Mr.Fundamental wrote:
Gdje si ti pročitao da sam ja rekao kako je tradicionalna kupovina Golfova loša stvar? Po tvojoj priči Golf ne valja, ovo-ono, a kupuju ga samo radi tradicije i navike, tako da po tome prije je po tvojoj priči kupovina iz navike loša stvar nego po mojoj. Naravno da nije što je nekad bio, to ne bi bilo dobro. šta kažu stručnjaci o Golfu vidi malo auto časopise. Ako ne vjeruješ njemačkim, uzmi talijanski. Njihov zaključak nakon testa Golfa 6: bez sumnje i dalje lider klase.
U Americi su se uvijek uzimala i mogla uzimat manja auta, ali se gleda većina. u SAD-u se mjesečno proda 150 000 primjeraka Forda F-150 (pick-up) i po tome je uvjerljivo prvi. Može se i kod nas uzet i C4, Megane i milion drugih auta, pa opet većina ih Golfa uzme.
Golf se najbolje prodaje samo u Evropi i to je činjenica..kupuje se, jer evropski kupci smatraju da je on najbolji...tako je bilo godinama, a to je sve zbog tradicije kvaliteta koju je nosila dvičina...međutim, u Evropu dolazi sve žešća konkurencija, koja drma u ostalim dijelovima svijeta i Golfu, malo-pomalo, uzima dio kolača i uzima kupce...s druge strane, Golf ne može biti najbolji na drugim tržištima, jer je tamo odavno etablirana konkurencija i ne može uzeti nikome kolač van Evrope...misliš da VW ne bi odavno iskoristio zlatnu koku poput Golfa na drugim tržištima...bi, ali ne može...na kraju krajeva, Golfa se i ne proda najviše u klasi na svijetu..
to šta piše u časopisima, okači mačku o rep, znam ja šta se meni desi kad sjednem za volan šestice sa smiješnim 1,4 motorom i o kakvom se uzimanju levata radi...da je bogdo motor jedina slaba karika tog auta...