Unicredit banka - sve o tome
Moderator: anex
- iceman ze
#251 Re: Unicredit banka, all about
Idem u inostarnstvo na godinu dana. Tamo cu primati platu na racun koji mi otvore. S obzirom da imam e-bankarstvo u Unicreditu kod nas, moci cu pratiti stanje svojih racuna. Vrsio bih neke uplate na svoj devizni racun, i na tekuci racun s vremena na vrijeme. Da li da ipak porodici ostavim punomoc za svaki slucaj za vrijeme odsustva.
- drndalo
#252 Re: Unicredit banka, all about
Da, za svaki slucaj... Moze server pasti, moze biti update, mogu rumuni opet hakovati...
- Ironman1921
#253 Re: Odg: Unicredit banka, all about
Instalirao sam ovu m-zaba aplikaciju,ali već na početku prepreka.
Šta ovdje treba utipkati,i kako doći to toga?

-
fantabox
Moras otici u poslovnicu, potpisati zahtjev za mba i tako dobiti brojeve za aktivaciju. Usput, instalirao si pogresnu aplikaciju, za Hrvatsku ZABA a ne za BiH UNICREDIT banku, pozdrav!Ironman1921 wrote:Instalirao sam ovu m-zaba aplikaciju,ali već na početku prepreka.
-
Kralj Tvrtko I.
#255 Re: Unicredit banka, all about
kakvo je ovo sranje sa e-ba....ne radi stanje racuna...ccc
- drndalo
#256 Re: Unicredit banka, all about
Broj racuna u banci... To je obicno broj napisan sitnije ispod onih 16 cifara VISA kartice, mada u ovoj banci mozes i po imenu i adresi uplatiti privatnom licu, cak i bez provizije na njihovom salteru. Ako osoba ima vise racuna u banci, onda pazi da uplati na tekuci/ziro, a ne na devizni npr.
-
Elaol
#257 Re: Unicredit banka, all about
Mene zanima da li mogu sa debitnom Unicredit Visa Electron da primam pare na PayPal i da ih onda dignem i strpam sebi u dzep?
Posto hocu da pokrenem neki posao preko neta, a nisam siguran da li je to moguce. Nisam upucen u te stvari 
-
Elaol
#259 Re: Unicredit banka, all about
Hvala!Saka wrote:Mozes.
- Paulaner
#260 Re: Unicredit banka, all about
Imam otvoren tekuci racun i visa electron karticu,kupujem preko ebay-a...jel to znaci da je moj racun devizni? Jel mi moze neko uplatiti stranu valutu iz EU 
-
theprodigy
#261 Re: Unicredit banka, all about
otvorio sam racun prije 2 mjeseca, imam karticu i podizem normalno novac sa bankomata, ali me zanima da li dolazi izvod iz banke, ili se mora to posebno nesto, koliko se ja sjecam, kad sam popunjavao onu prijavu za racun, nije mi nista pisalo za izvod
-
Saka
#262 Re: Unicredit banka, all about
Ne, to je transakcijski KM racun.Paulaner wrote:Imam otvoren tekuci racun i visa electron karticu,kupujem preko ebay-a...jel to znaci da je moj racun devizni? Jel mi moze neko uplatiti stranu valutu iz EU
Ne moze ti se uplatiti strana valuta, prilikom uplate preko kartice ide automatska konverzija u KM, a ako ti neko uplati direktno na broj racuna onda ce te zvati iz banke da otvoris devizni.
- _Reds_
#263 Re: Unicredit banka, all about
Ako ti neko plati preko paypala bilo kojom valtuom to ce da ti ide regularno na tvoj tekuci racunSaka wrote:Ne, to je transakcijski KM racun.Paulaner wrote:Imam otvoren tekuci racun i visa electron karticu,kupujem preko ebay-a...jel to znaci da je moj racun devizni? Jel mi moze neko uplatiti stranu valutu iz EU
Ne moze ti se uplatiti strana valuta, prilikom uplate preko kartice ide automatska konverzija u KM, a ako ti neko uplati direktno na broj racuna onda ce te zvati iz banke da otvoris devizni.
A ako zelis da primas pare u odredenoj valuti, moras da otvoris devizni racun.
U prvom slucaju ce ti lovu banka automatski konvertovati u KM-ove, u drugom nece.
Ako se radi o vecoj lovi u devizama, moraces na devizni racun.
- _Reds_
#264 Re: Unicredit banka, all about
theprodigy wrote:otvorio sam racun prije 2 mjeseca, imam karticu i podizem normalno novac sa bankomata, ali me zanima da li dolazi izvod iz banke, ili se mora to posebno nesto, koliko se ja sjecam, kad sam popunjavao onu prijavu za racun, nije mi nista pisalo za izvod
Dodje na e-mail, osim ako nisi drugacije trazio.
- Paulaner
#265 Re: Unicredit banka, all about
Kakva je sad procedura,jel trebam otvoriti novi,a ovaj zatvorit? Jel ide nova kartica ili se samo dodaju neke opcije na ovaj tekuci racun? I kakve su cijene za taj devizni racun,jel skuplje odrzavanje od tekuceg?_Reds_ wrote:Ako ti neko plati preko paypala bilo kojom valtuom to ce da ti ide regularno na tvoj tekuci racunSaka wrote:Ne, to je transakcijski KM racun.Paulaner wrote:Imam otvoren tekuci racun i visa electron karticu,kupujem preko ebay-a...jel to znaci da je moj racun devizni? Jel mi moze neko uplatiti stranu valutu iz EU
Ne moze ti se uplatiti strana valuta, prilikom uplate preko kartice ide automatska konverzija u KM, a ako ti neko uplati direktno na broj racuna onda ce te zvati iz banke da otvoris devizni..
A ako zelis da primas pare u odredenoj valuti, moras da otvoris devizni racun.
U prvom slucaju ce ti lovu banka automatski konvertovati u KM-ove, u drugom nece.
Ako se radi o vecoj lovi u devizama, moraces na devizni racun.
- _Reds_
#266 Re: Unicredit banka, all about
Ja imam ovaj optimum paket sa internet bankarstvom i dobio sam devizni i matercard karticu u dolarima besplatno u sklopu toga racuna.
Sada da li se inace placa, ne znam, ali nije skuplje od 1 KM mjesecno. Naravno da taj ne moras zatvarati, dobijes jos jedan racun, i ako zelis karticu uz njega. 5-10 minuta posla u banci, a kartica bude za 15tak dana.
Sada da li se inace placa, ne znam, ali nije skuplje od 1 KM mjesecno. Naravno da taj ne moras zatvarati, dobijes jos jedan racun, i ako zelis karticu uz njega. 5-10 minuta posla u banci, a kartica bude za 15tak dana.
- manekenka u penziji
#267 Re: Unicredit banka, all about
Može li mi neko pojasniti čemu sluzi jes paket i shopping kartica a s druge strane čemu sluzi kreditna kartica i koje su kamate na njoj? Da li su shopping kartica i kreditna kartica iste stvari?
- hopcup
#268 Re: Unicredit banka, all about
majke ti mile, što to nisi pitala u banci kad su ti izdavali kartice?manekenka u penziji wrote:Može li mi neko pojasniti čemu sluzi jes paket i shopping kartica a s druge strane čemu sluzi kreditna kartica i koje su kamate na njoj? Da li su shopping kartica i kreditna kartica iste stvari?
- manekenka u penziji
#269 Re: Unicredit banka, all about
Nisu mi izdali kartice već sam dobila ponudu. Ako nemaš odgovor produži dalje!
- karanana
#270 Re: Unicredit banka, all about
kako znas da su joj izdali kartice? mozda cura pita informativno.
- hopcup
#271 Re: Unicredit banka, all about
samo oštro sestro, samo oštro!manekenka u penziji wrote:Nisu mi izdali kartice već sam dobila ponudu. Ako nemaš odgovor produži dalje!
a ti debeli, ko je tebe šta pit'o?
- drndalo
#272 Re: Unicredit banka, all about
Uzimanju para sluze, iskljucivo njihovom uzimanju tvojih para.manekenka u penziji wrote:Može li mi neko pojasniti čemu sluzi jes paket i shopping kartica a s druge strane čemu sluzi kreditna kartica i koje su kamate na njoj? Da li su shopping kartica i kreditna kartica iste stvari?
Salu na stranu, Jes paketi sluze da za manje para (od pojedinacnog zbira cijena tih usluga) dobijes paket nekih usluga koje obicno ne trebas, mada mogu biti korisne ako trebas (tipa internet bankarstvo), a opet skuplje nego ti inace naplacuju vodjenje racuna. Shoping kartica je obicno kreditna kartica koju banka prodaje pricom da na oznacenim mjestima njome mozes kupovati robe/usluge na rate, bez kamata... Opet navlakusa. Kreditna kartica sluzi da ti uzme najvise para, daju ti da trosis pare koje nemas, i na njih ti racunaju kamatu 14-18% godisnje, a jos i vise ako dizes cash njome jer ne znas da i to posebno naplate.
- JohnnyS
#273 Re: Unicredit banka, all about
Jes paket nije loša stvar. Mislim da internet bankarstvom i Visa Classic karticom pokrijem tih 72 marke godišnje koliko me to zadovoljstvo košta. Visa Classic je dobra za po BiH jer Unicredit ima dosta mjesta na kojima možeš plaćati na rate bez kamata tom karticom. Nisam isprobao može li to u inozemstvu, npr. u Hrvatskoj gdje se nudi beskamatno plaćanje na rate karticama Zagrebačke banke.
-
diff
#274 Re: Unicredit banka, all about
Zna li neko nešto više o http://www.bh-news.com/ba/vijest/32651/ ... novac.html
Kako je ovo završilo?
Kako je ovo završilo?
- manekenka u penziji
#275 Re: Unicredit banka, all about
Znaci, ako sam te dobro shvatila, kreditna se nikako ne isplati jer sa shopping karticom mogu isto tako kupovati na rate. Je li ima neki limit do koje se može kupovati npr.hiljadu maraka na shopping kartici?