BH predstavnici na OI

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
Romanista 101%

#251 Re: BH predstavnici na OI

Post by Romanista 101% »

Kad puca Fazlija :D
It_is_a_Leclerc

#252 Re: BH predstavnici na OI

Post by It_is_a_Leclerc »

Evo malo pitanja za predsjedništvo bh. OK čiji je zadatak, podsjetit ću, vođenje brige o sportskim kolektivima i pojedincima s olimpijskim potencijalima.

Gdje su i šta rade :
- muška i ženska odbojkaška reprezentacija BiH ?
- gimnastičari iz BiH i njihove reprezentacije ?
- ženska rukometna i košarkaška reprezentacija BIH ?
- boksači (znamo da su nam po gradovima svako malo nekakve revije i slično) ?
- ima li BiH par ili ijednog igrača u odbojci na pijesku ?
Tkd

#253 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

It_is_a_Leclerc wrote:Evo malo pitanja za predsjedništvo bh. OK čiji je zadatak, podsjetit ću, vođenje brige o sportskim kolektivima i pojedincima s olimpijskim potencijalima.

Gdje su i šta rade :
- muška i ženska odbojkaška reprezentacija BiH ?
- gimnastičari iz BiH i njihove reprezentacije ?
- ženska rukometna i košarkaška reprezentacija BIH ?
- boksači (znamo da su nam po gradovima svako malo nekakve revije i slično) ?
- ima li BiH par ili ijednog igrača u odbojci na pijesku ?

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

I mene sve ovo zanima. No mislim da si džabe postavio ta pitanja . Oni rade sve što je protiv napretka BiH umjesto da se bore za taj napredak ali et'. Misle da neće nikada odgovarati za sve što nam rade ;-)
It_is_a_Leclerc

#254 Re: BH predstavnici na OI

I samo treba očekivati festival pljuvanja ako Amel Mekić ne ostvari medalju (što je vrlo vrlo nerealno očekivanje javnosti ). Amel je dobio vrlo teškog protivnika, a judo je sport u kojem i puno bolji od njega ispadaju u prvom kolu.
Tkd

#255 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

Treba biti optimista. Mesečini da je ili Amel ili trener mu ko li je već rekao da mu protivnik ne odgovara zbog garda. Valjda koristi lijevi, a taj mu ne leži nikako .
It_is_a_Leclerc

#256 Re: BH predstavnici na OI

Rekoh... Protivnik je težak i treba mu zaželjeti samo puno sreće. Njegovi uspjesi su rezultat njegovog ličnog entuzijazma i financijskog ulaganja. :bih: :thumbup:

A sad još jedna misterija :

- Ima li BiH veslački savez, šta on radi, zbog čega nemamo posade u veslanju, a imamo kapacitete i potencijale ?
I još veća :

- Zašto zemlje poput Togoa imaju olimpijske medalje iz kajaka na divljim vodama, a BiH koja bukvalno vrvi divljim rijekama, čak nema nikog da se bavi tim sportom ?
Hemera

#257 Re: BH predstavnici na OI

Post by Hemera »

ne valja samo jednu stranu trenirati
onda ga more razbucati bez pola muke kad je "jednostran"
Heller

#258 Re: BH predstavnici na OI

Post by Heller »

Nema ba za nas nade kad sam vidio da je Jamajka bila 90 i neke bolja od nas u bobu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i Puertorico, i Monaco i Djevicanska OStrva
Tkd

#259 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

It_is_a_Leclerc wrote:Rekoh... Protivnik je težak i treba mu zaželjeti samo puno sreće. Njegovi uspjesi su rezultat njegovog ličnog entuzijazma i financijskog ulaganja. :bih: :thumbup:

A sad još jedna misterija :

- Ima li BiH veslački savez, šta on radi, zbog čega nemamo posade u veslanju, a imamo kapacitete i potencijale ?
I još veća :

- Zašto zemlje poput Togoa imaju olimpijske medalje iz kajaka na divljim vodama, a BiH koja bukvalno vrvi divljim rijekama, čak nema nikog da se bavi tim sportom ?

Dobro, ima sada potporu što se keša tiče 8-)
PapeSusic

#260 Re: BH predstavnici na OI

Post by PapeSusic »

Malik Urcic

#261 Re: BH predstavnici na OI

Post by Malik Urcic »

Evo sta kladionice kazu za Mekica:

Image
Image
Tkd

#262 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

Pritisak mu je na protivnika. :-D
It_is_a_Leclerc

#263 Re: BH predstavnici na OI

Znači, Korejac je u odnosu na Amela ipak favorit. :-? :-?

Jel ima neki poznavatelj judoa da nam objasni kako se i po kojem principu ostvaruje plasman u repasaž koji je na programu u petak ?
cyprus

#264 Re: BH predstavnici na OI

Post by cyprus »

It_is_a_Leclerc wrote:Znači, Korejac je u odnosu na Amela ipak favorit. :-? :-?

Jel ima neki poznavatelj judoa da nam objasni kako se i po kojem principu ostvaruje plasman u repasaž koji je na programu u petak ?
Pa u repesaž idu isvi oni koje su finalisti porazili... I onda ti poraženi od strane finalista međusobno razigravaju :-D
cyprus

#265 Re: BH predstavnici na OI

Post by cyprus »

It_is_a_Leclerc wrote:- Zašto zemlje poput Togoa imaju olimpijske medalje iz kajaka na divljim vodama, a BiH koja bukvalno vrvi divljim rijekama, čak nema nikog da se bavi tim sportom ?
Ne znam što mi nemamo medalje, ali za Togo je medalju osvojio lik koji je praktično Francuz, koji je samo porijeklom Togoanac, i ako se ne varam taj očima nije vidio države za koju nastupa :mrgreen:

A i da nije tako, nije baš da Togo nema rijeka, pa se ibretimo kako oni mogu, a mi ne možemo :mrgreen:

Također nije da nemamo nikog ko se time bavi... Čini mi se da je to najpopularnije u Krajini, samo ne znam na kom je nivou... Očito tankom...
Last edited by cyprus on 02/08/2012 00:57, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#266 Re: BH predstavnici na OI

cyprus wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:- Zašto zemlje poput Togoa imaju olimpijske medalje iz kajaka na divljim vodama, a BiH koja bukvalno vrvi divljim rijekama, čak nema nikog da se bavi tim sportom ?
Ne znam što mi nemamo medalje, ali za Togo je medalju osvojio lik koji je praktično Francuz, koji je samo porijeklom Togoanac, i ako se ne varam taj očima nije vidio države za koju nastupa :mrgreen:
Što ne mijenja činjenicu da je Kajak/kanu savez Togoa sposobniji, pametniji i u sportskom svijetu respektabilniji od saveza naše zemlje :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#267 Re: BH predstavnici na OI

Post by Velkoski »

Evo dobar citat :D

"Konacno uspjesna Olimpijada... Nasi plivaci se nisu ugusili, a Fazlija nikog ranio nije. Ovo trosenje para nam ne treba i dok MOK ne uvede discipline tipa mahalanje, tracanje, ispijanje kafe u stafeti itd. da mi ne ucestvujemo..." :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#268 Re: BH predstavnici na OI

Samo još da se zahvalim BHT-u i FTV-u koji se svojski trude da nam prikažu šta su sve radile prosječne hrvatske košarkašice ili srbijanske odbojkašice, dok se istovremeno na drugim borilištima odvijaju kudikamo zanimljivija i bolja takmičenja. Pa nek' im pretplatu plaćaju iz Valjeva i Šibenika !
Tkd

#269 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

It_is_a_Leclerc wrote:Samo još da se zahvalim BHT-u i FTV-u koji se svojski trude da nam prikažu šta su sve radile prosječne hrvatske košarkašice ili srbijanske odbojkašice, dok se istovremeno na drugim borilištima odvijaju kudikamo zanimljivija i bolja takmičenja. Pa nek' im pretplatu plaćaju iz Valjeva i Šibenika !

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

S tim da se pretplata mora platiti. Neka mi isključe i ftv i bhrt , ne treba mi to smeće. Kad smo kod toga dođe komunalna da naplati račun kod nekog momka, kaže im frajer, neću vam ja platiti, isključite mi :lol: :lol: :lol:

No realno, ono smeće od kanala nije za ništa sposobno. Od sporta na OI do ramazanskog programa. Čak im je veliki obn uspio otkupiti prava za ono smeće od Larinog izbora.

Fuj, prije su puno bolji bili, prošla su i ta vremena. Nemaš ama baš ništa da pogledaš osim Dnevnika u 19:30 i to je to. Ponavljaju 100 vijesti, jedno te isto i kvazi su na svim mjestima :-)

Najveći sportski događaj na svijetu, a ja moram gledati amaterske košarkašice radi "ravnopravnosti valjda, da se ispuni kvorum" , te odbojku , a recimo nije bilo prenosa jedne USA vs Francuska.

Valjda odbojka radi "izazovnog" stajlinga tih istih :-)
Artest

#270 Re: BH predstavnici na OI

Post by Artest »

Mislim da Amel sigurno gubi, nazalost...ne vjerujem da se i on nesto specijalno pripremo..otprilike ko i fazlija...
jedino se nadam da Mesic udje u finale.....cudi me pa nemamo nekog Krusku da baci kuglu 20-30 m :D treba obilazit ove koride...tu ima skrivenih talenata koji vape za strucnim okom
kajakasi su isto misterij
Hemera

#271 Re: BH predstavnici na OI

Post by Hemera »

Porediti Mekića i Fazliju je blago rečeno smiješno. :lol: :lol:
cyprus

#272 Re: BH predstavnici na OI

Post by cyprus »

A čemu tako negativno mišljenje o našem najboljem olimpijcu dosad? :-) Jel to zato što je ušo u politiku ili...?
Tkd

#273 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

Biti 6 , pa onda obrukati se kasnije je pokazatelj užanse forme. Neki su očekivali da će stagnirati, neki se nadali napretku, ali ovo što je on prezentirao na OI je žalosno i sramotno.

Neka je u politici, koga briga, svi smo mi političari, jer nas tako uče preko medija i sličnih gluposti da i kao mladi znamo razlikovati dvije stranke.

Još malo više od 8 sati ako Bog da do borbe Amela. ;-)
Hemera

#274 Re: BH predstavnici na OI

Post by Hemera »

morebit čoek ne prati takmicenja,usavrsavanja itd...politika je zajebana ne da ti ideš ka vrhu
cyprus

#275 Re: BH predstavnici na OI

Post by cyprus »

Niste mi jasni, al eto... Nije on kriv što nema nikog boljeg :-)
Locked