Anime

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
bonkla

#251 Re: Anime

Post by bonkla »

Tkd wrote:Nekako mi se čini da je bolje čitati 10 mange, te gledati 1-2 anime-a . Tako se može sve i uskladiti, iako sam ja više fan animacija, nego toga pisanja. Druga stvar bi bila kada bi ja tu mangu držao u rukama .
Ma meni je mrsko nekad upalit i gledat anime vjeruj mi. Isto i za mangu. Sad samo pratim One Piece sto se tice mangi.

Eh da ja sad zivim npr u Japanu gdje se to sve pusta na TV i gdje se manga kupuje u granapu to bi bila druga prica. Bio bih u stanju pratiti 10 serija i mangi :lol:
Tkd

#252 Re: Anime

Post by Tkd »

Lijepi Japan. Vjeruj mi da bi kupovao tu mangu. U BiH mislim da ne postoji niti jedna "comic" radnja. :sad:

Naruto

http://www.narutospot.net/category/naruto-shippuden/
http://www.narutobase.net

Mange općenito

http://www.mangareader.net/

Anime općenito

http://www.animetake.com

S tim da na animetake imate i mangu. Pa eto uživajte.

276 epizoda Shippudena :shock:

Tobi je kul, uberkul, pro kako god. S kakvom lahkoćom owna ostale :lol:
Last edited by Tkd on 23/08/2012 14:37, edited 1 time in total.
zipoo

#253 Re: Anime

Post by zipoo »

Fina tema. Vidim vecina se drzi ovih trenutno top mangi. Mene su poceli pravo smarati, razvukli su ih pravo.
Tkd

#254 Re: Anime

Post by Tkd »

Još kad sam vidio da je next epizoda aBd filler :x

Ovo sam već stavljao ranije, ali moram opet :lol:

Japanci = perverznjaci što se pojedinih anime-a tiče.

Muzika odlična, bitke odlične, priča odlična. Ima svakakvih scena, ništa nije cenzurisano osim donjih djelova mislim :mrgreen: . Ako se dobro sjećam gore nije ništa bila cenzurisano. Kako god, odličan anime, pomalo dirljiv, a uz to je i glavni lik perverznjak čisti.
lajkujMe

#255 Re: Anime

Post by lajkujMe »

LOOOOL

*****SPOILER*****

TOBI=OBITO
Tkd

#256 Re: Anime

Post by Tkd »

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Ne mogu da vjerujem :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Image

I dalje ne vjerujem da je Obito , nešto postoji tu u pozadini. nema logike da to on bude, nije mu nikada davala toliko pažnje ona Rin, uvijek je bio iza Kakashija, kako da najedanput toliko napreduje. Pošto su na bojnom polju i Gai i Kakashi, sumnjivo mi je to odmah bilo, ali i dalje sam u nevjerici. Jednostavno on ne može biti Obito !
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#257 Re: Anime

Post by Truba »

comic radnja

agarti komiks u starom gradu kod sebilja...
Tkd

#258 Re: Anime

Post by Tkd »

Ozbiljno ? :shock:

Epic moment koji smo toliko čekali.

SPOJLER ALARM

Image
dragonz

#259 Re: Anime

Post by dragonz »

Tkd wrote:AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Ne mogu da vjerujem :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Image

I dalje ne vjerujem da je Obito , nešto postoji tu u pozadini. nema logike da to on bude, nije mu nikada davala toliko pažnje ona Rin, uvijek je bio iza Kakashija, kako da najedanput toliko napreduje. Pošto su na bojnom polju i Gai i Kakashi, sumnjivo mi je to odmah bilo, ali i dalje sam u nevjerici. Jednostavno on ne može biti Obito !

može biti ali je on svojevoljno dao Kakashiju lijevo oko tako da nema radi čega da ih mrzi ili ima jer je Itachi pobio Uchihe radi njihovog sela, puno je godina prošlo tako da je usavršio svoje borbene vještine
Tkd

#260 Re: Anime

Post by Tkd »

Kishi će morati dobro da napregne mozak da nam sve ovo objasni.

U mangi imaš Obita kao 13-godišnjak mislim, a iza brdo gdje je već bio Minato uklešen kao četvrti hokage. Možda mu se desio lagani lapsus. Sada čekaš sedmicu dana ili dvije, a onda druga radnja Madara protiv hokages :lol:

Ako ovako nastavno, možemo očekivati preko 1000 mangi. :D
Bulvaj

#261 Re: Anime

Post by Bulvaj »

Trenutno pratim i ovaj Sword Art Online.
Budućnost,zaglave igraci u Virtual Reality MMORPG.I ako poginu u igru umru i u stvarnosti.
Izašlo je osam epizoda,zanimljiv je za sada,dobra borba,prica,likovi,preporuka.

Tkd

#262 Re: Anime

Post by Tkd »

Hvala :thumbup:
lajkujMe

#263 Re: Anime

Post by lajkujMe »

***Spoiler***

nemoj citati ako neces da pokvaris sebi Naruta.

Ok sad znamo da je Tobi Obito, bar mislimo da znamo jer ne znamo sve okolnosti, samo smo vidjeli facu od Tobija.
U narutu je sve moguce, pa zato i nevjerujem da je ono "pravi" Obito, uredu sam stim da je ono Obitovo tijelo ali da li je to i um Obita moguce je ali sumnjam.

Glavni razlog su mnoge nelogicnosti u samoj prici da bi on mogao biti Obito.

Kao prvo zato bi on radio sve te zle stvari? Zasto? on je bio Cist kao Naruto kad je umro i kad je umro nije imao nista da zali, ostvario je svoju duznost a to je da zastiti Kakashija i Rin njegove najbolje prijatelje.... Necu da vjerujem da ga je neko mogao tako mnogo pokvariti.

Drugo, njegove godine, kako je za period poslije smrti mogao toliko ojacati i nauciti sve te stvari o historiji.
Znamo da je napao Konohu, da je kontrolisao Kuramu, da se borio protiv Minata (koji je epski lik) i dobro ga namucio.
Dobro znamo ako je to stvarno on bio onda bi bio star kao Kakashi, sve se to desilo mozda 2-3 godine poslije njegove smrti znaci bio je oko 16 godina star.

Pod tri on nije bio ni rodjen ili bar je bio veoma mlad ali bas mlad kad su se desavale stvari oko Nagata i Jiraye itd itd kako je on mogao uopce uticati na to? Ok sam stim da je to bio Madara vjerovatno i jeste. Pravi Madara je i dao Rinnegan Nagatu u to sam siguran (ako je to uopste tacno).

Ali ponovo moguce je da je sve bila kombinacija Madare i Obita i to mislim da je Madara umro prirodnom smrcu malo prije Kyubi incidenta a da je Tobi preuzeo stvar u svoje ruke od Kyubi incidenta.
Madara je mozda bio mentor Obitu ko ce ti ga znati.
Tkd

#264 Re: Anime

Post by Tkd »

Da, bio je čist kao Naruto.

A šta misliš kolega o ovom scenariju .

Naime, on je umiro , volio je Rin, dođe Madara ili zetsu i kažu spasiti ćemo te ako nam budeš služio. Onda on postaje učenik Madare, koji ga nauči svemu, s tim da nastavni njegovu legacy. U međuvremenu umre i Rin, ne znamo još što i onda čovjek želi samo da sve bude pod genjutsu, tako da on sve može kontrolirati pošto nije mogao spasiti nju da umre.

Druga teorija je da je ono samo tijelo Obita, no da i jeste, kako je narastao tek tako.

Treća teorija opet da je ono samo Zetsu koji je jedan od ključnih figura u Narutu. Najmanje znamo o njemu. Upravo ko je ovdje glavna figura, da li je to Tobi ili Madara. Davno je umro Madara, nestvarno mi je da je on sve ovo planirao.

A vidjeli smo kako je Konan namučila Tobija. Nosa se isto Obito, tj- narandžasto, ali možda nas samo Kishi zavađa.

U mangi smo vidjeli stranicu na kojoj je već uklesan Minato kao 4 hokage, a ispred Obito s 13 godina. Kako je to moguće, da li je to lapsus samo.

I sjećaš se kada se tek Tobi pojavio, kako je lud bio. Ono svašta izvodio, glumio naivca. Pomalo mi je bacao na dječaka, moguće i jeste da je Obito, no šta se desilo.

Ovo postaje zanimljivije od toga da je opet Esmerlda progledala, a Hose Armando izgubio vid , pa će i on progledati opet.

Toliko pitanja, a nigdje odgovor. Možda i sam autor još ne zna odgovor haha, pa i sada smišlja šta će se desiti. :lol:
dragonz

#265 Re: Anime

Post by dragonz »

Image

Meni je ovaj Minato najdraži lik u čitaoj Naruto Shippuuden mangi, a ko želi da sazna njegovu "biografiju" ima ovdje sve sakupljeno i objašnjeno http://www.narutobase.net/forums/showth ... p?t=236644
Tkd

#266 Re: Anime

Post by Tkd »

http://naruto.wikia.com/wiki/Narutopedia

I ovo je odlična stranica :-D

Inače Minato je bio prejak hokage. Malo se o njemu zna, no vidjeli smo epizodu kada se Naruto rodio šta se dešavalo. MInato je svakako od mnogih potcjenjen, a baš kako je moguće da ga je "Tobi" tj. Obito onoliko namučio , iako ga je Minato dobro "skontao".
Tkd

#267 Re: Anime

Post by Tkd »

Image

Moja reakcija nakon posljednje mange.

I dalje sam u nevjerici. Razbijam glavu šta bi to moglo biti. Hmmmmmmm. Ali možda je samo pola face od Obita :lol:

- Recimo Tobi je mogao kontrolirati kyubia s običnim sharinghanom.
- Tobi je bio godinu i pol prije kyubijeveg napada već na nivou hokagea.
- Tobi mogao kontrolirati četvrtog mizukagea i pretvoriti grad okovan sa krvljom.
- Tobi kao varao sve uključujući Kisame-a, Itachi , Konan i ostale da je Madara.
- Tobi se pretvarao pred Minatom a on mu Sensei bio LOOOOL.
- Tobi pričao svima da je Madara i počeo ke 3 shinobi rat.
- Tobi pomogao Itachiju da pobiju čitav Uchiha clan, zvuči nevjerovatno.

KAKO KISHI , KAKO Image
Gandalf

#268 Re: Anime

Post by Gandalf »

Tobi/Obito je po meni nekakav body switch u pitanju ili kontrola uma i sl. - nije da se takve stvari već nisu dešavale u Narutu ( Yahikovo tijelo koje koristi Nagato; Ino i Choyi protiv Asume; Orochimaru i njegovi zamorci; i naravno kompletan Edo Tensei koji izvede Kabuto na brojnim legendama shinobi svijeta ).

Ako je s druge strane tek tako Obito postao Tobi, krajnje je naivna ta misterija, jer je to raja na you tubeu provalila još prije 5 godina - mislim fakat i nije neka misterija, ako te ljudi skuže sekundu poslije izlaska Kakashi Gaiden Mange.

Ipak, da ne letimo pred rudu, siguran sam da će kao i sve do sada biti lijepo i naravno komplikovano objašnjeno, barem u rangu Kakakshijevog objašnjenja Space Time Jutsua :D
Tkd

#269 Re: Anime

Post by Tkd »

Znači 10-tak mangi dok otkrijemo njegovu priču, pa borba, pa druga borba . Oduži se ovo još preko godinu dana :lol:
Gandalf

#270 Re: Anime

Post by Gandalf »

džaba, takav nam je grah pao :mrgreen: , kada volimo pogledati epsku priču - tvorci Naruta jednostavno žele dostići epskost DBZ-a, a nije to jednostavno - biće bar još stotinjak mangi do kraja, dok se Orochimaru objasni sa Sasukeom, pa Madara, pa ovaj lažni Madara, pa malo filera između........

One Piece je opet razvuk'o s epizodama o onom Fishman Islandu, a po meni je to od do sada 30-ak Arcova ( tj. njihovog naziva za chapter )najlošiji - naredni je Punk Hazard i definitivno je zanimljiviji, sa puno što starih opasnih likova, što nekih novih likova podobro nezgodnih :D
Tkd

#271 Re: Anime

Post by Tkd »

Zamsili da upoznaš kreatore tih mangi. Šta bi i samo pitao :lol:

Treba biti mozak da milionima gledateljima bude zanimljivo. Pa obična navijačka stranica Naruta ima preko 100.000 članova. Preko 1000 korisnika se odmah javi na novoj temi kada tek manga izađe.

Neka mu dadnu nobelovu nagradu za mir, jer Naruto je taj koji se bri protiv Hatred.

Svi mi koji čekamo Lee-a i will of fire filler !!!!!!

A one Piece posebna priča. Nakon 200 epizoda negdje mislim da sam se okanio anime-a. Našao real life :lol:
dragonz

#272 Re: Anime

Post by dragonz »

samo da ne bude onaj bradati šupak iznad nas dječurlije :D
Tkd

#273 Re: Anime

Post by Tkd »

Čekamo novu mangu, kako sporo ti dani idu....

Image

Image

Itachi je prejak . Moj Sasuke , da ti nije brata bilo nastradao bi ti davno. ;-) :mrgreen:
dragonz

#274 Re: Anime

Post by dragonz »

Image

GIGANT
Tkd

#275 Re: Anime

Post by Tkd »

Kad je presjekao Vegeti rep dok se on pretvorio u onog "majmuna" je epic. O kako je onda pobjegao hahahaha.

Kako se njega sjeti :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :mrgreen:
Post Reply