S.Korea all about

Post Reply
lajkujMe

#251 Re: S.Korea all about

Post by lajkujMe »

Opetja033 wrote:
:lol:
ovim klovnovi te barem nikada ne razocaraju, bili iz S. Koreje, Kube ili Venezuele. U rangu sa izjavom rahmetlije iz Venezuele kada je, vjerovatno dobro nasmrkan, sasvim ozbiljno izjavio kako je civilizaciju na Marsu unistio kapitalizam! :lol: :lol:

LOL :lol: :lol:
drastic

#252 Re: S.Korea all about

Post by drastic »

JoseMujica wrote:ne vjerujem da u ovim odnosima ima pozitivaca ni na jednoj strani...sve je to gola borba za moć i ko god da dobije partiju narod je donji.

npr sad mnogi kažu u SK narod gladan, prazne police u radnjama nema se ništa za kupiti...evo sutra da skinu ovog smiješnog patuljka radnje hoće biti pune samo ovi neće imati čime kupiti hranu i opet će biti gladni. Možda nahrane gladne oči gledanjem izloga.
apsolutno se slazem Tako je bilo sa ddr a bogami i sa nama
u sjevernoj koreji ljudi nemaju posla i gladni su dok u juznoj koreji rade po dva posla da bi prezivjeli
iz zadnje klupe

#253 Re: S.Korea all about

Post by iz zadnje klupe »

dok u juznoj koreji rade po dva posla da bi prezivjeli
Ovo je izjava dana, biće da pola dana rade u zaLG-u a pola u Samsungu ili sirotinjskoj juznokorejskoj auto industriji koja ih plaća samo toliko da ne umru od gladi :lol:

PS: juzna koreja je prestigla Japan u elektronskoj industriji, prva ili druga u svijetu po broju inovacija na godinu (mislim iza SAD i Njemačke, ) po brodogradnji, itd itd...
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#254 Re: S.Korea all about

Post by UnscarD »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
:D
Ja bih rekao da se ovde radi o odgovoru S.Koreje na "propagandu" zapada kako u S.Koreji ljudi nemaju sta da jedu pa se okrecu kanibalizmu ...
UnscarD

#255 Re: S.Korea all about

Post by UnscarD »

Opetja033 wrote:
ovim klovnovi te barem nikada ne razocaraju, bili iz S. Koreje, Kube ili Venezuele. U rangu sa izjavom rahmetlije iz Venezuele kada je, vjerovatno dobro nasmrkan, sasvim ozbiljno izjavio kako je civilizaciju na Marsu unistio kapitalizam! :lol: :lol:
Ko ti je kriv kada nemas smisao za humor jer Chavez se naravno salio...to sto je pola zapadnih medija prenjelo ovo kao ozbiljnu izjavu samo govori na koje sve nacine su pokusavali da ga diskredituju.

I za tvoju informaciju, listovi koke se ne smrcu (smrce se kokain) nego zvacu a imaju ucinak malo jaci od soljice kafe i tradicija su u Latinskoj americi pogovotovo u planinskim dijelovima kontinenta gdje je tijelo izlozeno extremnom naporu usljed velike visine. Jos jedan mit zapadnih medija jer nisu znali vise sta ce ...valjda samo narkoman ne razumije da je bolje da USA korporacije prezumu Venecueline prirodne resurse i valjda samo narkoman moze 70% extremnog siromastva u svojoj zemlji iskorijeniti.
sema911s

#257 Re: S.Korea all about

Post by sema911s »

iskreno kako bi vilio da hoce isplait tu neku raketu sta je vec meni lici na vatromet,. pa da im se ostvari ta zelja da ih kapitalisti pregaze za par minuta,. jbte debela kmica samo prica prica i zderee a narod sto nema sta da jede i sto su svi na prisilnom radu,. i ako zapuca i iskrcaju im se amerikanci i kada ta slobodna teritorija bude slobodna i taj gladni narod se nahrani volio bi da vidim tog debelog vodju kako ce onda da ih ustroji,.,.
a te rakete sto imaju i mogu lansirat amerikanci imaju "bar kazu " da imaju satelite koji prate tu koreju i ako pokusaju da izvuku tu raketu na rampu mislim da ce se ta raketa sama unistit,. da im nije kine i sssr klinac bi imali ista kad su zapeli u feudalnom drustvu,.
al jbga gazda ima galaxy s3 a narod zrno rize,.,

a kada su to lansirali tu raketu preko japanskih otoka na ovom linku iznad pise nesto,. znal ko sta kako
zambaklija

#258 Re: S.Korea all about

Post by zambaklija »

bom moj breete,bom,bom,ja sam se danas vopra pripo kajd su crikve i vse kapele u 19 počele da zvone u jean glas,ha pomisli evo ga luđak napo amer'ku :D :run: :skoljka:
Rob_Atl

#259 Re: S.Korea all about

Post by Rob_Atl »

Ma i bolje im je da ratuju raja i onako nista ne radi ovako ce se zabaviti bar :D
Avetinho

#260 Re: S.Korea all about

Post by Avetinho »

UnscarD wrote:
Opetja033 wrote:
Ko ti je kriv kada nemas smisao za humor jer Chavez se naravno salio...to sto je pola zapadnih medija prenjelo ovo kao ozbiljnu izjavu samo govori na koje sve nacine su pokusavali da ga diskredituju.

I za tvoju informaciju, listovi koke se ne smrcu (smrce se kokain) nego zvacu a imaju ucinak malo jaci od soljice kafe i tradicija su u Latinskoj americi pogovotovo u planinskim dijelovima kontinenta gdje je tijelo izlozeno extremnom naporu usljed velike visine. Jos jedan mit zapadnih medija jer nisu znali vise sta ce ...valjda samo narkoman ne razumije da je bolje da USA korporacije prezumu Venecueline prirodne resurse i valjda samo narkoman moze 70% extremnog siromastva u svojoj zemlji iskorijeniti.
Opet o Hugi na Sjevernoj Koreji. Pa dokad vise.

Uzgred ovaj tvoj post je u trendu sa "Vic dana" temom. Tamo isto objasnjavaju tudje viceve. Ako imas jos koji Hugin vic, molim te objasni nam pa da se poslije toga cijeli forum grohotom smije.
lajkujMe

#261 Re: S.Korea all about

Post by lajkujMe »

Vidim na jednom portalu "demonstraciju vojne moci S.Koreje".

Ako im je ovo na slikama sve sto nude onda brate bolje odmah da se predaju.

Image

Ima i drugih slika gdje koriste oruzje iz 50tih i 60tih mislim ko su oni da prijete ratom?
hAZNADAR

#262 Re: S.Korea all about

Post by hAZNADAR »

drastic wrote: apsolutno se slazem Tako je bilo sa ddr a bogami i sa nama
u sjevernoj koreji ljudi nemaju posla i gladni su dok u juznoj koreji rade po dva posla da bi prezivjeli
Po dva posla, po dvije, tri skole za djecu,.. slobodnog vremena nema,.. 48 miliona ljudi na malom prostoru valja prezivjeti.

Sto rece jedan - nije im bojazan sa sjevernom Korejom sto prijete, hoce da ratuju, unose nesigurnost i strah,... - vec sa potencijalnim ujedinjenjem. Sta bi s jos dodatnih 24 miliona sjevernokorejaca kad se i sad guraju.
Halcyon

#263 Re: S.Korea all about

Post by Halcyon »

lajkujMe wrote:Vidim na jednom portalu "demonstraciju vojne moci S.Koreje".

Image

Ima i drugih slika gdje koriste oruzje iz 50tih i 60tih mislim ko su oni da prijete ratom?
Tu je, naravno, i tajno oružje.

Image

:skoljka:
lajkujMe

#264 Re: S.Korea all about

Post by lajkujMe »

Halcyon wrote:
lajkujMe wrote:Vidim na jednom portalu "demonstraciju vojne moci S.Koreje".

Image

Tu je, naravno, i tajno oružje.

Image

:skoljka:

:lol: :lol: :lol: the great leaders deadly floppy disk xd
jeza u ledja

#265 Re: S.Korea all about

Post by jeza u ledja »

Tu se nalaze KILOBAJTI tajnih informacija!!
lajkujMe

#266 Re: S.Korea all about

Post by lajkujMe »

Sjeverna Koreja je ponovo zaprijetila ratom Južnoj Koreji i Sjedinjenim Državama, rekavši da su se na poluotoku stvorili uvjeti za “nuklearni rat koji lagano vrije”.

Ministarstvo vanjskih poslova ove zemlje reklo je da će informirati Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda o posljednjoj situaciji, dok se tenzije između država nastavljaju i u srijedu.

- Prema ovlastima Ministarstva vanjskih poslova, DPRK otvoreno informira Vijeće sigurnosti UN-a da Korejski poluotok sada ima uvjete za nuklearni rat koji lagano vrije. To je zbog provokativnih poteza marioneta SAD-a i Južne Koreje - navodi se u saopćenju.

Kao posljednji znak tenzija, južnokorejski vojnik koji je bio na straži na granici između dvije zemlje bacio je granatu prema objektu koji se kretao u mraku rano u srijedu, javila je Al-Jazeera.

Međutim, zvaničnici Južne Koreje saopćili su da su po danu pretražili to područje, ali da nije bilo nikakavih tragova da je u incident umiješana.

Sjever je u srijedu još jednom ponovio prijetnje da će napasti američke vojne baze.

Pjongjang je stavio svoje oružane snage u stanje pripravnosti i zatražio od posebnih „strateških“ jedinica da se pripreme za moguće udare na SAD, otoke Guam i na Havaje u Pacifiku, objavila je službena sjevernokorejska agencija KCNA u utorak.

Kina, jedina sila koja je saveznica Pjongjanga, saopćila je da je situacija “osjetljiva”.

Američka i južnokorejska vojska obavljaju zajedničke vojne vježbe do kraja aprila, za koje kažu da su striktno odbrambene prirode.

Sjever optužuje Washington da se priprema za rat koristivši bombardere B-52, koji su nadlijetali Korejski poluotok u sklopu vježbi, te je ukinio primirje kojim je okončan Korejski rat 1953. godine.
Ja ne znam vise, ne samo da S.Koreja prijeti ratom nego i prijeti da ce nuklearkama razoriti sve.
Kakav bolesni um ovo stvara? Rekli ljudi dolaskom novog poglavara zemlje koji je ucen zapadnjackim vrijednostima da ce S.Koreja malo omeksati ali jok ovaj gori i od oca i od dede.

Ja mislim da je Zapad komplet pogresio gdje treba da usmjeri paznju. Iran nije problem S.Koreja jeste koja nema nikakve Moralne i Eticke vrijednosti i sve odluke dolaze od jednog "imperatora" koji izgleda nije sav svoj.

Mene je sad malo strah od ove situacije jer je situacija veoma veoma napeta i iskreo lete pa lete na suhom tlu do pozara samo sto nije doslo.

Jucer na CNN pogledao debatu u kojoj vojni strucnjak kaze ako bude rata Sjever gubi garantovano cak i bez ikakvog ucesca SAD, ali ne bez da uzme pola Seula sa sobom imaju 10.000 teske artiljerije koji ciljaju na Seul.

Pa Nuklearne glave s balistickim raketama. Prije pada Sjevera ako bude doslo do rata mnogo ljudi ce da strada i krvari i to sve mahom civili.
astala_vistala

#267 Re: S.Korea all about

Post by astala_vistala »

dobojlija81

#268 Re: S.Korea all about

Post by dobojlija81 »

Nisam ljubitelj USA i saveznika njihovih,al volio bi baš da spizde ovo stvorenje sa demagnetisanim flopijem sa lica zemlje i njegove saradnike takodje,ne onaj napaceni narod naravno.
Bodkin

#269 Re: S.Korea all about

Post by Bodkin »

a sta ovi mogu dohvatiti? mogu li havaje?
UnscarD

#270 Re: S.Korea all about

Post by UnscarD »

Jbt, da li je ovaj lik toliko lud da planira napad na LA ili jos dalje Austin i Washington a svi analiticari kazu da nema rakete koje mogu da dobace do Amerike? I da ih ima, tih nekoliko raketa bi USA odbrana oborila bez problema. Da li je moguce da je toliko lud? Sa druge strane, ove slike su koliko mi se cini namjerno pustene u javnost. Koliko god da je lud, ne vjerujem da bi bas otkrivao mete i planove napada ...ovo mi se cini da je obican PR.
UnscarD

#271 Re: S.Korea all about

Post by UnscarD »

Bodkin wrote:a sta ovi mogu dohvatiti? mogu li havaje?
Navodno Taeopodong-2 raketa ima domet od 10.000 KM sto Havaje i Kaliforniju ipak stavlja u domet ali ne i Washington koji se navodno vidi na mapi kao obiljezena meta. Ali nije realno da ta raketa preleti 10.000 KM a da ne bude oborena negdje iznad pacifika.
Ovo ce samo dati krila USA da ionako ogroman vojni budzet (veci nego ostatak svijeta zajedno) dodano povecaju.
Bodkin

#272 Re: S.Korea all about

Post by Bodkin »

UnscarD wrote:
Bodkin wrote:a sta ovi mogu dohvatiti? mogu li havaje?
Navodno Taeopodong-2 raketa ima domet od 10.000 KM sto Havaje i Kaliforniju ipak stavlja u domet ali ne i Washington koji se navodno vidi na mapi kao obiljezena meta. Ali nije realno da ta raketa preleti 10.000 KM a da ne bude oborena negdje iznad pacifika.
Ovo ce samo dati krila USA da ionako ogroman vojni budzet (veci nego ostatak svijeta zajedno) dodano povecaju.
ma ja mislim da oni imaju prskalice. da imaju bila sta opasno sigurno bi se usa koncentrisala na air defense na zapadnoj obali
Qler

#273 Re: S.Korea all about

Post by Qler »

Ja nesto kontam, ako S. Koreja zakuha sa Amerima i ovi zarate, Iran odmah klizeci ulijece Izraelu, a ako slučajno Ameri sa Izraelom zarate protiv Irana, S.Koreja ce garant uletiti Amerima klizeci, dok Rusi i Kinezi budu cekali da se vidi kako se razvija situacija, pa onda ako bude povoljno i oni ulete i shebu i Amere i sve koji im se pridruze...

U glavnom, mirise na WW3 :) Sretno nam :) :run:

Ja odoh u Njemacku :D
samo_ti

#274 Re: S.Korea all about

Post by samo_ti »

Ako bude kako ti si to napisao, pa u Bosni ce biti najrahatnije :D
Bodkin

#275 Re: S.Korea all about

Post by Bodkin »

Qler wrote:Ja nesto kontam, ako S. Koreja zakuha sa Amerima i ovi zarate, Iran odmah klizeci ulijece Izraelu, a ako slučajno Ameri sa Izraelom zarate protiv Irana, S.Koreja ce garant uletiti Amerima klizeci, dok Rusi i Kinezi budu cekali da se vidi kako se razvija situacija, pa onda ako bude povoljno i oni ulete i shebu i Amere i sve koji im se pridruze...

U glavnom, mirise na WW3 :) Sretno nam :) :run:

Ja odoh u Njemacku :D
pa jel mislis da ameri nemaju dovoljno da se tuku sa korejom i uz izrael sa iranom :)
Post Reply