Oni su ubijali Sarajevo

Post Reply
alanskoda

#251 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

OpusDei wrote:Ma jah, sigurno forumski salonci znaju bolje od Admirinih roditelja sta se desilo :-) . Ne kvarite vise temu, lijepo vas zamolim.
Imaju svjedoci koji znaju s koje je strane pucano a to sto admirin otac laze sebi pa drugima, to je na njegov obraz.
blue best

#252 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by blue best »

Još niste počeli tekbirati?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#253 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by KatarinaKosaca »

blue best wrote:Još niste počeli tekbirati?
Čekali tebe :lol: pa da počnemo.. multi-kulti, ovo ono... mora se po koji kamančić tolerancije sa obje strane ili sa sve tri strane, ono granica nam u Izačiću i na Pavlovića ćupriji :wink:

Mislim, ono, izjasnio si se kao poštovaoc islama, pa je bio red da te sačekamo :D
blue best wrote:Hvala predstavnicima Islamske zajednice Srbije sto su dosli da zajedno ispratimo naseg Sveca na vecni pocinak
someone_

#254 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by someone_ »

blue best wrote:Još niste počeli tekbirati?
Ja konto ti doso sliku da stavis.
fakat

#255 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by fakat »

GandalfSivi wrote:Sjebase dva lika dobru temu, svasta...
Ima tome vec neko vrijeme na forumu, efektno to urade, drsko bace prasinu u oci i prebace lopticu u protivnicki prostor. Za tren oka forumashi se polome objasnjavajuci da nisu nacionalisti, da ne sire mrznju, da ne mrze sve Srbe, da smo se samo branili, da nismo svi isti, da ne zelimo osvetu, itd...
and

#256 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by and »

varijabilni wrote:jel se Seferova žena vodi kao civil? ko je nju ubio? jel se Boško i Admira vode kao civili? ko je njih ubio? jel se pokojna Vanja Vuk vodi kao civil? ko je nju ubio? (kad je bila akcija "crvene stolice" njeno ime je bilo na spisku a ubijena je u svom stanu skupa sa još jednim licem od strane bošnjačkih kriminalaca). volio bih baš da vidim sva ta imena i uzroke smrti.
hajde budi malo koristan.eto visiš na temi,napiši bar imena ovih sa slika :mrgreen:
tema je interesantna,ali bojim se da bi morali napraviti neku aplikaciju ala facebook da bi mogle stati sve slike.
ovako za foruma i par stranica je tema oni srbi koji su u vrijeme rata bili ljudi,srđan aleksić i njemu slični.
nevezano za temu,sjetih se onog lika što je za 1000 eura lažno svjedočio u korist braće lukić.hoda li on po gradu?
cyprus

#257 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by cyprus »

Huška li se šta? :mrgreen:
alanskoda

#258 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

najbolje je rampe staviti na ulaz u sarajevo, pa kontrolisati ko ulazi ko izlazi. naravno moze uci samo onaj ko nije bio u VRS. Uz potvrdu forumas sa klixa,
A sto se tice artiljerije to ABIH nije pucala po civilima? Otidji u gradove koji su bili nadomak artiljerije ABiH pa pogledaj zgrade. Svaka je izresetana ko sito. A zgrade nisu bili vojni objekti.
and

#259 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by and »

alanskoda wrote:najbolje je rampe staviti na ulaz u sarajevo, pa kontrolisati ko ulazi ko izlazi. naravno moze uci samo onaj ko nije bio u VRS. Uz potvrdu forumas sa klixa,
A sto se tice artiljerije to ABIH nije pucala po civilima? Otidji u gradove koji su bili nadomak artiljerije ABiH pa pogledaj zgrade. Svaka je izresetana ko sito. A zgrade nisu bili vojni objekti.
beograd,užice,niš,split,osijek?
azurna_obala

#260 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by azurna_obala »

Možda nekoga prepoznam negdje.... :-?
alanskoda

#261 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

and wrote:
alanskoda wrote:najbolje je rampe staviti na ulaz u sarajevo, pa kontrolisati ko ulazi ko izlazi. naravno moze uci samo onaj ko nije bio u VRS. Uz potvrdu forumas sa klixa,
Ej ba o cemu ti pricas? koje ti gradove nabrajas? budi malo realan.
Stagolee

#262 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by Stagolee »

karanana wrote:Dobro i sta predlazete da uradimo? evo nema slika zadnjih par stranica, ali sta predlazete da uradimo sa gusladzijom, brankicom, bozanicem.....?
evo ja cu otici iduci vikend na pale i slikat cu svakog starijeg od 1976. godista. garantujem da je bio u VRS-u i da je sigurno bio ne nekoj od chuka oko sarajeva a veliki broj je sa pala bio i u srebrenici.
eno onog popa u lukavici. eno aleksica u nevesinju. eno kacavende u bijeljini. nije ni to daleko.
Sta hocete od njih? pa hajde imajte muda, pistolj u ruke i pocnite rokanje.

situacija je takva da je sve zaledjeno daytonom. nema pobjednika i porazenog pa ne mozes suditi hiljadama i hiljadama kojima bi mogao suditi, samo onim najvecim i direktnim zlocincima se moze ko nesto. a sta ces ti onom bradonji sto je vrtio krme i pio rakiju na hresi i uz gusle potezo minobacac. kazem, takvih je hiljade. i kao ako su na palama ok su, ali ako sidju u sarajevo 15 kilmetara nize nisu ok.
Ovakve teme i rasprave nemaju za cilj inicirati bilo kakav protest ili akciju u ovom trenutku. Čak ni izrugivanje svim tim debilima na slikama.

To su popisi za neka bolja vremena i konačnu naplatu. Toliko puta viđeno na ovim prostorima, nemoj da te čudi.
smijesni_ste

#263 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by smijesni_ste »

Kad dobri srbi mogu stati na par strana foruma kako reče ovaj iznad..ajmo onda obavezno malo ispitati naše reprezentativce srbe ( u fudbalu npr.) i njihove familije ....neki su rođeni u užasnim mjestima posmatrajući iz ratne perpsektive...koji bi bio sljedeći korak ako se utvrdi nešto grozno?

Ajmo do kraja biti dosljedni onda... :thumbup:
polovka

#264 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by polovka »

and wrote:
Pucao je ko god je mogao i imao čime.Srbi na početku jer su imali najvise municije za bacati, bogami kasnije ni drugima nije bilo mane.
Sva mjesta koja su bila u dometu artiljerije su bila napadana, eto ja mogu reći za Doboj i Teslić da su konstantno bili pod artiljerijskim napadima ABiH, malo manje HVO-a(ali su oni bili žešći).Ironično, mislim da je čak prva žrtva tih napada u Doboju bila jedna žena muslimanka.
ZV Keli

#265 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ZV Keli »

alanskoda wrote:Ja stvarno ne znam koja je svrha ove teme? Znaci i one koji su silom prilika morali obuci uniformu treba prozivati, slike stavljati na internet. I stvarno ne znam sta rade moderatori.
E jes mi ih zao,evo srce me zaboli.Pa nisu morali otici iz Sarajeva i pucati po njemu,mogli su ostati ovdje pa cak ne otici ni u Armiju ali bar ne bi pucali po svom gradu.Sto se ne pobunise,fol nisu smjeli pa onda reci bili pi*ke i cao.Znam da bar 99.99% Sarajlija ne zaboravlja i ne zeli kontakt sa njima a svugdje ima idiota koji se slizu sa njima pa i kod nas.
alanskoda

#266 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

polovka wrote:
and wrote:
Pucao je ko god je mogao i imao čime.Srbi na početku jer su imali najvise municije za bacati, bogami kasnije ni drugima nije bilo mane.
Sva mjesta koja su bila u dometu artiljerije su bila napadana, eto ja mogu reći za Doboj i Teslić da su konstantno bili pod artiljerijskim napadima ABiH, malo manje HVO-a(ali su oni bili žešći).Ironično, mislim da je čak prva žrtva tih napada u Doboju bila jedna žena muslimanka.
Ma dzaba ti je pricati ovoj balavurdiji sa neta, ili ovim iz minhenske brigade. a oni su najzesci. sto kaze karanana poznati cetnici se slobodno cecu bosnom, pa niko nije imao m... da ode i da ih rokne. Ali zato su spremni na ove jade medju kojima ima vjerovatno i onih koji su silom prilika morali biti obuceni.
OpusDei

#267 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by OpusDei »

alanskoda wrote:
Ma dzaba ti je pricati ovoj balavurdiji sa neta, ili ovim iz minhenske brigade. a oni su najzesci. sto kaze karanana poznati cetnici se slobodno cecu bosnom, pa niko nije imao m... da ode i da ih rokne. Ali zato su spremni na ove jade medju kojima ima vjerovatno i onih koji su silom prilika morali biti obuceni.
Najjace je kad dijasporci govore o "minhenskim brigadama" :-)

A i ti si pretpostavljam prepoznao tatu na slikama :lol:
fixer

#268 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by fixer »

Ja ne mogu da vjerujem da je ova tema jos ziva, te da nije na ovoj temi bilo banova. Pored par pojedinaca koji su mi popravili misljenje o buducnosti, ostali su jos u 92-95 godini. Zao mi je sto ovaj forum ne nudi opciju da se provjeri odakle neko pise, jer bi ih sigurno dosta dijasporasa ovdje pozivalo na linc.
Karanana je jedan od rijetkih koji je realan. Svaka mu cast.
O Katarini nikad nista lijepo nisam mislio, ali je popravila moje misljenje o njoj. :thumbup:
KatarinaKosaca

#269 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by KatarinaKosaca »

polovka wrote:Pucao je ko god je mogao i imao čime.Srbi na početku jer su imali najvise municije za bacati, bogami kasnije ni drugima nije bilo mane.
Ne valja relativizirati, jer niti odgovara istini, niti je tema ove teme Doboj i Teslić, nego Sarajevo. Po razaranju se Sarajevo može usporediti samo sa Vukovarom, sa tim da je vukovar trajao tri mjeseca, a Sarajevo 3 i pol godine. 1995 cio grad je bio ruševina.. r-u-š-e-v-i-n-a. Kompletno.. Da ne nabrajam ostale "popratne" nedaće četverogodišnje opsade, neimanja vode, struje, plina, hrane. Snajperi, pamovi, ovo, ono... Onda , sjećam se, kad su Srbi pustili vodu sa istočne strane, stavili su nešto u nju.. tako da je cijeli Alfakovac, Hošin Brijeg , i Hrid imao stomačne probleme.. Prestrašno je bilo i nikako se ne može napisati da je "tako svugje po malo bilo" :-) :-) :-)
A to što je žena u Doboju bila žrtva "muslimanka", ne znam šta je neobično. Neobično je samo to što je Srpska prljava gebelsovska propaganda svaku srpsku žrtvu u Sarajevu nazivala žrtvom "muslimanskog terora" kad ih pogodi snajper ili geler sa Trebevića ili Poljina. Sjećam se jako dobro 1995, poginula je u parku pp zgrade Predsjedništva mlada djevojka Maja od gelera granate.. Na Srni je prikazano da je raskomadana i ubijena kao Srpkinja u Sarajevu. Novinari NBC-a, su išli kod roditelja cure kući, pitali gdje je pošla , kad je izašla i "kolegama" na Palama rekli da jednostavno nije istina to što govore.. ma jok, znaju Paljani, baš kao i pojedini naši forumaši bolje od nas ono što smo očima vidjeli :shock: i sa krvlju preživjeli. Ja jesam za suživot, nisam za osvetu bez suda, ali nisam ni za laži. A u lažima su Srbi svjetski šampioni... i nekako lijeka nema :-?
junkers

#270 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by junkers »

OpusDei wrote:
alanskoda wrote:
Najjace je kad dijasporci govore o "minhenskim brigadama" :-)

A i ti si pretpostavljam prepoznao tatu na slikama :lol:
touche :lol:
HM 2011

#271 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by HM 2011 »

Ovo sam gledao prvi put.....

Bezgranično.....

KatarinaKosaca

#272 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by KatarinaKosaca »

fixer wrote:Ja ne mogu da vjerujem da je ova tema jos ziva, te da nije na ovoj temi bilo banova. Pored par pojedinaca koji su mi popravili misljenje o buducnosti, ostali su jos u 92-95 godini. Zao mi je sto ovaj forum ne nudi opciju da se provjeri odakle neko pise, jer bi ih sigurno dosta dijasporasa ovdje pozivalo na linc.
O Katarini nikad nista lijepo nisam mislio, ali je popravila moje misljenje o njoj. :thumbup:
Kao i obično ponašaš se kao učiteljica koja dijeli ocjene, jer je ona ta koja najbolje zna. :-? Nisam uopće polaskana tvojim palčevima, jer dogmate obično imam na ignore.
fixer

#273 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by fixer »

KatarinaKosaca wrote:
fixer wrote:Ja ne mogu da vjerujem da je ova tema jos ziva, te da nije na ovoj temi bilo banova. Pored par pojedinaca koji su mi popravili misljenje o buducnosti, ostali su jos u 92-95 godini. Zao mi je sto ovaj forum ne nudi opciju da se provjeri odakle neko pise, jer bi ih sigurno dosta dijasporasa ovdje pozivalo na linc.
Kao i obično ponašaš se kao učiteljica koja dijeli ocjene, jer je ona ta koja najbolje zna. :-? Nisam uopće polaskana tvojim palčevima, jer dogmate obično imam na ignore.
Nemoj biti uskogrudna. Ja cijenim ljude po stavovima. Ovaj tvoj stav je za pohvalu. To sto ti ne mozes da imas normalnu reakciju prema meni, govori o necem drugom, ali nije tema ni mjesto da o tome sitnicarim. Ne zanima me pri ovome cak ni tvoja reakcija na moju pohvalu.
ZV Keli

#274 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ZV Keli »

Black swan wrote:pa dobro i djeca od benita musolinija u italiji žive normala
iako to nije dobro poređenje imamo stotine primjera po svijetu...
Ali ne zive u Splitu i Dalmaciji ili Albaniji gdje im je babo ubijao!
KatarinaKosaca

#275 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by KatarinaKosaca »

fixer wrote:Nemoj biti uskogrudna. Ja cijenim ljude po stavovima. Ovaj tvoj stav je za pohvalu. To sto ti ne mozes da imas normalnu reakciju prema meni, govori o necem drugom, ali nije tema ni mjesto da o tome sitnicarim. Ne zanima me pri ovome cak ni tvoja reakcija na moju pohvalu.
Tvoji postovi na ovoj temi nemaju veze sa temom. Dolaziš i dijeliš ocjene :-) , jer je tvoje mišljenje ispravno i ko se njemu (tom mišljenju) približio taj je dobio pohvalu. Niđe veze. Šta si sebi ufurao? Ako imaš šta o temi, Sarajevu, onima koji su pucali, ovo, ono , napiši. A ocjene ne dijeli živ bio, niti si kompetentan niti si intelektualni ni moralni autoritet. Ni po čemu. Uostalom, pisao si da imaš puno prijatelja u I. Sarajevu, pa možeš doprinijeti temi po tom osnovu konstruktivnije.
Post Reply