Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
strongman

#251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strongman »

znači najjeftiniji net je 22 marke , a najjeftinija kablovska 15 sve ukupno 37 maraka. Mi u Zenici smo ga blagoreceno popusili jer za neke obicne korisnike neta i tv-a kao sto sam ja kojem ne trebaju neke velike brzine jer net koristi samo zbog citanja vijesti i fb to je bezveze jer smo do sada u Telekablu plaćali najeftiniji net 20 maraka i najeftiniju kablosvku 12 maraka s tim ko je imao LCD tv sa digitalnim prijemnikom ili dekoderom (ne znam tačno naziv) u sebi je imao i sve Arene sport u HD-u i jos mnogo digitalnih kanala (Food network, Discovery ID, Outdoor channel HD , ZDF HD , Arte HD itd), a sada kod ovih u Telemachu za digitalni paket moras nadoplatiti bruku keša. Sad ce se ovi iz Telemacha vaditi da pruzaju vise kanala, al to vam je šuplja prica jer neki 80% kanala niko niti gleda ni koji klinac , a tako i ja. Realno se gledaju sportski kanali kao npr. Sport klub itd i jos neki gdje ima dobre zabave i mozda ces pogledat dnevnik , a sigurno nećes gledati neke gluposti koje ovi nude. Sada ce mnogi napisati ovdje zasto se zalim zbog razlike od 5 maraka , a ja cu vam odgovoriti da je prvi razlog sto se zalim jer sam cuo da je Telemach u vlasnistvu Slovenaca i Britanaca te zbog toga neću da Janezima punim džepove i najvjerovatnije ću preći na Moja tv jer ako već dajem pare više volim da te pare ostanu u mojoj državi nego da idu Britancima i Slovencima. Drugi razlog je taj jer evo već neko vrijeme ovi iz Telemacha pomalo s.e.r.u sa reklamama u kojim govore da ce pruziti bolju uslugu i jeftiniju itd., a ja ću im poruciti nek ostanu cijene ove a nek uvode bolje kanale...nece nikad stoga nemojte srat beze nego fino recite da ce te pruziti bolju uslugu al da cemo i platiti više. Ja vam kazem moji Zeničani da ćemo požaliti sto smo izgubili Telekabel. moj apel svima vama je ako vam ne odgobvaraju cijene da predjete na Moja tv da pare ne idu iz države.
StupskaBitanga

#252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

strongman
Telekabel je prije bio u vlasništvu slovenaca tačno firme ne znam ali slovenci jesu
Dalje sve je stvar izbora i konkurencije a samim tim i MojaTV koju navodiš
Telemach je rekao citiraću direktora ovog novog
Put kojim ti kablovski operateri idu je da nude niže cijene za osnovnu analognu uslugu, sa socijalnim paketima i sa sadržajima koji značajno zaostaju za našom ponudom. Mi se time ne namjeravamo baviti. Mi želimo imati određeni nivo, određeni standard, određenu kvalitetu i na tome graditi našu budućnost. Nudit ćemo uštede na uslugama koje se uzimaju u paketima i plaćaju se putem jedinstvenog računa za telekomunikacijske usluge (kao što to sad radimo s telefonijom), ali ne na uštrb kvalitete i sadržaja."
Želim reći jednu prostu stvar ovo je kapitalizam i sve se plaća ništa nije džabe a ponuda ova nova je sasvim uredu i konkurentna vremenu u kojem živimo
sarajevomd

#253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sarajevomd »

Hahaha ja patriotizma. Ovdje seres radi 5KM a tamo ćeš plaćati 20KM vise za goru uslugu. Govorimo o mojatv

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
motorola01

#254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Telemach wrote:Poštovani korisnici,
Obavještavamo vas da će se zamjena digitalnih prijemnika na području Zenice od 17.09.2012. godine vršiti u ulicama:
Babina rijeka
Crkvice BB (Jabuka),77,81,83
Prve zeničke brigade 1,3,5,7,9,11,13,15,17,19,21,23,60,64,72,74,76,do br.80,98,108,132,136,138,140,144,164,166
Marjanovića put 6,8,19,25,26,36,38,do br.4446,50,56,62,64,70,78,79,82
9.maj 8B
Hamida 16,18,53,67,77,77B
Ilirski put 3,6,7,19,20,21,23,28,BB
Ivana Gundulića 2,5,7,9,do br.11,12,15,17,25,31,35,37,41,45,47,49,53,59,61,63
Josipovića put 79,81,89
Svi korisnici će prethodno biti kontaktirani, kako bismo dogovorili termin za dolazak tehničke ekipe na vašu adresu.

Vaš Telemach

koji dijelovi grada su sutra u planu?

Ovo je za cijelu ovu sedmicu...

misliš?[/quote]
Mislim da sam to procitao na zenicablogu. Tamo kazu da je za ovu sedmicu, sto i ima smisla jer znas kolika je babina rijeka. Pogledaj samo adrese Zenicke brigade, koliko ima brojeva i svaki taj broj ima po tri ulaza..
Frtalj_Duše

#255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

Kod mene danas ovi neki kanali (Pink, NovaTV, HRT-ovi, Cinestar, Cinestar Action itd.) počeli da zezaju! Naime, oni rade ali se pojavljuju nekakve "smetnje" slike s vremena na vrijeme koje čine istu neglegdjivom! Zamolio bi da se ovo riješi što prije, ipak nas ima čije majke i supruge prate ove proklete turske serije i probiše nam mozak čim se slika/ton pokvare! :D
motorola01

#256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

zenica blues 27 wrote:
Frtalj_Duše wrote:Kod mene danas ovi neki kanali (Pink, NovaTV, HRT-ovi, Cinestar, Cinestar Action itd.) počeli da zezaju! Naime, oni rade ali se pojavljuju nekakve "smetnje" slike s vremena na vrijeme koje čine istu neglegdjivom! Zamolio bi da se ovo riješi što prije, ipak nas ima čije majke i supruge prate ove proklete turske serije i probiše nam mozak čim se slika/ton pokvare! :D
I meni je isto,gledam sport klub i slika steka.Ovi kazu budi strpljiv,ok bicu do petka strpljiv,a poslije necu.Sto je previse previse je.Prvo kazu tehnicari ce doci do kraja dana,niko ne dodje.Dobijem broj od tehnicara koji postavlja resivere,a tamo mi se javlja neki ''điber'' koji ocigledno ne zna izgovor svih samoglasnika.
Sto mu nisi rekao http://www.youtube.com/watch?v=IlwwDoATDJg :mrgreen:
Esso_i_Ajla

#257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Esso_i_Ajla »

sarajevomd wrote:Hahaha ja patriotizma. Ovdje seres radi 5KM a tamo ćeš plaćati 20KM vise za goru uslugu. Govorimo o mojatv

Covjece 60-tak kanala, 2 MB internet i odron telefon je njemu bolji t-maca zato sto je "nas". E pa burazeru telecom nije nas vec SDA-ov, SBIH-ov i Bakirov i njima prihodi idu u dzep. T-mach placa PDV i to ide drzavi i tako gledajuci T-Mach je nasa firma a telekom nikad nije ni bio
roki

#258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by roki »

ima li ko problema sa kablovskom,svaki kanal prekida
Frtalj_Duše

#259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

roki wrote:ima li ko problema sa kablovskom,svaki kanal prekida
Ne prekida baš svaki, barem kod mene prekidaju samo ovi "strani", dok domaći: BHT, FTV itd. rade bez problema!
zenica blues 27 wrote:
roki wrote:ima li ko problema sa kablovskom,svaki kanal prekida
Prekida i kod mene i internet brzina mi pala.Prepolovila se.
Image

Meni internet nekim čudom brži nego ikad'! Evo maloprije igrao Battlefield-a, ping 35 (inače 45)! :shock:

Zvao sam i 1430, kaže žemska mucavim glasom da trenutno "rade na otklanjanju kvarova"!
Ajde srećo požuri, ima večeras dobrih "švedskih-akcionih"! :mrgreen:
Ili drugačije:

http://www.youtube.com/watch?v=WIVwPxBf ... page#t=10s

:lol:
fortaleza

#260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

strongman wrote:znači najjeftiniji net je 22 marke , a najjeftinija kablovska 15 sve ukupno 37 maraka. Mi u Zenici smo ga blagoreceno popusili jer za neke obicne korisnike neta i tv-a kao sto sam ja kojem ne trebaju neke velike brzine jer net koristi samo zbog citanja vijesti i fb to je bezveze jer smo do sada u Telekablu plaćali najeftiniji net 20 maraka i najeftiniju kablosvku 12 maraka s tim ko je imao LCD tv sa digitalnim prijemnikom ili dekoderom (ne znam tačno naziv) u sebi je imao i sve Arene sport u HD-u i jos mnogo digitalnih kanala (Food network, Discovery ID, Outdoor channel HD , ZDF HD , Arte HD itd), a sada kod ovih u Telemachu za digitalni paket moras nadoplatiti bruku keša. Sad ce se ovi iz Telemacha vaditi da pruzaju vise kanala, al to vam je šuplja prica jer neki 80% kanala niko niti gleda ni koji klinac , a tako i ja. Realno se gledaju sportski kanali kao npr. Sport klub itd i jos neki gdje ima dobre zabave i mozda ces pogledat dnevnik , a sigurno nećes gledati neke gluposti koje ovi nude. Sada ce mnogi napisati ovdje zasto se zalim zbog razlike od 5 maraka , a ja cu vam odgovoriti da je prvi razlog sto se zalim jer sam cuo da je Telemach u vlasnistvu Slovenaca i Britanaca te zbog toga neću da Janezima punim džepove i najvjerovatnije ću preći na Moja tv jer ako već dajem pare više volim da te pare ostanu u mojoj državi nego da idu Britancima i Slovencima. Drugi razlog je taj jer evo već neko vrijeme ovi iz Telemacha pomalo s.e.r.u sa reklamama u kojim govore da ce pruziti bolju uslugu i jeftiniju itd., a ja ću im poruciti nek ostanu cijene ove a nek uvode bolje kanale...nece nikad stoga nemojte srat beze nego fino recite da ce te pruziti bolju uslugu al da cemo i platiti više. Ja vam kazem moji Zeničani da ćemo požaliti sto smo izgubili Telekabel. moj apel svima vama je ako vam ne odgobvaraju cijene da predjete na Moja tv da pare ne idu iz države.
Ne znam zašto se žališ, ostaje ti analogna 12 KM (onima u Sa i Mo je 15 :roll: )s više analognih kanala nego dosad, internet 6 puta brži, a govori se da uskoro opet povećavaju brzinu, a sve to skuplje ZA DVIJE MARKE, nije valjda da se gubaš zbog toga.

Uostalom, vlasnici Telemacha su samo Britanci, dok su vlasnici Telekabela bili Slovenci tako da si dosad Janezima punio džepove.Image
fortaleza

#261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

sarajevomd wrote:Hahaha ja patriotizma. Ovdje seres radi 5KM a tamo ćeš plaćati 20KM vise za goru uslugu. Govorimo o mojatv

Ali pare ostaju u državi.Image

Image
strongman

#262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strongman »

eto vi sarajevski papci ce te mi govoriti ko je bio vlasnik Telekabla. vlasnici Telekabla su bili porodica Bektas iz Zenice, svi su bili na nekim direktorskim pozicijama ili tako nesto...stoga tisina. a svi vi koji ste napisali ovo je kapitalizam i slicno sigurno imate viska para pa bi platili i govno samo da pogledate, ali okrenite se oko sebe neki nemaju za te luksuze pa tako i ja i svaka mi je marka vazna , a sto se tice Telemacha pa vdite li da i raja govore da im steka net i tv , eto vam vas Telemach. i takodjer 80% ljudi na ovim forumima su obicno djeca od nekih 20-25 godina koji ne rade i drugi im donose i obezbjedjuju sve , pa ne znaju kako je zasukati rukave i zaraditi pare i donijeti svom djetetu da ima sta pojesti, nemojte biti tako uskoumni pokusajte sagledti i siru sliku jer u ovoj drzvai nemaju svi kao mozda vas par koji su napisali ove postove protiv mene p odmah opleti sta hoces i ovo ono. i kad sam napisao ovo mislio sam na Zenicane, nek oni reknu kakav je kvalitet telekabla sada??? nek reknu ako je nekom uveden...meni mnogi govore da steka...
palamuda

#263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by palamuda »

strongman wrote:eto vi sarajevski papci ce te mi govoriti ko je bio vlasnik Telekabla. vlasnici Telekabla su bili porodica Bektas iz Zenice, svi su bili na nekim direktorskim pozicijama ili tako nesto...stoga tisina. a svi vi koji ste napisali ovo je kapitalizam i slicno sigurno imate viska para pa bi platili i govno samo da pogledate, ali okrenite se oko sebe neki nemaju za te luksuze pa tako i ja i svaka mi je marka vazna , a sto se tice Telemacha pa vdite li da i raja govore da im steka net i tv , eto vam vas Telemach. i takodjer 80% ljudi na ovim forumima su obicno djeca od nekih 20-25 godina koji ne rade i drugi im donose i obezbjedjuju sve , pa ne znaju kako je zasukati rukave i zaraditi pare i donijeti svom djetetu da ima sta pojesti, nemojte biti tako uskoumni pokusajte sagledti i siru sliku jer u ovoj drzvai nemaju svi kao mozda vas par koji su napisali ove postove protiv mene p odmah opleti sta hoces i ovo ono. i kad sam napisao ovo mislio sam na Zenicane, nek oni reknu kakav je kvalitet telekabla sada??? nek reknu ako je nekom uveden...meni mnogi govore da steka...
Direktor Telekabela jeste Bektaš koji je odavno veći dio firme bio utalio Slovencima tako da je istina negdje na pola. Ja znam kako je zaradit pare sa svojih čedrdeset godina onaj ko nema dvije marke nema ni kablovske.
strongman

#264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strongman »

drago mi je Palamuda da me neko razumije, hvala gospodine.
agent_zero

#265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Ja se slažem s konstatacijom da Telemach prodaje maglu sa svim onim bespotrebnim kanalima za bruku keša.

Meni isto pola onih debilnih kanala (šugavi narodnjaci, igman, nekakvi dizniji i sl.) uopšte ne trebaju, niti ih ikad gledam.

Radije neka bude 50-60 vrhunskih kanala za nižu cijenu naknade, a za tu razliku ću sebi neki po želji dodatni paket uzeti.
strongman

#266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strongman »

svaka cast Agent-zero niko nije bolje ni rekao! to bi bilo super, al vecina tih glupih kanala je ustvari dzabe ili je naknada izuzetno mala pa zbog toga nam trpaju svakojake BN tv ,BN music, i te narodnjacke gluposti koje realno gleda samo dijaspora koja je zeljna bosanskog krkanluka.
Telemach

#267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zenica blues 27 wrote:@ Telemach - jel se mogu dobiti kakve informacije??
Obaviješteni smo da je krajnji datum distribucije recievera za navedeno područje (Crkvice od broja 60 do broja 66) danas.
HaHaHa2

#268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by HaHaHa2 »

HaHaHa2 wrote:
Telemach wrote:
agent_zero wrote:@telemach

da li će starim korisnicima d3 usluge (i naravno interneta) u sarajevu konačno biti zamijenjeni oni stari risiveri sa skart priključkom za ove nove?
Molimo Vas da pozovete Kontakt centar na broj 1430 kako bi kolege evidentirale Vaš zahtjev za zamjenu opreme.
i jos nam samo reciti da li se zamjena naplacuje? :D

molim odgovor na ovo posto vidim da se pravi selekcija kod odgovora

hvala
Telemach

#269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@HaHaHa2
Poštovani,

Na veliki broj sličnih ili istih pitanja smo mi ili drugi učesnici foruma već odgovorili, potrebno je da pogledate prethodne postove, također sve informacije vezane za usluge i ponudu imate na našoj stanici www.telemach.ba
Ukoliko insistirate da se tehnički ispravan recever zamjeni, naknada za zamjenu će se obračunati po važećem cjenovniku, kao što je i navedeno
http://www.telemach.ba/D3+-+digitalna+t ... v_start2=0
j00k3r

#270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j00k3r »

agent_zero wrote:Ja se slažem s konstatacijom da Telemach prodaje maglu sa svim onim bespotrebnim kanalima za bruku keša.

Meni isto pola onih debilnih kanala (šugavi narodnjaci, igman, nekakvi dizniji i sl.) uopšte ne trebaju, niti ih ikad gledam.

Radije neka bude 50-60 vrhunskih kanala za nižu cijenu naknade, a za tu razliku ću sebi neki po želji dodatni paket uzeti.
stvarno ne mogu odolit a da ne komentiram, koju maglu pordaje, ljudi otkako udose na nase trziste da prostis poje**** sve zivo, podignuse nam rejting, net brzi za bar nekih 500%, sa ogranicenja na nekih 5GB imam flat, i to ne fair use da me se nakon 20GB zove i pita sta radim, iako, tko je si prije mogao priustit flat fair use, uzmite sad, extra ponuda, samo 150KM mjesecno !

kanali, daj mi molim te, molim te, nabroji ti 50 "vrhunskih" kanala sa kojim bi svi mi bili zadovoljni, pa i ti, daj mi reci sta ti to fali, sta bi ti ubacio te iz dosadasnje ponude izbacio a da bude jeftinije od 15KM il zenickih 12 ?

imas brate sk kanale, sve zivo od sporta ako sport volis, svakoj sportskoj kuci fali mozd neka sitnica, al to znaci samo jedno, izbaci sk naostrub drugih kuca, falit ce ti opet nest, imas brate sve domace sta trebas, ima filma, muzike, sve to netko gleda, ako te zivciraju pojedini kanali, lipo si napravis listu i oni vise ne postoje, i hrpu stvari jos bi zelio rec al neam volje pisat...

btw. nista osobno, cist ovaj tvoj post mi je bio zadnji pa je citiran, samo zelim reci da bravo telemach, nastavite dalje sa ovakvim sirenjem ponude, jacanjem, ja sam zadovoljan korisnik i korisnik u iscekivanju jos i boljih stvari !

zivili ! ;)
Telemach

#271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,

Najavljeni su radovi na području Konjica, koji će obuhvatati područja optičkih čvorova Ovčari, Glavčine, Podorašac, Kolonija 13.

Radovi će potrajati tokom današnjeg dana, te podrazumijevaju prerpavke na mreži i prekidi signala koji su neizbiježni.

Hvala na razumijevanju i strpljenju.
Frtalj_Duše

#272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

agent_zero wrote:Ja se slažem s konstatacijom da Telemach prodaje maglu sa svim onim bespotrebnim kanalima za bruku keša.
mozda

Nisi mozda pomislio da ima roditelja sa malom djecom kojima ti razni baby tv, disneyi itd. dodju kao spas i krajnja potreba (a znam kako je kad dijete nemas cime zabaviti citaj : umiriti dok mu spremas hranu i sl. situacije). A i sa druge strane, ko nemas djecu, sta akp ti dodju npr. rodbina sa istom, naravno da ces im pustiti te kanale da ne bi kmecili i dosadjivali (ko djeca jbg, to im je posao) da bi ti mogao kulturno i nesmetano da razgovaras s roditeljima.
A ima i onih starijih pa vole nekada poslusati i sabana saulica, za turbofolk se naravno slazem da je odron, ali ima tu nekada i dobrih-starih pjesama iz, za vecinu ljudi koji ga pamte, jos boljeg-starog vremena i sistema. Tako da je glavna poenta: Programska sema MORA biti max. raznovrsna i pokrivati sto vise interesnih i starosnih grupa. Kome se ne djasvi, izvoli digitalnu pa biraj koje ces kanale gledati a koje neces (samo ih blokiras) a sto je i na analognoj naravno moguce, uz dobru telku podrazumijeva se. ;)
fortaleza

#273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

strongman wrote:eto vi sarajevski papci ce te mi govoriti ko je bio vlasnik Telekabla. vlasnici Telekabla su bili porodica Bektas iz Zenice, svi su bili na nekim direktorskim pozicijama ili tako nesto...stoga tisina. a svi vi koji ste napisali ovo je kapitalizam i slicno sigurno imate viska para pa bi platili i govno samo da pogledate, ali okrenite se oko sebe neki nemaju za te luksuze pa tako i ja i svaka mi je marka vazna , a sto se tice Telemacha pa vdite li da i raja govore da im steka net i tv , eto vam vas Telemach. i takodjer 80% ljudi na ovim forumima su obicno djeca od nekih 20-25 godina koji ne rade i drugi im donose i obezbjedjuju sve , pa ne znaju kako je zasukati rukave i zaraditi pare i donijeti svom djetetu da ima sta pojesti, nemojte biti tako uskoumni pokusajte sagledti i siru sliku jer u ovoj drzvai nemaju svi kao mozda vas par koji su napisali ove postove protiv mene p odmah opleti sta hoces i ovo ono. i kad sam napisao ovo mislio sam na Zenicane, nek oni reknu kakav je kvalitet telekabla sada??? nek reknu ako je nekom uveden...meni mnogi govore da steka...
Nisam iz Sarajeva. :D Netko iznad mene je napisao da je Telekabel u vlastištvu Slovenaca pa sam se na to osvrnuo, izgleda da to i jeste djelomično istina, ako si se našao uvrijeđenim moje isprike.

Dalje, prvo spominješ da ti je svaka marka važna, svima je, ne samo tebi i svi gledamo da što povoljnije prođemo, ali poslije pišeš da bi prešao na Moju TV koja je dosta skuplja i to samo zato što je tvrtka u državnom vlasništvu, kontradiktoran si.Image Uostalom, možeš ostati na Telekabelovim paketima na kojim si trenutno, pa ako misliš da je to povoljnije, bujrum.

Što se tiče kvalitete samog kablovskog sustava kakva je bila do sad takva će i ostati, ista je infrastruktura, tko je imao problema s Telekabelom imat će i s Telemachom i obrnuto, a kod prekidanja signala i štekanja to je trenutno dok se ne uhodaju par tjedana, tako je bilo kad su dolazili u Mostar.
iceman2010

#274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

Esso_i_Ajla wrote:

Covjece 60-tak kanala, 2 MB internet i odron telefon je njemu bolji t-maca zato sto je "nas". E pa burazeru telecom nije nas vec SDA-ov, SBIH-ov i Bakirov i njima prihodi idu u dzep. T-mach placa PDV i to ide drzavi i tako gledajuci T-Mach je nasa firma a telekom nikad nije ni bio
Haj kad lazes nemoj bas toliko. Smanji laz barem malo. Mozda ti onda neko i povjeruje.

http://www.mojatv.ba/lista_programa.html

Jedino sto zaista nedostaje su sport klubovi, a i to znamo zbog cega zar ne?

Konstataciju za telefon necu ni komentarisati. Presmjesna je.
StupskaBitanga

#275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Meni fkt dođe na isto
Ideala je uzeti ovo od Telemacha trojček+ BHT pretplatu 15KM je savršeno rješenje
Locked