Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Locked

Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu stanovnistva u BiH

Poll ended at 12/11/2012 18:08

Hrvat
8
4%
Srbin
8
4%
Bosnjak
106
52%
Bosanac
74
36%
Ostali
8
4%

Total votes: 204

MuaDib

#251 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by MuaDib »

ArthurSpooner wrote:
MuaDib wrote:
To nije moje mišljenje, već je i mišljenje sarajevske inteligencije, koja je skoro sva stavljena na listu islamofoba i proglašena antibošnjačkim faktorom, djelom neosvještenih Bošnjaka i opasnih sekularista. Ili kako je reis u pra navrata rekao: "Ti i takvi nisu pravi Bošnjaci, oni imaju samo bošnjačka imena i žive u zabludi sekularizma". To se jasno pokazuje i uzjavama braće Latića, Alispahića, Muhića, Zukorlića, Izetbegovića, Čengića i inih drugih. Znači jedno je teorija a drugo je praksa.
Dobro, to je tvoje i Cericevo, Laticevo, Alispahicevo (itd) misljenje.

A misljenje 99% Srba i Hrvata je i dalje da su Bosanci samo podgrupa Bosnjaka (kao sto jeste ako se, kako ti kazes, gleda praksa a ne teorija)

Zivio ti meni :thumbup:
Možeš ti sebe zavaravati koliko hoćeš, ali se zna šta je posrijedi...sabij, homogenizuj, učini monolitnim, ukloni uljeze, stvori jednu naciju, s jednom vjerom, jednom partijom, jednim liderom, jednim duhovnim vođom itd., itd., itd. jednim ...... I mi koji se ne uklapaju u to smetamo. Mi koji smo Bosanci i samo Bosanci, mi smo faktor mirnodopskog genocida jer odbacujemo Bošnjaštvo, pošto imamo "osjećaj niže vrijednosti"..... i idemo na ruku neprijatelju, zabludama Bosanstva, s ciljem da umanjimo broj Bošnjaka.
ArthurSpooner

#252 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by ArthurSpooner »

MuaDib wrote:Možeš ti sebe zavaravati koliko hoćeš, ali se zna šta je posrijedi...sabij, homogenizuj, učini monolitnim, ukloni uljeze, stvori jednu naciju, s jednom vjerom, jednom partijom, jednim liderom, jednim duhovnim vođom itd., itd., itd. jednim ...... I mi koji se ne uklapaju u to smetamo. Mi koji smo Bosanci i samo Bosanci, mi smo faktor mirnodopskog genocida jer odbacujemo Bošnjaštvo, pošto imamo "osjećaj niže vrijednosti"..... i idemo na ruku neprijatelju, zabludama Bosanstva, s ciljem da umanjimo broj Bošnjaka.
Lijepo ti je neko rekao, sacekajmo popis da vidimo koliko "Bosanaca" ima u RSu i hrvatskim dijelovima Hercegovine (ili Bosne).

Ja i bez toga znam da su Bosanci samo podgrupa Bosnjaka, tebi ce to biti jedno veliko iznenadjenje 8-)
jOFLA

#253 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by jOFLA »

ArthurSpooner wrote: A misljenje 99% Srba i Hrvata je i dalje da su Bosanci samo podgrupa Bosnjaka (kao sto jeste ako se, kako ti kazes, gleda praksa a ne teorija)

Ne bi vjerovao koliko Bosanki i Bosanaca ima među onima koji nisu imali drugog službenog izbora nego se izjasniti kao Hrvati, Srbi i Bošnjaci. Ima ih dosta na svim stranama.
Last edited by jOFLA on 28/09/2012 23:52, edited 1 time in total.
poznanik

#254 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by poznanik »

crusader wrote:
poznanik wrote:Do jeseni 1992. godine jedan od konstituivnih naroda u BiH bili su Muslimani. Muslimanima u BiH i SFRJ pripadali su muslimani, dakle - vjernici.

Od 2. Sabora Bošnjačke zajednice u BiH, naziv tog naroda s vjerskim predznakom - Muslimani, promijenjen je u naziv Bošnjaci. I to još nezakonito :-) :(
Klasican primjer balvana kojem svijet pocinje 1945. godine i zavrsava pocetkom 90-tih :lol:
Za balvana si prijavljen moderaciji, a za period '45-'90. da ti napomenem da je to jedini period stvarnog razvoja ovog prostora, u svemu i svačemu, jedini period kada nas je "sunce grijalo". I kada su u mišje rupe vraćeni oni koji danas razvaljuju ono što je bilo napravljeno :(
ArthurSpooner

#255 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by ArthurSpooner »

jOFLA wrote: Ne bi vjerovao koliko Bosanki i Bosanaca ima među onima koji nisu imali izbora nego se izjasniti kao Hrvati, Srbi i Bošnjaci. Ima ih dosta na svim stranama.
To cemo tek vidjeti na popisu
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#256 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Bobi »

Kako pise na originalnom rodnom listu iz SFRJ :zoka:

Ako moze bez pridjevnih imenica :lol:
MuaDib

#257 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by MuaDib »

ArthurSpooner wrote:
MuaDib wrote:Možeš ti sebe zavaravati koliko hoćeš, ali se zna šta je posrijedi...sabij, homogenizuj, učini monolitnim, ukloni uljeze, stvori jednu naciju, s jednom vjerom, jednom partijom, jednim liderom, jednim duhovnim vođom itd., itd., itd. jednim ...... I mi koji se ne uklapaju u to smetamo. Mi koji smo Bosanci i samo Bosanci, mi smo faktor mirnodopskog genocida jer odbacujemo Bošnjaštvo, pošto imamo "osjećaj niže vrijednosti"..... i idemo na ruku neprijatelju, zabludama Bosanstva, s ciljem da umanjimo broj Bošnjaka.
Lijepo ti je neko rekao, sacekajmo popis da vidimo koliko "Bosanaca" ima u RSu i hrvatskim dijelovima Hercegovine (ili Bosne).

Ja i bez toga znam da su Bosanci samo podgrupa Bosnjaka, tebi ce to biti jedno veliko iznenadjenje 8-)
Vi Bosance ne želite u ni u "patriotskom djelu BiH", kao što ih ne žele ni veliki Srbi i Hrvati u RS, odnosno nikad ne preželjenoj Herceg-Bosni. Tu dolazimo do vrhunca ledenog brijega koji kaže, porast Bosanaca opasno ugrožava interese Bošnjaka jer ih smanjuje, a interese Srba i Hrvata jer ih asimlira. Što je u suštini isto sranj*, drugo pakovanje.
jOFLA

#258 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by jOFLA »

ArthurSpooner wrote:
jOFLA wrote: Ne bi vjerovao koliko Bosanki i Bosanaca ima među onima koji nisu imali izbora nego se izjasniti kao Hrvati, Srbi i Bošnjaci. Ima ih dosta na svim stranama.

Opet pitam: gdje si vidio da je narodna odrednica Bosanka/Bosanac službeno priznata ? Jer, ta floskula "vidjeće se na popisu koliko ima Bosanaca/Bosanki" ne baš da ima ikakvu težinu kad narodna odrednica Bosanac/Bosanka nije službeno priznata da se tako i piše u dokumentima, i tom slučaju ih neće biti nijednog u popisu, jer nisu službeno priznati.
Last edited by jOFLA on 28/09/2012 23:58, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#259 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Bobi »

crusader , 2 tjedna out :)
ArthurSpooner

#260 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by ArthurSpooner »

MuaDib wrote:Vi Bosance ne želite u ni u "patriotskom djelu BiH", kao što ih ne žele ni veliki Srbi i Hrvati u RS, odnosno nikad ne preželjenoj Herceg-Bosni. Tu dolazimo do vrhunca ledenog brijega koji kaže, porast Bosanaca opasno ugrožava interese Bošnjaka jer ih smanjuje, a interese Srba i Hrvata jer ih asimlira. Što je u suštini isto sranj*, drugo pakovanje.
Pa sta. Ne zelim ni Bosnjake narkomane (recimo) u patriotskom dijelu BiH pa ne znaci da nisu Bosnjaci. Isto tako sa Bosancima, ne slazem sa sa njihovim stavovima ali shvatim da su (zalutao) dio mog naroda.

Znas i sam da ce na popisu biti "Bosanaca" (ako se bude moglo tako izjasnjavati) jedino u bosnjackim dijelovima nase zemlje. Znaci podgrupa su Bosnjaka. Kraj. Ende.
draganbl

#261 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by draganbl »

MuaDib wrote:
Vi Bosance ne želite u ni u "patriotskom djelu BiH", kao što ih ne žele ni veliki Srbi i Hrvati u RS, odnosno nikad ne preželjenoj Herceg-Bosni. Tu dolazimo do vrhunca ledenog brijega koji kaže, porast Bosanaca opasno ugrožava interese Bošnjaka jer ih smanjuje, a interese Srba i Hrvata jer ih asimlira. Što je u suštini isto sranj*, drugo pakovanje.
Lijepo i kvalitetno objašnjenje (kao i svi prethodni postovi ovog forumaša).

Ipak, pridodaću svoj stav, da će bosanstvo tek dobiti na snazi kada se distancira od kvazibosanstva, kojeg je u BiH više nego bosanstva. Zapravo, ako se distancira, pošto baš ne vidim da se ide u dobrom smjeru.
pino silvestre

#262 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by pino silvestre »

jOFLA wrote:
ArthurSpooner wrote:

Opet pitam: gdje si vidio da je narodna odrednica Bosanka/Bosanac službeno priznata ? Jer, ta floskula "vidjeće se na popisu koliko ima Bosanaca/Bosanki" ne baš da ima ikakvu težinu kad narodna odrednica Bosanac/Bosanka nije službeno priznata da se tako i piše u dokumentima, i tom slučaju ih neće biti nijednog u popisu, jer nisu službeno priznati.
Tu i jeste "kvaka" nakon popisa, rusitelji BiH ce da kazu, Bosnjaka ima 30%, Srba i Hrvata ima 50% ostalih je 20%. Hrvati i srbi kao vecina u bosni zele njen raspad.. Kako ces ih zaustaviti i objasniti da su onih 20% ostalih zapravo identitetom zalutali bosnjaci
sgunited

#263 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by sgunited »

Izjasnicu se kao Bosanac jer sam ponosan na to sto sam Bosanac i Hercegovac, a ne kao bosnjak, srbin ili hrvat jer me zaboli neka stvar za statistiku, jer vama je samo to bitno, zbog vas ja ni dan danas ne mogu zivjeti normalno jer bi se samo djelili, malo vam je ratova pa hocete jos, glumite neke patriote a ustvari ultranacionalisti i jedni i drugi i treci, zivite i dalje u svojoj mrznji samo se klonite normalnih ljudi koji hoce da uzivaju u ovoj lijepoj Zemlji
Mr.Penguin

#264 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Mr.Penguin »

Jeste li vidjeli kako izleda listic za popis?
jOFLA

#265 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by jOFLA »

ArthurSpooner wrote: Znas i sam da ce na popisu biti "Bosanaca" (ako se bude moglo tako izjasnjavati)

Problem i jest što nije službeno priznata njihova narodna odrednica Bosanka/Bosanac. U Republici Bosni i Hercegovini svi ljudi nemaju pravo službenog izjašnjavanja onako kako se osjećaju.
poznanik

#266 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by poznanik »

sgunited wrote:Izjasnicu se kao Bosanac jer sam ponosan na to sto sam Bosanac i Hercegovac, a ne kao bosnjak, srbin ili hrvat jer me zaboli neka stvar za statistiku, jer vama je samo to bitno, zbog vas ja ni dan danas ne mogu zivjeti normalno jer bi se samo djelili, malo vam je ratova pa hocete jos, glumite neke patriote a ustvari ultranacionalisti i jedni i drugi i treci, zivite i dalje u svojoj mrznji samo se klonite normalnih ljudi koji hoce da uzivaju u ovoj lijepoj Zemlji
Čestitam! :thumbup:
hrastov žižak

#267 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by hrastov žižak »

kakavdanakneiskustvu wrote:šta sa osobama koja su djeca iz mješovitih brakova?,smiju li oni biti bosanci?
nemaju m. da ti odgovore :mrgreen:
jOFLA

#269 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by jOFLA »

hrastov žižak wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:šta sa osobama koja su djeca iz mješovitih brakova?,smiju li oni biti bosanci?

Pino silvestre ima m..a, i to za čitatelje foruma podmećući Bosankama i Bosancima da kao oni nisu za jedinstvenu BiH: http://www.klix.ba/forum/kako-se-planir ... l#p7796841
Last edited by jOFLA on 29/09/2012 00:17, edited 1 time in total.
pino silvestre

#270 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by pino silvestre »

hrastov žižak wrote:
To bi trebao pitat "bosance", mada ti ja savjetujem da se djeca izjasnjavaju kao bosnjaci, jer bosnjaci nemaju veze iskljucivo sa islamom kako sto crveni kmeri u svojoj mrznji prema sve bosnjackom zele predstaviti. Donedavno smo svi bili bosnjaci sve tri vjere :wink:
Akadi

#271 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Akadi »

Eto ti sad... "smiju li"... ko da vam neko brani... jadni vi :roll:
jOFLA

#272 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by jOFLA »

Službeno: tuki za uho ! Ali neslužbeno smiješ naravno. Ko ti brani ? (sve dok je neslužbeno).
theTruePath

#273 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by theTruePath »

Mr.Penguin wrote:Image
Ako je vec tako,vjerujem da ce se vecina ljudi izjasniti Bosnjacima od Muslimana
poznanik

#274 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by poznanik »

Last edited by poznanik on 29/09/2012 00:24, edited 1 time in total.
ArthurSpooner

#275 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by ArthurSpooner »

jOFLA wrote:
Pino silvestre ima m..a, i to za čitatelje foruma podmećući Bosankama i Bosancima da nisu za jedinstvenu BiH: http://www.klix.ba/forum/kako-se-planir ... l#p7796841
Ma nije to tako, "Bosanci" su ustvari najpodjeljenija podgrupa Bosnjaka jer medju njih ima svega; od onih anacionalnih, apaticnih tipova koji bi se najradije izjasnjavali kao Jugosloveni ali "nazalost" vise ne mogu (takvi su uvijek najglasniji na ovakvim temama) do patriota koji zaista vjeruju u "bosanstvu" i kojima je BiH zaista na pvom mjestu.
Locked