt :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Veceras 3. rodjendan kluba Underground... Danas u 14:00 pocela proslava... Rostilj, Gabra okreto mesinu, Hamza pusto muziku i tako to... Veceras sviraju Underground band, Srklet i Human...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

fukara_tz wrote:Ukidanje redukcija vodosnabdjevanja Tuzlaka krajem maja
Stanovnici općine Tuzla gotovo 14 godina nemaju dovoljne količine vode za piće, zbog čega su svakodnevno izloženi redukcijama. Kako bi se ovaj problem trajno riješio u februaru je počela gradnja novog postrojenja, odnosno fabrike pitke vode čiji je kapacitet 300 litara u sekundi. Ukoliko sve bude teklo predviđenom dinamikom, krajem maja 2006. Tuzlaci mogu očekivati ukidanje redukcija, najavljuje direktor tuzlanskog vodovoda Pero Tomić. Po završetku ovog projekta u tuzlanskom vodovodu planiraju početi drugu fazu u osiguravanju novih količina vode, jer 300 litara koje će biti osigurano u prvoj fazi tvrdi direktor Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacije Tuzla Pero Tomić ustvari znače samo trenutno zadovoljavanje potreba. U finansiranju ovog projekta pored domaćih sudjeluju i strani investitori posebno Vlada Mađarske. Za novo postrojenje prerađivat će se voda iz obližnjeg jezera Modrac, jer su sva dosadašnja istraživanja i analize pokazale da se ova voda može prečistiti i koristiti za piće. Generalni izvođač radova je Kanadsko–mađarska firma Zenon a lokalne radove izvodi tuzlanski vodovod.
(Slon)

Joj krajnje je vrijeme, da se i Alfonso moze rahat istusirat, jelde pitt :D
znas kako mi na Sjenjaku imamo vode... pogovoto ulazi bez hidrofora... :-?

al ne vjerujem ja njima nista, opet ce neko nesto sjebat
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Ma ja godinama pricaju pa nista. Da mi je da se istusiram ko covjek, kad hocu, a ne da stojim u redu za tusiranje i da mislim hocel nestat vode dok dodje moja reda :lol:
pitt

Post by pitt »

Sta ce vam voda kraj nake jale i panonskog mora :D:D:D
fukara_tz

Post by fukara_tz »

pitt wrote:Sta ce vam voda kraj nake jale i panonskog mora :D:D:D
Kazu da i na Panonskom voda na tusevima dodje iza 15h :(

Bolje da cutim :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

fukara_tz wrote:
pitt wrote:Sta ce vam voda kraj nake jale i panonskog mora :D:D:D
Kazu da i na Panonskom voda na tusevima dodje iza 15h :(

Bolje da cutim :D
bolje jasta, a ti pustio ovom napacenom dijasporasu da nam proziva mahalu... :D
pitt

Post by pitt »

Ja Tuzlu prozivam a ne tvoje Slavinovice :D:D:D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:Ja Tuzlu prozivam a ne tvoje Slavinovice :D:D:D
I to sto kazes... :D

I nisu Slavinovici, vec Sjenjak...
pitt

Post by pitt »

To ti nekom drugom prodaji.....vidjo sam ja tebe kraj puta (odmah iza gornje tuzla) kako pecenje prodajes :D:D Adidas trenerka, potkosulja, jugosport tene, kila zutog dupljaka oko vrata,, onaj bubreg svercerski oko pasa....i neizostavan turbo folk na dvokasetasu pored... :D:D
RPM

Post by RPM »

fukara_tz wrote:Ma ja godinama pricaju pa nista. Da mi je da se istusiram ko covjek, kad hocu, a ne da stojim u redu za tusiranje i da mislim hocel nestat vode dok dodje moja reda :lol:
shtedi hebo ga ti ... :D ... ja se vec godinama tushiram samo ispod pazuha i izmedju noga ... :D :D ... dupe svakako operem poslje sranja ... :D :lol:
pepeljara

Post by pepeljara »

pitt wrote:To ti nekom drugom prodaji.....vidjo sam ja tebe kraj puta (odmah iza gornje tuzla) kako pecenje prodajes :D:D Adidas trenerka, potkosulja, jugosport tene, kila zutog dupljaka oko vrata,, onaj bubreg svercerski oko pasa....i neizostavan turbo folk na dvokasetasu pored... :D:D
eh otkad ja takve nisam vidio, i pozelio sam takve vidjet kraj puta:D
sunday_morning

Post by sunday_morning »

da se vratimo malo na topic...

subota navece na Sonom trgu..tuzlaci su imali priliku vidjeti neobican foto session samira aganovica, tz fotografa...izvrsne fotografije, priroda, portreti, urbano (tuzla) i ostalo...slike su naravno doradjivane, ali si odlicne..bila je dobra mjuza, malo improvizacija, ali odlicno...
ovakve stvari trebaju gradu..

za sve ljubitelje pozorista...
u BKC-u Tuzla, veceras je bila premijera ''Hamleta" Vilijama Šekspira, režija: Haris Pašović. Glumci su iz BiH, Hrvatske, SCG i Slovenije...
koliko znam..sutra i prekosutra su reprize - provjerite!!!

-------------------------------------------------------------
Probe "Hamleta" odvijale su se u Sarajevu i Tuzli i trajale i po deset sati dnevno, što će, nadaju se svi, rezultirati uspjehom. Na sceni BKC-a igrali su: Amar Selimović, Frano Mašković, Damjana Černe, Miodrag Krivokapić, Mirjana Karanović, Amar Bukvić, Zana Marjanović, Armin Ćatić i Aldin Omerović te muzičari Dino Šukalo, Melih Berse, Amar Češljar i Atilla Aksov.

Nezavisna produkcija

Dramaturg predstave je Robin Holms, a koreograf Toni Kots. Scenografiju su uradili Amir Vuk Zec i saradanici Lada Maglajlić, kostimografiju "Kao Pao Shu", a muziku Dino Šukalo.

Producent predstave je nezavisna kuća "Sapec Productions" iz Sarajeva, a koproducenti BKC Tuzla, Britanski savjet, Zagrebačko kazalište mladih i Bh. pozorišni susreti Brčko.

--------------------------------------------

mogu samo reci..da je Amar Selimovic, nevjerovatan. mlad, perspektivan i mmm dobar...a pamet je od Selimovica soja..bice od njega nesto...tako mlad je dobio tako vazne uloge...svaka cast nasem tuzlaku 8)
................................................

i da ne zaboravim...ako volite fotografiju, evo:

http://www.samiraganovic.tk
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Tužilaštvo Republike Srbije za ratne zločine vodi istragu protiv šest državljana Bosne i Hercegovine, zbog slučaja poznatog u javnosti kao „tuzlanska kolona” iz 1992. godine, izjavio je zamenik tužioca za ratne zločine Milan Petrović. On je rekao da je „težina i složenost ovog predmeta utoliko veća, jer se lica protiv kojih zahtevamo istragu nalaze na teritoriji druge države - Bosne i Hercegovine i njeni su državljani”. „Mi saslušavamo dostupne svedoke koji se nalaze na teritoriji Srbije i Crne Gore, a to su svedoci koji su bili tada u koloni (vojnika bivše JNA) koja se izvlačila iz kasarne ´Husinska buna´ u Tuzli”, rekao je zamenik tužioca za ratne zločine. Uz napomenu da se radi o veoma delikatnom predmetu čije je procesuiranje nemoguće bez razmene podataka s Tužilaštvom Republike Srpske, odnosno Okružnim sudom u Bijeljini, on je dodao da se među okrivljenima nalazi i bivši gradonačelnik Tuzle Selim Bešlagić.
„Naš je stav da postupak treba voditi i ovde i u Republici Srpskoj, a samo suđenje treba prepustiti onome kome su optuženi dostupni”, rekao je Petrović Radio-televiziji Srbije.

Slučaj „tuzlanska kolona” objedinjuje dva događaja, napad iz zasede na vojnike bivše JNA koji su se razoružani:lol: :lol: povlačili iz tuzlanske kasarne i napad na obližnje mesto Banovići i zarobljavanje i zlostavljanje više od 800 srpskih civila, koji su se odigrali gotovo istovremeno.

Zločin ima posebnu težinu i zbog toga što je počinjen, uprkos dogovoru ondašnjeg gradonačelnika Tuzle Bešlagića s komandantom kasarne „Husinska buna” Milom Dubajićem da će vojska biti puštena iz grada ako odloži oružje.

Protiv tadašnjih gradskih čelnika Tuzle Envera Delibegovića, Mehmeda Bajrića, Mohameda Brkića, Budimira Nikolića i Ilije Jurišića krivične prijave za napad na kolonu i Banoviće podnete su još 1995. godine, istragu je sedam godina vodilo naše vojno tužilaštvo, a prošle godine ju je preuzelo Tužilaštvo Republike Srbije za ratne zločine.

„Rezultati istrage do sada pokazuju da se ono što zna javnost, doduše, u manjem obimu, zaista i dogodilo - mučenje se svodilo na veoma nečovečno postupanje prema njima, u tom smislu što su im sekli pojedine delove tela, polne organe, ispaljivali im manevarske metke u anuse, tako da su zarobljena lica umirala u velikim mukama”, rekao je Petrović.:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Prema navodima iz krivične prijave, u koloni je poginulo oko 200 starešina i vojnika, dok je 140 zarobljeno i na najsuroviji način mučeno. (RTS)

sou :lol:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Fukara, zaboravio si dodati da se optuzeni terete za genocid... :-)
Post Reply