Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
iceman ze

#251 Re: Unicredit banka, all about

Post by iceman ze »

Idem u inostarnstvo na godinu dana. Tamo cu primati platu na racun koji mi otvore. S obzirom da imam e-bankarstvo u Unicreditu kod nas, moci cu pratiti stanje svojih racuna. Vrsio bih neke uplate na svoj devizni racun, i na tekuci racun s vremena na vrijeme. Da li da ipak porodici ostavim punomoc za svaki slucaj za vrijeme odsustva.
drndalo

#252 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Da, za svaki slucaj... Moze server pasti, moze biti update, mogu rumuni opet hakovati...
Ironman1921

#253 Re: Odg: Unicredit banka, all about

Post by Ironman1921 »

Instalirao sam ovu m-zaba aplikaciju,ali već na početku prepreka.
Šta ovdje treba utipkati,i kako doći to toga?
Image
fantabox

Post by fantabox »

Ironman1921 wrote:Instalirao sam ovu m-zaba aplikaciju,ali već na početku prepreka.
Šta ovdje treba utipkati,i kako doći to toga?
Image
Moras otici u poslovnicu, potpisati zahtjev za mba i tako dobiti brojeve za aktivaciju. Usput, instalirao si pogresnu aplikaciju, za Hrvatsku ZABA a ne za BiH UNICREDIT banku, pozdrav!
Kralj Tvrtko I.

#255 Re: Unicredit banka, all about

Post by Kralj Tvrtko I. »

kakvo je ovo sranje sa e-ba....ne radi stanje racuna...ccc
drndalo

#256 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Broj racuna u banci... To je obicno broj napisan sitnije ispod onih 16 cifara VISA kartice, mada u ovoj banci mozes i po imenu i adresi uplatiti privatnom licu, cak i bez provizije na njihovom salteru. Ako osoba ima vise racuna u banci, onda pazi da uplati na tekuci/ziro, a ne na devizni npr.
Elaol

#257 Re: Unicredit banka, all about

Post by Elaol »

Mene zanima da li mogu sa debitnom Unicredit Visa Electron da primam pare na PayPal i da ih onda dignem i strpam sebi u dzep? :D Posto hocu da pokrenem neki posao preko neta, a nisam siguran da li je to moguce. Nisam upucen u te stvari :(
Saka

#258 Re: Unicredit banka, all about

Post by Saka »

Mozes.
Elaol

#259 Re: Unicredit banka, all about

Post by Elaol »

Saka wrote:Mozes.
Hvala!
Paulaner

#260 Re: Unicredit banka, all about

Post by Paulaner »

Imam otvoren tekuci racun i visa electron karticu,kupujem preko ebay-a...jel to znaci da je moj racun devizni? Jel mi moze neko uplatiti stranu valutu iz EU :roll:
theprodigy

#261 Re: Unicredit banka, all about

Post by theprodigy »

otvorio sam racun prije 2 mjeseca, imam karticu i podizem normalno novac sa bankomata, ali me zanima da li dolazi izvod iz banke, ili se mora to posebno nesto, koliko se ja sjecam, kad sam popunjavao onu prijavu za racun, nije mi nista pisalo za izvod
Saka

#262 Re: Unicredit banka, all about

Post by Saka »

Paulaner wrote:Imam otvoren tekuci racun i visa electron karticu,kupujem preko ebay-a...jel to znaci da je moj racun devizni? Jel mi moze neko uplatiti stranu valutu iz EU :roll:
Ne, to je transakcijski KM racun.
Ne moze ti se uplatiti strana valuta, prilikom uplate preko kartice ide automatska konverzija u KM, a ako ti neko uplati direktno na broj racuna onda ce te zvati iz banke da otvoris devizni.
_Reds_

#263 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

Saka wrote:
Paulaner wrote:Imam otvoren tekuci racun i visa electron karticu,kupujem preko ebay-a...jel to znaci da je moj racun devizni? Jel mi moze neko uplatiti stranu valutu iz EU :roll:
Ne moze ti se uplatiti strana valuta, prilikom uplate preko kartice ide automatska konverzija u KM, a ako ti neko uplati direktno na broj racuna onda ce te zvati iz banke da otvoris devizni.
Ako ti neko plati preko paypala bilo kojom valtuom to ce da ti ide regularno na tvoj tekuci racun ;) .

A ako zelis da primas pare u odredenoj valuti, moras da otvoris devizni racun.

U prvom slucaju ce ti lovu banka automatski konvertovati u KM-ove, u drugom nece.

Ako se radi o vecoj lovi u devizama, moraces na devizni racun.
_Reds_

#264 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

theprodigy wrote:otvorio sam racun prije 2 mjeseca, imam karticu i podizem normalno novac sa bankomata, ali me zanima da li dolazi izvod iz banke, ili se mora to posebno nesto, koliko se ja sjecam, kad sam popunjavao onu prijavu za racun, nije mi nista pisalo za izvod

Dodje na e-mail, osim ako nisi drugacije trazio.
Paulaner

#265 Re: Unicredit banka, all about

Post by Paulaner »

_Reds_ wrote:
Saka wrote:
Ako ti neko plati preko paypala bilo kojom valtuom to ce da ti ide regularno na tvoj tekuci racun ;) .

A ako zelis da primas pare u odredenoj valuti, moras da otvoris devizni racun.

U prvom slucaju ce ti lovu banka automatski konvertovati u KM-ove, u drugom nece.

Ako se radi o vecoj lovi u devizama, moraces na devizni racun.
Kakva je sad procedura,jel trebam otvoriti novi,a ovaj zatvorit? Jel ide nova kartica ili se samo dodaju neke opcije na ovaj tekuci racun? I kakve su cijene za taj devizni racun,jel skuplje odrzavanje od tekuceg?
_Reds_

#266 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

Ja imam ovaj optimum paket sa internet bankarstvom i dobio sam devizni i matercard karticu u dolarima besplatno u sklopu toga racuna.

Sada da li se inace placa, ne znam, ali nije skuplje od 1 KM mjesecno. Naravno da taj ne moras zatvarati, dobijes jos jedan racun, i ako zelis karticu uz njega. 5-10 minuta posla u banci, a kartica bude za 15tak dana.
manekenka u penziji

#267 Re: Unicredit banka, all about

Post by manekenka u penziji »

Može li mi neko pojasniti čemu sluzi jes paket i shopping kartica a s druge strane čemu sluzi kreditna kartica i koje su kamate na njoj? Da li su shopping kartica i kreditna kartica iste stvari?
hopcup

#268 Re: Unicredit banka, all about

Post by hopcup »

manekenka u penziji wrote:Može li mi neko pojasniti čemu sluzi jes paket i shopping kartica a s druge strane čemu sluzi kreditna kartica i koje su kamate na njoj? Da li su shopping kartica i kreditna kartica iste stvari?
majke ti mile, što to nisi pitala u banci kad su ti izdavali kartice?
manekenka u penziji

#269 Re: Unicredit banka, all about

Nisu mi izdali kartice već sam dobila ponudu. Ako nemaš odgovor produži dalje!
karanana

#270 Re: Unicredit banka, all about

Post by karanana »

kako znas da su joj izdali kartice? mozda cura pita informativno.
hopcup

#271 Re: Unicredit banka, all about

Post by hopcup »

manekenka u penziji wrote:Nisu mi izdali kartice već sam dobila ponudu. Ako nemaš odgovor produži dalje!
samo oštro sestro, samo oštro!
a ti debeli, ko je tebe šta pit'o?
drndalo

#272 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

manekenka u penziji wrote:Može li mi neko pojasniti čemu sluzi jes paket i shopping kartica a s druge strane čemu sluzi kreditna kartica i koje su kamate na njoj? Da li su shopping kartica i kreditna kartica iste stvari?
Uzimanju para sluze, iskljucivo njihovom uzimanju tvojih para.

Salu na stranu, Jes paketi sluze da za manje para (od pojedinacnog zbira cijena tih usluga) dobijes paket nekih usluga koje obicno ne trebas, mada mogu biti korisne ako trebas (tipa internet bankarstvo), a opet skuplje nego ti inace naplacuju vodjenje racuna. Shoping kartica je obicno kreditna kartica koju banka prodaje pricom da na oznacenim mjestima njome mozes kupovati robe/usluge na rate, bez kamata... Opet navlakusa. Kreditna kartica sluzi da ti uzme najvise para, daju ti da trosis pare koje nemas, i na njih ti racunaju kamatu 14-18% godisnje, a jos i vise ako dizes cash njome jer ne znas da i to posebno naplate.
JohnnyS

#273 Re: Unicredit banka, all about

Post by JohnnyS »

Jes paket nije loša stvar. Mislim da internet bankarstvom i Visa Classic karticom pokrijem tih 72 marke godišnje koliko me to zadovoljstvo košta. Visa Classic je dobra za po BiH jer Unicredit ima dosta mjesta na kojima možeš plaćati na rate bez kamata tom karticom. Nisam isprobao može li to u inozemstvu, npr. u Hrvatskoj gdje se nudi beskamatno plaćanje na rate karticama Zagrebačke banke.
diff

#274 Re: Unicredit banka, all about

Post by diff »

Zna li neko nešto više o http://www.bh-news.com/ba/vijest/32651/ ... novac.html

Kako je ovo završilo?
manekenka u penziji

#275 Re: Unicredit banka, all about

Znaci, ako sam te dobro shvatila, kreditna se nikako ne isplati jer sa shopping karticom mogu isto tako kupovati na rate. Je li ima neki limit do koje se može kupovati npr.hiljadu maraka na shopping kartici?
Post Reply