Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
neno#4

#251 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by neno#4 »

Srbija je sinoc odlicno izgledala i kao sto sam mislio bice jaka na prvenstvu.
PlayItCoolowski

#252 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by PlayItCoolowski »

Evo Francuskog sastava:

Nicolas Batum, Antoine Diot, Johan Petro, Charles Kahudi, Tony Parker, Florent Pietrus, Nando De Colo, Boris Diaw, Alexis Ajinca, Mickaël Gelabale, Joffrey Lauvergne and Thomas Heurtel

http://www.fibaeurope.com/coid_n,ukSWGX ... de_on.html
hrastov žižak

#253 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by hrastov žižak »

tanki su pod košem; u potencijalnom sudaru sa špancima mark će ih u džep potrpat. ma španija po meni glat uzima.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#254 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Admir_1984 »

Parkeru svaka cast, jel on ijedno ovo veliko takmicenje sa reprezentacijom propustio :?
PlayItCoolowski

#255 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by PlayItCoolowski »

Admir_1984 wrote:Parkeru svaka cast, jel on ijedno ovo veliko takmicenje sa reprezentacijom propustio :?
Nije propustio nijedno EP od 2001.
Na SP nije igrao. I igrao je na zadnjim OI.
MOSALJOZE

#256 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by MOSALJOZE »

Gečevski se vraća u reprezentaciju
Zraak

#257 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Zraak »

Izgleda da SRB i nije tolko losa ko sto sam govorio, sad sam gledao FRA- SRB i igrali su egal s Francuskom. :/ Mada, ovo jesu pripreme, ali to ne znaci da nisu bar malo pokazatel.
Lukavi

#258 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Lukavi »

Zraak wrote:Izgleda da SRB i nije tolko losa ko sto sam govorio, sad sam gledao FRA- SRB i igrali su egal s Francuskom. :/ Mada, ovo jesu pripreme, ali to ne znaci da nisu bar malo pokazatel.
Losa je bila na papiru dok gospodin Ivkovic nije poceo da slaze kockice. Covek je bukvalno napravio novi tim gde opet igraju uglavnom mladi i nepoznati igraci. Osim Katica (1980.) i Krstica (1983.) najstariji igrac od ostalih mu dodje Teodosic (1987.). Svi ostali u proseku imaju po 21 godinu.

Dakle, situacija slicna 2009. godini.

I mi jednostavno imamo tu srecu da nam je trener jedan od najboljih u Evropi ako ne i svetu.

A veceras smo izgubili od Francuza u produzetcima pred punom halom i maksimalnim pritiskom publike sa 4 razlike i to bez igranja Nedovica, Teodosica i Lucica. Maestralni Tony Parker je jos jednom dokazao zasto je najbolji igrac u Evropi. Sve u svemu, verujem da smo svi navijaci Srbije jako zadovoljni igrom naseg tima. Sutra igramo protiv Gruzije koja je definitivno u usponu sto se njihove kosarke tice.
spacek

#259 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by spacek »

Lukavi wrote:
Zraak wrote:Izgleda da SRB i nije tolko losa ko sto sam govorio, sad sam gledao FRA- SRB i igrali su egal s Francuskom. :/ Mada, ovo jesu pripreme, ali to ne znaci da nisu bar malo pokazatel.
Losa je bila na papiru dok gospodin Ivkovic nije poceo da slaze kockice. Covek je bukvalno napravio novi tim gde opet igraju uglavnom mladi i nepoznati igraci. Osim Katica (1980.) i Krstica (1983.) najstariji igrac od ostalih mu dodje Teodosic (1987.). Svi ostali u proseku imaju po 21 godinu.

I mi jednostavno imamo tu srecu da nam je trener jedan od najboljih u Evropi ako ne i svetu.

A veceras smo izgubili od Francuza u produzetcima pred punom halom i maksimalnim pritiskom publike sa 4 razlike i to bez igranja Nedovica, Teodosica i Lucica. Maestralni Tony Parker je jos jednom dokazao zasto je najbolji igrac u Evropi. Sve u svemu, verujem da smo svi navijaci Srbije jako zadovoljni igrom naseg tima. Sutra igramo protiv Gruzije koja je definitivno u usponu sto se njihove kosarke tice.
Jedno su pripremne utakmice, drugo je turnirsko takmicenje. Neosporavam kvalitet Srbije (koji vec tradicionalno izbacuju nove klince kao na pokretnoj traci), ali ipak treba prihvatiti jednu kljucnu stvar na koju Ivkovic ne moze da utice i to je mac sa 2 ostrice koji ce biti neminovan na EP: Mladi igraci ma koliko bili kvalitetni skloni su oscilovanju iz utakmice u utakmicu turnirskog tipa takmicenja sto moze dovesti i do fijaska - a i ne mora - moze dovesti do same zavrsnice ako se kockice posloze gdje je potrebna i velika sreca...sto vazi i za druge reprezentacije...
Kad u rosteru imas puno mladih igraca (ma koliko oni imali jakih utakmica i izgledali zrelo) - padovi u igri su neminovnost za taj uzrast (pogotovo visok ritam igre 3 dana za redom + odmor + 2 dana za redom prvog kruga). Bice utakmica gdje ce fascinirati kompletnu javnost i navijace svojoj predstavom...al kako pozitivno, tako i negativno!
It_is_a_Leclerc

#260 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

Pregazit ćemo Srbiju kao plitak potok !
Mustang1

#261 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Nece ni nocas biti prijenosa ni na slovenskom ?
kakavdanakneiskustvu

#262 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by kakavdanakneiskustvu »

Mustang1 wrote:Nece ni nocas biti prijenosa ni na slovenskom ?

moguće da će ovdje biti prenos

http://sportska-tv.com/slo2/
Mustang1

#263 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Bit ce kod slovenaca evo vidim .. Bit ce stream
legenda reala

#264 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by legenda reala »

RTV SLO 2

najavljen je direktan prijenos od 20:35 ;-)
Reisova

#265 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Reisova »

kakavdanakneiskustvu wrote:

HVALA MAJSTORE ovaj LINK RADI !!!!
kakavdanakneiskustvu

#266 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Reisova wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

HVALA MAJSTORE ovaj LINK RADI !!!!

:mrgreen: :mrgreen:
Mina_88

#267 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mina_88 »

Eto izgubila i Srbija od Gruzije
Mustang1

#268 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Znao sam ! Htio na kladionici dodati falio mi jedan ali kontam mozda nece pobjediti .. Samo ne znam sto mi nije naumpalo da igram na Gruziju :D
Lukavi

#269 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Lukavi »

spacek wrote:
Lukavi wrote:

Jedno su pripremne utakmice, drugo je turnirsko takmicenje. Neosporavam kvalitet Srbije (koji vec tradicionalno izbacuju nove klince kao na pokretnoj traci), ali ipak treba prihvatiti jednu kljucnu stvar na koju Ivkovic ne moze da utice i to je mac sa 2 ostrice koji ce biti neminovan na EP: Mladi igraci ma koliko bili kvalitetni skloni su oscilovanju iz utakmice u utakmicu turnirskog tipa takmicenja sto moze dovesti i do fijaska - a i ne mora - moze dovesti do same zavrsnice ako se kockice posloze gdje je potrebna i velika sreca...sto vazi i za druge reprezentacije...
Kad u rosteru imas puno mladih igraca (ma koliko oni imali jakih utakmica i izgledali zrelo) - padovi u igri su neminovnost za taj uzrast (pogotovo visok ritam igre 3 dana za redom + odmor + 2 dana za redom prvog kruga). Bice utakmica gdje ce fascinirati kompletnu javnost i navijace svojoj predstavom...al kako pozitivno, tako i negativno!
Upravu si ocigledno i blizi poenti cele price oko priprema. Eto, Srbija danas posle +17 uspela da izgubi od Gruzije :D Tako da cu dobrim delom prihvatit sve navedono gore. Inace, krajnje neozbiljan pristup nasih i podcenivanje nekih "diletanata" sa Kavkaza se ispostavilo losom idejom :roll:

Sto se BiH tice, tu utakmicu sam jedinu i uspeo da odgledam lepo od pocetka do kraja - Slovenci su bili bolji u svim segmentima jos ste im i vi pomogli sa promasivanjem bacanja na pocetku i izgubljenim loptama i nerealizaciji napada poprilicno. Jos onih 10-0 posle izjednacenja - ajoj :-)
spacek

#270 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by spacek »

Lukavi wrote:
spacek wrote:
Lukavi wrote: Losa je bila na papiru dok gospodin Ivkovic nije poceo da slaze kockice. Covek je bukvalno napravio novi tim gde opet igraju uglavnom mladi i nepoznati igraci. Osim Katica (1980.) i Krstica (1983.) najstariji igrac od ostalih mu dodje Teodosic (1987.). Svi ostali u proseku imaju po 21 godinu.

Upravu si ocigledno i blizi poenti cele price oko priprema. Eto, Srbija danas posle +17 uspela da izgubi od Gruzije :D Tako da cu dobrim delom prihvatit sve navedono gore. Inace, krajnje neozbiljan pristup nasih i podcenivanje nekih "diletanata" sa Kavkaza se ispostavilo losom idejom :roll:

Sto se BiH tice, tu utakmicu sam jedinu i uspeo da odgledam lepo od pocetka do kraja - Slovenci su bili bolji u svim segmentima jos ste im i vi pomogli sa promasivanjem bacanja na pocetku i izgubljenim loptama i nerealizaciji napada poprilicno. Jos onih 10-0 posle izjednacenja - ajoj :-)
2009 U20 Srbija - 11 mjesto
2010 U20 Srbija - 7 mjesto
2011 U20 Srbija - 13 mjesto
2012 U20 Srbija - 4 mjesto
2013 U20 Srbija - 13 mjesto

Kroz ove selekcije su prošli igrači koji sad imaju od 19 do 24 godine. Ma koliko je evidentan napredak u njihovom razvoju kroz klubove, previše je očekivati da njihov kontinuitet na turnirskom takmičenju budi konstantan i na visokom nivou. To je statistička realnost koja ne mora biti pokazatelj, ali hajmo realno - očekivati da klinci pariraju 5-6 godina starijim i iskusnijim a nisu mogli u svojoj generaciji da haraju je po meni rizično (ali itekako isplativo)!

Što se tiče sinoćnje utakmice BiH protiv Slovenije...to su za nas startne pripremne tekme i razlika je evidentna upravo jer su slovenci odigrali više utakmica i u relaksaciji mišića od bazičnih priprema su korak ispred. Možda me je malo strah da nećemo dostići onaj nivo elastičnosti pred početak EP. Što se tiče taktičkog plana i šuta, to će doći na svoje do početka EP. Imam osjećaj da kasnimo 7 dana za ostalim, al opet ću sačekati zadnje 2 tekme i tu će se pokazati kako će se ponašati na ulazu, u kontrama i pasovima!
radostan dan

#272 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by radostan dan »

Sa šireg spiska Dušana Ivkovića otpao uži spisak

KRANJSKA GORA, 16. jul 2013, (Njuz) – Sa šireg spisaka košarkaške reprezentacije Srbije za učešće na Evropskom prvenstvu u Sloveniji otpao je uži spisak, saopštio je selektor Dušan Ivković.

Image

On je istakao da mu nikada nije bilo lakše da sastavi tim koji će braniti boje Srbije na nekom velikom takmičenju.

- Uvek mi je bilo neprijatno kada bih par dana uoči turnira morao sa šireg spiska da odstranim nekolicinu igrača, jer na prvenstvo mogu da povedem samo dvanaestoricu. Pravu noćnu moru imao sam dok sam im saopštavao su jednako kvalitetni kao i oni koji ostaju, ali da se u tom momentu ne uklapaju u moju viziju tima i slične gluposti.
Ovoga puta, međutim, taj problem nemam, svi koji su došli na pripreme sigurno će igrati – rekao je Ivković i dodao da će pojedini igrači moći da povedu i po jednog drugara ako zafali još neko mesto.

- Mogu slobodno reći da se tim nekako sam iskristalisao i ja kao selektor tu nemam naročitih zasluga. Ipak, netačna je informacija da već sada znam sastav prve petorke, čekam da mi se u narednih par dana jave neki igrači sa letovanja, pa će tada sve dileme biti otklonjene – istakao je selektor dodajući da ima utisak da će prva petorka imati bezrezervnu podršku.

Ivković je rekao da su reprezentativci u Kranjskoj Gori oduševljeni dosadašnjim tokom priprema.
- Pre podne igramo basket dva na dva, a popodne „Amerikanca“. Momci iz dana u dan sve više napreduju i verujem da će do jeseni u obe discipline dostići optimalnu formu – rekao je selektor Ivković.
izbjeglica_iz_besmisla

#273 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Ovo sa njuz.net, zayebancija je... Al prejaka zayebancija :D
kakavdanakneiskustvu

#274 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

ima li kakav stream za španija - makedonija večeras ?
MOSALJOZE

#275 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by MOSALJOZE »

kakavdanakneiskustvu wrote:ima li kakav stream za španija - makedonija večeras ?
http://www.streamhunter.eu/basketball-l ... video.html
Locked