Zatvaranje željezare u Zenici?

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply

Podrzavate li totalno zatvaranje ArcelorMittal zeljezare u Zenici?

Da
74
50%
Ne
66
44%
Ne znam
9
6%

Total votes: 149

nikeze

#251 Re: Zatvaranje željezare u Zenici?

Post by nikeze »

O Mittalu je snimljen dokumentarni film prije 15 godina. On kupi željezare koje su kritične i iscrpi postrojenja i povuče se. Nijemci su ga u dokumentarcu pročitali i ograničili mu pristup u Njemačku iako je tamo malo ušao.
Željezaru Zenica je prodao premijer FBiH koji je umro i ostavio iza sebe ostavinu od 32 miliona maraka. Šta mislite kako? Željezara je neiscrpan izvor mahinacija za one koji su njome upravljali. Elem, u kovačnici su bile mašine za bušenje topovskih cijevi, a u ratu je pravila granate i sad je to uzeo Gordan. Okruženje nam je vrlo neprijatno s lijeva i desna i ako izgubimo ovaj resurs i željeznice, zna se kakva nam je sudbina. U Italiji je trebala biti zatvorena željezara.i digli se radnici na demonstracije i zaustavljeno je. Od čelika se pravi sve od motike i viljuške do tenkova.
Sanjarko

#252 Re: Zatvaranje željezare u Zenici?

Post by Sanjarko »

Ja sam upozoravao godinama na ovo, ali ko mene sluša i još bio napadan i vrijeđan, šta je tu je, nadaju se preostali radnici da će Kinezi uletiti ali ode i otišao je kadar mnogi već i novi će teško i pronaći ako i opstane željezara.

Može se desiti ni otpremnine da ne dobiju jer mnogi iz drugih firmi nisu kada su se zatvarale ili prošle kroz slično ovo ili isto ovo.
Post Reply