stari grad Visegrad wrote:HM 2011 wrote:Ljudi popisno pitanje je protivustavno zbog ovog nacionalnost - to nije isto što i etnička pripadnost.....
Čita li ovo iko ?
vidite li vi ovo uopšte ?
jel se ja dopisujem sa zombijima ?
ponavljam nemam problem sa svojim etničkim identitetom - ali neko potura moj etnički identitet kao nacionalni i tu ne bi bilo spora da ne potura i tuđi etnički identitet kao nacionalni ?
NE HALALIM MAJKE MI !
Ovo niko ne cita.
Predlazem da se ti i ja udruzimo, nadjemo advokata pa na sud.
Ovaj popis je najvece sranje od 92.
jedino ako si ti Željko Komšić jer UStav BiH kaže sljedeće:
3. Jurisdikcija
Ustavni sud će podržavati ovaj Ustav.
a) Ustavni sud je jedini nadležan da odlučuje o bilo kojem sporu koji se javlja po ovom
Ustavu između dva entiteta, ili između Bosne i Hercegovine i jednog ili oba entiteta, te
između institucija Bosne i Hercegovine, uključujući ali ne ograničavajući se na to pitanje:
- Da li je odluka entiteta da uspostavi poseban paralelan odnos sa susjednom državom u
skladu sa ovim Ustavom, uključujući i odredbe koje se odnose na suverenitet i teritorijalni
integritet Bosne i Hercegovine.
- Da li je bilo koja odredba ustava ili zakona jednog entiteta u skladu sa ovim Ustavom.
Sporove može pokrenuti član Predsjedništva, predsjedavajući Vijeća ministara, predsjedavajući, ili njegov zamjenik, bilo kojeg doma Parlamentarne skupštine; jedna četvrtina
članova/delegata bilo kojeg doma Parlamentarne skupštine, ili jedna četvrtina članova bilo
kojeg doma zakonodavnog organa jednog entiteta.
b) Ustavni sud također ima apelacionu nadležnost u pitanjima koja su sadržana u ovom
Ustavu, kada ona postanu predmet spora zbog presude bilo kojeg suda u Bosni i Hercegovini.
c) Ustavni sud je nadležan u pitanjima koja mu je proslijedio bilo koji sud u Bosni i
Hercegovini u pogledu toga da li je zakon, o čijem važenju njegova odluka ovisi, kompatibilan sa ovim Ustavom, sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i osnovnim slobodama
i njenim protokolima, ili sa zakonima Bosne i Hercegovine; ili u pogledu postojanja ili doma-
šaja nekog opšteg pravila međunarodnog javnog prava koje je bitno za odluku suda.
Sporove može pokrenuti član Predsjedništva, predsjedavajući Vijeća ministara, predsjedavajući, ili njegov zamjenik, bilo kojeg doma Parlamentarne skupštine; jedna četvrtina
članova/delegata bilo kojeg doma Parlamentarne skupštine, ili jedna četvrtina članova bilo
kojeg doma zakonodavnog organa jednog entiteta.