Neka tako i ostane
Australian open 2013
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Leopold_IV
#251 Re: Australian open 2013
Nego, znate li da Roger nikad jos nije izgubio mec od 90+ godista...
Neka tako i ostane
Neka tako i ostane
- Nivri
#252 Re: Australian open 2013
Takve "talente" on moze dobiti i u pedesetoj 
- PriNc_ba
#253 Re: Australian open 2013
bravo za rogera
svaki put se s*ebem kad vidim koliki je ovaj raonic
svaki put se s*ebem kad vidim koliki je ovaj raonic
- XI JINPING
#254 Re: Australian open 2013
Raonićeva igra je blagi užas,niđe veze 
- ultima_palabra
#255 Re: Australian open 2013
Ferrer-Almagro h2h 12:0 
- Leopold_IV
#256 Re: Australian open 2013
Kod 4:0 u trecem setu, rijetko vidjena perverzija:
backhand dropshot na drugi Raonicev servis cija je prosjecna brzina oko 190 kmph....bas perverzija...
backhand dropshot na drugi Raonicev servis cija je prosjecna brzina oko 190 kmph....bas perverzija...
- kisni indijanac
#257 Re: Australian open 2013
roger s jednom rukom pobjeđuje.... 
- Leopold_IV
#258 Re: Australian open 2013
uz onakav servis, igra i ne mora biti bogznakakva da bi se dobio mec....nije djaba top 20 igrac.XI JINPING wrote:Raonićeva igra je blagi užas,niđe veze
Malo kome je lagodno izaci protiv Milosa i odigrati mec na tvrdoj podlozi/dvorani ili travi.
Uzmes Karlovica, pa dodas malo više varijacije na servis, malo bolji drugi servis, nesto bolji bh i bolje kretanje pa dobijes izuzetno neugodnog Raonica.
U tenisu jako cesto igras koliko ti protivnik dopusti, a Roger itekako zna kako ukrasti vrijeme Raonicu da se namjesti na lopticu i kako ga kvalitetnim servisom stalno drzati pod pritiskom.
Roger je u QF a da jos nije izgubio servis što je zastrasujuce.
- Leopold_IV
#259 Re: Australian open 2013
kisni indijanac wrote:roger s jednom rukom pobjeđuje....
- shake69
#260 Re: Australian open 2013
Cestitke Rogeru na tesko nadmasivom rekordu, plasmanu u najmanje 1/4 finala jedngo GS. Posljednji put je izgubio od Guge u ranijoj fazi GS turnira (3 kolo) davne 2004 godine.
Ovim danasnjim izdanjem ne bi trebao imati problema ni protiv Tsonge.
Ovim danasnjim izdanjem ne bi trebao imati problema ni protiv Tsonge.
-
Selbir
#261 Re: Australian open 2013
imal ovdje ko da pogadja dobro u tenisu
jbt ja se bas ne razumijem u tenis ali gledam kako ljudi uzimaju pare pomocu njega.. pa eto ako neko moze nek postavi neke parove za sutra ili prekosutra .. pozz 
- Leopold_IV
#262 Re: Australian open 2013
Slazem se s tobom. Rekord uzastopnih QF na GS turnirima ce biti jako jako tesko oboriti i realno u buducnosti vidim samo Djokovica kao potencijalno ozbiljnog kandidata premda sumnjam da ce mu zdravlje dozvoliti s obzirom koliko se trosi u mecevima.
Pogledao sam jutros zadnji set meca Tsonga - Gasquet i Tsonga je izgledao vrlo dobro. Itakako zna iskoristiti Gasqueov defanzivni pristup i stajanje nekoliko metara od osnovne linije.
Ne vjerujem da ovakvog Feda moze pobjediti ali ga svakako moze napatiti vise od ove prethodne cervorice skupa. Servirao je odlicno.
Bas me zanima mec Betdych Djokovic sutra.
Ferrer ne bi smjeo imati problema.
Jedan od ponajboljih AO ikad.
Pogledao sam jutros zadnji set meca Tsonga - Gasquet i Tsonga je izgledao vrlo dobro. Itakako zna iskoristiti Gasqueov defanzivni pristup i stajanje nekoliko metara od osnovne linije.
Ne vjerujem da ovakvog Feda moze pobjediti ali ga svakako moze napatiti vise od ove prethodne cervorice skupa. Servirao je odlicno.
Bas me zanima mec Betdych Djokovic sutra.
Ferrer ne bi smjeo imati problema.
Jedan od ponajboljih AO ikad.
- ultima_palabra
#263 Re: Australian open 2013
rly? Ne mogu reći da sam pomno pratio ali do sada samo jedan meč vrijedan pažnje.Leopold_IV wrote:Jedan od ponajboljih AO ikad.
- XI JINPING
#264 Re: Australian open 2013
Daj Leopold nemoj zahebavati,pa vidiš sa kakvim je nesretnikom igrao danas.Pa jesi li mu(Raonić) vidio izlaske na mrežu matere tiLeopold_IV wrote:Kod 4:0 u trecem setu, rijetko vidjena perverzija:
Prije bilo kakvih hvalospjeva da ipak sačekamo Mareja u 1/2.
Po meni favoriti za osvajanje AO:
1.Marej
2.Federer
3.Novak
Tačno ovim redoslijedom,po prikazanoj trenutnoj formi
- Leopold_IV
#265 Re: Australian open 2013
Hvalospjev besprekorno odigranom mecu protiv Raonica a dalje kako bude...
Ne vjerujem da se moze bolje odigrati protiv Ronica koji onako ubija bilo kakav teniski ritam servisima.
Murray je u top formi i ako Fed dodje do SF sanse su im 50/50 po meni.
Mozda cak za Murraya i nije dobro sto nije imao opakog protivnika sve do SF...
Po meni i kladionicama sirom svijeta prvi favorit je Djokovic sto pokazuje i koef o samo 1,80 na osvajanje turnira.
Ne vjerujem da se moze bolje odigrati protiv Ronica koji onako ubija bilo kakav teniski ritam servisima.
Po meni i kladionicama sirom svijeta prvi favorit je Djokovic sto pokazuje i koef o samo 1,80 na osvajanje turnira.
- shake69
#266 Re: Australian open 2013
Kako ce ti biti favorit Federer kad u polufinalu igra s Murray, a on ti je na prvom mjestu!?XI JINPING wrote:Daj Leopold nemoj zahebavati,pa vidiš sa kakvim je nesretnikom igrao danas.Pa jesi li mu(Raonić) vidio izlaske na mrežu matere tiLeopold_IV wrote:Kod 4:0 u trecem setu, rijetko vidjena perverzija:
backhand dropshot na drugi Raonicev servis cija je prosjecna brzina oko 190 kmph....bas perverzija...![]()
1.Marej
2.Federer
3.Novak
- XI JINPING
#267 Re: Australian open 2013
Da ti "prevedem",ko dobije to plufinale pobjednik je(po meni)shake69 wrote:Kako ce ti biti favorit Federer kad u polufinalu igra s Murray, a on ti je na prvom mjestu!?XI JINPING wrote:Daj Leopold nemoj zahebavati,pa vidiš sa kakvim je nesretnikom igrao danas.Pa jesi li mu(Raonić) vidio izlaske na mrežu matere tiLeopold_IV wrote:Kod 4:0 u trecem setu, rijetko vidjena perverzija:
backhand dropshot na drugi Raonicev servis cija je prosjecna brzina oko 190 kmph....bas perverzija...![]()
1.Marej
2.Federer
3.Novak
Da probamo nacrtati ?
- shake69
#268 Re: Australian open 2013
backhand dropshot na drugi Raonicev servis cija je prosjecna brzina oko 190 kmph....bas perverzija...[/quote]
Daj Leopold nemoj zahebavati,pa vidiš sa kakvim je nesretnikom igrao danas.Pa jesi li mu(Raonić) vidio izlaske na mrežu matere ti
1.Marej
2.Federer
3.Novak
Tačno ovim redoslijedom,po prikazanoj trenutnoj formi[/quote]
Kako ce ti biti favorit Federer kad u polufinalu igra s Murray, a on ti je na prvom mjestu!?
[/quote]
Da ti "prevedem",ko dobije to plufinale pobjednik je(po meni)
Da probamo nacrtati ?
[/quote]
Mani, bolan, Deng Siaoping, favoriti se isticu po zrijebu a crtaj nekome drugom.
Daj Leopold nemoj zahebavati,pa vidiš sa kakvim je nesretnikom igrao danas.Pa jesi li mu(Raonić) vidio izlaske na mrežu matere ti
1.Marej
2.Federer
3.Novak
Kako ce ti biti favorit Federer kad u polufinalu igra s Murray, a on ti je na prvom mjestu!?
Da probamo nacrtati ?
Mani, bolan, Deng Siaoping, favoriti se isticu po zrijebu a crtaj nekome drugom.
- kisni indijanac
#269 Re: Australian open 2013
i po meni je novak favorit, naročito poslije preživljavanja maratona protiv wawrinke, pobjedniku iz takvog meča raste nivo samopouzdanja nevjerovatno, roger je imao sl. meč protiv bennetau -a na wimbledonu ako se ne varam, a novakov protiv stana je bio još teži...bar po dužini meča...Leopold_IV wrote:Hvalospjev besprekorno odigranom mecu protiv Raonica a dalje kako bude...
- kisni indijanac
#270 Re: Australian open 2013
mao ce tungshake69 wrote: Mani, bolan, Deng Siaoping, favoriti se isticu po zrijebu a crtaj nekome drugom.
- XI JINPING
#271 Re: Australian open 2013
Daj Leopold nemoj zahebavati,pa vidiš sa kakvim je nesretnikom igrao danas.Pa jesi li mu(Raonić) vidio izlaske na mrežu matere tishake69 wrote:backhand dropshot na drugi Raonicev servis cija je prosjecna brzina oko 190 kmph....bas perverzija...
1.Marej
2.Federer
3.Novak
Da probamo nacrtati ?
Mani, bolan, Deng Siaoping, favoriti se isticu po zrijebu a crtaj nekome drugom.[/quote]
Znam ja da žrijeb taj koji ističe favorite,jasno je da je Novak najkvalitetniji igrač ali sam ti fino napisao "po meni" i po "trenutnoj formi"
- kisni indijanac
#272 Re: Australian open 2013
ovaj backhand slise return, možemo ga nazvati i štop volej sa osnovne linije je bio antologijski
- Leopold_IV
#273 Re: Australian open 2013
Ne vidim clip posto sam na poslu. Je li ovo ono o cemu sam ja pricao?kisni indijanac wrote:ovaj backhand slise return, možemo ga nazvati i štop volej sa osnovne linije je bio antologijski
@XI, ima i jedan narodni izraz za ovo tvoje logiciranje a zove se pila naopako.
- necko_hz
#274 Re: Australian open 2013
Federer je prestigao Samprasa po broju dobijenih taj brejkova u karijeri. Sampras je dobio 328 tajbrejkova u karijeri, Rogeru je ovo bio 329. Sada je i tu prvi.
Sampras je bez sumnje jedan od najvećih svih vremena i spada u TOP 3 najbolja igrača Open ere, ali u svakoj statističkoj stavci u kojoj je mogao biti najveći ili najbolji, Federer ga je prestigao.
Bravo za Rogera.
Ne znam da je li @kisni indijanac dobio PP, ali veliki pozdrav za starog pitara.

Sampras je bez sumnje jedan od najvećih svih vremena i spada u TOP 3 najbolja igrača Open ere, ali u svakoj statističkoj stavci u kojoj je mogao biti najveći ili najbolji, Federer ga je prestigao.
Bravo za Rogera.
Ne znam da je li @kisni indijanac dobio PP, ali veliki pozdrav za starog pitara.
- Leopold_IV
#275 Re: Australian open 2013
Zanimljiv i informativan podatak Necko.necko_hz wrote:Federer je prestigao Samprasa po broju dobijenih taj brejkova u karijeri. Sampras je dobio 328 tajbrejkova u karijeri, Rogeru je ovo bio 329. Sada je i tu prvi.![]()
Sampras je bez sumnje jedan od najvećih svih vremena i spada u TOP 3 najbolja igrača Open ere, ali u svakoj statističkoj stavci u kojoj je mogao biti najveći ili najbolji, Federer ga je prestigao.![]()
![]()
Bravo za Rogera.![]()
Ne znam da je li @kisni indijanac dobio PP, ali veliki pozdrav za starog pitara.![]()
Kako u ovom segmentu stoji Ivanisevic, Karlovic, Rusedski. Roddick.
Cudno mi da neko od ovih izrazitih servera sa limitiranim returnom nije odigrao vise.