Obrazovanje i veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
krater

#251 Re: Obrazovanje i veze

Post by krater »

Great Cornholio wrote:
vivax wrote:Dzaba joj diploma ako je glupa.Iskreno volio bih ozeniti nepismenu a mudru i pametnu,zensko sa kojim mozes sjesti i pricati o svemu i svacemu,nego ovu sa fakultetom koja ce se kasnije dičiti sa diplomom i parati nosom nebo,a ustvari ovamo glupa ko majzlo.Eh sad kad bi covjek mogao naletiti na kakvu koja ima obje gore navedene predispozicije..Onda bih se moga nazvati sretnim covjekom.:D

Sent from my GT-I9300
Ubaci peškir u turbe, možda ti Allah pošalje kakvu pismenu, pametnu,koja 'oće s tobom pričat' o svačem', a da ne para nebo nosem, pa da se nazoveš sretnim čo'ekom :D
to neki narodni obicaj, tradicija sta li...? :D
Great Cornholio

#252 Re: Obrazovanje i veze

Post by Great Cornholio »

krater wrote: to neki narodni obicaj, tradicija sta li...? :D
to je vjersko, ne smije se o otom pričat' plaho, to je opasno :cry: :run: :lol:

Ma turbe ti je ba nešto slično k'o "fontana želja", daš neki prilog i nadaš se da će ti "viša sila" pomoći da ostvariš neku želju ili sl.

Jest da to ne pomaže, hodže te peškire uzmu sebi a pare potroše na felge il' presvlake za svoje audije, al' eto ne mere narod bez sujevjerja.
vivax

#253 Re: Obrazovanje i veze

Post by vivax »

Great Cornholio wrote:
vivax wrote:Dzaba joj diploma ako je glupa.Iskreno volio bih ozeniti nepismenu a mudru i pametnu,zensko sa kojim mozes sjesti i pricati o svemu i svacemu,nego ovu sa fakultetom koja ce se kasnije dičiti sa diplomom i parati nosom nebo,a ustvari ovamo glupa ko majzlo.Eh sad kad bi covjek mogao naletiti na kakvu koja ima obje gore navedene predispozicije..Onda bih se moga nazvati sretnim covjekom.:D

Sent from my GT-I9300
Ubaci peškir u turbe, možda ti Allah pošalje kakvu pismenu, pametnu,koja 'oće s tobom pričat' o svačem', a da ne para nebo nosem, pa da se nazoveš sretnim čo'ekom :D
:D kakve su to vradzbine.Pa ja kakvu bi ti.Da sjedis sa njom i da ti ona prica kako joj se sminka razmazala...

Sent from my GT-I9300
Great Cornholio

#254 Re: Obrazovanje i veze

vivax wrote: :D kakve su to vradzbine.Pa ja kakvu bi ti.Da sjedis sa njom i da ti ona prica kako joj se sminka razmazala...

Sent from my GT-I9300
Pa i to je simpatično, u ratu žene iz Lipnice nisu imale para za šminku, pa obrve garavile drvcetom "potrošene" šibice, ja pa kad oni zvjezdan upekne, kad se počnu znojit' noseći cegere s pijace,Iz Tuzle preko Rasovca u Lipnicu, "šminka" se počne "topit", a one jedna drugoj vikat' :shock: Hej u tebe lica, ko da si iz rudnika izašla :lol:
Zatamnjena stakla

#255 Re: Obrazovanje i veze

Post by Zatamnjena stakla »

plain vanilla wrote:
Sorel wrote:Veoma važno za nekog ko želi imat' pored sebe osobu s kojom može ući u diskusiju i gdje mogu bit' bare bare što se toga tiče. Al' sve je to do čovjeka i šta on želi. Kreni od sebe, hoćeš li bit' sa djevojkom koja knjigu u životu nije pročitala ili suprotno. Kažem sve je do pojedinca i onoga što on želi.
jel to znaci da diploma garantuje da je "nacitana"?

Je li iko od vas studirao? Jeste li vidjeli kakvi pacijenti zavrsavaju fakultete? :-)

Djevojka zavrsila ekonomiju, a i dalje pise ekonomia :-)
Ne garantuje, normalno. Pacijenata svugdje ima i biće ih :)
vivax

#256 Re: Obrazovanje i veze

Post by vivax »

Great Cornholio wrote:
vivax wrote: :D kakve su to vradzbine.Pa ja kakvu bi ti.Da sjedis sa njom i da ti ona prica kako joj se sminka razmazala...

Sent from my GT-I9300
Pa i to je simpatično, u ratu žene iz Lipnice nisu imale para za šminku, pa obrve garavile drvcetom "potrošene" šibice, ja pa kad oni zvjezdan upekne, kad se počnu znojit' noseći cegere s pijace,Iz Tuzle preko Rasovca u Lipnicu, "šminka" se počne "topit", a one jedna drugoj vikat' :shock: Hej u tebe lica, ko da si iz rudnika izašla :lol:
Hahahahahahahahahahahaha. Ma dobro to...Al realno ne treba ti u zivotu duduk koja ce da misli ako je zavrsila fakultet da je bogom dana...:D

Sent from my GT-I9300
Great Cornholio

#257 Re: Obrazovanje i veze

vivax wrote:
Great Cornholio wrote:

Sent from my GT-I9300
Hahahahahahahahahahahaha. Ma dobro to...Al realno ne treba ti u zivotu duduk koja ce da misli ako je zavrsila fakultet da je bogom dana...:D

Sent from my GT-I9300
Pa naravno, "pismenost" je samo jedan faktor ličnosti, jedna kvaliteta, treba se razvijati svestrano, i bez obzira koliki stepen "vrijednosti" u nekoj sferi života dostigli, ne trebamo dozvoliti da nas to pokvari, ne trebamo nikad pomisliti da smo bogom dani, već onako, imati samopouzdanja ali paziti da se samopouzdanje ne pretvori u oholost.
Last edited by Great Cornholio on 27/01/2013 16:20, edited 1 time in total.
krater

#258 Re: Obrazovanje i veze

Post by krater »

Great Cornholio wrote:
krater wrote: to neki narodni obicaj, tradicija sta li...? :D
to je vjersko, ne smije se o otom pričat' plaho, to je opasno :cry: :run: :lol:

Ma turbe ti je ba nešto slično k'o "fontana želja", daš neki prilog i nadaš se da će ti "viša sila" pomoći da ostvariš neku želju ili sl.

Jest da to ne pomaže, hodže te peškire uzmu sebi a pare potroše na felge il' presvlake za svoje audije, al' eto ne mere narod bez sujevjerja.
nije to samo ograniceno na turbeta, moze se i u crkvi srca isusova dati :D
Great Cornholio

#259 Re: Obrazovanje i veze

krater wrote:
nije to samo ograniceno na turbeta, moze se i u crkvi srca isusova dati :D
Đe god daš, džaba si pare bacio, nije Bog potkupljiv, a hodže, popovi ili sveštenici, nemaju nikakve posebne moći koje mi "obični smrtnici" nemamo.
Eluveitie

#260 Re: Obrazovanje i veze

Post by Eluveitie »

Jok nije bitno.

Ja ću se slamati na poslu, i njemu davati 2 km svaki dan za drinu zidarsku. A dok pričam o svojim problemima, i obavezama, on će u mene buljiti kao tele u šareno. NOT! :D
žuta lala

#261 Re: Obrazovanje i veze

Post by žuta lala »

Pa ljudi moji, pogrešno tumačite obrazovanje i posao.
Ne znači ako neko ima diplomu da ima para. :-) (ili obrnuto)
MedenoSrce

#262 Re: Obrazovanje i veze

Post by MedenoSrce »

drugacetvrtina wrote: Koliko vam je, i da li je uopce bitno obrazovanje prilikom odabira partnera/ partnerke? I zasto jeste ili nije?
Eh sada da li govorimo o formalnom ili neformalnom obrazovanju, ili o oba?
Sto se tice formalnog obrazovanja potpuno mi je nevazno.
Bitno mi je da ne misli za Gottloba Frege-a da je lik iz germanske mitologije, da razumije shalu, da nije lijen, da je snalazljiv, da voli klopati (pomalo i cvrcnuti, mora se necim i zaliti jelte), da ne misli da je francuski kljuc isto sto i violinski, da zna majstorisati, da nije osjetljiv (volim ponekad udariti), da je izdrzljiv, da voli setati, da mu se sportska aktivnost ne svodi na fantasy football, da volimo slicnu muziku, imamo iste vrijednosti, da je odgojen, da je malo mizantrop ali hoce pomoci onima koje voli, da nije rastrosan ali ni skrt, da je pazljiv, da se uzajamno pomazemo i olaksavamo jedno drugom, da me voli najvise na svijetu :skoljka:, kada kazem hajmo u Bec za vikend da odmah krene, ... ukratko da zna sve sto i ja i jos bi morao da ima neka svoja interesovanja koja bih i ja mogla da zavolim :mrgreen:

Postujem ove manje zahtjevne koji zele samo diplomu.

EDIT: da nije peksin, tusiranje minimalno jednom dnevno, idealno 2X, da ne nosi one majice sa V izrezom, da ne nosi nakit
Last edited by MedenoSrce on 27/01/2013 17:53, edited 1 time in total.
Eluveitie

#263 Re: Obrazovanje i veze

Post by Eluveitie »

zuta_lala wrote:Pa ljudi moji, pogrešno tumačite obrazovanje i posao.
Fakat ne znam mnogo današnje omladine, da su npr završili gimnaziju i dobili neki normalan posao, bez štele. :)
(drugo su naše tate i mame, tad je drugi sistem bio :) )
Perspektiva

#264 Re: Obrazovanje i veze

Post by Perspektiva »

Aaa medeno srce, izgleda da si ti primjer savrsene zene :D

A sta muskarac dobija za uzvrat :D

Sent from my Phone using Jelly Bean 4.2.1
MedenoSrce

#265 Re: Obrazovanje i veze

Post by MedenoSrce »

Perspektiva wrote:Aaa medeno srce, izgleda da si ti primjer savrsene zene :D

A sta muskarac dobija za uzvrat :D
Sta te briga, ti svakako nisi taj muskarac :P
ime_kojeg_nema

#266 Re: Obrazovanje i veze

Post by ime_kojeg_nema »

Ja mislim da nije bitno. Evo ja imam zavrsenu osnovnu skolu (i dva razreda srednje), a zena mi je fakultetski obrazovana i mogu vam reci da mi to ni najmanje ne smeta :) .
žuta lala

#267 Re: Obrazovanje i veze

Post by žuta lala »

Eluveitie wrote:
zuta_lala wrote:Pa ljudi moji, pogrešno tumačite obrazovanje i posao.
Fakat ne znam mnogo današnje omladine, da su npr završili gimnaziju i dobili neki normalan posao, bez štele. :)
(drugo su naše tate i mame, tad je drugi sistem bio :) )
Ima dosta ljudi koji s ekonomskom odmah počnu raditi. :)
didžej

#268 Re: Obrazovanje i veze

Post by didžej »

Između djevojke fine spoljašnjosti s fakultetom i djevojke fine spoljašnosti bez fakulteta, uvijek ću prije izabrati onu prvu.
JThomas

#269 Re: Obrazovanje i veze

Post by JThomas »

bogam' drina meko pakovanje, iliti čadulja je otišla na 2.85 od nove godine...
ime_kojeg_nema

#270 Re: Obrazovanje i veze

Post by ime_kojeg_nema »

piupiu wrote: Ali mislim da se ljudi bolje slazu kad im se podudaraju nacin razmisljanja, dijapazon intersovanja, kad imaju o cemu pricati i kad im se podudaraju vrijednosti (koje imaju veze ne samo sa porijeklom, porodicom, itd, nego i sa upozna avanjem sa svijetom, citanjem, upoznavanjem sa razlicitim kulturama ... sve je to 'obrazovanje' ...).
Slazem se s tobom i mislim da te podudarnosti nisu nuzno odredjene obrazovanjem, makar formalnim. Temelj za bilo kakav ozbiljniji odnos meni je ljudskost, dobrota, u mjeri u kojoj se to moze ocekivati od covjeka, ne referiram na svece :). Dalje je bitna elementarna fizicka privlacnost, ono nesto. Meni je recimo bitno da se kuzimo po osnovi smisla za humor, to me upucuje na uskladjenost nasih nivoa inteligencije (to nema nikakve veze sa pametniji-gluplji relacijama), a upucuje me i na to da se mozemo kvalitetno zajebavat skupa :). Vazno je da se podrzavate u zivotnim izborima bez obzira sto onaj drugi eventualno nema interesovanja za taj izbor, ali podrska i razumijevanje su vazni. I bitna je politicka orijentacija ili makar neutralnost :).
Sunrise00

#271 Re: Obrazovanje i veze

Post by Sunrise00 »

ovo za polugole djevojke u diskotekama...sta ako su tokom fakulteta plesale polugole i zavrsile taj fakultet :?
MedenoSrce

#272 Re: Obrazovanje i veze

Post by MedenoSrce »

Sunrise00 wrote:ovo za polugole djevojke u diskotekama...sta ako su tokom fakulteta plesale polugole i zavrsile taj fakultet :?
a mozda su se cuvale za apsolventskog :evil:

nego gdje je to bilo sa tim gologuzim djevojkama?
AsmirVD

#273 Re: Одг: Obrazovanje i veze

Post by AsmirVD »

Sta ste se toliko uhvatili polugolih djevojaka. :D

Pa znam curu iz SA, redovno se ubija, al ubija od alkohola, lakih droga, po oblacenju za izlazak reklo bi se da je prostitutka.. pa eno je zavrsila pravni fakultet, nikakva stela, djevojka prirodno pametna..

Nemojte mislit sad neko uci, ne izlazi iz kuce.. a opet vidim ih masu sa ETF ljetos kad sam bio u SA.. ne mozes ga istjerat iz kuce, djevojke misaona imenica za njih cast enormno rijetkim izuzecima. :D
Sunrise00

#274 Re: Obrazovanje i veze

Post by Sunrise00 »

MEMRISTOR wrote:Dugo citam postove na forumu, ponekad i odgovorim na neki. Ono sto sam primjetio jeste da je dosta forumasa ogorceno, neraspolozeno i jedva ceka da nekog vrijedja, dokaze nekom drugom forumasu da njegovo misljenje ne valja i sl. To je zalosno. Ako djevojka postavi pitanje, odgovorite ili ne, i pustite druge da odgovore onako kako misle da je dobro.

Sto se tice teme:

Zavrsio sam ETF i dosta vremena sam proveo uceci, odricajuci se drugh stvari. Prije fakulteta sam godinama trenirao kosarku ali kad sam dosao u Sarajevo, prestao sam, jer je oduzimalo previse vremena.
Cak tokom studija nisam imao vremena da izlazim pa i nije bilo nekih veza, znaci napatio sam se bas :P

Sad, naravno da ne zelim djevojku koja je 5 godina dok sam ja ucio, veceri provodila u diskotekama polupijana i polugola, a dane spavajuci i pripremajuci se za narednu turu. Ili neku drugu koja je zavrsila tri godine nekog fakulteta i ceka da joj babo nadje posao. Fakultet nije toliko vazan, koliko trud i zelja da sa mnom uspije u zivotu, da nasoj djeci damo ono sto mi nismo imali, itd

Sa diplomom se slika samo onaj ko je ne zeli iskoristi u svrhu pronalska posla :-x

evo ga :D
ako imas diplomu nije bitno ako 5 godina skaces gola po diskotekama ocito :lol:
MedenoSrce

#275 Re: Obrazovanje i veze

Post by MedenoSrce »

@memristor mora da si precijenio svoje sposobnosti sto se tice izbora fakulteta, nismo svi isto pametni.
znam ih ja mnogo koji su bez problema zavrsili medicinu, ETF,(ove sto znam da su zavrsile politicke nauke uglavnom su imale momka iz srednje skole pa im se zurilo da zavrse kako bi se sto prije udale takod a one svakako nisu nigdje hodale :mrgreen: ) pa se nisu odricali hobija kao sto je kosarka ili izlasci sa drustvom. Druga je stvar sto neko zeli na silu da zavrsi nesto pa mu onda svako kriv i sto nema posla i sto nije izlazio, ... razumijem ja da se tu nakupi frustracija, vidis nekome ide ko po loju a ti mjesecima spremas jedan ispit
Post Reply