to neki narodni obicaj, tradicija sta li...?Great Cornholio wrote:Ubaci peškir u turbe, možda ti Allah pošalje kakvu pismenu, pametnu,koja 'oće s tobom pričat' o svačem', a da ne para nebo nosem, pa da se nazoveš sretnim čo'ekomvivax wrote:Dzaba joj diploma ako je glupa.Iskreno volio bih ozeniti nepismenu a mudru i pametnu,zensko sa kojim mozes sjesti i pricati o svemu i svacemu,nego ovu sa fakultetom koja ce se kasnije dičiti sa diplomom i parati nosom nebo,a ustvari ovamo glupa ko majzlo.Eh sad kad bi covjek mogao naletiti na kakvu koja ima obje gore navedene predispozicije..Onda bih se moga nazvati sretnim covjekom.
Sent from my GT-I9300
Obrazovanje i veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
krater
#251 Re: Obrazovanje i veze
-
Great Cornholio
#252 Re: Obrazovanje i veze
to je vjersko, ne smije se o otom pričat' plaho, to je opasnokrater wrote: to neki narodni obicaj, tradicija sta li...?
Ma turbe ti je ba nešto slično k'o "fontana želja", daš neki prilog i nadaš se da će ti "viša sila" pomoći da ostvariš neku želju ili sl.
Jest da to ne pomaže, hodže te peškire uzmu sebi a pare potroše na felge il' presvlake za svoje audije, al' eto ne mere narod bez sujevjerja.
- vivax
#253 Re: Obrazovanje i veze
Great Cornholio wrote:Ubaci peškir u turbe, možda ti Allah pošalje kakvu pismenu, pametnu,koja 'oće s tobom pričat' o svačem', a da ne para nebo nosem, pa da se nazoveš sretnim čo'ekomvivax wrote:Dzaba joj diploma ako je glupa.Iskreno volio bih ozeniti nepismenu a mudru i pametnu,zensko sa kojim mozes sjesti i pricati o svemu i svacemu,nego ovu sa fakultetom koja ce se kasnije dičiti sa diplomom i parati nosom nebo,a ustvari ovamo glupa ko majzlo.Eh sad kad bi covjek mogao naletiti na kakvu koja ima obje gore navedene predispozicije..Onda bih se moga nazvati sretnim covjekom.
Sent from my GT-I9300
Sent from my GT-I9300
-
Great Cornholio
#254 Re: Obrazovanje i veze
Pa i to je simpatično, u ratu žene iz Lipnice nisu imale para za šminku, pa obrve garavile drvcetom "potrošene" šibice, ja pa kad oni zvjezdan upekne, kad se počnu znojit' noseći cegere s pijace,Iz Tuzle preko Rasovca u Lipnicu, "šminka" se počne "topit", a one jedna drugoj vikat'vivax wrote:kakve su to vradzbine.Pa ja kakvu bi ti.Da sjedis sa njom i da ti ona prica kako joj se sminka razmazala...
Sent from my GT-I9300
- Zatamnjena stakla
#255 Re: Obrazovanje i veze
Ne garantuje, normalno. Pacijenata svugdje ima i biće ihplain vanilla wrote:jel to znaci da diploma garantuje da je "nacitana"?Sorel wrote:Veoma važno za nekog ko želi imat' pored sebe osobu s kojom može ući u diskusiju i gdje mogu bit' bare bare što se toga tiče. Al' sve je to do čovjeka i šta on želi. Kreni od sebe, hoćeš li bit' sa djevojkom koja knjigu u životu nije pročitala ili suprotno. Kažem sve je do pojedinca i onoga što on želi.
Je li iko od vas studirao? Jeste li vidjeli kakvi pacijenti zavrsavaju fakultete?![]()
Djevojka zavrsila ekonomiju, a i dalje pise ekonomia
- vivax
#256 Re: Obrazovanje i veze
Hahahahahahahahahahahaha. Ma dobro to...Al realno ne treba ti u zivotu duduk koja ce da misli ako je zavrsila fakultet da je bogom dana...Great Cornholio wrote:Pa i to je simpatično, u ratu žene iz Lipnice nisu imale para za šminku, pa obrve garavile drvcetom "potrošene" šibice, ja pa kad oni zvjezdan upekne, kad se počnu znojit' noseći cegere s pijace,Iz Tuzle preko Rasovca u Lipnicu, "šminka" se počne "topit", a one jedna drugoj vikat'vivax wrote:kakve su to vradzbine.Pa ja kakvu bi ti.Da sjedis sa njom i da ti ona prica kako joj se sminka razmazala...
Sent from my GT-I9300Hej u tebe lica, ko da si iz rudnika izašla
Sent from my GT-I9300
-
Great Cornholio
#257 Re: Obrazovanje i veze
Pa naravno, "pismenost" je samo jedan faktor ličnosti, jedna kvaliteta, treba se razvijati svestrano, i bez obzira koliki stepen "vrijednosti" u nekoj sferi života dostigli, ne trebamo dozvoliti da nas to pokvari, ne trebamo nikad pomisliti da smo bogom dani, već onako, imati samopouzdanja ali paziti da se samopouzdanje ne pretvori u oholost.vivax wrote:Hahahahahahahahahahahaha. Ma dobro to...Al realno ne treba ti u zivotu duduk koja ce da misli ako je zavrsila fakultet da je bogom dana...Great Cornholio wrote:Pa i to je simpatično, u ratu žene iz Lipnice nisu imale para za šminku, pa obrve garavile drvcetom "potrošene" šibice, ja pa kad oni zvjezdan upekne, kad se počnu znojit' noseći cegere s pijace,Iz Tuzle preko Rasovca u Lipnicu, "šminka" se počne "topit", a one jedna drugoj vikat'vivax wrote:kakve su to vradzbine.Pa ja kakvu bi ti.Da sjedis sa njom i da ti ona prica kako joj se sminka razmazala...
Sent from my GT-I9300Hej u tebe lica, ko da si iz rudnika izašla
Sent from my GT-I9300
Last edited by Great Cornholio on 27/01/2013 16:20, edited 1 time in total.
-
krater
#258 Re: Obrazovanje i veze
nije to samo ograniceno na turbeta, moze se i u crkvi srca isusova datiGreat Cornholio wrote:to je vjersko, ne smije se o otom pričat' plaho, to je opasnokrater wrote: to neki narodni obicaj, tradicija sta li...?![]()
![]()
![]()
Ma turbe ti je ba nešto slično k'o "fontana želja", daš neki prilog i nadaš se da će ti "viša sila" pomoći da ostvariš neku želju ili sl.
Jest da to ne pomaže, hodže te peškire uzmu sebi a pare potroše na felge il' presvlake za svoje audije, al' eto ne mere narod bez sujevjerja.
-
Great Cornholio
#259 Re: Obrazovanje i veze
Đe god daš, džaba si pare bacio, nije Bog potkupljiv, a hodže, popovi ili sveštenici, nemaju nikakve posebne moći koje mi "obični smrtnici" nemamo.krater wrote:
nije to samo ograniceno na turbeta, moze se i u crkvi srca isusova dati
- Eluveitie
#260 Re: Obrazovanje i veze
Jok nije bitno.
Ja ću se slamati na poslu, i njemu davati 2 km svaki dan za drinu zidarsku. A dok pričam o svojim problemima, i obavezama, on će u mene buljiti kao tele u šareno. NOT!
Ja ću se slamati na poslu, i njemu davati 2 km svaki dan za drinu zidarsku. A dok pričam o svojim problemima, i obavezama, on će u mene buljiti kao tele u šareno. NOT!
- žuta lala
#261 Re: Obrazovanje i veze
Pa ljudi moji, pogrešno tumačite obrazovanje i posao.
Ne znači ako neko ima diplomu da ima para.
(ili obrnuto)
Ne znači ako neko ima diplomu da ima para.
- MedenoSrce
#262 Re: Obrazovanje i veze
Eh sada da li govorimo o formalnom ili neformalnom obrazovanju, ili o oba?drugacetvrtina wrote: Koliko vam je, i da li je uopce bitno obrazovanje prilikom odabira partnera/ partnerke? I zasto jeste ili nije?
Sto se tice formalnog obrazovanja potpuno mi je nevazno.
Bitno mi je da ne misli za Gottloba Frege-a da je lik iz germanske mitologije, da razumije shalu, da nije lijen, da je snalazljiv, da voli klopati (pomalo i cvrcnuti, mora se necim i zaliti jelte), da ne misli da je francuski kljuc isto sto i violinski, da zna majstorisati, da nije osjetljiv (volim ponekad udariti), da je izdrzljiv, da voli setati, da mu se sportska aktivnost ne svodi na fantasy football, da volimo slicnu muziku, imamo iste vrijednosti, da je odgojen, da je malo mizantrop ali hoce pomoci onima koje voli, da nije rastrosan ali ni skrt, da je pazljiv, da se uzajamno pomazemo i olaksavamo jedno drugom, da me voli najvise na svijetu
Postujem ove manje zahtjevne koji zele samo diplomu.
EDIT: da nije peksin, tusiranje minimalno jednom dnevno, idealno 2X, da ne nosi one majice sa V izrezom, da ne nosi nakit
Last edited by MedenoSrce on 27/01/2013 17:53, edited 1 time in total.
- Eluveitie
#263 Re: Obrazovanje i veze
Fakat ne znam mnogo današnje omladine, da su npr završili gimnaziju i dobili neki normalan posao, bez štele.zuta_lala wrote:Pa ljudi moji, pogrešno tumačite obrazovanje i posao.
Ne znači ako neko ima diplomu da ima para.(ili obrnuto)
(drugo su naše tate i mame, tad je drugi sistem bio
- Perspektiva
#264 Re: Obrazovanje i veze
Aaa medeno srce, izgleda da si ti primjer savrsene zene 
A sta muskarac dobija za uzvrat
Sent from my Phone using Jelly Bean 4.2.1
A sta muskarac dobija za uzvrat
Sent from my Phone using Jelly Bean 4.2.1
- MedenoSrce
#265 Re: Obrazovanje i veze
Sta te briga, ti svakako nisi taj muskaracPerspektiva wrote:Aaa medeno srce, izgleda da si ti primjer savrsene zene
A sta muskarac dobija za uzvrat![]()
-
ime_kojeg_nema
#266 Re: Obrazovanje i veze
Ja mislim da nije bitno. Evo ja imam zavrsenu osnovnu skolu (i dva razreda srednje), a zena mi je fakultetski obrazovana i mogu vam reci da mi to ni najmanje ne smeta
.
- žuta lala
#267 Re: Obrazovanje i veze
Ima dosta ljudi koji s ekonomskom odmah počnu raditi.Eluveitie wrote:Fakat ne znam mnogo današnje omladine, da su npr završili gimnaziju i dobili neki normalan posao, bez štele.zuta_lala wrote:Pa ljudi moji, pogrešno tumačite obrazovanje i posao.
Ne znači ako neko ima diplomu da ima para.(ili obrnuto)
(drugo su naše tate i mame, tad je drugi sistem bio)
- didžej
#268 Re: Obrazovanje i veze
Između djevojke fine spoljašnjosti s fakultetom i djevojke fine spoljašnosti bez fakulteta, uvijek ću prije izabrati onu prvu.
- JThomas
#269 Re: Obrazovanje i veze
bogam' drina meko pakovanje, iliti čadulja je otišla na 2.85 od nove godine...
-
ime_kojeg_nema
#270 Re: Obrazovanje i veze
Slazem se s tobom i mislim da te podudarnosti nisu nuzno odredjene obrazovanjem, makar formalnim. Temelj za bilo kakav ozbiljniji odnos meni je ljudskost, dobrota, u mjeri u kojoj se to moze ocekivati od covjeka, ne referiram na svecepiupiu wrote: Ali mislim da se ljudi bolje slazu kad im se podudaraju nacin razmisljanja, dijapazon intersovanja, kad imaju o cemu pricati i kad im se podudaraju vrijednosti (koje imaju veze ne samo sa porijeklom, porodicom, itd, nego i sa upozna avanjem sa svijetom, citanjem, upoznavanjem sa razlicitim kulturama ... sve je to 'obrazovanje' ...).
- Sunrise00
#271 Re: Obrazovanje i veze
ovo za polugole djevojke u diskotekama...sta ako su tokom fakulteta plesale polugole i zavrsile taj fakultet 
- MedenoSrce
#272 Re: Obrazovanje i veze
a mozda su se cuvale za apsolventskogSunrise00 wrote:ovo za polugole djevojke u diskotekama...sta ako su tokom fakulteta plesale polugole i zavrsile taj fakultet
nego gdje je to bilo sa tim gologuzim djevojkama?
- AsmirVD
#273 Re: Одг: Obrazovanje i veze
Sta ste se toliko uhvatili polugolih djevojaka. 
Pa znam curu iz SA, redovno se ubija, al ubija od alkohola, lakih droga, po oblacenju za izlazak reklo bi se da je prostitutka.. pa eno je zavrsila pravni fakultet, nikakva stela, djevojka prirodno pametna..
Nemojte mislit sad neko uci, ne izlazi iz kuce.. a opet vidim ih masu sa ETF ljetos kad sam bio u SA.. ne mozes ga istjerat iz kuce, djevojke misaona imenica za njih cast enormno rijetkim izuzecima.
Pa znam curu iz SA, redovno se ubija, al ubija od alkohola, lakih droga, po oblacenju za izlazak reklo bi se da je prostitutka.. pa eno je zavrsila pravni fakultet, nikakva stela, djevojka prirodno pametna..
Nemojte mislit sad neko uci, ne izlazi iz kuce.. a opet vidim ih masu sa ETF ljetos kad sam bio u SA.. ne mozes ga istjerat iz kuce, djevojke misaona imenica za njih cast enormno rijetkim izuzecima.
- Sunrise00
#274 Re: Obrazovanje i veze
MEMRISTOR wrote:Dugo citam postove na forumu, ponekad i odgovorim na neki. Ono sto sam primjetio jeste da je dosta forumasa ogorceno, neraspolozeno i jedva ceka da nekog vrijedja, dokaze nekom drugom forumasu da njegovo misljenje ne valja i sl. To je zalosno. Ako djevojka postavi pitanje, odgovorite ili ne, i pustite druge da odgovore onako kako misle da je dobro.
Sto se tice teme:
Zavrsio sam ETF i dosta vremena sam proveo uceci, odricajuci se drugh stvari. Prije fakulteta sam godinama trenirao kosarku ali kad sam dosao u Sarajevo, prestao sam, jer je oduzimalo previse vremena.
Cak tokom studija nisam imao vremena da izlazim pa i nije bilo nekih veza, znaci napatio sam se bas![]()
Sad, naravno da ne zelim djevojku koja je 5 godina dok sam ja ucio, veceri provodila u diskotekama polupijana i polugola, a dane spavajuci i pripremajuci se za narednu turu. Ili neku drugu koja je zavrsila tri godine nekog fakulteta i ceka da joj babo nadje posao. Fakultet nije toliko vazan, koliko trud i zelja da sa mnom uspije u zivotu, da nasoj djeci damo ono sto mi nismo imali, itd
Sa diplomom se slika samo onaj ko je ne zeli iskoristi u svrhu pronalska posla
evo ga
ako imas diplomu nije bitno ako 5 godina skaces gola po diskotekama ocito
- MedenoSrce
#275 Re: Obrazovanje i veze
@memristor mora da si precijenio svoje sposobnosti sto se tice izbora fakulteta, nismo svi isto pametni.
znam ih ja mnogo koji su bez problema zavrsili medicinu, ETF,(ove sto znam da su zavrsile politicke nauke uglavnom su imale momka iz srednje skole pa im se zurilo da zavrse kako bi se sto prije udale takod a one svakako nisu nigdje hodale
) pa se nisu odricali hobija kao sto je kosarka ili izlasci sa drustvom. Druga je stvar sto neko zeli na silu da zavrsi nesto pa mu onda svako kriv i sto nema posla i sto nije izlazio, ... razumijem ja da se tu nakupi frustracija, vidis nekome ide ko po loju a ti mjesecima spremas jedan ispit
znam ih ja mnogo koji su bez problema zavrsili medicinu, ETF,(ove sto znam da su zavrsile politicke nauke uglavnom su imale momka iz srednje skole pa im se zurilo da zavrse kako bi se sto prije udale takod a one svakako nisu nigdje hodale