Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post Reply
kojetou

#251 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by kojetou »

salter071 wrote:
kojetou wrote:Tebi izgleda da je sada svaki dijasporac kriv nesto. :twisted:
Ne nego oni koji govore o onome o cemu pojma nemaju. Jako bih ti rado priustio to zadovoljstvo da tacno znas o cemu pricas. Po godinama si sad taman dospio da steknes takvo iskustvo. Ako se ne-do-Bog prilika stvori, vjerujem da ces biti prvi koji ce se odreci BH dokumenata.
Kad se vec obracas tom Srbinu da ti citiram jednu njihovu izreku:"Kakav otac-takav sin!"
Kako ti stari zbrisa, tako bi i ti podvio rep, pa poslije opet malo pametovao onima koji uspiju prezivjeti, upravo kao sto to radis sada.
Moj stari nije zbrisao pametnjakovicu. Nisu svi bili za vojsku. Neki su bili inzinjeri, doktori ili ekonomisti. Bio je tu u ratu; samo je dosao na zapad da nas ostavi. Eno kada budes isao sledeci put na more pogledaj onu hidro- elektranu i Jablanici i raspitaj se malo za agregatore u sarajevskim bolnicama. Firma koja je odrzavala te dijelove u hidroelektranama i bolnicama koji imaju veze sa strujom; u toj firmi je moj otac tokom rata bio direktor. Zasto malo ne odes do bolnice i ne pocnes da sutas one doktore i ne govoris im zasto oni nisu ratovali? Ili malo odes do onih inzinjera koji su opravljali one zarobljene srpske tenkove na Treskavici zasto oni nisu ratovali? Neki ljudi imaju kvalitete koje su u toku rata jednostavno potrebne drzavi pa te drzava stavi u radnu obavezu da izvrsavc odredjeni posao za tu istu drzavu. Ko bi recimo po tebi trebao otici u Zagreb da nabavi osteceni dio na Jablanickoj hidro-elektrani? Kakva korist ima od ratovanja ako nemas recimo struje? Ili kakva korist od zarboljenog tenka ako nemas covijeka koji ce ga opraviti? Ili od helikoptera kada nemas izninjera koji zna sta mu fali?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#252 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by JoseMujica »

muha_sa wrote:
salter071 wrote:E moj Muha, ne znamo mi kako je njima bilo tesko...trebalo je mijenjati baterije u daljinskom, ni kokice nisu jeftine, a niko se ne sjeti da im pokuca na vrata i ponudi im ministarsku fotelju sto su tolike "patriJote". Jest', vidis ti kako smo mi nefer prema njima, a oni se jadni ubili od brige za nas...
Sto ovog balavca ne upita gdje mu je babo bio 1992-ge da malo pogura u osvajanju Trebevica ili bilo cega o cemu mu sin ovdje palam*di? Hajde on je 1984-to godiste, pa dobro je da nas zna naci na karti, ali gdke mu je babo "biJo"? :x
:lol: :lol:

pojma mi nemamo vec emocije ubacujemo :lol: :lol:

-rekoh i da ponovim :lol: samo nek javnu kad je napad na Vojkovice--imam goriva do prve pumpe u Hrvatskoj :thumbup: :lol:
:thumbup: passeporte mi je uvjek pri srcu i da dodam da u ovoj turi poptuno podržavam Vojkoviće u herojskoj borbi protiv postavljanja Sebije Izmetbegović za direktoricu ambulante i u Vojkovićima
salter071

#253 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by salter071 »

kojetou wrote:Moj stari nije zbrisao pametnjakovicu. Nisu svi bili za vojsku. Neki su bili inzinjeri, doktori ili ekonomisti. Bio je tu u ratu; samo je dosao na zapad da nas ostavi. Eno kada budes isao sledeci put na more pogledaj onu hidro- elektranu i Jablanici i raspitaj se malo za agregatore u sarajevskim bolnicama. Firma koja je odrzavala te dijelove u hidroelektranama i bolnicama koji imaju veze sa strujom; u toj firmi je moj otac tokom rata bio direktor. Zasto malo ne odes do bolnice i ne pocnes da sutas one doktore i ne govoris im zasto oni nisu ratovali? Ili malo odes do onih inzinjera koji su opravljali one zarobljene srpske tenkove na Treskavici zasto oni nisu ratovali? Neki ljudi imaju kvalitete koje su u toku rata jednostavno potrebne drzavi pa te drzava stavi u radnu obavezu da izvrsavac odredjeni posao za tu istu drzavu.
Ma da, zivot tvog starog je previse vrijedan da bi se bacao na "tricarije" poput odbrane zemlje. Bio je korisniji za privatizaciju firme za SDA i naravno svoj IMT, a sto se tice doktora znam sve i jednog. Vecina ih je ili bila na liniji, ili se izlozila vatri. A vas stari samo otisao da ostavi na zapadu, pa se ne vrati, naravno dok nije doslo vrijeme da finalizira privatizaciju i prenese opljackano kod familije.
De mali prekini! Sto se tice tih inzinjera koji su popravljali tenkove, oni su isli u borbe sa njima. Da ista znas, to bi ti bilo poznato. Hajde sad mali guzonjin sine sjasi s teme sta bi bilo kad bi bilo. Dobro ti je muha rekao, niste se udostojili ni izvrsiti registraciju za izbore, ali zato si dajete za pravo da druge gurate u rat jos jednom.
Dok su drugi ginuli tvoji su pljackali ovu zemlju, pa umjesto da se ukurvis, ti se jos usudjujes s*ati nam po glavi!
Nemate ni stida ni obraza! Gamadi!

Ako treba nek me i baniraju trajno s ovog foruma, jer ne mogu preci preko ovoga i osutati dok ovdje lijece na nama svoje frustracije oni koji za nasu zemlju nisu dali NISTA, a uzeli su joj sve! Ako treba pucajte mi ban, ali na ovo sutati NE MOGU, jer sutra ce ovaj balavac doci da zahtijeva vlast kao zasluzni sin zlatnog ljiljana!
Pa ako je dotle doslo da nas takvi ismijavaju i vrijedjaju i od nas se ocekuje da na to nemamo nikakve reakcije, nema problema, eto vam i forum i sve i banirajte me!
Takvi su nas i doveli u ovo sr*nje od situacije u kojoj smo sad! Koliko je samo djece poginulo u Sarajevu (oko 11 000) da bi ovaj sklonjen od svega toga sada s*rao o strategiji i palam*udio nad zavrsenim bitkama sa zaljenjem sto nas jos vise nije izginulo, jer da je otislo jos "samo" 50 000 kako bi to bila drugacija situacija, za njega i babu mu, naravno... Eee stete! Zato sad i zaziva opet rat!
Last edited by salter071 on 19/03/2013 15:12, edited 1 time in total.
didžej

#254 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by didžej »

jedno pitanje za vojnog stratega kojetoua :D , kako mislis izvesti artiljerijsku bateriju na vrh trebevica kad su gore srbi a iza tog vrha idu pale, pa sokolac, pa han-pijesak, pa vlasenica, pa milici, pa zvornik, pa loznica, pa sabac, pa beograd... a izmedju milion sela i varosica... mislis da bi srbi to gledali skrstenih ruku?
vrh trebvica se mora uzeti pjesadijom, jesi li ti spreman da hakapje krenes gore?
o kakvim bosnjackim naseljima na drini pricas? jedino relevantno bosnjacko naselje na drini je gorazde a oko gorazda rogatica, visegrad, foca, pa malo dalje uzice, pa jos malo dalje istocna hercegovina, crna gora...
odakle ti logistika za rat? to je skupa stvar. koji ces izabrati povod? kako ces pred svijetom opravdati pokretanje rata? ko su ti saveznici?
rat jedino moze da se desi u okviru nekog veceg sranja, kontinentalnog ili svjetskog a tad su vojkovici nebitni kao i sarajevo i svi mi u regionu.
kojetou

#255 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by kojetou »

salter071 wrote: Ma da, zivot tvog starog je previse vrijedan da bi se bacao na "tricarije" poput odbrane zemlje. Bio je korisniji za privatizaciju firme za SDA i naravno svoj IMT, a sto se tice doktora znam sve i jednog. Vecina ih je ili bila na liniji, ili se izlozila vatri. A vas stari samo otisao da ostavi na zapadu, pa se ne vrati, naravno dok nije doslo vrijeme da finalizira privatizaciju i prenese opljackano kod familije.
De mali prekini! Sto se tice tih inzinjera koji su popravljali tenkove, oni su isli u borbe sa njima. Da ista znas, to bi ti bilo poznato. Hajde sad mali guzonjin sine sjasi s teme sta bi bilo kad bi bilo. Dobro ti je muha rekao, niste se udostojili ni izvrsiti registraciju za izbore, ali zato si dajete za pravo da druge gurate u rat jos jednom.
Dok su drugi ginuli tvoji su pljackali ovu zemlju, pa umjesto da se ukurvis, ti se jos usudjujes s*ati nam po glavi!
Nemate ni stida ni obraza! Gamadi!

Dobro eto cak i da je to sve istina i da je moj stari u SDA bio neki lopov; kakve to veze ima samnom? :lol:
Ti si ocito jako isfrustriran na dijasporu i zvucis mi kao da smi pomalo razocaran u zivot ali ja ti tu nisam nista kriv. Niti zaizvam rat vec samo rekao:"U imaginarnom ratu kojeg nikada nece biti."
salter071

#256 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by salter071 »

didžej wrote:jedno pitanje za vojnog stratega kojetoua :D , kako mislis izvesti artiljerijsku bateriju na vrh trebevica kad su gore srbi a iza tog vrha idu pale, pa sokolac, pa han-pijesak, pa vlasenica, pa milici, pa zvornik, pa loznica, pa sabac, pa beograd... a izmedju milion sela i varosica... mislis da bi srbi to gledali skrstenih ruku?
vrh trebvica se mora uzeti pjesadijom, jesi li ti spreman da hakapje krenes gore?
o kakvim bosnjackim naseljima na drini pricas? jedino relevantno bosnjacko naselje na drini je gorazde a oko gorazda rogatica, visegrad, foca, pa malo dalje uzice, pa jos malo dalje istocna hercegovina, crna gora...
odakle ti logistika za rat? to je skupa stvar. koji ces izabrati povod? kako ces pred svijetom opravdati pokretanje rata? ko su ti saveznici?
rat jedino moze da se desi u okviru nekog veceg sranja, kontinentalnog ili svjetskog a tad su vojkovici nebitni kao i sarajevo i svi mi u regionu.
Ovakvi kao navedeni strateg ne zamaraju se takvim "sitnicama". Kako se sam izlajao, babo mu je ocigledno operativac SDA, a jedna struja misljenja u toj stranci zagovara izazivanje sukoba bilo kojim povodom ili cak bez njega jer misle da bi se novim sukobima rijesili svi problemi i izbjeglo placanje nagomilanih obaveza i dugova, a oni bi dok je frka zbrisali "u prijateljske zemlje" sa svojim plijenom, tj. svim sto su opljackali ovih zadnjih skoro 20 godina. Ovaj balavac odlicno pokazuje nacin razmisljanja te struje. Dok mi imamo pune tankove goriva, oni imaju pune tankove helikoptera na vrhovima zgrada. Zar neko misli da su oni heliodromi na vrh zgrada tu samo radi sminke ili za vojne potrebe. Mali prodaje jeftinu propagandu, naravno sa sigurne udaljenosti.
kojetou

#257 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by kojetou »

salter071 wrote:
didžej wrote:jedno pitanje za vojnog stratega kojetoua :D , kako mislis izvesti artiljerijsku bateriju na vrh trebevica kad su gore srbi a iza tog vrha idu pale, pa sokolac, pa han-pijesak, pa vlasenica, pa milici, pa zvornik, pa loznica, pa sabac, pa beograd... a izmedju milion sela i varosica... mislis da bi srbi to gledali skrstenih ruku?
Ovakvi kao navedeni strateg ne zamaraju se takvim "sitnicama". Kako se sam izlajao, babo mu je ocigledno operativac SDA, a jedna struja misljenja u toj stranci zagovara izazivanje sukoba bilo kojim povodom ili cak bez njega jer misle da bi se novim sukobima rijesili svi problemi i izbjeglo placanje nagomilanih obaveza i dugova, a oni bi dok je frka zbrisali "u prijateljske zemlje" sa svojim plijenom, tj. svim sto su opljackali ovih zadnjih skoro 20 godina. Ovaj balavac odlicno pokazuje nacin razmisljanja te struje. Dok mi imamo pune tankove goriva, oni imaju pune tankove helikoptera na vrhovima zgrada. Zar neko misli da su oni heliodromi na vrh zgrada tu samo radi sminke ili za vojne potrebe. Mali prodaje jeftinu propagandu, naravno sa sigurne udaljenosti.
Moj otac je totalno protiv SDA a mama jos i vise... :lol:
Trebevic ce uzeti ili oni ili mi u "totalno imaginarnom ili nemogucem ratu". Mozes sa Igmana gadjati sve do Pala. Sa Bjelasnice mozes gadjati citavo to polje na kraju krajeva. Tako da oni su svojih historijskih 5 minuta propustili i to im se nece vise nikada vratiti ta sansa i prilika.

No samo idiot moze misliti da oni mogu prvi zauzeti Trebevic. Recimo najblize Trebevicu su sela sa one druge strane Trebevica koja su i danas muslimanska i zive tamo jos uvijek iskljucivo muslimani. Sa ove strane trebevica da i ne pricam. Bitno je se samo ispeti gore; i onda vec nemaju sanse. No to je samo moje misljenje.
salter071

#258 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by salter071 »

kojetou wrote:Dobro eto cak i da je to sve istina i da je moj stari u SDA bio neki lopov; kakve to veze ima samnom? :lol:
Ti si ocito jako isfrustriran na dijasporu i zvucis mi kao da smi pomalo razocaran u zivot ali ja ti tu nisam nista kriv. Niti zaizvam rat vec samo rekao:"U imaginarnom ratu kojeg nikada nece biti."
Ko zivi od opljackanog jednako je kriv kao i lopov. Eto kakve to veze ima s tobom. Tako je bar po definiciji Krivicnog Zakona, a ti se sam nadji u toj odredbi.
A sto se tice mojeg zivota, koliko mi se cini, to nije tema ove emisije. Meni je dobro. Tako mi treba. Jedino sto ne dopustam da mi balavci ovdje pisaju uz nogu govoreci kako pada kisa. Probaj ti to nekom drugom.

I spavajte mirno, rata nece biti...ali ti si previse mlad da se toga sjecas.
didžej

#259 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by didžej »

kojetou wrote:
Moj otac je totalno protiv SDA a mama jos i vise... :lol:
Trebevic ce uzeti ili oni ili mi u "totalno imaginarnom ili nemogucem ratu". Mozes sa Igmana gadjati sve do Pala. Sa Bjelasnice mozes gadjati citavo to polje na kraju krajeva. Tako da oni su svojih historijskih 5 minuta propustili i to im se nece vise nikada vratiti ta sansa i prilika.

No samo idiot moze misliti da oni mogu prvi zauzeti Trebevic. Recimo najblize Trebevicu su sela sa one druge strane Trebevica koja su i danas muslimanska i zive tamo jos uvijek iskljucivo muslimani. Sa ove strane trebevica da i ne pricam. Bitno je se samo ispeti gore; i onda vec nemaju sanse. No to je samo moje misljenje.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
salter071

#260 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by salter071 »

kojetou wrote: No samo idiot moze misliti da oni mogu prvi zauzeti Trebevic. Recimo najblize Trebevicu su sela sa one druge strane Trebevica koja su i danas muslimanska i zive tamo jos uvijek iskljucivo muslimani. Sa ove strane trebevica da i ne pricam. Bitno je se samo ispeti gore; i onda vec nemaju sanse. No to je samo moje misljenje.
Pa Srbi vec imaju Trebevic. To je RS glupane!
Hajde sad ili kreni da se popnes gore, da vide ostali kako se to radi, ili potrazi strucnu pomoc koja ti je toliko ocigledno potrebna, a mozes i nastaviti sa ovom pricom pa kad te Svede skontaju, ima da te spengaju isto kao onog Brevika, pa ces taman imati dobrog sugovornika za svoje nebuloze. Iste su.
Samo ti nastavi piskarati. Sto vise pises, vise materijala za dijagnozu.

P.S.
Nisam tu. Odoh u votazi, a ti nastavi pjeniti. Kad odem mozes me lakse ismijavati iza ledja. To je vec poznat stav "neprocjenjivih i neazmjenjivih ljudi za BiH". Narod zna...
kojetou

#261 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by kojetou »

Srbi nemaju trebevic. Sve do samog vrha je skoro federacija. Sa tim da se njihovo prvo selo od trebevica nalazi nekih 5 kilometara.
PM72

#262 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by PM72 »

Pokojni Duško Trifunović bi za ovog "kojota" dao brdo para samo da ga dovede u emisiju "šta djeca znaju o zavičaju".Sa ovom rečenicom : " Recimo najblize Trebevicu su sela sa one druge strane Trebevica koja su i danas muslimanska i zive tamo jos uvijek iskljucivo muslimani" pokazao si totalno nepoznavanje materije a hoćeš da ispadneš pametan i da kao nešto znaš.Nikad iza Trebevića nije bilo muslimanskih sela niti su Muslimani tamo živjeli.Međušje,Petrovići,Miljevići i drugi zaseoci su oduvjek bilo naseljeni pravoslavnim življem.I to u procentu 100%.Nije bilo ni vikendaša Muslimana.Nemaš pojma ni gdje je vrh Trebevića niti si kad tamo bio.Entitetska granica prolazi cestom od Osmica do Prvog šumara (neću ti vala crtati gdje je Prvi šumar) pa skreće prema Pitinim stijenama ispod Brusa.95 % Trebevića se nalazi u RS.Prvo srpsko selo na Trebeviću je Brus i Jasik a sa druge strane vrha je Međušje itd.Jebo te Google earth.

Kažu da je svaka zlatna koja ostane iza zuba.Nemoj pametovati jer veze nemaš i nemoj kvariti temu svojim budalaštinama.Ne pravi ispade pa će neko pomisliti i da si pametan.Ovako odagnaš sve sumnje.Nemoj nas tjerati da urgiramo da popiješ "bananu".
kojetou

#263 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by kojetou »

Image

Evo granice
PM72

#264 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by PM72 »

Ne budalesaj više - živ bio.
skuterista

#265 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by skuterista »

muha_sa wrote:sim ovu diskusiju.

A ja jesam dozivio rat na Ilidzi kao dijete i sjecaml tacnije 4 mjeseca sam bio u ratu. Imam dosta i familije koja je zavrsila u logoru na Puli tako da se cak i sjecam nekih detalja.
lapsus u kucanju il :?[/quote]
ma lapsus u prepricavanju ribarskih prica na sjelima u Geteborgu , Muha ba , vidis da je i Breza bila zauzeta od VRS-a u njegovim pričama ...haha
Medo u zijanu

#266 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by Medo u zijanu »

Sta ste napali na malog, meni je drago da se interesuje pa nek i lupa neke stvari
kud srece da ima vise ovakve djece sto ako nista razmisljaju o tom vremenu...
Ne kazem da huskaju na rat gluho bilo nego da ipak razmisljaju kako je moglo biti, zasto ne ovako nego onako itd...
Neznam da li pojedinci na ovaj nacin terapiraju PTSP Sindrom ili slicno ali sto je previse previse..
Svaka cast svakom ko je i jednu granatu cuo da proleti i na kilometar ja im skidam kapu.
Mnogi sudionici rata nazalost sada ne znaju kako da u se u ovakoj situaciji odnose prema
tim dijasporcima pa taman tada imali i 4 godine kada su otisli vani...
skuterista

#267 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by skuterista »

Mali lupa ko maxim po diviziji , a jos je sladji jer mu je otac otisao sluzbeno u inostranstvo jer je kadar strucan i nije za rova , vise je doprinio nasoj borbi radom u dijaspori, ovako bi u rovu djabe gubili takav talenat...

ps kod nas se za takve kaze picka izdajnicka, i dobro neko heba Aliji sve kad je proglasio oprost dezerterima 96-te....
kojetou

#268 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by kojetou »

PM72 wrote:Ne budalesaj više - živ bio.
Jednostavno bi bilo ko prvi stigni do gore njegovo je. Ali mozda si u pravu mozda kada se dodje do one granice na entitetskoj liniji mozda te struja iz neba potrese ili nesto slicno....
muha_sa

#269 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by muha_sa »

Medo u zijanu wrote:Sta ste napali na malog, meni je drago da se interesuje pa nek i lupa neke stvari
kud srece da ima vise ovakve djece sto ako nista razmisljaju o tom vremenu...
Ne kazem da huskaju na rat gluho bilo nego da ipak razmisljaju kako je moglo biti, zasto ne ovako nego onako itd...
Neznam da li pojedinci na ovaj nacin terapiraju PTSP Sindrom ili slicno ali sto je previse previse..
Svaka cast svakom ko je i jednu granatu cuo da proleti i na kilometar ja im skidam kapu.
Mnogi sudionici rata nazalost sada ne znaju kako da u se u ovakoj situaciji odnose prema
tim dijasporcima pa taman tada imali i 4 godine kada su otisli vani...
ma niko ga ne napada-daleko od toga :-) pa on je mladji od mog mladjeg djeteta i ne mogu ga drugacije tretirat vec kao djete koje pojma nema o cemu "prica" :-)
-moje oboje djece su svo vrijeme opsade proveli u SA--ni narandže dobili nisu jer nit su izbjeglice a otac im živ i zdrav. kcerka tad imala 15,5 godina a sin skoro 10. Zašto ovo pišem :? Zato što još ni jednom ne cuh iz usta svoje djece da pricaju ove budalaštine--kako iz njihovih usta ne cuh tako ne cuh ni iz usta njihovih vršnjaka koji su s njima sve ovo predeverali.Sin živi svoj život ovdje i ni malo mu nije lako deverat u ovom kurcu od zemlje al šta ce--šuti, radi i ne pada mu na pamet kojekakvim budalaštinama se zamarat-ala ovaj kojetou@
Kcerka se prije 10 godina udala u ŠveCku i jedino ona ne prica o ratu vec tu temu potenciraju i o tome pricaju oni koji su se i prije prvog metka ispalili.

kojetou wrote:
PM72 wrote:Ne budalesaj više - živ bio.
Jednostavno bi bilo ko prvi stigni do gore njegovo je. Ali mozda si u pravu mozda kada se dodje do one granice na entitetskoj liniji mozda te struja iz neba potrese ili nesto slicno....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kojetou

#270 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by kojetou »

muha_sa wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]

Znaci ti mislis da Srbi kontrloliraju vojno vrh trebevica? Mozesli to pojasniti?
muha_sa

#271 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by muha_sa »

kojetou wrote:

Znaci ti mislis da Srbi kontrloliraju vojno vrh trebevica? Mozesli to pojasniti?
sinak dragi :) Ilidža slobodna :thumbup: vrati se na svoju Ilidžu--poslušaj Muhu.

-nego, imam jedan prijedlog i na tebi je da ga prihvatiš jal odbiješ---kad dodješ na odmor javni se da odemo u obilazak Trebevica :) usput cemo i okafenisat--idemo mojim autom--sve na moj trošak :-D ozbiljan sam-zaista :-D
-ne vrijedi ovo ovako vec drito na lice mjesta i sve ti se samo kaže.
kojetou

#272 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by kojetou »

muha_sa wrote:
kojetou wrote:

sinak dragi :) Ilidža slobodna :thumbup: vrati se na svoju Ilidžu--poslušaj Muhu.

-nego, imam jedan prijedlog i na tebi je da ga prihvatiš jal odbiješ---kad dodješ na odmor javni se da odemo u obilazak Trebevica :) usput cemo i okafenisat--idemo mojim autom--sve na moj trošak :-D ozbiljan sam-zaista :-D
-ne vrijedi ovo ovako vec drito na lice mjesta i sve ti se samo kaže.
Okej moze. Ali mozes i reci koje silno uporiste se gore nalazi na vrhu trebevica. Ja na google erathu vidim samo neke planinarske domove i sumu.
muha_sa

#273 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by muha_sa »

kojetou wrote:
Okej moze. Ali mozes i reci koje silno uporiste se gore nalazi na vrhu trebevica. Ja na google erathu vidim samo neke planinarske domove i sumu.
ne vrijedi sine :-) sad bih ti ja trebo pisat kako je sve teklo do 92. :-) pitaj tatu--pitaj ga ko je rasporedio teško oružje i orudže oko Sarajeva :? to je uradila naša zajednicka vojska koju smo svi zajedno podizali 47 godina--sve Republike--do priznanja Bosne i Hercegovine ta JNA je bila regularna vojska koja je mogla pod izgovorom vježbi rasporedit orudže i oružje------------------------eh sad kako ti misliš izvuc to oružje i tehniku na Tebevic :? jedino ako si ko onaj lik iz crtanog-ako se sjecaš kaspera :lol:

-ne znam šta je s tobom--mlad momak :) umjesto da ideš koke ganjat ti vrijeme provodiš na forumu :-) i to s jednim penzionerom kojeg ce žena sad razbit ako nastavi s tobom forumat :lol:
sinuhe

#274 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by sinuhe »

Rata ne moze biti a svakako nijedan rat nije isti kao prethodni.
didžej

#275 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e

Post by didžej »

ni u vojkovicima nikakvog uporista nema. useta lijepo 10.000 ljudi iz sarajeva u vojkovice i zavrsena prica. sto se penjat na vrh trebevica. :D
Post Reply