JoseMujica wrote:There is only one answer: Jata
a Željezara prodata za koliko je prodata KIA-i, a za koliko je KIA prodala par godina kasnije? Poseban case study treba otvoriti za Harijevog najjajčeg kadrovnika i čuvenog deminera Safeta HAlilovića.
Problem sa Harisom je baš ovo što Sabina napisa da je želio biti kalif mjesto kalifa nakon Alije i otišao kad je vidio da je dinastija, prije svega, familijarni biznis

i njegov potpuno autokratski stil rada koji stvara halke poslušnika i kleptomana...inače bi bio jedan od politički obrazovanijih likova u BiH da ga ne hebe balkanski mentalni sklop
Ja pitam za Hareta, ne Jatu. Ipak su to dvije razlicite osobe. Sto se tice zeljezare, ja bih je zatvorio da sam bio na njegovom mjestu, uzeo kredit i dao dobre otpremnine radnicima. Medjutim treba se uzeti i stanje stvari kad se odigrala ta stvar sa zeljezarom. Ipak treba se ispitati ugovor sa KIA-om, da li su oni u opste postovali taj ugovor, da li su ispunili sve sto su obecali itd?
Nakon toga treba se odraditi ugovor sa Mittalom, koji do 2014 godine mora uloziti opasnu lovu u zeljezaru, a kako je meni poznato, nisu ulozili ni mali dio onog sto MORAJU.
Sto znaci treba se pripremati i za nacionalizaciju. To opet ne znaci da imamo u ladici los ugovor, nego je pitanje da li se on postuje?
Svejedno treba ga ispitati i promatrati ga u kontekstu vremena kad je potpisivan, kad je zapad totalno ignorirao investicije u krajeve gdje su Bosnjaci vecina, sto je i danas dosta slucaj, do toga da zeljezara kao Zenica koliko hoces u Europi. A sto se tice Bosne, tad su stvari bile toliko lose da nije bilo potrebe za zeljezom. Svejedno stvar treba ispitati da se to jednom zavrsi.
Sto se tice Haretovog stila, dobra je njegova spika, sve je to OK, medjutim njegova jedina greska je ta sto nije imao iza sebe respektabilnu vojnu silu, koja bi davala tezinu njegovim rijecima. Nije bio autokrata, cak naprotiv, svoje stavove je znao satima objasnjavati po TV emisijama, pozivajuci se na medjunarodno pravo, zakone itd, ne shvatajuci da zivi u vrijeme kad imas prava proporcionalno broju tenkova koji stoje iza tebe kao politicara.
Sto se tice SBIH, pitanje je koliko mogu Bosnjaci i Bosanci proizvesti partija da se cak i samo snalaze u danasnjem vremenu, mislim na kadrovski potencijal?
Svejedno, ti i antimobbing pricate konkretno, ostro i poprilicno licno o "kriminalu" Hareta, kao da ste mu cuvali svijecu dok je to "radio", molim lijepo, napisite nam sto znate, pa da ga i mi pljujemo ili se radi o prozivkama politickih protivnika. Nismo Avaz i Radoncic, baratajmo barem sa logickim naznakama kriminala.