Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
htcxone

#251 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by htcxone »

johntra wrote:Da te ne zanima nijedno auto, ne bi se javljao na ovu temu i bacao bombe da A3 ima bolji kvalitet enterijera od 159, kad to jednostavno nije istina...imam i ja primjera koliko hoćeš da, u nekim slučajevima, mogu kupiti novo auto za pravo povoljnu cijenu, pa ta situacija ne predstavlja pravilo...rekao sam ti već, da je tako kao što ti pričaš, svi koji voze i vole Golfove, vozili bi Audije...sve nešto ne trošiš vrijeme, a sve si češće na ovom forumu i sve više postova pišeš...hmm, šta li je to?
mobile.de ; autoscout24 itd , svaka pokazuje da ne mozes uvesti audija sa 150 000 km, 1,9 ili 2,0 dizel, sa dobrom opremom za manje od 16-17-18 milja (sa pdv-om i svime, znaci na cestu) dok alfu možeš ito 2-3 godine mlađu, LJEPŠU, komotniju, pogonski JAČUu, I UZ TO, NE MORAS POTROSITI 2.000 KM NA ZASTITU DA MOŽEŠ ZASPATI :)

ponavljam, unutrasnjost alfe i audija A3 je smijesnoo i porediti... ;-) nikad wv NEĆE moći dizajnerski u ligu gdje su talijani, POSEBNO NAKON 2006 ... BRERA, GIULIETTA,ALFA 159 :) da ne pričam od opremi, koža,dvd ,tempomat itd...
ja kad sam sjeo u alfu 159 (prvi put u zivotu nakon audija, golfa i opela) jednostavno sam rekao JA OVO AUTO KAD-TAD MORAM IMATI
BISCANIN2

#252 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by BISCANIN2 »

Bomba
Ako hoces sportski ugodjaj i lijep dizajn a boli te briga sto sjedis u interijeru izradjenom od plastika kakve se koriste jos samo u osnovnim "golim" modelima Renaulta ili Dacie (pogledaj samo rucicu mjenjaca u AR 159), ako te bas briga sto ces stalno nesto sarafati (posebno na trapu) kupit ces Alfu 159
Ako pak hoces normalan, pouzdan auto i u cijem ces se kokpitu osjecati kao da vozis nekog "velikog" Audija, kupit ces A3"

Audi naravno ima bolju završnu obradu koju je dodatno i naplatio ,sad jeli bolja obrada koliko je skuplja to je veliko pitanje .
Ali to cu ostaviti za razradu vw poklonicima koji važu jaje .

Jeep i alfa se ne voze ,oni se zive ,to je nacin zivota , ljubav na prvu ,strast iz svakog kilometra ,svaki ulazak u vozilo je radost i uzitak .Voizila koja mame poglede i izvlače uzdahe gdje god se pojave .
To je to , a za to šerafacu i tri puta dnevno ,uzivacu u svakom gramu jeftine plastike (iz jeftine dacie i osnvongo klia kako bomba kaze ),preselicu se kod majstora ,uživaću u svakom kilometru šlepanja kad ostanem u kvaru na autoputu,dok moćni audi bude gazio pola miliona km ,i usput proizveo na hiljade litara goriva i traktor rezervnih dijelova .
jeep i alfa konstruisan i proizveden za ljude kojima stil ,strast i užitak puno znače .Definitivno brend koji ne ide sa gedžama i štovaocima gedža styla,anti gedža brand .

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/imag ... eqdMlejlSg

bellezza!!!!!!

http://www.northgatealfaromeo.co.uk/dea ... 0TjYI.jpeg
htcxone

#253 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by htcxone »

http://www.northgatealfaromeo.co.uk/dea ... 0TjYI.jpeg

čovječe koja ljepota :( :( hajde proljeće svani da te babo provoza :D :D :D
ChipyChips

#254 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by ChipyChips »

Pitam ja jednog Italijana neku veče:''reci mi iskreno koja se auta najvise voze i vole u Italiji''

Kaze frajer:''pa Njemačka auta''

Aha reko',ja konto vi najviše volite vaš proizvod :)

''ma jok'' odgovara, ''alfa romeo se nije nešto pokazala,a fiat je dokazano smeće''

:lol: :lol: :lol:
romeomoraprezivjeti

#255 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by romeomoraprezivjeti »

Sreca chipi chipsu,pa te niko ne shvata ozbiljno ovdje na pdf auto.:)
goran16v

#256 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by goran16v »

BISCANIN2 wrote: Jeep i alfa se ne voze ,oni se zive ,to je nacin zivota , ljubav na prvu ,strast iz svakog kilometra ,svaki ulazak u vozilo je radost i uzitak .Voizila koja mame poglede i izvlače uzdahe gdje god se pojave .
To je to , a za to šerafacu i tri puta dnevno ,uzivacu u svakom gramu jeftine plastike (iz jeftine dacie i osnvongo klia kako bomba kaze ),preselicu se kod majstora ,uživaću u svakom kilometru šlepanja kad ostanem u kvaru na autoputu,dok moćni audi bude gazio pola miliona km ,i usput proizveo na hiljade litara goriva i traktor rezervnih dijelova .
jeep i alfa konstruisan i proizveden za ljude kojima stil ,strast i užitak puno znače .Definitivno brend koji ne ide sa gedžama i štovaocima gedža styla,anti gedža brand .
Strast bez kompromisa, kako da ne.... Kod AR naravno da mogu razumjeti dio koji se odonosi na dizajn, ali kod Jeepa...? Pa GC od prvog modela, Liberty, a pogotovo Compass (za taj auto fakat mnogu reci da je ruzan) itd su, sto se dizajna tice, za pocetak nista vise nego americki konfekcijski bezlicni auti, da ne idem u dalju dizajna posto je to subjektivno, i povezivati ih sa stilom znaci potpuno odsutstvo osjecaja za estetiku. I sto se gedza tice... Uz stvarne off road entizujaste kojima svaka cast, ako sa sta primjetio - primjetio sam da GC u velikom broju slucajeva voze glavonje u trenerkama koji od para iz sljedece "transakcije" prelaze u X5, Q7 ili kakav drugi brend za gedze, tako da strpati stil i Jeep u istoj recenici hm...?
citroen xm

#257 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by citroen xm »

Vala ne bih se složio. Za mene je wrangler, koji se i dalje proizvodi, ikona stila pogotovo kod terenaca.
romeomoraprezivjeti

#258 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Sa jeep vozilima ljudi uzivaju izvan asfalta,i za te potrebe mislim da nema boljeg. Dizajn je tu u drugom planu,ali daleko od toga da je ruzan,imaju svoj identitet koji je godinama prepoznatljiv. Da nekim slucajem nosi skoda ili ned'o Bog vw znak,ne bi bilo boljeg po pitanju dizajna,kvalitete izrade i drugih osobina,takvo bi bilo razmisljanje Gorana i goranovaca.
ChipyChips

#259 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by ChipyChips »

[b]romeomoraprezivjeti[/b] wrote:Sreca chipi chipsu,pa te niko ne shvata ozbiljno ovdje na pdf auto.:)

Aromeomoraprezivjeti Kako se prodaje i na kakvom je glasu,čisto sumnjam da će preživjeti.Predviđam joj mjesto pored mnogih drugih,odavno propalih :-D
goran16v

#260 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Vala ne bih se složio. Za mene je wrangler, koji se i dalje proizvodi, ikona stila pogotovo kod terenaca.
Prije svega stil se odnosi iskljucio na dizajn, tako da Wrangler mozes iskljuciti iz te kategorije, i bez obzira na to Wrangler je jedan tek od X modela Jeepa da bi se to generalno odnosnilo na Jeep kao brend.
goran16v

#261 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by goran16v »

romeomoraprezivjeti wrote:Sa jeep vozilima ljudi uzivaju izvan asfalta,i za te potrebe mislim da nema boljeg. Dizajn je tu u drugom planu,ali daleko od toga da je ruzan,imaju svoj identitet koji je godinama prepoznatljiv. Da nekim slucajem nosi skoda ili ned'o Bog vw znak,ne bi bilo boljeg po pitanju dizajna,kvalitete izrade i drugih osobina,takvo bi bilo razmisljanje Gorana i goranovaca.
Upravo tako, lik u istu recenicu upari mamljenje pogleda, uzdahe i Jeep. Pa sad, ovi koji voze G klase ili Defendere bi itekako diskutovali ima li bolje od Jeepa, ja nisam kompetentan, iako imam jedno bar 1/2 miliona km predjenih sa terencima nikad nisam imao prilike potjerati Jeepa van asfalta.
Prepoznatljivi identitet? Proguglaj pojam "Jeep Compass" pa mi reci sta je prepoznatljivo.
Ja nikad i nidje nisam napisao da je jedan ili drugi auto lijep, pogotovo ne Skoda ili neki VW, jer je dizajn subjektivana stvar.
romeomoraprezivjeti

#262 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

ChipyChips wrote:
[b]romeomoraprezivjeti[/b] wrote:Sreca chipi chipsu,pa te niko ne shvata ozbiljno ovdje na pdf auto.:)

Aromeomoraprezivjeti Kako se prodaje i na kakvom je glasu,čisto sumnjam da će preživjeti.Predviđam joj mjesto pored mnogih drugih,odavno propalih :-D
Ma ne sekiraj se ti za romeo,mozda propadne pa je kupi VW ili KInez?!:) Ona ce se uvijek kotrljati po drumovima,ubjedjen sam da ima sasvim dovoljno kupaca za nju u buducnosti,a ona ce i dalje da zivi i prkosi. :)
htcxone

#263 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by htcxone »

alfa ako nije propala u periodu prije 2004 ...nema teorije da propadne sa berom,159,spajderom, i na kraju sa MISS GIULIETTA :D
BISCANIN2

#264 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by BISCANIN2 »

GORANE
Kao što sam ti rekao Jeep je način života , jeep se ne vozi jeep se živi , ti to ne razumijes i to niko i ne ocekuje od tebeb ,ko vaze ,broji mjeri ne vozi jeepa .Za takve ljude su konfekcijska vozila i konfekcijski koncerni.
Ja sam prosli vikend bio u Valjevu ,kod Koceljevaca ,to ti je od Bihaća 600 km u jednom pravcu ,zbog jeepa ,da pokupim savjete,upoznam ljude ,razmjenim iskustva .
Wrangler je u svijetu terenaca ikona off-a ,pred njim svi stoje mirno , aksiom off voznje ,ne mjeri se sa defenderima ,g klasama i slicno.
Sad u Valjevu vidio sam jednog unlimited i maksuz stao ,vrh nema dalje bilo me sram da slikam gazda bio unutra .
Stavi jednog unlimiteda ili liberty -ja na parking i 5 najnovijih audija od tt pa nadalje ,vidjecemo oko kojeg se slikati i zagledati i okupljati .

Compas se i ne vodi ko pravi jeep .I stil nije iskljucivo dizajn ,stil je namjena,izgled ,nacin voznje itd.

ako sa sta primjetio - primjetio sam da GC u velikom broju slucajeva voze glavonje u trenerkama koji od para iz sljedece "transakcije" prelaze u X5, Q7 ili kakav drugi brend za gedze, tako da strpati stil i Jeep u istoj recenici hm...
Bravo ,evo i sam kažeš pa gdje ce gedže neg u q7 i slično,vidis da je jeep uz alfu antigedza brand ,inace jeeper i nisi ako nemas barem dva jeepa , ja za sad imam jednog i dogodine imam velika poslovna investiranja ,ali ako bog da 2014 xj dolazi u ergelu po svaku cijenu .

Ja vec 10 godina slušam od lokalnih majstora kako smeće od alfe propada ,kako je fiat 0 bodova i slicno,međutim alfa i fiat sve bolji i bolji a auta sve atraktivnija i mocnija i sve ih je više.
A 159 je posebna prica ,dragulj automobilizma ,mislim da nema više za isto para .
Don Zivconi

#265 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by Don Zivconi »

Suvisne su rasprave sa ljudima koji q7, tuarega, cayena, porede sa jeepom wranglerom ili sa nekom toyotom :lol: pa zar vam nije jasno sa kakvim strucnjacima imate posla, covjek presao pola miliona sa "terencem" :lol:

Sto bi jedan renomirani casopis rekao za porsche cayena citiram Najbrzi nigdje :lol: :lol:

kad je ovaj najbrzi nigdje gdje su ostali svabovci (da pojasnim to su auta ni za terena a ni za luksuzne voznje, jedini luksuz u svemu tome je cijena) :D , pokusavaju da kopiraju jednu toyotu hilux sa nekim amarokom da li ce uspjeti ? hoce kod hajvana u Bosni

Redaju se cifre generacija VW ovo je jos jedna u nizu redaljka broj 7 nad plitkim stanovnistvom nase nam lijepe Bosne :thumbup:
plucna mahramica

#266 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by plucna mahramica »

Americki konfeckijski bezlicni auti? Pa svako americko auto ima vise duse od vw, skode i vecina audija. Svako.
Jeste da je u vecini slucajeva ta dusa seljacka :D ali makar imaju nesto... ako cemo trenutno birati najbezlicnijeg proizvodjaca, ne treba dalje od skode gledati.
emko1234

#267 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by emko1234 »

johntra wrote:To što je tvoj haver kupio S line TDI za 15 milja, u što čisto sumnjam, nije nikakvo pravilo, jer po toj logici, svi bi za 15 milja vozili A3 dizele iz 2005 godine, a niko ne bi pogledao ekvivalentnu dizelsku peticu tih godina...a gle čuda, kakav li je odnos između Petica TDI i A3 tih godina na našim cestama...zato, nemoj to navoditi kao neko pravilo i dokaz kako je Audi povoljan za kupovinu...
i da, navedi mi koji su to plastični dijelovi tipa Dacie u Alfi, a da iste takve plastike nema u Audiju A3 ili Audiju A4 tih godina? a tvoja zadojenost Audijem je veća i od emkove, jedva sam čekao takvog kandidata...
johntra, pratio sam temi iz offline od pocetka. ja da sam na tvom mjestu, ne bi od stida dosao na forum barem jedno pola godine. dao bi sam sebi tarabu.
prvo goran ti ko najvecem mulcu objasnjava stvar koja je sama po sebi logicna.
pa jebem mu mater, kakv si ti poznavalac ako ces me ubjedjivat da je hyundai i40 u fullu kvalitetniji od A klase u fullu. prvo, izuzet cemo cinjenicu da je ta a klasa u fullu vjerovatno skuplja jedno 10 000. dakle gledamo samo dva auta razlicitih klasa. znaci mercedes je more puta kvalitetniji. al dobro, ti ces sad reci premium. ok, moze se uzet ko argument mada ti to nisi specificiro kad si rekao da auto manje klase ne moze bit kvalitetnije od auta vece.
evo ti golf 7 2.0tdi sa 150ks full i hyundai i40 1.7crdi full. koje je auto kvalitetnije?

dalje, napisao si bolan da je volvo s 40 u klasi s mondeom. pa jebo ga ti, ako vec pricas da znas toliko o autima, kako sebi mozes dozvolit takve dvije greske na jednoj temi.
i zadojenost audijem je kod nas par, al kod vas nije zadojenost alfom, fiatom il citroenom. smijesni ste majke mi.
romeomoraprezivjeti

#268 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Na kraju krajeva,ko moze dokazati da je jedan proizvodjac kvalitetniji od drugog,pardon model jedne kompanije od druge???? Zar postoji neka institucija,komisija,kompanija,udruzenje,itd koja ce testirati svaki model do najmanjeg detalja i objaviti krajnje rezultate??? Emko dobro nam dos'o.:)
emko1234

#269 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by emko1234 »

romeomoraprezivjeti wrote:Na kraju krajeva,ko moze dokazati da je jedan proizvodjac kvalitetniji od drugog,pardon model jedne kompanije od druge???? Zar postoji neka institucija,komisija,kompanija,udruzenje,itd koja ce testirati svaki model do najmanjeg detalja i objaviti krajnje rezultate??? Emko dobro nam dos'o.:)
pa ne postoji takvo nesto. al postoji nesto sto se zove opsti dojam ljudi koji su u toj bransi.
recimo nedavno sam imao priliku da vozim novu kiu ceed. auto je nevjerovatno u punmo smislu te rijeci. oprema maxx, 1.6 dizel. i na njoj sam vidio gedzete koji bi na jednom golfu cijenu digli na minimalno 65 000 maraka. ta kia je kostala 44 000 s popustom za kes.
hocu da kazem da je linija stvarno tanka i skoro nevidljiva. ja bi recimo tu kiu, da kupujem auto te klase uzeo bez razmisljanja. al opet se na njoj vide neke sitnice koje se jos moraju usavrsavat.
generalno, mislim da u zadnjih 5-6 godina nema loseg novog auta. sve je u 5 deka, i kao i uvijek na kraju ce pobijedit licne preferncije kupca, dubina novcanika kao i simpatisanje odredjenih proizvodjaca.
ja iskreno, iako volim svabe, ne bi bjezao od alfe. al mi ne bi bila prvi izbor.
sto se tice teme, poredjenje je od starta glupo. a3 je kompakt, 159 je limuzina srednje klase. ako ces auto vozit i nemat potrebu vecom unutrasnjojsti, imat garazu, bit spreman da se zavalis za zastite, i na kraju zelis imat prstenove na haubi kupujes audi. naravno i ako imas para da si mozes priustit to zadovoljstvo.
neko je napisao da je nasao 2.0tdi s line za 15 000 km. moguce je al je vise iznimka nego pravilo. takva trica, dobro ocuvana je i danas na cijeni i kosta i do 18 000maraka.
s druge strane, ako imas familiju, i ako treba vozat kolica, djecu, ici na more i planine, ako naginjes malo ka necem drugacijem, neke stvari i mitovi ti nisu problem-uzimas 159ku. i kraj price.
realno od auta te klase, prije bi uzeo alfu nego lagunu il mondea il mazdu. al opet bi prije uzeo c klasu, a4 il bmw nego alfu. dakle opet se vracamo na to, koliko para toliko i muzike.
goran16v

#270 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by goran16v »

BISCANIN2 wrote:GORANE
Kao što sam ti rekao Jeep je način života , jeep se ne vozi jeep se živi , ti to ne razumijes i to niko i ne ocekuje od tebeb ,ko vaze ,broji mjeri ne vozi jeepa .Za takve ljude su konfekcijska vozila i konfekcijski koncerni.
Ja sam prosli vikend bio u Valjevu ,kod Koceljevaca ,to ti je od Bihaća 600 km u jednom pravcu ,zbog jeepa ,da pokupim savjete,upoznam ljude ,razmjenim iskustva .
Wrangler je u svijetu terenaca ikona off-a ,pred njim svi stoje mirno , aksiom off voznje ,ne mjeri se sa defenderima ,g klasama i slicno.
Sad u Valjevu vidio sam jednog unlimited i maksuz stao ,vrh nema dalje bilo me sram da slikam gazda bio unutra .
Stavi jednog unlimiteda ili liberty -ja na parking i 5 najnovijih audija od tt pa nadalje ,vidjecemo oko kojeg se slikati i zagledati i okupljati .

Compas se i ne vodi ko pravi jeep .I stil nije iskljucivo dizajn ,stil je namjena,izgled ,nacin voznje itd.

ako sa sta primjetio - primjetio sam da GC u velikom broju slucajeva voze glavonje u trenerkama koji od para iz sljedece "transakcije" prelaze u X5, Q7 ili kakav drugi brend za gedze, tako da strpati stil i Jeep u istoj recenici hm...
Bravo ,evo i sam kažeš pa gdje ce gedže neg u q7 i slično,vidis da je jeep uz alfu antigedza brand ,inace jeeper i nisi ako nemas barem dva jeepa , ja za sad imam jednog i dogodine imam velika poslovna investiranja ,ali ako bog da 2014 xj dolazi u ergelu po svaku cijenu .

Ja vec 10 godina slušam od lokalnih majstora kako smeće od alfe propada ,kako je fiat 0 bodova i slicno,međutim alfa i fiat sve bolji i bolji a auta sve atraktivnija i mocnija i sve ih je više.A 159 je posebna prica ,dragulj automobilizma ,mislim da nema više za isto para .
Jok eto ti zivis i ti razumijes. Sto ne mogu ove na rende kora i supe na viljusku price, k'o da im najmanje 3 generacije u familiji voze Jeepa pa njima vladaju emocije nego ih u zadnjih nekoliko god pojeftino pokupovali iz US (pocesto natopljene modele posliej Katrine, havarija itd) ipa sad postali veci katolici od pape.
Mimo Wranglera koji je prica za sebe Jeepovi su konefkcija ko iz citanke, Cherokee, GC, Liberty, Cimmander, Compass sve ko jaje jajetu bez ikakve osobitnosti. Vodio ti njega pod sta hoces ali na Compassu pise Jeep.
Slabo si skontao za GC, ja sam u GC-ima vidjao najcesnje celave glave i gedze "u pokusaju", ne off road entuzujaste, nego manje uspjesne gedze koje cekaju da uspiju tako da slobodno batali tu pricu da gedze ne voze Jeep.
Alfa i fiat sve bolji i bolji a auta sve atraktivnija i mocnija i sve ih je više?????? Ama jesi li bas siguran da znas o cemu pises. Koliko ja vidim AR su spala na svega 2 modela, Fiat na 3 svoja + lijepe svoje znakove na tudja auta Fiatu ove godine prodaja pala za 17%, a AR za 31%!!!!!! Da se razumijemo meni se AR svidja ali ovo sto si ti napisao nema veze sa zivotom. Ako si tako isto objektivan i po pitanju strasti onda nemamo o cemu pricati...
bez_suplje

#271 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by bez_suplje »

ALFA JE OTPALA DANAS SAM BIO KOD COVJEKA KOJI JE DOKTOR ZA ITALIJANSKA AUTA KAZE MI OVIM RIJECIMA:

""BIT CES SRETAN KAD KUPIS ALFU ,A JOS SRETNI KAD JE PRODAS"" JAO IZREKE STRASNA

KAZE MI ONA JEST LIJEPA SVE TO STOJI PUNA OPREME ALI AUTO IMA DOSTA MANA OD SITNICA NA ELEKTRONICI DO LETBE VOLANA KOJA CESTO PROCURI I SL,,ALFA JE OK AKO SE UZME NOVA PA VOZAS 3-4 GODINE I CAO A POLOVNA MOZE DA U CRNO ZAVIJE,,,

TAKO DA OSTAJEM PRVI AUDIJU A3 EVENTUALNO A4 CAK IMAM PREPORUKU DA UZMEM A3 ALI 1,6 BENZIN 102KS AUTO NIEJ VELIKI POTROSAC IDE SOLIDNO A ZA ODRZAVAT JE MANJE ZAHTJEVAN
htcxone

#272 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by htcxone »

bez_suplje wrote:ALFA JE OTPALA DANAS SAM BIO KOD COVJEKA KOJI JE DOKTOR ZA ITALIJANSKA AUTA KAZE MI OVIM RIJECIMA:

""BIT CES SRETAN KAD KUPIS ALFU ,A JOS SRETNI KAD JE PRODAS"" JAO IZREKE STRASNA

KAZE MI ONA JEST LIJEPA SVE TO STOJI PUNA OPREME ALI AUTO IMA DOSTA MANA OD SITNICA NA ELEKTRONICI DO LETBE VOLANA KOJA CESTO PROCURI I SL,,ALFA JE OK AKO SE UZME NOVA PA VOZAS 3-4 GODINE I CAO A POLOVNA MOZE DA U CRNO ZAVIJE,,,

TAKO DA OSTAJEM PRVI AUDIJU A3 EVENTUALNO A4 CAK IMAM PREPORUKU DA UZMEM A3 ALI 1,6 BENZIN 102KS AUTO NIEJ VELIKI POTROSAC IDE SOLIDNO A ZA ODRZAVAT JE MANJE ZAHTJEVAN
letva volana ti je losa (a vjeruj i korpa kod audija nije nista bolja) do 10/2007 :)
taj "majstor" za talijanska sto se tiče elektronike laže :) ali eto ne bih da se mjesam u odluku niciju svako ima svoje :)
htcxone

#273 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by htcxone »

Lud i ponosan wrote:To je neki majstor kojem je golf II vrhunac automobilske industrije i koji se razumije u 159 kao Mara u....
ma dobro, ne treba nikoga napadati, svako ima misljenje, lijepo bi bilo da za nas kaze koji dio elektronike ide, i zasto mu nije rekao za audijeve mane tipa korpe i slično? :)
jer kad vec prica o nekim stvarima onda treba argumentovano da se prica a ne LOSA ELEKTRONIKA I LETVA VOLANA A AUDI TI JE VRH JARANE... ako je takav vrh onda u cemu je fazon da ih vidim na servisima? mozda ih ljubitelji afe pokvare=
johntra

#274 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by johntra »

emko1234 wrote: johntra, pratio sam temi iz offline od pocetka. ja da sam na tvom mjestu, ne bi od stida dosao na forum barem jedno pola godine. dao bi sam sebi tarabu.
prvo goran ti ko najvecem mulcu objasnjava stvar koja je sama po sebi logicna.
pa jebem mu mater, kakv si ti poznavalac ako ces me ubjedjivat da je hyundai i40 u fullu kvalitetniji od A klase u fullu. prvo, izuzet cemo cinjenicu da je ta a klasa u fullu vjerovatno skuplja jedno 10 000. dakle gledamo samo dva auta razlicitih klasa. znaci mercedes je more puta kvalitetniji. al dobro, ti ces sad reci premium. ok, moze se uzet ko argument mada ti to nisi specificiro kad si rekao da auto manje klase ne moze bit kvalitetnije od auta vece.
evo ti golf 7 2.0tdi sa 150ks full i hyundai i40 1.7crdi full. koje je auto kvalitetnije?

dalje, napisao si bolan da je volvo s 40 u klasi s mondeom. pa jebo ga ti, ako vec pricas da znas toliko o autima, kako sebi mozes dozvolit takve dvije greske na jednoj temi.
i zadojenost audijem je kod nas par, al kod vas nije zadojenost alfom, fiatom il citroenom. smijesni ste majke mi.
čuj logična ti stvar da je manje auto bolje od većeg, daj ba emko, ne kaki...ti si posmatrao sa strane, a nisi pisao, ali malo sutra...nego da ti odmah odgovorim pitanjem...da li ćeš ti isto reći da je Audi A3 bolje auto od Audija A4, pošto na to nismo dobili odgovor ni od gorana, a ni od gosta...pošto znam da ćeš mi odgovoriti da je to neuporedivo, ja ću ti odmah reći da je A klasa neuporediva sa I40, jer je A klasa premium, a kad me već toliko vučeš za jezik, da, I40 u fullu je bolji od Golfa 6 u fullu i bilo kojeg kompakta, a da nije pripadnik premium segmetna...
a za ovu drugu konstataciju, goran nije rekao na koji V40 misli, jer, gle opet čuda, postoje dva modela pod tim nazivom, a ovom drugom je Mondeo zaista konkurent...
emko1234

#275 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by emko1234 »

haj da ja tebi postavim pitanje.
jel ti mislis da sve audi cetvorke iz B8 serije imaju istu zavrsnu obradu?
dakle od one 2.0tdi pa do rs4?
Post Reply