Šta mi ustvari hoćemo?
-
Goran_35
#251 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Šta mi ustvari hoćemo?
Kao i uvjek,mi hoćemo da prezivimo.A tako je jos od srednjeg vijeka i doba inkvizicije.
Dakle to "mi" hoćemo ali se sada postavlja pitanje sta "vi" hocete? A za to nam zapravo i ne treba odgovor jer je i poslije dvadeset godina ponovo sve isto kao i devedesetih.Sve je isto samo "njega" nema...
Kao i uvjek,mi hoćemo da prezivimo.A tako je jos od srednjeg vijeka i doba inkvizicije.
Dakle to "mi" hoćemo ali se sada postavlja pitanje sta "vi" hocete? A za to nam zapravo i ne treba odgovor jer je i poslije dvadeset godina ponovo sve isto kao i devedesetih.Sve je isto samo "njega" nema...
-
AkHolic
#252 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Jednako koliko i Srbi imaju "pravo" na veliku Srbiju.Takve ideje su odvele ove prostore u katastrofu.dweia wrote:Šta mi ustvari hoćemo?
Republiku Bosnu.
Zastavu sa ljiljanima.
Solidan posao.
Ženu.
![]()
Mnogi zive u iluziji da ako mi ne propagiramo Bosnjastvo, da ce eto, srbi i hrvati htjeti neku zajednicu sa nama. Ljudi, prestanite zivjeti u zabludi. Zasto nekom da udovoljavamo ? Zasto da pljujemo po sebi i da se ponizavamo ? Mi imamo historijsko pravo na nasu drzavu Bosnjaka od Une do Drine, od Save do mora. Glavni cilj treba da bude ukidanje tkz. republike srpske ona nema historijskog prava da postoji. Dok god ona postoji, nas narod i nasa drzava ce i dalje biti u komi u koju smo usli 92-ge. Dok god u rs-u velicaju cetnike, Bosnjaci nece imati miran zivot ni mirnu drzavu.
-
Kvačilo
#253 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
baš si pametan. eto, propagiralo se bošnjaštvo do granica propagande od kada je sda osnovana 1990 pa šta se desi?dweia wrote:Šta mi ustvari hoćemo?
Republiku Bosnu.
Zastavu sa ljiljanima.
Solidan posao.
Ženu.
![]()
Mnogi zive u iluziji da ako mi ne propagiramo Bosnjastvo, da ce eto, srbi i hrvati htjeti neku zajednicu sa nama. Ljudi, prestanite zivjeti u zabludi. Zasto nekom da udovoljavamo ? Zasto da pljujemo po sebi i da se ponizavamo ? Mi imamo historijsko pravo na nasu drzavu Bosnjaka od Une do Drine, od Save do mora. Glavni cilj treba da bude ukidanje tkz. republike srpske ona nema historijskog prava da postoji. Dok god ona postoji, nas narod i nasa drzava ce i dalje biti u komi u koju smo usli 92-ge. Dok god u rs-u velicaju cetnike, Bosnjaci nece imati miran zivot ni mirnu drzavu.
bošnjaštvo je stvorilo republiku srpsku. u jugoslaviji nije bilo republike srpske.
- Arteta
#254 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Kada cete vi ljudi vise shvatiti da je nekrofilija bolest?Kvačilo wrote:bošnjačke nacionaliste ne zanima nezavisna i suverena bosna. njih samo zanima bosna bez srbohrvata.
za takvu bosnu bi rado dali guze bilo kakvom stranom faktoru koji bi da upravlja njima: pozvali bi turke, austrijance, mađare, nijemce, amerikance, britance, arape, mitala, mcdonalds, bilo koga i bilo šta.
e zato ne vole jugoslaviju. uprkos tome što se bosna u jugoslaviji, za razliku od sada, nešta pitala.
- Samir_01
#255 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Eh... sta da ti napise covjek...Kvačilo wrote:baš si pametan. eto, propagiralo se bošnjaštvo do granica propagande od kada je sda osnovana 1990 pa šta se desi?
bošnjaštvo je stvorilo republiku srpsku. u jugoslaviji nije bilo republike srpske.
-
Kvačilo
#256 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
čemu koridor prema sandžaku? jel i sandžak treba da uđe u okvir te drzave ili ne?Arteta wrote:Multietnicnost na ovim prostorima je moguca samo tamo gdje je bila ARBIH.
Skoro je nemoguce neko ujedinjenje, privremeno da, ali na duze vrijeme ne, osim ako ARBIH ne zauzme ostale teritorije koje nije prije rata, novi rat ne zelimo.
Drzava mora biti odrziva, ujedinjena i da ima vojsku koja nije podijeljena i koja ce kontrolisati citavu BiH ako dodje do nekog novog sukoba sa susjedima.
Zbog toga sam ja misljenja da bi mozda trebalo podijeliti BiH ali uz neke teritorijalne korekcije, i Srbi i Hrvati bi nam morali dati neke teritorije, ovakvo stanje nikome ne odgovara osim lopovima koji peru pare.
Teritoriji koji bi nama najvise trebali su koridor koji bi spajao USK sa SBK, koridor prema Srebrenici i Sandzaku, i izlaz na more.
Nista manje od toga.
Bosnjake koje ostanu van ove teritorije bi trebalo naseliti u nju i trebalo bi raditi na masovnom povratku Srba i Hrvata koji su izbjegli prije rata.
To je jedini nacin da ovdje vlada mir i da imamo unitarnu drzavu koja bi mogla da napreduje.
To nebi bila drzava Bosnjaka, ili Bosnjaka i ostalih nego bi bila drzava svih njenih gradjana.
Znam da ce me ovdje sada masovno popljuvati, ali nema veze.
btw. dio sandžaka u kojem su bosnjaci vecina ne graniči sa bosnom.
-
Kvačilo
#257 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
nacionalizmi su instrument u rukama imperijalista koji je podjelio jugoslaviju i samim tim bosnu. ukljucujuci bosnjacki nacionalizam.Samir_01 wrote:Eh... sta da ti napise covjek...Kvačilo wrote:baš si pametan. eto, propagiralo se bošnjaštvo do granica propagande od kada je sda osnovana 1990 pa šta se desi?
bez njega zaista ne bi bilo republike sarpske jer to su spojene posude. bez bosnjackom ne bi bilo druga dva bez druga dva ne bi bilo bosnjackog, itd.
uostalom sda je prva nacvionalna stranka osnovana u bih.
to su cinjenice a vi mlađi mozda treba da se bolje informisete.
- Arteta
#258 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Moras se malo i zrtvovati.Kvačilo wrote:
čemu koridor prema sandžaku? jel i sandžak treba da uđe u okvir te drzave ili ne?
btw. dio sandžaka u kojem su bosnjaci vecina ne graniči sa bosnom.
Pa sta, u Priboju imas bar 35% Bosnjaka, a u Prijepolju blizu 50%.
Inace, vec sam naglasio da ta drzava nece biti Bosnjacka nego svih njenih naroda.
Last edited by Arteta on 03/02/2013 21:29, edited 1 time in total.
-
lafony
#259 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
bolje receno muslieticnost nikako multietnicnostArteta wrote:Multietnicnost na ovim prostorima je moguca samo tamo gdje je bila ARBIH.
Skoro je nemoguce neko ujedinjenje, privremeno da, ali na duze vrijeme ne, osim ako ARBIH ne zauzme ostale teritorije koje nije prije rata, novi rat ne zelimo.
Drzava mora biti odrziva, ujedinjena i da ima vojsku koja nije podijeljena i koja ce kontrolisati citavu BiH ako dodje do nekog novog sukoba sa susjedima.
Zbog toga sam ja misljenja da bi mozda trebalo podijeliti BiH ali uz neke teritorijalne korekcije, i Srbi i Hrvati bi nam morali dati neke teritorije, ovakvo stanje nikome ne odgovara osim lopovima koji peru pare.
Teritoriji koji bi nama najvise trebali su koridor koji bi spajao USK sa SBK, koridor prema Srebrenici i Sandzaku, i izlaz na more.
Nista manje od toga.
Bosnjake koje ostanu van ove teritorije bi trebalo naseliti u nju i trebalo bi raditi na masovnom povratku Srba i Hrvata koji su izbjegli prije rata.
To je jedini nacin da ovdje vlada mir i da imamo unitarnu drzavu koja bi mogla da napreduje.
To nebi bila drzava Bosnjaka, ili Bosnjaka i ostalih nego bi bila drzava svih njenih gradjana.
- It_is_a_Leclerc
#260 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Netačno. Nemaš dokaza za to.lafony wrote:bolje receno muslieticnost nikako multietnicnostArteta wrote:Multietnicnost na ovim prostorima je moguca samo tamo gdje je bila ARBIH.
Nista manje od toga.
- covjekizsjene
#261 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Pominjati Uzvisenog i braniti komunizam ne ide.Razumijem tvoje frustracije.Svakog stigne pravda na ovaj ili na onaj nacin kad pricamo o kriminalcima.jefferson wrote:covjekizsjene wrote:Jugonostalgicari su uglavnom siromasni ljudi koji nemaju materijalne moci da uzivaju o 21om vijeku i nerviraju ih stabilni i obrazovani ljudi iako im je banana ili kiwi sada dostupan za razliku od komunisticke vladavine koji je bio podredjen nekolicini ljudi dok su ostalima govorili da imaju privelegiju sto ne jedu crve vec hljeb ,sir i krompir.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Slika i prilika danasnjeg obrazovanja!
Daj vrati one crve majke ti.
Boze cega sve neces cuti ovdje
Last edited by covjekizsjene on 03/02/2013 21:31, edited 1 time in total.
- Arteta
#262 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Velika vecina ljudi koji ce se izjasniti po nekoj gradjanskoj opciji na popisu ce biti tamo gdje je bila ARBIH.lafony wrote:bolje receno muslieticnost nikako multietnicnostArteta wrote:Multietnicnost na ovim prostorima je moguca samo tamo gdje je bila ARBIH.
Nista manje od toga.
- fatamorgana
#263 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Hoćemo lepo vremo hoćemo lepe žene ....
- Amy-Mia
#264 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Kvačilo wrote:bošnjačke nacionaliste ne zanima nezavisna i suverena bosna. njih samo zanima bosna bez srbohrvata.
za takvu bosnu bi rado dali guze bilo kakvom stranom faktoru koji bi da upravlja njima: pozvali bi turke, austrijance, mađare, nijemce, amerikance, britance, arape, mitala, mcdonalds, bilo koga i bilo šta.
e zato ne vole jugoslaviju. uprkos tome što se bosna u jugoslaviji, za razliku od sada, nešta pitala.
Arteta wrote:Multietnicnost na ovim prostorima je moguca samo tamo gdje je bila ARBIH.
Kvačilo wrote:nacionalizmi su instrument u rukama imperijalista koji je podjelio jugoslaviju i samim tim bosnu. ukljucujuci bosnjacki nacionalizam.Samir_01 wrote:Eh... sta da ti napise covjek...Kvačilo wrote:baš si pametan. eto, propagiralo se bošnjaštvo do granica propagande od kada je sda osnovana 1990 pa šta se desi?
bez njega zaista ne bi bilo republike sarpske jer to su spojene posude. bez bosnjackom ne bi bilo druga dva bez druga dva ne bi bilo bosnjackog, itd.
- Arteta
#265 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Mozes li mi objasniti cinjenicu, zasto se sve drzave u Evropi temelje na nacionalizmu osim Belgije koju vecina njenog naroda ne zeli?Kvačilo wrote: nacionalizmi su instrument u rukama imperijalista koji je podjelio jugoslaviju i samim tim bosnu. ukljucujuci bosnjacki nacionalizam.
Mozete li mi objasniti cinjenicu zasto je socijalizam svugdje u Svijetu propao?
- Arteta
#266 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Zasto se smijes?Amy-Mia wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Da li je moguca tamo gdje je bila VRS?
Da li je moguca tamo gdje je bila HVO?
Ili smatras da nije nigdje moguca?
Last edited by Arteta on 03/02/2013 21:39, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#267 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Koja to konkretno etnička grupacija u Belgiji ima problem sa postojanjem belgijske države ?Arteta wrote:Mozes li mi objasniti cinjenicu, zasto se sve drzave u Evropi temelje na nacionalizmu osim Belgije koju vecina njenog naroda ne zeli?Kvačilo wrote: nacionalizmi su instrument u rukama imperijalista koji je podjelio jugoslaviju i samim tim bosnu. ukljucujuci bosnjacki nacionalizam.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#268 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Akademik Filipović: „Bošnjacima se ponovo manipulira“
Intervju sa Akademikom Muhamedom Filipovićem
Stvaranje Svebošnjačkog kongresa će samo učvrstiti bošnjački identitet i proširiti osnovu bošnjačke akcije, dovesti do jasnijeg i adekvatnijeg definiranja našeg identiteta i boljeg razumijevanja pozicije Bošnjaka u svijetu, regiji i u samoj BiH. Upravo će otkriće i razvoj pravog identiteta dovesti do dezideologizacije bošnjaštva i cijelog problema s Bošnjacima, jer su brojne krive i namjerno lažne interpretacije tog identiteta opteretile bošnjački svijet, ali će odstraniti one koji su se godinama borili protiv bošnjačke ideje i kojima je bilo svejedno kako se mi nazivamo i ko smo ,osim ako nas oni zastupaju, a na bošnjačko ime su pristajali samo zbog političkog oportuniteta i interesa, tj. onda kada muslimanska formula nije više mogla da im bude osnova realizacije njihovih ciljeva. Znate li vi i možete li reći ko je od tih sadašnjih kritičara Kongresa i branilaca bošnjaštva bio Bošnjak i podržavao bošnjaštvo prije 1993. godine i ko danas, na određeni lukavi i zaobilazni način, ponovo odstupa od bošnjaštva u ime nekog državnog principa. To su neznalice i politički spekulanti.
Stvaranje Svebošnjačkog kongresa će samo učvrstiti bošnjački identitet i proširiti osnovu bošnjačke akcije, dovesti do jasnijeg i adekvatnijeg definiranja našeg identiteta i boljeg razumijevanja pozicije Bošnjaka u svijetu, regiji i u samoj BiH. Upravo će otkriće i razvoj pravog identiteta dovesti do dezideologizacije bošnjaštva i cijelog problema s Bošnjacima, jer su brojne krive i namjerno lažne interpretacije tog identiteta opteretile bošnjački svijet, ali će odstraniti one koji su se godinama borili protiv bošnjačke ideje i kojima je bilo svejedno kako se mi nazivamo i ko smo ,osim ako nas oni zastupaju, a na bošnjačko ime su pristajali samo zbog političkog oportuniteta i interesa, tj. onda kada muslimanska formula nije više mogla da im bude osnova realizacije njihovih ciljeva. Znate li vi i možete li reći ko je od tih sadašnjih kritičara Kongresa i branilaca bošnjaštva bio Bošnjak i podržavao bošnjaštvo prije 1993. godine i ko danas, na određeni lukavi i zaobilazni način, ponovo odstupa od bošnjaštva u ime nekog državnog principa. To su neznalice i politički spekulanti.
- Arteta
#269 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Flamanci.It_is_a_Leclerc wrote:Koja to konkretno etnička grupacija u Belgiji ima problem sa postojanjem belgijske države ?Arteta wrote:Mozes li mi objasniti cinjenicu, zasto se sve drzave u Evropi temelje na nacionalizmu osim Belgije koju vecina njenog naroda ne zeli?Kvačilo wrote: nacionalizmi su instrument u rukama imperijalista koji je podjelio jugoslaviju i samim tim bosnu. ukljucujuci bosnjacki nacionalizam.
Oni stvarno od Belgije prave cirkus drzavu, mada ni ovi drugi nisu bolji i oni bi se vrlo rado pripojili Francuskoj ili Luksemburgu.
Drzava da nije centar Evropske Unije davno bi se raspala.
Inace, Flandrija (entitet naseljen Flamancima) ekonomski je jaci i kontrolise sve sto je zajednicko.
U Fudbalskoj Reprezentaciji su im svi Selektori bili Flamaci osim jednog koji je bio Valonac ali je znao Flamanski.
- covjekizsjene
#270 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
japin_mutapi wrote:Akademik Filipović: „Bošnjacima se ponovo manipulira“
-
linalinda
#271 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
eeeee, bas bi bilo dobro kad bi znali sta hocemo. Ali neka mnogi su narodi lutali dok se nisu nasli, neka nas!!!
Nama je najbolje kad nas vodi Marko ili Ante, a mi se izvinjavamo sto smo se rodili ko Bosnjaci ili Muslimani. Tako nam je najbolje, pa onda se dokazes da si DOBAR pa gurnes u ponor onog prvog do sebe, Bosnjaka ili Muslimana naravno. Eto valjda to hocemo. Lijepo, ali ima ih koji to NECE i NECEMO. Najveci pokazatelj bi SMS komentar koji procitah i iskreno se nasmijah. Bi otprilike ovako "on (Ceric) razara tkivo Nase drzave. Zalosno!! Gdje tu neko vidi tkivo. Mislim bar na zdravo tkivo. Haloooo, da podsjetim nakon svih svirepo ubijenih, silovanih razbacanih po svijetu, SJECATE LI SE???? Ko ste i sta hocete? Neznate ali ja znam i mnogi znaju. Muka mi je vise od ubijanja u sebi onoga cega se nemozemo/te odreci, naravno po rodjenju. Zao mi vas je!!!
Nama je najbolje kad nas vodi Marko ili Ante, a mi se izvinjavamo sto smo se rodili ko Bosnjaci ili Muslimani. Tako nam je najbolje, pa onda se dokazes da si DOBAR pa gurnes u ponor onog prvog do sebe, Bosnjaka ili Muslimana naravno. Eto valjda to hocemo. Lijepo, ali ima ih koji to NECE i NECEMO. Najveci pokazatelj bi SMS komentar koji procitah i iskreno se nasmijah. Bi otprilike ovako "on (Ceric) razara tkivo Nase drzave. Zalosno!! Gdje tu neko vidi tkivo. Mislim bar na zdravo tkivo. Haloooo, da podsjetim nakon svih svirepo ubijenih, silovanih razbacanih po svijetu, SJECATE LI SE???? Ko ste i sta hocete? Neznate ali ja znam i mnogi znaju. Muka mi je vise od ubijanja u sebi onoga cega se nemozemo/te odreci, naravno po rodjenju. Zao mi vas je!!!
-
dweia
#272 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Znas koliko mene briga za SDA i tu garnituru.Kvačilo wrote:baš si pametan. eto, propagiralo se bošnjaštvo do granica propagande od kada je sda osnovana 1990 pa šta se desi?dweia wrote:Šta mi ustvari hoćemo?
Republiku Bosnu.
Zastavu sa ljiljanima.
Solidan posao.
Ženu.
![]()
Pa pametni, hajde odgovori mi, da se vratimo na "nasu pravu veru" !?
- T-Rexx
#273 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Hocemo ono cemu nas je prosli sistem naucio - da nam drzava sve daje a da mi nista ne radimo.
- covjekizsjene
#274 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
A bas je bio zanimljiv 
-
linalinda
#275 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
KAKAV NAROD TAKVA VLAST