Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
zlajaBHF

#251 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by zlajaBHF »

Sarajevo1946 wrote:Mogli bi i mi uskladiti da imamo Cafua iz najbolljih dana, to hoće reći.
Svaka ekipa prilagodjava igru svojim igracima, pogotovo reprezentacije, jer ne mogu jednostavno kupiti tipa koji im fali, nego koriste ono sto imaju.

Ja sam objasnio zasto mozemo igrati i bez pravog krila ako na bekovima imas ofanzivne tipove kao Mujdza i Lulic...To sto nisu dobri kao Cafu ili sto Ibisevic nije Crespo nema veze stim...Samo hocu da kazem da je to moguce odraditi. Problem kod nas je sto nemamo veznih igraca koji su dobri defanzivno i koji bi mogli pokriti prostor koji iza sebe ostavi Mujdza...kao sto je gattuso radio u Milanu.

3-5-2 bi mogli igrati jer su Lulic i Mujdza tipicni starinski bocni igraci, ala Jarni (Naravno slabija verzija). Znaci Mujdzi i Lulicu bi taj sistem najbolje odgovarao...

Neko rece nemamo stopere....Pa Bicakcic je standrdan u svojoj ekipi koja je 1. na tabeli u 2 Bundesligi....Onaj Grk Fortunis igra takodje u 2. Bundesligi...u losijoj ekipi i nista mu ne fali...
jeza u ledja

#252 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by jeza u ledja »

zlajaBHF wrote:Pa Bicakcic je standrdan u svojoj ekipi koja je 1. na tabeli u 2 Bundesligi....
HALO. BICAKCIC NIJE BOSANSKI IGRAC.

Da uzmemo flomaster i bojice?
Edin H.

#253 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Edin H. »

Romanista 101% wrote:Nadam se da su na BHT-u konacno razjasnili (naucili) koliko se Baltickih zemalja nalazi u nasoj grupi.
Ako su uspjeli Nikicu razajasniti, puno postovanje :dance:
zlajaBHF

#254 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by zlajaBHF »

jeza u ledja wrote:
zlajaBHF wrote:Pa Bicakcic je standrdan u svojoj ekipi koja je 1. na tabeli u 2 Bundesligi....
HALO. BICAKCIC NIJE BOSANSKI IGRAC.

Da uzmemo flomaster i bojice?
Haj smiri se....

Govorim o buducnosti, jer su sanse da ce to biti 99.9%

:skoljka:
jeza u ledja

#255 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by jeza u ledja »

Kad i ako bude, onda mozemo raspravljati da li moze igrati u ekipi. Do tada, on je samo mogucnost, ko sto je mogucnost i da sutra padne snjeg. Nije nesto na sta se moze racunati.
Logovan

#256 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Logovan »

cyprus wrote:Čuj kontri :mrgreen: Pa postoji razlog zašto su Litvanci šešir više Latvije... :mrgreen: Vama svima u glavi plasman Latvije na EP 2004, a to nema veze sa današnjicom :D
Ma ne gledam ja uopšte taj plasman, nego Litvanija se haman pa nikako ne interesuje za fudbal. Ako ostvare neki značajniji rezultat dobro je, ako ne ostvare nema veze, njima to neće biti ništa katastrofalno. Većinu Litvanaca boli neka stvar za fudbalom, njima je košarka bitna. U košarci su vazda među favoritima za osvajanje nekog trofeja.
Korisničkoime

#257 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Korisničkoime »

zlajaBHF wrote:
Sarajevo1946 wrote:Mogli bi i mi uskladiti da imamo Cafua iz najbolljih dana, to hoće reći.
Svaka ekipa prilagodjava igru svojim igracima, pogotovo reprezentacije, jer ne mogu jednostavno kupiti tipa koji im fali, nego koriste ono sto imaju.

Ja sam objasnio zasto mozemo igrati i bez pravog krila ako na bekovima imas ofanzivne tipove kao Mujdza i Lulic...To sto nisu dobri kao Cafu ili sto Ibisevic nije Crespo nema veze stim...Samo hocu da kazem da je to moguce odraditi. Problem kod nas je sto nemamo veznih igraca koji su dobri defanzivno i koji bi mogli pokriti prostor koji iza sebe ostavi Mujdza...kao sto je gattuso radio u Milanu.

3-5-2 bi mogli igrati jer su Lulic i Mujdza tipicni starinski bocni igraci, ala Jarni (Naravno slabija verzija). Znaci Mujdzi i Lulicu bi taj sistem najbolje odgovarao...

Neko rece nemamo stopere....Pa Bicakcic je standrdan u svojoj ekipi koja je 1. na tabeli u 2 Bundesligi....Onaj Grk Fortunis igra takodje u 2. Bundesligi...u losijoj ekipi i nista mu ne fali...
Ne možemo drug, nažalost ne možemo i da nažalost i te kako ima veze s tim da naš Mujdža nije Cafu kao i sa tim da nemamo tako dobrih def.veznih igrača. To su ti već dva razloga zašto ne možemo igrati bez pravog desnog krila. Čak i da je Mujdža drugi Cafu fale nam ti spomenuti defanzivci u vezi a i da ih imamo opet Mujdža nije drugi Cafu.
Pogotovo ovo postaje problem kada rupu desno pokušava začepiti Ibišević ili Zahirović.
Razumijem ja i Sušića da mu je teško protiv Grčke staviti neiskusnog Stevanovića ali iole bolja ekipa pogotovo iole bolja ofenzivna ekipa će nas zgaziti upravo po toj desnoj ne daj Bože nekog dobrog, brzog, tehnički dobrog da nagazi ne bi nas ni hiljadu vila spasilo.
libertyBiH

#258 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by libertyBiH »

jeza u ledja wrote:Kad i ako bude, onda mozemo raspravljati da li moze igrati u ekipi. Do tada, on je samo mogucnost, ko sto je mogucnost i da sutra padne snjeg. Nije nesto na sta se moze racunati.
Igro za Svabe ili sta??? U cemu je problem ako neko zna da nam pojasni??? :D
Drago mi je za Silajdzica da je napredovao..... :lol:
jeza u ledja

#259 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by jeza u ledja »

libertyBiH wrote:
jeza u ledja wrote:Kad i ako bude, onda mozemo raspravljati da li moze igrati u ekipi. Do tada, on je samo mogucnost, ko sto je mogucnost i da sutra padne snjeg. Nije nesto na sta se moze racunati.
Igro za Svabe ili sta??? U cemu je problem ako neko zna da nam pojasni??? :D
Drago mi je za Silajdzica da je napredovao..... :lol:
Nema BH sportsko drzavljanstvo. To znaci dok ga ne promjeni ne moze ga Susic pozivati.
IcedMFEarth

#260 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by IcedMFEarth »

Na transfermarktu piše da je igrao 4 tekme za našu U19 repku :shock:
Smail Aga

#261 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Smail Aga »

Bice 1-1 ,kao i prije nekoliko godina,sto ce znaciti i kraj kvalifikacija.
denimb

#262 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by denimb »

jeza u ledja wrote:Ja sam malo uzeo gledati Lihtenstajn - Litvanija (prazan stadion :D ). Jao boze dragi jesu losi. Ono , ocekivao bi barem dominaciju Litvanaca (gledao sam prvih pola sata, poslije nisam mogao), al ono je uzas. Cuo sam da su upravo od Lihtenstajna izgubili u gostima i igrali kuci nerijeseno u proslim kvalifikacijama. Tesko da mogu biti bolji od Latvije.

Najbolji igraci su im nivo naseg Vranjesa i Zahirovica.
Ta utakmica je bila smor zesci, gledao sam 15-tak minuta i dalje nisam mogao, pocela me hvatati depresija od stadiona, igre, imena igraca, etc... :D

Litvanija je losa ekipa do bola i vrlo lahko bi mogli proci kao i Estonija u Zenici, jos ako se zbilja otvore kao sto najavljuju biti ce to potop.
juventus

#263 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by juventus »

Smail Aga wrote:Bice 1-1 ,kao i prije nekoliko godina,sto ce znaciti i kraj kvalifikacija.
Crkni od muke, al' BiH će razbucati Litvaniju i ostati na 1.mjestu u svojoj grupi. Sve do kraja kvalifikacija.

Pa ćemo ti onda kakve tablete za smirenje naći, kad se budemo šepurili po Marakani.
žuti

#264 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by žuti »

Ambrozija wrote:Je li bolja Litvanija ili Latvija? Koliko je Slovacka bolja od ove dvije?
Bolja je Litvanija za nijansu. Slovačka puno bolja od ove dvije.
Infaze Studio

#265 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Infaze Studio »

denimb wrote:
jeza u ledja wrote:Ja sam malo uzeo gledati Lihtenstajn - Litvanija (prazan stadion :D ). Jao boze dragi jesu losi. Ono , ocekivao bi barem dominaciju Litvanaca (gledao sam prvih pola sata, poslije nisam mogao), al ono je uzas. Cuo sam da su upravo od Lihtenstajna izgubili u gostima i igrali kuci nerijeseno u proslim kvalifikacijama. Tesko da mogu biti bolji od Latvije.

Najbolji igraci su im nivo naseg Vranjesa i Zahirovica.
Ta utakmica je bila smor zesci, gledao sam 15-tak minuta i dalje nisam mogao, pocela me hvatati depresija od stadiona, igre, imena igraca, etc... :D

Litvanija je losa ekipa do bola i vrlo lahko bi mogli proci kao i Estonija u Zenici, jos ako se zbilja otvore kao sto najavljuju biti ce to potop.
To Pape najavljuje/prizeljkuje. :D Oni nisu nista ni izustili o utakmici, ali Pape ih navlaci na tanak led :D
sumirprimus

#266 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by sumirprimus »

Naravno da volim više neg išta kad naša repka igra i pobijedi... :mrgreen: :bih:
Bayern-Munchen

#267 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Bayern-Munchen »

Nisam čovjek koji voli euforiju, ali da ćemo ih razbiti, razbit ćemo ih :D :D :D :D :D .
A evo i moje "skromne" prognoze: BiH-Litvanija 4-0 :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: .
RIOP

#268 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by RIOP »

E drugovi i drugarice ja to ovako vidim:
Sto se tice ulaznica, odlican komentar nekoga od ekipe predhodno, jedan covjek jedna karta, pa ako vas ima vise bice vam zabavnije cekati...
Sto se tice Latvije, dali su Lihtenstajnu samo 2 gola, (mi 8 kako je fino ovo podsjetiti :-)), a nece im igrati taj lik koji je dao ta dva gola
Sto se tice nase ekipe neznam sto Susic nikad nije probao sastav: Begovic, Lulic i Mujdza bekovi, Spaha i jos neko sa njim pozadi, Misimovic, Pjanic, Stevanovic, Zahirovic, Dzeko i Ibisevic, Garantujem da bi razvalili i Grcku da smo imali ovaku ekipu... Falilo nam je prodora sa strane i ubacivanja u 16 centarsutevima...
Eto i sada Sretno svima bar 4 komada da im damo i da bjezimo vise na ovoj tabeli malo iznad svih, a Slovaci da uzmu bar bod Grcima....
HAJMO BOSNO ....
phillie

#269 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by phillie »

Imam neki osjecaj da ce prvo mjesto u nasoj grupi odlucivati gol-razlika, pa tako ekipe kao sto je Litvanija dobijati sto vecom razlikom, barem kod kuce, a na strani ici na tri boda pa makar rezultatom 1:0.
Stari

#270 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Stari »

andr0id wrote:
jeza u ledja wrote:Igral Sabonis?
Ko ti je taj? :lol:

:shock:
:-) .... :cry: :?:

Da su tu jos Kurtinaitis, Homichus, Krapikas , .... mogli bi oni nama dati 20 poena fore i opet nas na kraju tuci sa 30 razlike ... :D ... realno ... :D

Samo u krivom sportu ...
shalla

#271 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by shalla »

Ja naprosto ne vidim način kako nam ovi Litvanci mogu napraviti problem. Malo sam pogledao snimak tekme sa Lihtenštajnom, osim ako im u toj utakmici nisu igrali juniori ne očekujem ništa drugo nego našu laganu i sigurnu pobjedu :bih:
phillie

#272 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by phillie »

Ja u drugom poluvremenu ocekujem ulazak u igru Zukanovica (Spahic) , Besica (Misimovic) i (ako ne bude igrao od pocetka) Stevanovica (Salihovic).

Naravno pobjeda u hendikepu. :D
vozač

#273 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by vozač »

RIOP wrote:E drugovi i drugarice ja to ovako vidim:
Sto se tice ulaznica, odlican komentar nekoga od ekipe predhodno, jedan covjek jedna karta, pa ako vas ima vise bice vam zabavnije cekati...
Sto se tice Latvije, dali su Lihtenstajnu samo 2 gola, (mi 8 kako je fino ovo podsjetiti :-)), a nece im igrati taj lik koji je dao ta dva gola
Sto se tice nase ekipe neznam sto Susic nikad nije probao sastav: Begovic, Lulic i Mujdza bekovi, Spaha i jos neko sa njim pozadi, Misimovic, Pjanic, Stevanovic, Zahirovic, Dzeko i Ibisevic, Garantujem da bi razvalili i Grcku da smo imali ovaku ekipu... Falilo nam je prodora sa strane i ubacivanja u 16 centarsutevima...
Eto i sada Sretno svima bar 4 komada da im damo i da bjezimo vise na ovoj tabeli malo iznad svih, a Slovaci da uzmu bar bod Grcima....
HAJMO BOSNO ....
ne znam šta bi se trebalo desiti da ih rutinski ne dobijemo, a izgledna im je, ukoliko krene utakmica kako treba, blaga katastrofa, možda 3-4 :0,

nisam euforičan, remi protiv grčke je sasvim realan, to što pojedini tvrde da nas je begović spasio mi je van pameti, čovjek je odbranio jednu šansu, (to mu je uostalom i posao), a grci sve skupa imali 2, onu prečku s gornje strane ni ne posmatram kao priliku, a kad već govorimo o prilikama, pa ljudi božiji kad bi svaka šansa završavala u golu, imali bi rukometne rezultate na svakoj utakmici, tvrda utakmica za 0:0 i za mene je puno ljepše što smo uspjeli izvući jedan rezultat koji uopšte nije tipičan za ekipu poput naše, čime smo, mislim, pokazali i određenu zrelost

sutra, fino po nove bodove, pa da se ovaj ciklus završi na prvom mjestu, za sve koji će na bilino polje evo i vremenska prognoza, detaljna :)

http://www.yr.no/place/Bosnia_and_Herze ... _hour.html
phillie

#274 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by phillie »

Bogami, sutra kisu ocekuju. Sreca pa drenazu uradise :D
jazzer

#275 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by jazzer »

Znajuci nas ja se nikako ne mogu opustiti. Bojim se onoga ''lako cemo'', ''levati su, mi Lihtenstajnu dali
8 golova oni jedva 2'' i sl.

Sada bih potpisao rezultat od 1:0 ili 2:0.

Al' opet kontam ozbiljni su igraci, Pape, bice zalaganje na nivou. Nadam se da nece biti jedna od onih utakmica tokom koje ispusim kutiju cigara i poderem jos ovo malo zivaca sto mi je prateci reprezentaciju ostalo :) .
Locked