Punice i Svekrve

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
mp3problem

#251 Re: Punice i Svekrve

Post by mp3problem »

miki.ba wrote:
mp3problem wrote:Ja naravno necu reci da si ti primitivac, imate pravo na svoje misljenje i ti i tvoja zena.
Ja samo ne volim da mi se iko petlja u zivot. Kao ni ti sto ne volis, vidimo po ovoj temi :D
Ako ti ne zelis da tebi mati bira s kim ces se zabavljati i koga ces zeniti, onda nemas ni ti pravo na to isto, naravno, ukoliko ti je mati slobodna zena.
Sve ostalo bih prije nazvala licemjernim, vec primitivnim.
Ja sam radije za to da moji roditelji jednog dana ukoliko ostanu jedno bez drugog na kraju nađu nekoga s kim će ostariti skupa, već da budu usamljeni.
I ne zove se to momak, vec prijatelj :D
Da se razumijemo :D
Nije ona nikad rekla moj momak, vec prijatelj s kojim ode na veceru, dodje po nju, doprati je, odu na more skupa itd.
I za kojeg se btw i udala, tako da joj je sad i muz odnedavno :D
I nek je! :)
Ok, ti si za, a ja nisam. :D
Ovaj forum je nevjerovatan, ovdje možeš sresti i najfleksibilnije, a i vehabije. :thumbup:
Ali meni je zato najbitnije da smo se nas dvoje fino dogovorili da se razlikujemo u mišljenjima :D
Nit sam ja tebi rekla da si primitivan, nit si ti mene prozivao da sam vaka naka jer to odobravam.
Ima nekih haman bi me kurvom ili kako već nazvali zbog ovog ili tebe zaostalim, seljačinom itd.
Tako da :thumbup: za kulturu dijaloga :D
Gray

#252 Re: Punice i Svekrve

Post by Gray »

miki.ba wrote:
mp3problem wrote:Ja naravno necu reci da si ti primitivac, imate pravo na svoje misljenje i ti i tvoja zena.
Ja samo ne volim da mi se iko petlja u zivot. Kao ni ti sto ne volis, vidimo po ovoj temi :D
Ako ti ne zelis da tebi mati bira s kim ces se zabavljati i koga ces zeniti, onda nemas ni ti pravo na to isto, naravno, ukoliko ti je mati slobodna zena.
Sve ostalo bih prije nazvala licemjernim, vec primitivnim.
Ja sam radije za to da moji roditelji jednog dana ukoliko ostanu jedno bez drugog na kraju nađu nekoga s kim će ostariti skupa, već da budu usamljeni.
I ne zove se to momak, vec prijatelj :D
Da se razumijemo :D
Nije ona nikad rekla moj momak, vec prijatelj s kojim ode na veceru, dodje po nju, doprati je, odu na more skupa itd.
I za kojeg se btw i udala, tako da joj je sad i muz odnedavno :D
I nek je! :)
Ok, ti si za, a ja nisam. :D
Ovaj forum je nevjerovatan, ovdje možeš sresti i najfleksibilnije, a i vehabije. :thumbup:

Ovo što je mp3 rekla je dosta tačno, to jeste licemjerno. Ni meni ne bi smetalo da mi otac/majka nekoga nađu ako/kada jedno umre. Bolje je da imaju nekoga. To niti će naškoditi sjećanju na onog umrlog roditelja niti će meni smetati ako je on/ona sretna.
Melami

#253 Re: Punice i Svekrve

Post by Melami »

joj kad bi moja nasla kakvog milionera niko sretniji od mene.
miki.ba

#254 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

Gray wrote: Ovo što je mp3 rekla je dosta tačno, to jeste licemjerno. Ni meni ne bi smetalo da mi otac/majka nekoga nađu ako/kada jedno umre. Bolje je da imaju nekoga. To niti će naškoditi sjećanju na onog umrlog roditelja niti će meni smetati ako je on/ona sretna.
Dobro, ja nisam za. 8-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#255 Re: Punice i Svekrve

Post by ladyblue18 »

miki.ba wrote: Dobro, ja nisam za. 8-)
Nemoj da ti se desi da jednog dana ne daj Boze u 50im ostanes bez supruge, pa da vidis kako je zanimljivo provoditi dane sam u kuci cameci u 4 zida.
Pitala bih te onda razmisljas li tako da ne treba haman zivjeti nakon 50ih.
Gray

#256 Re: Punice i Svekrve

Post by Gray »

miki.ba wrote:
Gray wrote: Ovo što je mp3 rekla je dosta tačno, to jeste licemjerno. Ni meni ne bi smetalo da mi otac/majka nekoga nađu ako/kada jedno umre. Bolje je da imaju nekoga. To niti će naškoditi sjećanju na onog umrlog roditelja niti će meni smetati ako je on/ona sretna.
Dobro, ja nisam za. 8-)

Ok, poštujem :)

Ali me zanima zašto, čisto informativno? Je li misliš da bi to vrijeđalo uspomenu na tvog oca, da bi time njihova ljubav bila manja, ili?
honky tonk

#257 Re: Punice i Svekrve

Post by honky tonk »

Gray wrote:
Ok, poštujem :)

Ali me zanima zašto, čisto informativno? Je li misliš da bi to vrijeđalo uspomenu na tvog oca, da bi time njihova ljubav bila manja, ili?
da. :roll:
mp3problem

#258 Re: Punice i Svekrve

Post by mp3problem »

Nikada nisam razmišljala o ovome do sad, ali mi je žao da djeca tako razmišljaju za svoje roditelje.
Stvarno mi je žao.
Moji roditelji su odgojili nas troje djece. Dali su nam sve što su mogli i što nisu mogli. Znam da bi mati ribala stubišta da je trebala, a da nas iškoluje. Svaki njihov neodlazak na more da bih ja otišla s društvom, svaki neodlazak na planinu da bih ja proslavila novu godinu tamo, svake mamine cipele koje su pregurale 5 zima, da bih ja dobila nove čizme za školu - ja pamtim.
Ako postoji išta na ovom svijetu, što može mojim roditeljima poboljšati život, olakšati treću dob i slično, ja se ne bih bunila. Ja NEMAM pravo na to. Cijeli život su mi žrtvovali, danas kada ja imam svoj život, ja nemam pravo da njima uskraćujem pravo na NJIHOV život.
Dok sam bila mlađa, mislila sam da njihov život jesmo jedino mi. Da moji roditelji nemaju potrebu za seksualnim životom, da nemaju potrebu za morem, šopingom, kursem itd.
Tek sad, kada ja imam svoj život, vidim da su moji roditelji IMALI sve te potrebe, ali su potrebe nas troje djece uvijek bile ispred. Zato što nas bezuslovno vole, kao i svi roditelji svoju djecu.
Sada, kada smo mi stali na noge, pa majka mu stara, valjda imaju pravo da uživaju, pa makar to značilo da si nađu momka/curu ako su se već rastavili ili ako je neko ostao udovac/ica.
Problem je što svi roditelje gledamo kroz tu perspektivu roditelja, a rijetko kao osobe, individue, koje imaju želje, nade, osjećaje, emotivne potrebe i slično.
safran

#259 Re: Punice i Svekrve

Post by safran »

:thumbup:
Gray

#260 Re: Punice i Svekrve

Post by Gray »

mp3problem wrote:Nikada nisam razmišljala o ovome do sad, ali mi je žao da djeca tako razmišljaju za svoje roditelje.
Stvarno mi je žao.
Moji roditelji su odgojili nas troje djece. Dali su nam sve što su mogli i što nisu mogli. Znam da bi mati ribala stubišta da je trebala, a da nas iškoluje. Svaki njihov neodlazak na more da bih ja otišla s društvom, svaki neodlazak na planinu da bih ja proslavila novu godinu tamo, svake mamine cipele koje su pregurale 5 zima, da bih ja dobila nove čizme za školu - ja pamtim.
Ako postoji išta na ovom svijetu, što može mojim roditeljima poboljšati život, olakšati treću dob i slično, ja se ne bih bunila. Ja NEMAM pravo na to. Cijeli život su mi žrtvovali, danas kada ja imam svoj život, ja nemam pravo da njima uskraćujem pravo na NJIHOV život.
Dok sam bila mlađa, mislila sam da njihov život jesmo jedino mi. Da moji roditelji nemaju potrebu za seksualnim životom, da nemaju potrebu za morem, šopingom, kursem itd.
Tek sad, kada ja imam svoj život, vidim da su moji roditelji IMALI sve te potrebe, ali su potrebe nas troje djece uvijek bile ispred. Zato što nas bezuslovno vole, kao i svi roditelji svoju djecu.
Sada, kada smo mi stali na noge, pa majka mu stara, valjda imaju pravo da uživaju, pa makar to značilo da si nađu momka/curu ako su se već rastavili ili ako je neko ostao udovac/ica.
Problem je što svi roditelje gledamo kroz tu perspektivu roditelja, a rijetko kao osobe, individue, koje imaju želje, nade, osjećaje, emotivne potrebe i slično.

Svaka čast :thumbup:

Upravo se o tome radi, roditeljima ne prestaje prethodni život kada dobiju djecu i nisu im samo djeca njihov život, i oni imaju svoje snove, nade, potrebe, želje... kao i svi mi.
sha_ba

#261 Re: Punice i Svekrve

Post by sha_ba »

mp3problem
da te ne citiram.... svaka cast za postove :thumbup:
i da dodam..... nije lijepo kad se djeca bune sto im se roditelji mijesaju u zivot a rade u istim momentina iste, da ne kazem gore, stvari.... meni je najveca sreca vidjeti moje da su sretni!!!! pa kako god zivot to izrezirao....
LP
Melami

#262 Re: Punice i Svekrve

Post by Melami »

mp3problem wrote: Dok sam bila mlađa, mislila sam da njihov život jesmo jedino mi. Da moji roditelji nemaju potrebu za seksualnim životom, da nemaju potrebu za morem, šopingom, kursem itd.
Nazalost, kao sto vidis na ovoj temi, neki tako misle jos uvijek, iako su zagazili u cetvrtu deceniju zivota.
Sramotno/

Svaka cast za post.
Cholina_Lokica

#263 Re: Punice i Svekrve

Post by Cholina_Lokica »

Fakat ne razumijem i ne mogu naci ni jedan logican i ispravan razlog zasto bi neko osporavao roditelju da bude sretan u neka doba zivota :? Ubi sebicnost, meni je to fakat tuzno
miki.ba

#264 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

Vidim da vecina ne bi imala ništa protiv maminog novog momka ili tatine nove djevojke, ali niko od vas nije baš u toj situaciji, bar se to da zakljuciti iz postova.
Nisam ni ja u toj situaciji, imam i oca i majku, govorim da bi mi smetao mamin momak, a i tatina djevojka, ne da bi se i mješao.

Moja supruga je u toj situaciji, znaci mama joj je našla momka i njoj to smeta i nervira je al se ni ona ne miješa, ja to razumijem.
Punica je ostala udovica prije par godina, sad ima 60 god.
Nemam valjane argumente, zato i ne ulazim u rasprave, jedino što mogu spomenuti su emocije.
Situacija je potpuno drugacija kad se žena i muž razvedu nekim 30-40-im , pronalazak novog partnera u tim godinama razumijem.
A potpuno druga situacija je kad partner umre/pogine, govorime sa emocionalne strane djeteta, da to je egoizam djece.

Primjera radi, otac i majka su vam bili sretni 35 godina braka, stekli sve zajedno, spavali cijelo vaše djetinsvo u spavacoj pokraj vaše sobe, sama pomisao na oca vam cijepa srce, a nakon oceve smrti mama sa drugim covjekom spava u toj istoj sobi, nemojte zezati smetalo bi i vama, što ne znaci da bi se miješali.

Šta bi ja da mi je 50-60 god i da sam sam?
Ja bi malo rakija, malo šah, malo kartanja, kladionica i šuplja prica, vjerujte zadnje što bi mi palo na pamet je nova žena, govorim iz ove perspektive, a šta ce vrijeme donjeti je sasvim druga prica. :D
sabanss

#265 Re: Punice i Svekrve

Post by sabanss »

Napadoste covjeka bez potrebe.

Realno niti meni ne bi bilo pravo. Nema to veze sa razumom vec sa nekim emocijama. Nemojte mi reci da bi se lako pomirili da vidite nekog drugog na mjestu oca/majke nakon recimo 20 godina? (ne mislim doslovno u toj ulozi)

Evo, konkretno ja se ne bih protivio nicemu sto roditelji odluce ali mislim da bih imao vrlo jak osjecaj nelagode.

Dakle ne bih negodovao ali ne mogu se ni praviti da bih bio ravnodusan.
kadinica

#266 Re: Punice i Svekrve

Post by kadinica »

Ne traži roditelj djetetu drugu majku/oca, nego sebi partnera.

Naravno da nije svejedno, ali razum treba da nadvlada emocije. Samoća je strašna stvar i najgora kazna. Ženama je još i lakše kad ostanu same, nego muškarcima.
Pa onda dosada, koju liječe dosađujući djeci. Ako se djeca protive vezi oca ili majke, onda trebaju trpjeti petljanje u život, voditi računa o njihovom potrebama, zabavljati ih, pomagati i sl.
ladyblue18

#267 Re: Punice i Svekrve

Post by ladyblue18 »

miki.ba wrote:Vidim da vecina ne bi imala ništa protiv maminog novog momka ili tatine nove djevojke, ali niko od vas nije baš u toj situaciji, bar se to da zakljuciti iz postova.
E nek ti znas jel ko od nas u toj situaciji ili nije.
duboka_misao

#268 Re: Punice i Svekrve

Post by duboka_misao »

malo tu ima i hipokrizije , jer da stari ostane mlad udovac sigurno ne bi bilo toliko zamjerki da nadje sebi neku da mu eto pere kuha i stare dane olaksa.
miki.ba

#269 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

ladyblue18 wrote:
miki.ba wrote:Vidim da vecina ne bi imala ništa protiv maminog novog momka ili tatine nove djevojke, ali niko od vas nije baš u toj situaciji, bar se to da zakljuciti iz postova.
E nek ti znas jel ko od nas u toj situaciji ili nije.
Ne znam, al se to da zakljuciti iz postova, kao što sam i naveo.
male_okice

#270 Re: Punice i Svekrve

Post by male_okice »

hm...posto mi je otac umro ne znam, ako bi mama izrazila zelju da se vidja s nekim sto da ne?! Ako to nju cini sretnom, ako bi joj ispunilo vrijeme i ona bila zadovoljnija ko sam ja da je osudjujem imajuci u vidu da sam ja udata i zivim svoj zivot u drugom gradu. Ta osoba bi bila njena osoba da kazem tako ne bi ona bila moj otac niti bilo sta ali ako bi bio ok ja bih se potrudila da imamo neku vrstu ako nista prijateljskog odnosa.
Mr.Penguin

#271 Re: Punice i Svekrve

Post by Mr.Penguin »

Za osobe koje ne vole da se miješaju u život roditelja, baš volite da se miješate u tuđe živote.
Not My Idea

#272 Re: Punice i Svekrve

Post by Not My Idea »

Nisam ni ja u toj situaciji, imam i oca i majku, govorim da bi mi smetao mamin momak, a i tatina djevojka, ne da bi se i mješao.

Šta bi ja da mi je 50-60 god i da sam sam?
Ja bi malo rakija, malo šah, malo kartanja, kladionica i šuplja prica, vjerujte zadnje što bi mi palo na pamet je nova žena, govorim iz ove perspektive, a šta ce vrijeme donjeti je sasvim druga prica. :D
U situaciji kad jedno od roditelja nadje novog partnera, djeci ne moze bit svejedno. Ali, za vid naseg roditelja, mi moramo postovat tu osobu. U ovakvim situacijama ni mama ni tata te ne bi tjerali da volis tog novog partnera. Ali ako vidis da je tvojoj mami ili tati fino s tom osobom, onda je postujes.

A sto se tiche toga da bi ti s 50-60 godina bio zadovoljan s shahom, kartama i supljom pricom...
Sjecas se ljetnih raspusta u skoli? Traju 2 mjeseca, i iako se igras s djecom ili izlazis u grad, do kraja tih dva mjeseca, ti si smoren od dosade.
E sad, zamisli bit nekih 20-30 godina sam, djeca odu svojim putem, a ti igras karti il shaha?
Znam par ljudi ciji su roditelji razvedeni i vjeruj da oni samo zele da njihovi roditelji nadju nekog. Pomisao da ce se oni sutra udat/ozenit a da ce njihovi roditelji ostat sami, svako jutro pit sami jutarnju kafu, svaki dan 3 puta jest sami, kuhat sami, cekat noc sami, po stare dane nocevat sami, peglat sami odjecu, ne progovarat danima ni sa kim, pa onda nazovu sina il kcerku pa oni il njihov partner otvori ovakvu temu...

Zvuci mozda jednostavno il kao neki rahatluk ali je daleko od toga. :)
honky tonk

#273 Re: Punice i Svekrve

Post by honky tonk »

kadinica wrote:Ne traži roditelj djetetu drugu majku/oca, nego sebi partnera.

Naravno da nije svejedno, ali razum treba da nadvlada emocije. Samoća je strašna stvar i najgora kazna. Ženama je još i lakše kad ostanu same, nego muškarcima.
Pa onda dosada, koju liječe dosađujući djeci. Ako se djeca protive vezi oca ili majke, onda trebaju trpjeti petljanje u život, voditi računa o njihovom potrebama, zabavljati ih, pomagati i sl.
hoces reci bolje da ima nekog/bilo koga/ samo da tebi nije 'za vratom' i 'dosadjuje'?

'treba trpiti petljanje u zivot'- pa roditelj ti je, normalno da je da te nazove, obiđe, posavjetuje, upita... E svašta....
ladyblue18

#274 Re: Punice i Svekrve

Post by ladyblue18 »

miki.ba wrote: Ne znam, al se to da zakljuciti iz postova, kao što sam i naveo.
Slabo zakljucujes odmah cu ti reci.
Cholina_Lokica

#275 Re: Punice i Svekrve

Post by Cholina_Lokica »

ladyblue18 wrote:
miki.ba wrote: Ne znam, al se to da zakljuciti iz postova, kao što sam i naveo.
Slabo zakljucujes odmah cu ti reci.
Post Reply