SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
relevantan

#251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by relevantan »

Danas u poslijepodnevnim satima na Latinskoj bilo neko sranje, navodno neki džeparoš pokušao izbunariti neku gospođu i dobio po nosu, izlupali ga srednjoškolci....šamarčinu je popila i ''dama'' koja je stala u odbranu lopova, navodno saučesnica :? .....zna neko više o ovom slučaju?
rudy81

#252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by rudy81 »

jel do mene il se i vama cini da ljudi sve vise reaguju na ova dzeparenja
relevantan

#253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by relevantan »

rudy81 wrote:jel do mene il se i vama cini da ljudi sve vise reaguju na ova dzeparenja

Ma tanko je to sve nešto :oops: :sad:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

ponovo aktivan ćelavi džeparoš u sivom kaputu košulji i kravati i klapa mu njegova mršavi narkić i stariji gospodin
oprez ljudi
FreakyStyley

#255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

Logoraš prepoznao Zahirovića
Ratni zločinac iz Bijeljine prosi po Sarajevu?!

Sredovječni prosjak koji u sarajevskim tramvajima posljednju godinu traži pomoć je osuđeni ratni zločinac Džemal Zahirović zvani Špajzer, kojeg je Kantonalni sud u Zenici još 1997. osudio na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad Bošnjacima u Bijeljini, piše "Dnevni avaz".

Njega je prije nekoliko dana u Sarajevu u tramvaju prepoznao jedan od bivših logoraša te ga, šokiran prizorom, pokušao napasti. Kako je za Avaz ispričao jedan od očevidaca, Zahirović se uspio istrgnuti i pobjeći. Prema svjedočenjima žrtava, Zahirović, koji se predstavlja kao prosjak, osuđen je zbog mučenja zatvorenika u koncentracionom logoru Batkovići, gdje je Bošnjacima, kako saznajemo, "macolom razbijao glave".

O kakvom se zločincu radilo govori i podatak da je Zahirović prvobitno bio osuđen na Okružnom sudu u Bijeljini na smrtnu kaznu koja je kasnije preinačena u osam godina robije.

- Radi se o čovjeku koji pri ulazu u tramvaj naziva svima selam i dobar dan. Svi ga znaju, ali niko nije ni sanjao o kome je riječ. Taj dan se odvijala prava drama u tramvaju, da vozač nije otvorio vrata, pala bi mrtva glava - kaže očevidac nemilog događaja za Avaz, istaknuvši da policiju niko nije pozvao.

U Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona potvrđeno je da je Zahirović osuđen na zatvorsku kaznu od osam godina zatvora koju mu je izrekao Kantonalni sud u Zenici, ali da im nije poznato gdje se trenutno nalazi jer je presuda donesena još 1997. godine.

Međutim, saznaje se da je Zahirović četiri godine odrobijao u Kaznenopopravnom zavodu u Zenici te da je poslije toga pušten zbog "uzornog ponašanja", pa je, nakon prosjačenja u Zenici, doselio u Sarajevo.

Izvor:source.ba

Ovog supka matorog stalno u tramvaju vidjam, kolko sam ja vidio najvise njemu para raja daje. Uijek sere nesto draga braco i sestre, selam dobar dan ovo ono, satro nalaz izvadi da je bolestan. Uzas.
imam

#256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by imam »

joj da mi ga je vidjeti majku mu fašističku :x :x
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

to onaj braćo i sestre selam i dobar dan??? :shock: :shock: :shock:
Nota

#258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nota »

Image
ovaj?
Last edited by Nota on 28/11/2012 21:42, edited 1 time in total.
bachje

#259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bachje »

Black swan wrote:ponovo aktivan ćelavi džeparoš u sivom kaputu košulji i kravati i klapa mu njegova mršavi narkić i stariji gospodin
oprez ljudi
aktivirao se iz penzije.
relevantan

#260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by relevantan »

Ne mogu da skontam koji je to? :roll:
bachje

#261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bachje »

relevantan wrote:Ne mogu da skontam koji je to? :roll:
ako mislis na dzeparosa evo ga sa pajdom u akciju kreno

Image
Logovan

#262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

bachje wrote:

Image
Ja ga viđam dosta puta kada sam negdje u gradu. Nisam znao da je on taj. :x :x
zipoo

#263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zipoo »

Ovaj prosjak je li nizak, jedno oko uvijek zatvoreno ima stap, kaput, baca na roma ?
Last edited by zipoo on 28/11/2012 22:10, edited 1 time in total.
FreakyStyley

#264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

Nota wrote:Image
ovaj?
Da, to je on 100%. Ko ide tramvajem vidja ga svakodnevno. Udje sa stapom, pokazuje nalaz, odrzi kraci govor, kao treba mu za lijecnje, njemu ili djeci njegovoj, kako kad jel. Sve pozdravi sa eselamu alejkum i dobar dan, draga omladino, braco i sestre itd. Kazem, njemu raja stvarno najvise para daje koliko sam skonto, sta ces ljudska glupost je beskonacna. Nije mi jasno kako mediji nisu reagovali na ovo, pogotovo klix ! Ja sam slucajno naisao na ovu informaciju na source-u i to od 23.11.
bachje

#265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bachje »

treba mu samarcinu puci sljedeci put kad ga neko vidi i svima reci da je macolom ubijao po logorima
FreakyStyley

#266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

bachje wrote:treba mu samarcinu puci sljedeci put kad ga neko vidi i svima reci da je macolom ubijao po logorima
Ljudi su neograniceno glupi. Mogu se kladit da bi se na tebe pola tramvaja zaletilo da mu samar opalis. Prosjacenje je organizovan biznis, svako prosjacenje, bez izuzetaka je kriminal i tu se nenormalne pare zgrcu. Ko se cesto krece po gradu sigurno ima priliku da vidi prosjake u normalnom i ovom "prosjackom stanju". Prevaranti, a raja glupa. Ja sam vidjao djevojcicu, mislim da je romkinja, stoji na ulazu u skenderiju cesto, krivi se, trese, mumlja, moli za pare i ljudi redovno daju, naravno. Kasnije je vidim sa "saradnicom" , najnormalnije stoje u parku kod predsjednistva broje pare. Prosjaci bukvalno stotine maraka zarade dnevno, ne karikiram. Vidjao sam u konzumu kako jedan od ovih prosjaka, koje vidjamo svakodnevno, ukrupnjava sicu.
zaon1

#267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zaon1 »

O'zone wrote:Vidi mame što se buni što je uništen život njenom sinu BU HU HU kako je nije sramota :x
Mirsadu Subašiću peti put produžen pritvor
Handžić: Tragično nastradao

Kantonalni sud u Sarajevu donio je rješenje kojim je Mirsadu Subašiću (18) peti put produžen pritvor. Subašić se tereti da je 26. maja ove godine skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Zlatan Handžić, a teško povrijeđena državljanka Španije Sonja Montero-Galvez (Sonia).

Mirsadova majka Sajma Beganović kazala je da će uložiti prigovor Sudu na rješenje o produženju pritvora te da će zatražiti ukidanje.

- Sud bi trebao da donese presudu, utvrdi kaznu i na taj način da Mirsad vrati dug društvu. Zar nije istovremeno obaveza tog istog društva da nastoji da Mirsada socijalizira i vrati redovnom životu, a ne da napravi trajnog kriminalca. Način na koji se do sada postupalo s Mirsadom je svjesno uništavanje njegovog života - rekla je Beganović.

Prema optužnici, Subašić je pod utjecajem alkohola i bez položenog ispita, krećući se iz pravca Grbavice prema Skenderiji, automobilom "audi A6" udario u "peugeot 206" koji je stajao ispred semafora. Subašić je vozio brzinom od 137 kilometara na sat, a od siline udara vozač "peugeota" Zlatan Handžić smrtno je stradao na licu mjesta. Subašić je napustio mjesto nesreće, zbog čega se također tereti za nepružanje pomoći povrijeđenima.
Sajmo, Sajmo kako si kloca odgojila treba ga doživotno strpat u zatvor :x
Kako moras biti glup i da komentarises o necemu sto ne znas.
Normalno da je taj momak kriv, ali kako mozes kriviti njegovu mamu kako ga je odgojila ? Znam licno tog Mirsada, isli smo u istu skolu, nikad nije bio problem, mama se borila za njega (kao sto vidis razvedeni su mu roditelji zbog toga je razlicito prezime), a sto se tice alkohola cuo sam da je u zadnje vrijeme upao u lose drustvo...

Niko ne moze opravdati to sto je on uradio, ali nemoj pricati gluposti.
imam

#268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by imam »

FreakyStyley wrote:
ovaj?
Da, to je on 100%. Ko ide tramvajem vidja ga svakodnevno. Udje sa stapom, pokazuje nalaz, odrzi kraci govor, kao treba mu za lijecnje, njemu ili djeci njegovoj, kako kad jel. Sve pozdravi sa eselamu alejkum i dobar dan, draga omladino, braco i sestre itd. Kazem, njemu raja stvarno najvise para daje koliko sam skonto, sta ces ljudska glupost je beskonacna. Nije mi jasno kako mediji nisu reagovali na ovo, pogotovo klix ! Ja sam slucajno naisao na ovu informaciju na source-u i to od 23.11.

bio je u avazu članak sa slikom o ovome prije nekoliko dana
FreakyStyley

#269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

imam wrote:
FreakyStyley wrote:
ovaj?

bio je u avazu članak sa slikom o ovome prije nekoliko dana
Svaka im cast. Bolje to nego tweetove Amre Siljadzic ko neki portali.
pirpa

#270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by pirpa »

bachje wrote:

Image
e gledaj šere starog šanera što još uvjek operiše. :D
Cyrax

#271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Cyrax »

zaon1 wrote:/quote]
Kako moras biti glup i da komentarises o necemu sto ne znas.
Normalno da je taj momak kriv, ali kako mozes kriviti njegovu mamu kako ga je odgojila ? Znam licno tog Mirsada, isli smo u istu skolu, nikad nije bio problem, mama se borila za njega (kao sto vidis razvedeni su mu roditelji zbog toga je razlicito prezime), a sto se tice alkohola cuo sam da je u zadnje vrijeme upao u lose drustvo...

Niko ne moze opravdati to sto je on uradio, ali nemoj pricati gluposti.
Mater mu zbori ko da je zgazio macku a ne ubio jednog a osakatio drugog insana i ti nekom kazes da prica gluposti? :-)
ZV Keli

#272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ZV Keli »

Lakat Jebić wrote:
shbc wrote:Pise da su ga priveli zbog nanosenja laksih tjelesnih ozlijeda. Rekao bih da to nije samo da da iskaz.
ma mora policija privest, al tuzitelj ce pustit jer je samoodbrana. na stranu sto ce vjerovanto i maloljetnika ovog pustit
Tuzitelj ce pustiti ako je upotrijebljena ista sila kojom je i napadnut,posto jeste pustice ga i svaka cast za covjeka samo treba gaziti te klosarcice!
sorcerer

#273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sorcerer »

zaon1 wrote: cuo sam da je u zadnje vrijeme upao u lose drustvo...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: cuj upao u lose drustvo,to je prica za morone ...
bil ti skocio s nebodera da ti drustvo kaze ??? daj ba mani se supljare ,svaka uracunljiva osoba je LICNO odgovorna za svoje postupke i sad kad je znao glumiti mangupa pjan bez vozacke, neka odgovara za to.zelim da mu produzavaju jos par godina zatvor.
Cyrax

#274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Cyrax »

ovaj?
Gdje god da udje trola,tramvaj,kafic gdje god da ovo govno odgmize na glas reci svima da je cetnik i da je ljude macolom ubijao pa ce mu nalazi poslije i trebati.
Namagarcio nas je dovoljno za 3 zivota :roll:
ZV Keli

#275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ZV Keli »

Vidio sam da ga raja mjerka od kada su izasle u javnost sve tajne oko njega,samo cekam kada bude smrtovnica a ne treba ga ubiti pa da neko u zatvor radi smeca ide,pusti ga njegova kazna je sto je takakv bas kakav je
Locked