Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Vegetastar

#251 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by Vegetastar »

Sjo dobre teme.

Nego ko je najbrzi, to jos nisam skont'o. Ocam'.
Seyfo

#252 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by Seyfo »

hostapler wrote:
hopi wrote:evo SA-konjic 60km-20min, znači na čitavom putu ne smiješ spustiti brzinu ispod 180km/h, moguće je, ali kako odražti tu brzinu kroz krivine a ima ih prilično, znači ne mogu shvatiti prolazak kroz krivine, a ima ih, sa 180km/h i to još sa saobraćajem, kako održati auto kroz krvine pri toj brzini pa sve i da je cesta zatvorena. I ferari da je a ne alfa.
Konjic-Sarajevo od semafora u Konjicu do semafora kod Energoinvesta na Ilidzi manje od 50 km. Voznja je bila od 00:15-00:35 a bila je upaljena i stoperica. U tom putu bukvalno smo sreli slovom i brojem 5 (pet) auta i nijednu policijsku patrolu. Vjeruj mi moze i brze jer nije bio gotov nadvoznjak iznad kruznog na mostarskom pa smo morali ici izmedzu kuca pa na autoput izadzes kod pumpe i gas.
A ja levatina vozim tu dionicu 45 min do sat...

pa kud me nisu prosvijetlili i ranije ... ? :twisted: :twisted:

Al hajd bar mi je mala utjeha da sam mogao do groba biti neprosvijetljen, ovako sam samo do sad.
Hohstapleru, hvala ti !!!

Hajmo sad svi forumaši uglas:

HVALA TI
neki

#253 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by neki »

hostapler wrote:
neki wrote:rekao bi covjek da ste ozbiljni ljudi a vi lazete ko mala djeca
Ozbiljan porodican covjek,ozenjen,dijete (hvala Bogu),zaposlen.
Posto ne vjerujes nadam se da si se nasao negdje medzu ovima koji ne vjeruju a dobili su objasnjenje.
Jaka ti je argumentacija za jednog porodicnog covjeka :-)
hostapler

#254 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by hostapler »

Seyfo wrote:
hostapler wrote:
hopi wrote:evo SA-konjic 60km-20min, znači na čitavom putu ne smiješ spustiti brzinu ispod 180km/h, moguće je, ali kako odražti tu brzinu kroz krivine a ima ih prilično, znači ne mogu shvatiti prolazak kroz krivine, a ima ih, sa 180km/h i to još sa saobraćajem, kako održati auto kroz krvine pri toj brzini pa sve i da je cesta zatvorena. I ferari da je a ne alfa.
Konjic-Sarajevo od semafora u Konjicu do semafora kod Energoinvesta na Ilidzi manje od 50 km. Voznja je bila od 00:15-00:35 a bila je upaljena i stoperica. U tom putu bukvalno smo sreli slovom i brojem 5 (pet) auta i nijednu policijsku patrolu. Vjeruj mi moze i brze jer nije bio gotov nadvoznjak iznad kruznog na mostarskom pa smo morali ici izmedzu kuca pa na autoput izadzes kod pumpe i gas.
A ja levatina vozim tu dionicu 45 min do sat...

pa kud me nisu prosvijetlili i ranije ... ? :twisted: :twisted:

Al hajd bar mi je mala utjeha da sam mogao do groba biti neprosvijetljen, ovako sam samo do sad.
Hohstapleru, hvala ti !!!

Hajmo sad svi forumaši uglas:

HVALA TI
Ne mora se niko ni za sta zahvaljivati. Ja nisam rekao da si levat,to si ti rekao. Ako hoces vjeruj ako neces i ne moras,zaboli me neka stvar. Ja znam jedno i ostace za cijeli zivot. Konjic-Sarajevo 20 min.
ChipyChips

#255 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by ChipyChips »

Sjetih se da kod jarana sa FB ima snimak Konjic-Sarajevo sa motorima.

http://www.youtube.com/watch?v=fRDkQQzP1KA&sns=fb

22 minute...moze li auto brze?
citroen xm

#256 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by citroen xm »

Veoma je dobar argument: "ko ne vjeruje neka me povuče za muda i kurac". Zadivljen sam tim argumentima. Stvarno nisam znao da su zakone fizike ukinuli pa ne postoji više niti jedna sila koja djeluje na auto. :-)

Takođe me nervira priča ko šta vozi. Ovde izgleda kao da su neki ljubomorni na druge zato što ti drugi imaju bolje i jače auto. :x Evo ja ne mogu sa svojim autom preteći niti jedno novije i jače auto koje vozi malo brže i to me uopšte ne tangira. Vozim svoj stil, a niko mi do sada nije rekao da smaram na putu i vozim sporije nego što bi trebalo.

A priča kako je neko sam sa 20 i nešto godina zaradio auto od 100000 KM i uz to po čitav dan visi na forumu...... Šta da kažem, vrlo uvjerljiva priča.... Evo svima ću pričati kako je to moguće poštenim radom učiniti, pa neka 99% građana BiH trknu do prve prodavnice po konopac kojim će se objesiti jer nisu sposobni za život i tako snalažljivi kao jedan stalni član ovoga foruma.

Nema veze, ne kažu džaba svi naši "vrijedni" milioneri: "Provjeravaj mi porijeklo čitave imovine, samo me nemoj pitati za prvi milion".

Pametnome dosta. :!:
hostapler

#257 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by hostapler »

neki wrote:
hostapler wrote:
neki wrote:rekao bi covjek da ste ozbiljni ljudi a vi lazete ko mala djeca
Ozbiljan porodican covjek,ozenjen,dijete (hvala Bogu),zaposlen.
Posto ne vjerujes nadam se da si se nasao negdje medzu ovima koji ne vjeruju a dobili su objasnjenje.
Jaka ti je argumentacija za jednog porodicnog covjeka :-)
Reci nam samo za sta si me povukao? :D :lol:
neki

#258 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by neki »

hostapler wrote:
neki wrote: Jaka ti je argumentacija za jednog porodicnog covjeka :-)
Reci nam samo za sta si me povukao? :D :lol:
za nos :D
Doda37

#259 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by Doda37 »

ChipyChips wrote:Sjetih se da kod jarana sa FB ima snimak Konjic-Sarajevo sa motorima.

jao , jos u Bradini zakoci na 50 po propisu, svaka cast
dottore

#260 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by dottore »

Nürburgring 20.8 km, ima krivina, pravaca i svega (sličan put)

Ti si presao 50 km za 20 minuta. To bi bilo kao da prodjes Nürburgring za nekih 8 minuta i 20s ...

To ti je otprilike vrijeme stock BMW M3 E46, sa profi vozačem i praznom stazom. To je fizički nemoguće sa Alfom od 120PS.
Seyfo

#261 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by Seyfo »

[quote="hostapler"]Konjic-Sarajevo 20 min,ko ne vjeruje moze da me povuce za desno mudo

Desno, desno, po navedenom uputstvu ja te vučem i držim za DESNO
Lijevo je za Jablanicu
hostapler

#262 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by hostapler »

ChipyChips wrote:Sjetih se da kod jarana sa FB ima snimak Konjic-Sarajevo sa motorima.

Ljudi se vozaju,auta ko u prici,u po bijela dana.
hostapler

#263 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by hostapler »

citroen xm wrote:Veoma je dobar argument: "ko ne vjeruje neka me povuče za muda i kurac". Zadivljen sam tim argumentima. Stvarno nisam znao da su zakone fizike ukinuli pa ne postoji više niti jedna sila koja djeluje na auto. :-)
Koji argument hoces? Snimak? Nema snimka.
Mozes mi vjerovati na rijec i nista vise. Ko hoce neka vjeruje ko nece sta mu ja mogu.
Svi manje vise kazu ja vozim oko 40-45 min,a voze kroz Ovcare 60,kroz Podorasac 60,Bradina i Ivan oko 80,kroz Tarcin 55,kroz Pazaric 80,kod Hadzica 70,kroz Binjezevo 50,po autoputu oko 120.
Kad se vozilo 20 min kroz Ovcare 150,kroz Podorasac 150,Bradina oko 100 na nekim potezima 130,Bradina-Ivan 150-160 uz Ivan malo sporije oko 100,niz Ivan,bukvalno od ruba do ruba ceste,sa presjecanjem suprotnog pravca od 120-150,kroz Tarcin 180,kroz Pazaric 190,Pazaric-Lokve-Hadzici 160,Hadzici-mostarsko koliko moze,peta preko 6500,blizu 200. Autoput ista prica. Polazak u 00:15 dolazak 00:35.
Ako hocete vjerujete,ako necete ne morate. Bas me boli briga za misljenje nekoga kome treba 45-60 min do Konjica.
mahalas505

#264 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by mahalas505 »

Covjek poslije ovih postova na ovoj temi, dobije itekako fino objasnjenje zasto BiH ima najveci broj poginulih po broju stanovnika u saobracajnim nesrecama u Evropi.

Ovako neke od vaznijih stavki:
- Za neke je normalno da ako te neko pretice da treba dodati jos gasa, ne bi li mu kako napakostio sto me pretice.
- Za neke je normalno da covjeku koji vozi unutar ogranicenja, treba dati do znanja ja sam hadzija, ja mogu brze, i da mu se trebas sklonuti s puta, posto ja vozim skoro pa duplo koliko je ogranicenje.
- Za neke je normalno ici i preko 150km/h na cestama koji nisu ni projektovane ni za upola manje od tih brzina. Sta zna onaj inzinjer,sto je to projektovao, ja sam bolji strucnjak, mogu to i u praksi pokazati.
-Za neke je normalno preticati kolone automobila u krivinama.
-Za neke je normalno to sto neki sa motorima, napravale toliko prekrsaja za 20 minuta, da bi u normalnim drzavama bilo dovoljno da se vozacka oduzme dozivotno plus nekoliko godina zatvora.
-Za neke je normalno da ti malo "oduska", ipak sami smo na cesti.

Eto neka moja sitna zapazanja, i nema sanse da se popravi situacija u saobracaja ili u drzavi generalno, ipak nekako je tezak ovaj nas mentalitet?! Nigdje se ne vozi brze, a zakasnili na svim mogucim podrucjima, pogotovo na onim u glavi...
Last edited by mahalas505 on 31/08/2012 14:36, edited 1 time in total.
Seyfo

#265 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by Seyfo »

Ma šta vam je ljudi, jedino vam preostaje da šutite i vučete za DESNO mudo, ko ja. Kad insan nema izbora,onda vuče
emko1234

#266 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by emko1234 »

hostapler wrote:
citroen xm wrote:Veoma je dobar argument: "ko ne vjeruje neka me povuče za muda i kurac". Zadivljen sam tim argumentima. Stvarno nisam znao da su zakone fizike ukinuli pa ne postoji više niti jedna sila koja djeluje na auto. :-)
Mozes mi vjerovati na rijec i nista vise. Ko hoce neka vjeruje ko nece sta mu ja mogu.
Svi manje vise kazu ja vozim oko 40-45 min,a voze kroz Ovcare 60,kroz Podorasac 60,Bradina i Ivan oko 80,kroz Tarcin 55,kroz Pazaric 80,kod Hadzica 70,kroz Binjezevo 50,po autoputu oko 120.
Kad se vozilo 20 min kroz Ovcare 150,kroz Podorasac 150,Bradina oko 100 na nekim potezima 130,Bradina-Ivan 150-160 uz Ivan malo sporije oko 100,niz Ivan,bukvalno od ruba do ruba ceste,sa presjecanjem suprotnog pravca od 120-150,kroz Tarcin 180,kroz Pazaric 190,Pazaric-Lokve-Hadzici 160,Hadzici-mostarsko koliko moze,peta preko 6500,blizu 200. Autoput ista prica. Polazak u 00:15 dolazak 00:35.
Ako hocete vjerujete,ako necete ne morate. Bas me boli briga za misljenje nekoga kome treba 45-60 min do Konjica.
prosjecna brzina ti je bila 125 km na sat. ako uzmemo u obzir da je auto alfa sa 120ks. kako si uspio navlacit na nekim mjestima na kojim i jaca auta ne bi mogla tako izvuci, 180-200 s tom alfom?
teoretski ti mozes doci s pravim autom za nekih 20-25 minuta, da se na glavu nasadis i na rubu pogibije vozis, al vbrate s autom od 120 konja, bas tesko.
hostapler

#267 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by hostapler »

emko1234 wrote:
hostapler wrote:
prosjecna brzina ti je bila 125 km na sat. ako uzmemo u obzir da je auto alfa sa 120ks. kako si uspio navlacit na nekim mjestima na kojim i jaca auta ne bi mogla tako izvuci, 180-200 s tom alfom?
teoretski ti mozes doci s pravim autom za nekih 20-25 minuta, da se na glavu nasadis i na rubu pogibije vozis, al vbrate s autom od 120 konja, bas tesko.
Prvo,mozda nisi upratio ali nisam ja vozio (znaci ne kurcim se da sam ja to postigao nego neko drugi,nemoj se ljutiti nisam ovo rekao drsko nego da objasnim nekima ovdje da imam jos manje razloga da lazem i izmisljam) ja sam samo suvozac bio.
Nije problem navuci,problem je odrzavati brzinu.
hostapler

#268 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by hostapler »

Seyfo wrote:Ma šta vam je ljudi, jedino vam preostaje da šutite i vučete za DESNO mudo, ko ja. Kad insan nema izbora,onda vuče
vuci :lol: vuci :lol: vuci :lol:
shalla

#269 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by shalla »

hostapler wrote:
Ja ti vjerujem ali ti najiskrenije, od srca želim da više nikad u životu ne sjedneš za volan, ni ti ni brat ni bilo koji idiot koji će sa prolaskom kroz Podorašac sa 150 km/h ili Tarčin sa 200 km/h ili presjecajem krivina sa 120-150 km/h ubiti nečije dijete/sestru/ženu/muža :sad:
I da me pogrešno ne shvatiš, ne želim ti ništa loše, nisam tako odgojen, ne bih volio da ti fali dlaka sa glave već jednostavno bih volio da se do kraja života voziš taxijem, helikopterom, avionom ili sl, naravno živ i zdrav hvala Bogu, samo eto da ti ne budeš taj koji vozi (a kao što rekoh ni brat ti)...

Dobro ja jučer napisah, kad čovjek skonta koliko Schumachera ima u Bosni, broj nesreća i pogibija je jako jako malen...
Last edited by shalla on 31/08/2012 14:47, edited 1 time in total.
Seyfo

#270 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by Seyfo »

Hajmo sad svi :
OOOOOOOOOOOOOOOOOO RUUUUUUUUK
hostapler

#271 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by hostapler »

shalla wrote:
hostapler wrote:
Ja ti vjerujem ali ti najiskrenije, od srca želim da više nikad u životu ne sjedneš za volan, ni ti ni brat ni bilo koji idiot koji će sa prolaskom kroz Podorašac sa 150 km/h ili Tarčin sa 200 km/h ili presjecajem krivina sa 120-150 km/h ubiti nečije dijete/sestru/ženu/muža :sad:
I da me pogrešno ne shvatiš, ne želim ti ništa loše, nisam tako odgojen, ne bih volio da ti fali dlaka sa glave već jednostavno bih volio da se do kraja života voziš taxijem, helikopterom, avionom ili sl, naravno živ i zdrav hvala Bogu, samo eto da ti ne budeš taj koji vozi (a kao što rekoh ni brat ti)...

Dobro ja jučer napisah, kad čovjek skonta koliko Schumachera ima u Bosni, broj nesreća i pogibija je jako jako malen...
:thumbup: sve OK. Nema uvrede. Mladost ludost. Sad je to sasvim druga prica. Sad se ona vrti oko normalnih 40 min.
emko1234

#272 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by emko1234 »

da mi je vidjet tu alfu :D
kakve su gume na njoj, opruge, amortizeri, u kakvom je stanju i ostalo kad mozes sjeci krivine u njoj vozeci 120-150 (buraz ti).
ako je stvarno istina onda je on stvarno divljak, a ti imas srece sto si ziv. :D
hostapler

#273 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by hostapler »

Seyfo wrote:Hajmo sad svi :
OOOOOOOOOOOOOOOOOO RUUUUUUUUK
Zar ne vidis da si sam ovdje.

P.S. Kad vec vuces daj me malo i pocesi.
Seyfo

#274 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by Seyfo »

Kakvi sam, eo sam mnom još par drotova :-D
Uhvatio se red.
Čuje se iza: "ZOVI POJAČANJE"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hostapler

#275 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf

Post by hostapler »

emko1234 wrote:da mi je vidjet tu alfu :D
kakve su gume na njoj, opruge, amortizeri, u kakvom je stanju i ostalo kad mozes sjeci krivine u njoj vozeci 120-150 (buraz ti).
ako je stvarno istina onda je on stvarno divljak, a ti imas srece sto si ziv. :D
Ma nista posebno. Alfa ko Alfa. Talijansko smece.
Gume nove Pirelli. Ostalo serija kao sto dodze na AR 145 1.6 TS 500 Limited Edition. Bila je malo tvrđa i niza od obicnih ali to je mozda zbog limitirane serije fabrike. Ali nista nije dirano na njoj. Auto utegnut kao boca. Nista nije klimalo ili klepetalo ili da je nesto neispravno,pogotovo na trapu.
Ako ces dati Audi pa nek te provoza od Konjica do Sarajeva,mozemo ga pitati. Salim se,nije ni on vise od tog posla. Splasnulo je to. Sad je tu zena,djeca. Nema vise toga kod njega. Kod mene toga nikada nije ni bilo,ali sam se uvijek nasao na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme.
Post Reply