Najopasnija mjesta u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najopasnija mjesta u Sarajevu

Sva
74
28%
Tramvaji i trolejbusi
35
13%
Titova
4
2%
Obala Kulina bana
1
0%
Aleja lipa
1
0%
Vilsonovo
15
6%
Švrakino
32
12%
Alipašino
63
24%
Dobrinja..
19
7%
Drrugo
20
8%

Total votes: 264

iamia

#251 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by iamia »

pa zemo se javlja iz amsterdama i ubija nas u pojam kako on sjedi u tramvaju i niko ga mrko ne gleda zbog toga sto drzi ipad u ruci !? wtf ? :lol:
ili kako ostavi biciklo u amsterdamu a niko ga nece da digne ?? .

ja mu dokazem kako u tom gradu ima pet puta vise ubistava nego u sarajevo, a on meni kako se mi ubijamo zbog medje na njivi...
mislim,, gdje tu da stavimo neku normalu?

a amsterdam se itekako moze porediti sa sarajevom. ima nesto vise od 800 hiljada stanovnika. glavni grad, itd.

ps.
dokazi mi da se u sarajevu desilo 17 ubistava u jednoj godini ? gdje si dobio taj broj ??
sanaman

#252 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by sanaman »

@imaia

17 ubistava u pokusaju, zadnji izvjetaj MUP-a Sarajevo

naravno da se kod nas ljudi ubijajau zbog medje...nista novo

To sto je Sarajevo glavni grad ne znaci da se po automatizmu moze porediti sa drugim glavnim gradovima, eto poredi ih sa Ljubljanom, Podgoricom, Skopljem, Zagrebom...sta fali ovim gradovima? Sa ovim gradovima imamo vise slicnosti i zajednickog nego sa nekim velikim evropskim gradovima.

Ne znam zasto uvijek imamo potrebu da se poredimo sa nekima tako sa kojima imamo jako malo ili bolje receno skoro nista zajednicko. Niti pricamo slicno, niti imamo iste obicaje,niti stu historiju, sistem vrijednosti nam je drugaciji...sve to se odrazava na jedno drustvo pa izmedju ostalo i na kriminal. Za poredjenje nema potrebe ici juznije od Vardara ni sjevernije od Triglava. Tu smo gdje smo.
iamia

#253 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by iamia »

ja sam htio da pokazem kako je puno lakse izgubiti glavu u amsterdamu nego u sarajevu.
jer nam on prica kako je tamo mirno i bajno u poredjenu sa sarajevom.
prvi je poceo. :D

daj mi taj izvjestaj mupa sarajevo ?
da li sam te razumio korektno ? " ubistvo u pokusaju" je ubistvo ili je pokusaj ubistva ?? velika razlika izmedju ta dva pojma. molim pojasni.
sanaman

#254 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by sanaman »

iamia wrote:ja sam htio da pokazem kako je puno lakse izgubiti glavu u amsterdamu nego u sarajevu.
jer nam on prica kako je tamo mirno i bajno u poredjenu sa sarajevom.
prvi je poceo. :D

daj mi taj izvjestaj mupa sarajevo ?
da li sam te razumio korektno ? " ubistvo u pokusaju" je ubistvo ili je pokusaj ubistva ?? velika razlika izmedju ta dva pojma. molim pojasni.
1. google, trazi i nadji :D
2. ubistvo u pokusaju nije ubistvo jer nije nastupila smrt ALI je neko pokusao da UBIJE nekog i nije uspio iz nekog razloga...znaci tih 17 je imalo srecu u nesreci...ali ne znam zasto sad to vadis iz konteksta koji sam ja postavio.

Moje konkretno poredjenje je bilo sa Zagrebom, gdje su evidentirali 21 pokusaj a u Sarajevu 17 pokusaja. E kada ove pokusaje stavis u relaciju sa brojem stanovnika izvedi sam sebi neki zakljucak. Na kraju ne mozes donijeti zakljucak ako poredis samo ovaj parametar. Zato i kazem nije lako reci objektivno gdje je sigurnije ili gdje nije. Sve kada bi poredio stavku po stavku i stavljao u relaciju na 100.000 stanovnika ne mora da znaci da ces dobiti ispravan i konkretan zakljucak. Neke stvari se ne mogu bukvalno mjeriti i ostaju subjektivne...OSJECAJ SIGURNOSTI, nije bez razloga samo osjecaj...
iamia

#255 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by iamia »

pa ne mogu naci na google !
zato te i pitam da mi das podatak.
kako cu diskutovati sa tobom o brojevima, o kojima nemam podatke.

ps.
velika je razlika izmedju pokusaja ubistva i ubistva.
naime, u pokusaju ubistva, zrtva je ZIVA.
alanskoda

#256 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by alanskoda »

iamia wrote:pa zemo se javlja iz amsterdama i ubija nas u pojam kako on sjedi u tramvaju i niko ga mrko ne gleda zbog toga sto drzi ipad u ruci !? wtf ? :lol:
ili kako ostavi biciklo u amsterdamu a niko ga nece da digne ?? .

ja mu dokazem kako u tom gradu ima pet puta vise ubistava nego u sarajevo, a on meni kako se mi ubijamo zbog medje na njivi...
mislim,, gdje tu da stavimo neku normalu?

a amsterdam se itekako moze porediti sa sarajevom. ima nesto vise od 800 hiljada stanovnika. glavni grad, itd.

ps.
dokazi mi da se u sarajevu desilo 17 ubistava u jednoj godini ? gdje si dobio taj broj ??

iamia na svakoj temi si dokazao da si glup. Na svakoj te neko poklopi. I na svakoj si ti vazda u pravu. Ja ti kazem da je amsterdam 1000 puta sigurnije mjesto za zivjeti od sarajeva.Ti meni dokazi da nije. bio si pet dana ovdje i sve znas.
kox

#257 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by kox »

Meni se cini da najopasnijeg mjesta nema - godinama sam prolazio Dobrinjom i Alipasinim kasno navece i nisam imao nikakvih problema, a imao sam ih npr. u centru grada kod FMUP-a tj. Narodne banke. Mislim da ovdje jos nema tako ostre klasne podjele po dijelovima grada pa da imamo neka geta i sl. Sve zavisi koliko je ko (ne)sretan da naleti na nekog mamlaza.
@alanskoda: Kao sto neko gore napisa osjecaj sigurnosti je subjektivan i ne govori mnogo. Koliko vidim prema postavljenim linkovima, statisticki je Sarajevo sigurnije (sto takodje ne mora nista znaciti). Postoje li neki drugaciji podaci ?
harell

#258 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by harell »

Pa sto ce ti podaci sam si rekao da sarajevo nije podijeljeno u geta pa da kazes e to je naselje opasno. Svakakvi ljudi su izmjesani po cijelom gradu.

Ev ja sad kuci dosao pjehe izmedju ostalog prosao kroz 2 od ovih zlih naselja i nista, ni kerova, ljepota snijeg romantika i to :mrgreen:
iamia

#259 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by iamia »

dzaba je nekim ljudima dokazavati.
ja ovom alanskodi crno-na bijelo pokazem statistiku gdje u amsterdamu (800 hiljada stanovnika) 30 ljudi ubijeno u jednoj godini .. i on me pita da mu dokazem kako je sarajevo sigurnije ?? :-)
cookoo.

da u sarajevu 5 ljudi bude ubijeno godisnje, pisalo bi po ovom forumu kao da se radi o kandaharu.
harell

#260 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by harell »

Jel ti smatras samo ubisto kriminalom? gdje su ti pljacke, razbojnistva, nanosenje teskih povreda?
kox

#261 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by kox »

@harell: E ne znam bil' sa ipadom tako :lol:
Ma mislio sam na to da je prema postavljenim linkovima Sarajevo statisticki sigurnije od Amsterdama, pa pitam postoje li neki podaci koji govore suprotno.
harell

#262 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by harell »

Sto ce mi ipad u ruci dok hodam hljeba ti :mrgreen: mogo sam i ja sad izbacit zlatnu kajlu izvadit ipad i nosit punu aktovku eurica pa lagano setat, to i u tramvaju da uradim u roku od 5 min nebi vise bilo moje :mrgreen:
iamia

#263 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by iamia »

ovdje se govori iskljucivo o ubistvu. tj, smrti neprirodnim nacinom.

ja sam rekao da je velika razlika kada te narkoman sa cakijom napadne i tinejdzer sa AP te izreseta na pola.
sheilak

#264 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by sheilak »

karanana wrote:ma nema....u sarajevu bi me putnici u tramvaju rastrgali cim bi vidjeli da imam ipad. od mene bi ostali samo dugmici. a nakon sto mene srede, poklali bi se izmedju sebe za ipad.
:D

samo najjaci zasluzuju ipad.
Sheriff

#265 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by Sheriff »

Ma ne plasim se ja Zelje..Navijam za taj klub, zivim tu.

Al me opet navece strah proci, znam sve klosare i kokosare ali..... svega sam se tu nagledao...
mali_balon

#266 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by mali_balon »

harell wrote:Sto ce mi ipad u ruci dok hodam hljeba ti :mrgreen: mogo sam i ja sad izbacit zlatnu kajlu izvadit ipad i nosit punu aktovku eurica pa lagano setat, to i u tramvaju da uradim u roku od 5 min nebi vise bilo moje :mrgreen:
PA trebas trznut taj ajpad ili ajfon lanac od pola cola i neka ti iz padje viri koja stoja ojra. Mislim wtf, mozda, jedino da se javis, ali i tad ne vidim razliku izmedju ferhadije, titove ili AP i dobrinje, svugdje se moze lik zaletit i izbiti mi mob iz ruke ili me nozem presresti.
Bas sam neki dan hodao po AP, ono kad su me dileri napali, a pored protrca lik i rece da zuri, razgovarao na mob, doduse nije ajfon ali jeste onaj samsung galaksi 2, vidis mozda su me zbog tog napali, ali mi ga nisu oteli nego su mi davali uzorke ganje :D , mozda da sam razgovarao na ajfon mozda bi me napali
harell

#267 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by harell »

mali_balon wrote: PA trebas trznut taj ajpad ili ajfon lanac od pola cola i neka ti iz padje viri koja stoja ojra. Mislim wtf, mozda, jedino da se javis, ali i tad ne vidim razliku izmedju ferhadije, titove ili AP i dobrinje, svugdje se moze lik zaletit i izbiti mi mob iz ruke ili me nozem presresti.
Bas sam neki dan hodao po AP, ono kad su me dileri napali, a pored protrca lik i rece da zuri, razgovarao na mob, doduse nije ajfon ali jeste onaj samsung galaksi 2, vidis mozda su me zbog tog napali, ali mi ga nisu oteli nego su mi davali uzorke ganje :D , mozda da sam razgovarao na ajfon mozda bi me napali
Pa sto bolan nisi zaustavio tog sto je trco da i on pazari vutre, jarane s AP-a je najbolja, neprskana :mrgreen:
mali_balon

#268 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by mali_balon »

harell wrote:
mali_balon wrote: PA trebas trznut taj ajpad ili ajfon lanac od pola cola i neka ti iz padje viri koja stoja ojra. Mislim wtf, mozda, jedino da se javis, ali i tad ne vidim razliku izmedju ferhadije, titove ili AP i dobrinje, svugdje se moze lik zaletit i izbiti mi mob iz ruke ili me nozem presresti.
Pa sto bolan nisi zaustavio tog sto je trco da i on pazari vutre, jarane s AP-a je najbolja, neprskana :mrgreen:
Veselica :D
harell

#269 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by harell »

:lol: :mrgreen:
mali_balon

#270 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by mali_balon »

harell wrote::lol: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: Organska, samo pazi, previse pucketa pa izgorise trepavice i obrve, koristi safty goglz :lol: :lol: :lol:
I onda odes da se kofrcis po AP, dobro u ova doba bi mozda cuke prepadao.
harell

#271 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by harell »

mali_balon wrote:
harell wrote::lol: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: Organska, samo pazi, previse pucketa pa izgorise trepavice i obrve, koristi safty goglz :lol: :lol: :lol:
I onda odes da se kofrcis po AP, dobro u ova doba bi mozda cuke prepadao.
Nista se ti ne brini diler mi je i te cvike dao, kaze evo da te pripazim :mrgreen: Gdje cu takav da se kofrcim tamo da me sutra bude stid raje :lol: a kerovi, daleko im kuca, mamu jeb*li
dust in the wind

#272 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by dust in the wind »

raskrsnica na pofalicima.ne znas s koje ce te strane sta zgaziti :)
saja_dj

#273 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by saja_dj »

dust in the wind wrote:raskrsnica na pofalicima.ne znas s koje ce te strane sta zgaziti :)
Kad smo kod raskrsnica i ona kod Alte je katastrofa. Onaj drugi dio semafora (od parlamenta) kada se prelazi prema alti zeleno za pjesake se pali kada su auta jako blizu prelazu, ne smijes krenuti jer voze vec brzo. A semafor ostaje jako kratko zelen. Isto i kod semafora kod muzeja i auta koja idu iz pravca zeljeznicke.

Ja hodam prilicno brzo ali ne mogu stici da predjem da nije opet crveno.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#274 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by mk ultra »

de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#275 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by de facto. »

harell wrote:Pa sto ce ti podaci sam si rekao da sarajevo nije podijeljeno u geta pa da kazes e to je naselje opasno. Svakakvi ljudi su izmjesani po cijelom gradu.

Ev ja sad kuci dosao pjehe izmedju ostalog prosao kroz 2 od ovih zlih naselja i nista, ni kerova, ljepota snijeg romantika i to :mrgreen:

:lol: :thumbup:
Post Reply