O Mittalu je snimljen dokumentarni film prije 15 godina. On kupi željezare koje su kritične i iscrpi postrojenja i povuče se. Nijemci su ga u dokumentarcu pročitali i ograničili mu pristup u Njemačku iako je tamo malo ušao.
Željezaru Zenica je prodao premijer FBiH koji je umro i ostavio iza sebe ostavinu od 32 miliona maraka. Šta mislite kako? Željezara je neiscrpan izvor mahinacija za one koji su njome upravljali. Elem, u kovačnici su bile mašine za bušenje topovskih cijevi, a u ratu je pravila granate i sad je to uzeo Gordan. Okruženje nam je vrlo neprijatno s lijeva i desna i ako izgubimo ovaj resurs i željeznice, zna se kakva nam je sudbina. U Italiji je trebala biti zatvorena željezara.i digli se radnici na demonstracije i zaustavljeno je. Od čelika se pravi sve od motike i viljuške do tenkova.
Zatvaranje željezare u Zenici?
Moderator: anex
- Sanjarko
#252 Re: Zatvaranje željezare u Zenici?
Ja sam upozoravao godinama na ovo, ali ko mene sluša i još bio napadan i vrijeđan, šta je tu je, nadaju se preostali radnici da će Kinezi uletiti ali ode i otišao je kadar mnogi već i novi će teško i pronaći ako i opstane željezara.
Može se desiti ni otpremnine da ne dobiju jer mnogi iz drugih firmi nisu kada su se zatvarale ili prošle kroz slično ovo ili isto ovo.
Može se desiti ni otpremnine da ne dobiju jer mnogi iz drugih firmi nisu kada su se zatvarale ili prošle kroz slično ovo ili isto ovo.