Pokret Nesvrstanih

Post Reply
Arturo B

#251 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by Arturo B »

hrastov zizak wrote:
Arturo B wrote:

Nazalost i ja kazem. Ali spas nije u tome da se otima od bogatih, to je sustina svega. Jedan Bill Gates da donaciju od 500 miliona (i to je samo jedna u nizu donacija) i to opet nije dovoljno? Ajmo mu uzeti i gace s guzice.
:-) :-) :-) Ti baš ništa ne kontaš.
Kontam ja i vise nego dobro. Jos maloprije si prodavao neke fasisticke ideje o tome kako bi odredjivao koliko kome treba para oduzeti i sad vidis da ti prica nema smisla.
Man of steel

#252 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by Man of steel »

Propali doktore, ne valja ti link!
Arturo B

#253 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by Arturo B »

Man of steel wrote:Propali doktore, ne valja ti link!
Nisam doktor ono je bio primjer jebote :D

Bukva (Fagus) је rod listopadnog drveća koji sadrži oko deset vrsta. Prirodno stanište mu je Evropa, Azija i Sjeverna Amerika. Raste u Južnoj i Centralnoj Evropi. Traži duboka, svježa i bogata tla, do 2000 metara nadmorske visine. Jednodomna, jednospolna vrsta. Listopadno drvo do 50 m visine i do 2 m prečnika. Kora je pepeljastosive boje, tanka i glatka do u duboku starost. Korijenov sistem je plitak i dobro razvijen. Listovi sjajnozeleni, eliptični, u mladosti trepavičasto dlakavi. Cvate u aprilu i maju mjesecu s listanjem. Muški cvjetovi u kuglastim cvatovima, ženski na kratkim peteljkama. Plod bukvica dozrijeva u jesen iste godine. Bukva optimum postiže u subalpinskom pojasu gdje tvori čiste ili mješovite sastojine (najčešće s jelom ili smrčom).

A na slici je zamisljeni Josif Visarionovic 8-)
bogoljub

#254 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by bogoljub »

Akobogda!!! Sve će jednog dana (uskoro) biti drugačije!
Pravda je univerzalni zakon ucrtan u vrijeme i prostor precizno, prilikom nastanka samog vremena i prostora.
Zato svaki pohlepni ''zalogaj'' kapitalista vodi u njihovu tromost i nepokretnost. Na prvi mah mnogima to zvuči kontradiktorno, ali detaljna analiza govori upravo o tome.
Ko drugome jamu kopa...sam u nju pada, to je taj zakon, da ne pišem dalje. Samo treba vrijeme i prostor malo šire sagledati, tada će sve biti jasno.
occupylove

#255 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by occupylove »

evo samo jedan od dokumetaraca koje vrijedi pogledati , vrhunski analiticari i profesori univreziteta uz dokumentarni materijal govore o finalnoj krizi kapitalizma , jos je ovo snimljeno u Avgustu prosle godine i kriza se rapidno prosirila i produbila u medjuvremenu
Spanija je roknula u medjuvremenu , Italija se koprca , EU zona pod upitnikom a USA nista bolje , cak i Kina posustaje
znaci ? nesto ne stima ..

ima veze sa nesvrstanima jer vecina vojnih intervencija od strane imperijalista jeste bila i dalje se desava za otimacinu resursa , zbog jeftine radne snage i naravno odrzavanje masivnoga vojno-industrijskoga komplexa
u stvari ima jos bolji dokumentarac koji to objasnjava , porobljavanje drzava trecega svijeta
kao odgovor na tu agresiju su i nastali nesvrstani jos 1961

hrastov žižak

#256 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by hrastov žižak »

Arturo B wrote:
hrastov zizak wrote:
Arturo B wrote:

Nazalost i ja kazem. Ali spas nije u tome da se otima od bogatih, to je sustina svega. Jedan Bill Gates da donaciju od 500 miliona (i to je samo jedna u nizu donacija) i to opet nije dovoljno? Ajmo mu uzeti i gace s guzice.
:-) :-) :-) Ti baš ništa ne kontaš.
Kontam ja i vise nego dobro. Jos maloprije si prodavao neke fasisticke ideje o tome kako bi odredjivao koliko kome treba para oduzeti i sad vidis da ti prica nema smisla.
Fašističke ideje? :lol: :lol: :lol: Na to si spao. Prvo si od Kube pravio Sjevernu Koreju, pa sam ti dokazao u kojim si zabludama, onda si krenuo u uopćeniju priču jer si vidio u kakvim si zabludama živio. Sad me svodiš na taj nivo smatrajući da se moja ideologija zasniva na otimanju od bogatih. E pa, brale, stvari su mnogo komplikovanije. Ali fašističke ideje :lol: Bog si bracika :thumbup:
Man of steel

#257 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by Man of steel »

Arturo B wrote:

Bukva (Fagus) је rod listopadnog drveća koji sadrži oko deset vrsta. Prirodno stanište mu je Evropa, Azija i Sjeverna Amerika. Raste u Južnoj i Centralnoj Evropi. Traži duboka, svježa i bogata tla, do 2000 metara nadmorske visine. Jednodomna, jednospolna vrsta. Listopadno drvo do 50 m visine i do 2 m prečnika. Kora je pepeljastosive boje, tanka i glatka do u duboku starost. Korijenov sistem je plitak i dobro razvijen. Listovi sjajnozeleni, eliptični, u mladosti trepavičasto dlakavi. Cvate u aprilu i maju mjesecu s listanjem. Muški cvjetovi u kuglastim cvatovima, ženski na kratkim peteljkama. Plod bukvica dozrijeva u jesen iste godine. Bukva optimum postiže u subalpinskom pojasu gdje tvori čiste ili mješovite sastojine (najčešće s jelom ili smrčom).

Na našu sreću pa nisi, jel tako? :D

"U času kada stupam među članove liječničke profesije, svečano obećajem da ću svoj život staviti u službu humanosti. Prema svojim učiteljima sačuvat ću dužnu zahvalnost i poštovanje. Svoje ću zvanje obavljati savjesno i dostojanstveno. Najvažnija će mi briga biti zdravlje mojega pacijenta. Poštovat ću tajne onog tko mi se povjeri. Održavat ću svim svojim silama čast i plemenite tradicije liječničkog zvanja. Moje kolege bit će mi braća. U vršenju dužnosti prema bolesniku neće na mene utjecati nikakvi obziri vjere, nacionalnosti, rase, političke ili klasne pripadnosti. Apsolutno ću poštovati ljudski život od samog začetka. Niti pod prijetnjom neću dopustiti da se iskoriste moja medicinska znanja suprotno zakonima humanosti. Ovo obećajem svečano, slobodno, pozivajući se na svoju čast."

Staljin ti baš i nije najbolji primjer kao neko ko se bori za pravdu, jednakost i ljudska prava.
bogoljub

#258 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by bogoljub »

occupylove wrote:evo samo jedan od dokumetaraca koje vrijedi pogledati , vrhunski analiticari i profesori univreziteta uz dokumentarni materijal govore o finalnoj krizi kapitalizma , jos je ovo snimljeno u Avgustu prosle godine i kriza se rapidno prosirila i produbila u medjuvremenu
Spanija je roknula u medjuvremenu , Italija se koprca , EU zona pod upitnikom a USA nista bolje , cak i Kina posustaje
znaci ? nesto ne stima ..

ima veze sa nesvrstanima jer vecina vojnih intervencija od strane imperijalista jeste bila i dalje se desava za otimacinu resursa , zbog jeftine radne snage i naravno odrzavanje masivnoga vojno-industrijskoga komplexa
u stvari ima jos bolji dokumentarac koji to objasnjava , porobljavanje drzava trecega svijeta
kao odgovor na tu agresiju su i nastali nesvrstani jos 1961

Evropa ukoliko nastavi slušati SAD poliiku, potunut će k'o Titanik!
To ljudi zdravog razuma vide u Evropi, samo je problem što takvi još ne mogu doći do ''mikrofona''!
Arturo B

#259 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by Arturo B »

hrastov zizak wrote:
Arturo B wrote:
hrastov zizak wrote: Kontam ja i vise nego dobro. Jos maloprije si prodavao neke fasisticke ideje o tome kako bi odredjivao koliko kome treba para oduzeti i sad vidis da ti prica nema smisla.
Fašističke ideje? :lol: :lol: :lol: Na to si spao. Prvo si od Kube pravio Sjevernu Koreju, pa sam ti dokazao u kojim si zabludama, onda si krenuo u uopćeniju priču jer si vidio u kakvim si zabludama živio. Sad me svodiš na taj nivo smatrajući da se moja ideologija zasniva na otimanju od bogatih. E pa, brale, stvari su mnogo komplikovanije. Ali fašističke ideje :lol: Bog si bracika :thumbup:
Naravno da su fasisticke. Cim pokusavas nekome odredjivati kako ce zivjeti i na koji ce nacin trositi SVOJ novac znaci da pokusavas prekrsiti neka ljudska prava. Nikad od Kube nisam pravio Sj. Koreju vec sam rekao da su u kurcu, kao sto i jesu. Par pozitivnih koraka (u kojem se gle cuda ugledaju na kapitalizam) ne znaci da ce Kuba za 5 godina biti El Dorado.

Ti si rekao da dok god ima siromasnih treba uzimati od bogatih da se gladni nahrane. Ostavi ljudima izbor da sa svojim novcem rade sta god zele.
Arturo B

#260 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by Arturo B »

Man of steel wrote:
Arturo B wrote:

Na našu sreću pa nisi, jel tako? :D

"U času kada stupam među članove liječničke profesije, svečano obećajem da ću svoj život staviti u službu humanosti. Prema svojim učiteljima sačuvat ću dužnu zahvalnost i poštovanje. Svoje ću zvanje obavljati savjesno i dostojanstveno. Najvažnija će mi briga biti zdravlje mojega pacijenta. Poštovat ću tajne onog tko mi se povjeri. Održavat ću svim svojim silama čast i plemenite tradicije liječničkog zvanja. Moje kolege bit će mi braća. U vršenju dužnosti prema bolesniku neće na mene utjecati nikakvi obziri vjere, nacionalnosti, rase, političke ili klasne pripadnosti. Apsolutno ću poštovati ljudski život od samog začetka. Niti pod prijetnjom neću dopustiti da se iskoriste moja medicinska znanja suprotno zakonima humanosti. Ovo obećajem svečano, slobodno, pozivajući se na svoju čast."

Staljin ti baš i nije najbolji primjer kao neko ko se bori za pravdu, jednakost i ljudska prava.
Ne znam kakve to veze ima sad? Ako se ne slazes sa mnom na forumu ti mislis da sam los covjek i da bi bio los doktor? :D Sta tacno nije u redu s tobom? Mislim da previse ozbiljno shvacas forum.

Staljin je obecavao zemlju koja ce se boriti za pravdu, jednakost i ljudska prava :skoljka:
hrastov žižak

#261 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by hrastov žižak »

Arturo B wrote:
hrastov zizak wrote:
Arturo B wrote:
Naravno da su fasisticke. Cim pokusavas nekome odredjivati kako ce zivjeti i na koji ce nacin trositi SVOJ novac znaci da pokusavas prekrsiti neka ljudska prava. Nikad od Kube nisam pravio Sj. Koreju vec sam rekao da su u kurcu, kao sto i jesu. Par pozitivnih koraka (u kojem se gle cuda ugledaju na kapitalizam) ne znaci da ce Kuba za 5 godina biti El Dorado.

Ti si rekao da dok god ima siromasnih treba uzimati od bogatih da se gladni nahrane. Ostavi ljudima izbor da sa svojim novcem rade sta god zele.
Razvaljen si u raspravi sinko, đaba se koprcaš i poturaš mi izjave koje nisam napisao. Ako je egalitarizam fašizam, onda sam ponosni fašista :lol:
Arturo B

#262 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by Arturo B »

hrastov zizak wrote:
Arturo B wrote:
hrastov zizak wrote: Naravno da su fasisticke. Cim pokusavas nekome odredjivati kako ce zivjeti i na koji ce nacin trositi SVOJ novac znaci da pokusavas prekrsiti neka ljudska prava. Nikad od Kube nisam pravio Sj. Koreju vec sam rekao da su u kurcu, kao sto i jesu. Par pozitivnih koraka (u kojem se gle cuda ugledaju na kapitalizam) ne znaci da ce Kuba za 5 godina biti El Dorado.

Razvaljen si u raspravi sinko, đaba se koprcaš. Ako je egalitarizam fašizam, onda sam ponosni fašista :lol:
Dobro ti to nesto razvaljujes :D

Naravno da je fasizam. Otimati od bilo koga posteno stecen novac je direktno krsenje njegovih prava i najgori vid kradje i banditizma.
hrastov žižak

#263 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by hrastov žižak »

Moram priznat da si simpatičan :)
https://www.youtube.com/watch?v=tH1VEEYbZQY :mrgreen:
bogoljub

#264 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by bogoljub »

Prokleti bili oni koji otimaju tuđe zemlje i resurse koji ne pripadaju njima!
Arturo B

#265 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by Arturo B »

Moram priznati da ti je muzicki ukus gori cak i od ukusa za odabrati ideologiju :D
hrastov žižak

#266 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by hrastov žižak »

Arturo B wrote:Moram priznati da ti je muzicki ukus gori cak i od ukusa za odabrati ideologiju :D
Ti fakat misliš da ovo slušam :lol: Sve si jači :thumbup:
Arturo B

#267 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by Arturo B »

hrastov zizak wrote:
Arturo B wrote:Moram priznati da ti je muzicki ukus gori cak i od ukusa za odabrati ideologiju :D
Znas li se malo zajebavati? Ono ironija i tako to?
hrastov žižak

#268 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by hrastov žižak »

Arturo B wrote:
hrastov zizak wrote:
Ma jok, ja ovo doslovno pišem :mrgreen:
agnostic_front

#269 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by agnostic_front »

hrastov zizak wrote:Razvaljen si u raspravi sinko, đaba se koprcaš i poturaš mi izjave koje nisam napisao. Ako je egalitarizam fašizam, onda sam ponosni fašista :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:

To odredio neki državni komitet ko je razavljen u raspravi? :D
Arturo B

#270 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by Arturo B »

hrastov zizak wrote:
Arturo B wrote:
hrastov zizak wrote: Ti fakat misliš da ovo slušam :lol: Sve si jači :thumbup:
Ma jok, ja ovo doslovno pišem :mrgreen:
Nemoj da i tebi o bukvi pisem :D

I ovo je neki napredak, slozili smo se da je Plavi orkestar karina
Njima bih rado oduzeo sve pare
agnostic_front

#271 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by agnostic_front »

Arturo B wrote:
hrastov zizak wrote:Ma jok, ja ovo doslovno pišem :mrgreen:
Nemoj da i tebi o bukvi pisem :D

I ovo je neki napredak, slozili smo se da je Plavi orkestar karina
Njima bih rado oduzeo sve pare
+1

Ko bi rek'o :D
Arturo B

#272 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by Arturo B »

agnostic_front wrote:
hrastov zizak wrote:Razvaljen si u raspravi sinko, đaba se koprcaš i poturaš mi izjave koje nisam napisao. Ako je egalitarizam fašizam, onda sam ponosni fašista :lol:

Kolega zizak je prilicno mocna osoba u klixovom agitpropu 8-) :D
hrastov žižak

#273 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by hrastov žižak »

https://www.youtube.com/watch?v=qaphtcqbmgg
inače, bez zajebancije, evo jedna preporuka - dokumentarni film o jednoj poznatoj muzičkoj skupini s Kube, svijetu poznatoj zahvaljujući najviše velikom Ry Cooderu. :)
hrastov žižak

#274 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by hrastov žižak »

agnostic_front wrote:

Sanja Vlaisavljević se javila na mail, i rekla da iako zastupam ideje sa smetljišta istorije bio sam jači u debati. Rekla je da sam doprinjeo otvorenom društvu :mrgreen:
Arturo B

#275 Re: Pokret Nesvrstanih

Post by Arturo B »

Metno sam u bookmarkse. Eto otisla nam rasprava u kurac. Morao si staviti Plavi orkestar, zar ne? :D
Post Reply