Advokati

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#251 Re: Advokati

Post by Zviz »

Da. 1982 je zapoceta gradnja, a u potpunosti izgradjena krajem 1983. Zatim, krajem 1992 devastiran [uvjerenje imamo] a sredinom 2003 uklonjena.
senci-071

#252 Re: Advokati

Post by senci-071 »

Edin H. wrote:
smailo wrote:Već odavno me zanima tema "advokati", tj. zašto su oni 'nedodirljivi'. Skupi su, a bezobrazni su! A opet niko, ili veoma rijetko njih 'potkači'. Kao da gradjani uopšte nemaju problema te vrste! A imaju sigurno. I zašto ne navodimo imena tih advokata. I onih negativnih, ali i onih pozitivnih (ako ih ima, a ima, mada su to vrlo rijetki primjeri). Evo mog iskustva sa advokatima: Advokat Gavrankapetanović (stariji, preko puta suda) uzeo mi je prije par godina 50 KM za pet minuta za "savjet", odnosno dva POGREŠNA savjeta: rekao mi je da je nadležna opština, da ne moram na sud (što nije bilo istina), a drugo, "posavjetovao" me da jedan dio problema riješim sam tako što bih ustvari učinio KRIVIČNO DJELO, a to mi nije bilo potrebno.Drugi slučaj je teži, komplikovaniji za opisati. Radi se o Dženani Smailbegović (koja mi je, po nesreći, preporučena) i ocu joj Nusretu Gluhiću. Mogao sam ja i sam, bez njih, pismen sam hvala Bogu, ali sam ih uzeo da smanjim sikiraciju (koja mi utiče na štitnjaču), ali me ona tokom procesa nasikira više nego komšija (protivna strana) i sutkinja. I, napusti me u završnoj fazi, i to ispred vrata sutkinje, a komšija umrije, i predmet mi se upropasti. Da ne objašnjavam detaljnije njene drskosti i beskrupuloznost, htjedoh da je prijavim Advokatskoj komori, ali na internetu vidjeh da je i ona upravo u toj komisiji, pa odustadoh, jer "vrana vrani očiju ne vadi".
Pa si se pozalio na forumu :lol: :lol: :lol:
Pa valjda ako je ona u komisiji bio bi sukob interesa da odlucuje o svojoj prituzbi.

Opasna žena vještica,gdje na nju nabasa.
Neceš u Sarajevu naci stranku i advokata, koji ce o njoj imati lijepo mišljenje. :run:
epik

#253 Re: Advokati

Post by epik »

Zamrla tema....budjenje......
Angazovan je advokat da rijesi zemlju, imovinsko pravne odnosei itd.... uzimao je nesto I love,medjutim 2 godine se nije pomakao sa pocetne tacke...trazeni su papiri nazad, medjutim mulja vec 3 mjeseca I ne vraca papire....
Sta ciniti....?
Predlozio sam poslati pismeno zahtjev za podnosenje izvjestaja o slucaju, ako ne bude izvjestaj podnesem prrijaviti ga komori.
Da li je to OK?
Maraschino

#254 Re: Advokati

Post by Maraschino »

Jedna od najomrazeniji sorti ljudi(cast iznimnim slucajevima). Rijetko neko pise pozitivne stvari o njima.
Neki ce ti reci, nece njima komora nista ali ti obavezno prijavi.
Gentleman

#255 Re: Advokati

Post by Gentleman »

Pozdrav,
Ima li neko urnek odgovora na tužbu male vrijednosti da posalje u pp?
Trebam napisati odgovor, a nemam para za advokata :(
kica

#256 Re: Advokati

Post by kica »

Gentleman wrote:Pozdrav,
Mozes se obratiti da te besplatno zastupa:

- Udruzenje: "vasa prava"
- Kantonalni zavod za besplatnu pravnu pomoc
vjesticanametli

#257 Re: Advokati

Post by vjesticanametli »

nadi nick muminovic ili kuli1961 zamoli ih za pomoc kad si tako iskreno napisao :thumbup: sretno
Gentleman

#258 Re: Advokati

Post by Gentleman »

kica wrote:
Mozes se obratiti da te besplatno zastupa:

- Udruzenje: "vasa prava"
- Kantonalni zavod za besplatnu pravnu pomoc
Hvala
Gentleman

#259 Re: Advokati

Post by Gentleman »

vjesticanametli wrote:
nadi nick muminovic ili kuli1961 zamoli ih za pomoc kad si tako iskreno napisao :thumbup: sretno
Hvala i tebi :-D
Post Reply