treba biti orginalan, a ne gledat tudje ideje.blesava wrote:Orijentalni stil kafica sa nargilom mi je odavno isfuran, recimo sad mi se jako dopada nesto kao sto su "Cetiri sobe gospođe Safije". Vintage retro stil. MOzda nesto na tu ideju.
otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
-
fiza
#251 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
-
zlajapravaraja
#252 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Zasto ne otvoris fabriku ili pokrenes neki drugi drustveno korisniji biznis kad vec posjedujes kapital?
Kafica ima i previse, vjeruj mi. Osim toga je profit jako mal, a takodjer moras uvijek biti prisutan jer te u protivnom konobari lako mogu zajebat'
O reketu necu ni da pricam...
Mozda ti naumpane neki proizvod ili neka usluzna djelatnost koji su puno profitabilniji, a sve bi se moglo pokrenuti uz pomoc samo jedne strucne osobe iz te djelatnosti.
Al' kafic (osim ako si vec iskusan ugostitelj)
Kafica ima i previse, vjeruj mi. Osim toga je profit jako mal, a takodjer moras uvijek biti prisutan jer te u protivnom konobari lako mogu zajebat'
Mozda ti naumpane neki proizvod ili neka usluzna djelatnost koji su puno profitabilniji, a sve bi se moglo pokrenuti uz pomoc samo jedne strucne osobe iz te djelatnosti.
-
fiza
#253 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
pa da, kupi masinu za tiskanje papirnih kesa, nabavi stempilje za reklamu i radnjama stampa nj.naslove i prodaje tako. Otkad je dosao na snagu zakon o papirnim kesama, jos nigdje nisam vidjela da neko proizvodi papir.kese u BiHzlajapravaraja wrote:Zasto ne otvoris fabriku ili pokrenes neki drugi drustveno korisniji biznis kad vec posjedujes kapital?
Kafica ima i previse, vjeruj mi. Osim toga je profit jako mal, a takodjer moras uvijek biti prisutan jer te u protivnom konobari lako mogu zajebat'O reketu necu ni da pricam...
-
žuti
#254 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
U kaficima ???zlajapravaraja wrote:Zasto ne otvoris fabriku ili pokrenes neki drugi drustveno korisniji biznis kad vec posjedujes kapital?
Kafica ima i previse, vjeruj mi. Osim toga je profit jako mal, a takodjer moras uvijek biti prisutan jer te u protivnom konobari lako mogu zajebat'O reketu necu ni da pricam...
-
žuti
#255 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
ovo nije losha ideja na prvu.fiza wrote:pa da, kupi masinu za tiskanje papirnih kesa, nabavi stempilje za reklamu i radnjama stampa nj.naslove i prodaje tako. Otkad je dosao na snagu zakon o papirnim kesama, jos nigdje nisam vidjela da neko proizvodi papir.kese u BiHzlajapravaraja wrote:Zasto ne otvoris fabriku ili pokrenes neki drugi drustveno korisniji biznis kad vec posjedujes kapital?
-
fiza
#256 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
žuti wrote:ovo nije losha ideja na prvu.fiza wrote:pa da, kupi masinu za tiskanje papirnih kesa, nabavi stempilje za reklamu i radnjama stampa nj.naslove i prodaje tako. Otkad je dosao na snagu zakon o papirnim kesama, jos nigdje nisam vidjela da neko proizvodi papir.kese u BiHzlajapravaraja wrote:Zasto ne otvoris fabriku ili pokrenes neki drugi drustveno korisniji biznis kad vec posjedujes kapital?
- illuminated
#257 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
mali offtopicžuti wrote:ovo nije losha ideja na prvu.fiza wrote:pa da, kupi masinu za tiskanje papirnih kesa, nabavi stempilje za reklamu i radnjama stampa nj.naslove i prodaje tako. Otkad je dosao na snagu zakon o papirnim kesama, jos nigdje nisam vidjela da neko proizvodi papir.kese u BiHzlajapravaraja wrote:Zasto ne otvoris fabriku ili pokrenes neki drugi drustveno korisniji biznis kad vec posjedujes kapital?
evo da i ja nabacim jos jednu koja je meni pala neki dan: one papirne case za kafu. Ne znam ko pravi kod nas...
-
zlajapravaraja
#258 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Otvori knjizaru

-
salter071
#259 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Za otvaranje kafica najbolji je

-
žuti
#260 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Kafic
+ Jako, jako profitabilan biznis.
- Kao i sve drugo, nije lako voditi privatluk u današnje vrijeme i u ovoj državi.
Ja bi recimo otvorio frizerski salon, samo da mi je rodica ili neka bas dobra prijateljica frizerka pa u tal. Jer inače po struci nisam frizer pa ne mogu sam.
+ Jako, jako profitabilan biznis.
- Kao i sve drugo, nije lako voditi privatluk u današnje vrijeme i u ovoj državi.
Ja bi recimo otvorio frizerski salon, samo da mi je rodica ili neka bas dobra prijateljica frizerka pa u tal. Jer inače po struci nisam frizer pa ne mogu sam.
- madner
#261 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Pusti se kafica, prava lova je u kafanama.
-
pakica_
#262 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
uz duzno postovanje prema tebi i tvojoj odluci, nismo svi pokrivenifiza wrote:Pa da, pogotovo sto je ovom narodu u krvi da loce! Zar ne...Sorel wrote:
Ako hoćeš kafić bez alkohola, to će ti teško proć'.
neko voli i popit
a ovaj kafic haman nikad nece biti otvoren, kako "smo" krenuli
- kokuz_sa
#263 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
illuminated wrote:mali offtopicžuti wrote:ovo nije losha ideja na prvu.fiza wrote: pa da, kupi masinu za tiskanje papirnih kesa, nabavi stempilje za reklamu i radnjama stampa nj.naslove i prodaje tako. Otkad je dosao na snagu zakon o papirnim kesama, jos nigdje nisam vidjela da neko proizvodi papir.kese u BiH
evo da i ja nabacim jos jednu koja je meni pala neki dan: one papirne case za kafu. Ne znam ko pravi kod nas...
pa gdje ce to bolan..ima da mu posao porpadne prije nego krene..
mislim na opcenito ovo sa papirom
jer onda ce svi ustat protiv njega..jer sjeci ce ovo malo bosanske sume sto ima da bi nekom napravio papirnu kesu
-
wajar
#264 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Otvori klasičnu bosansku radničku kafanu gdje se jede grah, čorba i kiseli kupus,i pije rakija brlja i klipače sarajevsko pivo. Muzička podloga Halid Muslimović, Šerif Konjević, Sejo Kalač, i Kalesijski zvuci. Od inventara ti ne treba bog zna šta, stolovi i stolice što grublje, i crveni kockasti stolnjaci.
U ovakvu kafanu će ti dolaziti više direktora sarajevskih preduzeća i bolja klijentela nego u vatru na Titovoj. Poslušaj me, nećeš u ovom pogriješiti.
U ovakvu kafanu će ti dolaziti više direktora sarajevskih preduzeća i bolja klijentela nego u vatru na Titovoj. Poslušaj me, nećeš u ovom pogriješiti.
- mousstapha
#265 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Ovako nesto ima na socijalnom. Dodjem nekad na rucak i 100% si u pravu. Samo neke glavesine dolaze, poguzije koje vole i mogu potrositi na hranu. Doduse nema kalesijskih zvukova, ali mogu se cuti oba Halida i Dino Merlin.wajar wrote:Otvori klasičnu bosansku radničku kafanu gdje se jede grah, čorba i kiseli kupus,i pije rakija brlja i klipače sarajevsko pivo. Muzička podloga Halid Muslimović, Šerif Konjević, Sejo Kalač, i Kalesijski zvuci. Od inventara ti ne treba bog zna šta, stolovi i stolice što grublje, i crveni kockasti stolnjaci.
-
bez_suplje
#266 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
izgleda fenomenalno,mislim da sam nekako stvorio sliku kafica kakav nam svima fali,nekako sam i ja za takvu varijantu a vidim i dosta vas KAFIC U KOJEM CE SE UDOBNO OSJECAT MOMAK SA CUROM ,DVIJE PRIJATELJICE,DVA DRUGA I SL U KOJEM JE MIRNA ATMOSFERA MUZIKA TIPA BIJELO DUGME ZABRANJENO PUSENJE BAJAGA DORĐE BALASEVIC SEVERINA JELENA ROZGA SASA KOVACEVIC OD DOMACIH A OD STRANE NEKA TU LEGENDI KAO MICHEAL JACKSON ,WHITNEY HOUSTON ITD, GDJE CE PREOVLADAVAT UDOBNE SECIJE,NIKAKO VISOKE STOLICE ITD NA PROLJECE UDOBNA BASTA PRISTUPACNE CIJENE I NARAVNO CIST KAFIC DA JE U SVAKOM TRENUTKU, TACNIJE KAFIC U KOJEM JE ATMOSFERA KAO KOD KUCE DA SE IZADJE SA DRUSTVOM , VIKENDOM TJ SUBOTOM SE MOZE ANGAZOVAT NEKO MALO SA GITAROM DA SVIRA HITOVE. I NARAVNO PRELJUBAZAN GAZDA I OSOBLJE, LOKACIJA I NIJE PRESUDNA KOLIKO JE AMBIJENT , TAKO NESTO NAJVJEROVATNIJE CU GLEDAT DA POKRENEM, STA MISLITE ?rinna0304 wrote:
samo mozda bez ovih svijeca i sa nekim normalnijim osvjetljenjem i def da nisu vrece za sjedenje, drvene klupe i ostalo nego neke normalne udobne secije
-
Edge
#267 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Obavezno Jelena Rozga da svira.
- Not My Idea
#268 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
samo ta muzika jok.
bez_suplje wrote:MUZIKA TIPA BIJELO DUGME ZABRANJENO PUSENJE BAJAGA DORĐE BALASEVIC SEVERINA JELENA ROZGA SASA KOVACEVIC
Stvarno mislim da nam je svima muka od navedenih.
Zasto preko dana ne bi svirala neka muzika tipa
chillout muzika il neki lagani house...
- kokuz_sa
#269 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
sto mi se cini da bi u one dvije stolice kod prozora sjela dva starohana onako puni para koji bi naganjali maloljetnice koje tu dodju
- Industrialyzer
#270 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
Domaca muzika nikako, imas brate milion chillout session-a sto traju par sati, skines to i vrtis po cijeli dan. Navece neki deep house i to je to. Jedino petkom ili subotom da imas nekog gitaristu koji bi lagano svirao i to je to. Ne dolazim na kafu da pjevam i slusam muziku... 
-
pakica_
#271 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
e vala ja ti tu ne bih dolazila
brate, procackaj neku temu.. nesto sto NEMAMO! kakve nargile i turski cajevi
vrati nas u 30-te, neki gangEsterski stil
(samim tim manje para trosis na alkohol, prohibicija je haha), obuci konobarice u tom stilu, sankeru iznad glave okaci kakve plasticne pljuce, okaci crnobijele slike iz tog doba, muzika iz tog doba, neki crno-bijeli ambijent
e tu bih dolazila svaki dan

brate, procackaj neku temu.. nesto sto NEMAMO! kakve nargile i turski cajevi
vrati nas u 30-te, neki gangEsterski stil
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#272 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
sta god otvorio, nek se zove SA-X
koliko je ljudi plakalo za tim imenom, eto ti musterija
koliko je ljudi plakalo za tim imenom, eto ti musterija
-
bez_suplje
#273 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
ovo preko dana moze svakako vrh je muzika iskreno zero 7 a ono sto sam naveo mislio sam za vecernje sate preko dana svakako lagani house itd,,,nista narodnoNot My Idea wrote:![]()
samo ta muzika jok.bez_suplje wrote:MUZIKA TIPA BIJELO DUGME ZABRANJENO PUSENJE BAJAGA DORĐE BALASEVIC SEVERINA JELENA ROZGA SASA KOVACEVIC
Stvarno mislim da nam je svima muka od navedenih.
Zasto preko dana ne bi svirala neka muzika tipa
chillout muzika il neki lagani house...
-
Mr Tare
#274 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
bez_suplje wrote:uskoro tj ove godine imam namjeru u sarajevu otvoriti kafic negdje na lokaciji od cengic vile pa prema gradu,,dvoumim se i razmisljam vec dugo kakav kafic nam fali u sarajevu dajte mi prjedloge jer jos nisam odlucio kojeg zipa ce biti,
Jedne prilike sam mislio neki sport caffe otvoriti u kojem cemo svi skupa pratiti utakmice ili neki kafic tipa fan caffe npr barcelone u kojem ce sve biti u znaku barce i njenih igraca ili ipak neki kafic za caskanje kulturno mjesto tipa torte i to,
u svakom slucaju uvazavam misljenje raje pa vas molim da mi date prijedloge sta po vama fali u ovom gradu
Drug slusaj ako hoces zaradit otvori neki kafic pored neke srednje skole ili ti ga na Ilidzi. Normala ako ga tu otvaras obavezno moras imat nargilu. Ja da ga otvaram otvorio bi ga u Ilidzi ,zato sto tu imam 2 srednje a i dosta se raje skuplja na ilidzi ,i pazi kad budes otvaro kako ces ga uredit neka bude drugaciji od ostali ako se nebude isticao po necemu to ce biti samo jos jedan kaficcc.
-
Jecky 44
#275 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
zli_hordas wrote:Otvori nesto ko Ragina Glava u Muckama.
Ja bi visio.....