BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#251 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Ne postoji "Evropa" kao jedinstvena kategorija, postoji Liga prvaka i postoji Liga Evrope, odnosno njihova pretkola. Razlika u nivoima tih takmičenja je poprilična... sve je to Amar Osim jednom prilikom fino objasnio.

Tako da se rezultati Želje i Sarajeva zadnjih godina ne mogu porediti... kao kad bi rekao da je Chelsea imao uspješniju sezonu od Dortmunda.
Charuga
Globalni moderator

#252 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:Ne postoji "Evropa" kao jedinstvena kategorija, postoji Liga prvaka i postoji Liga Evrope, odnosno njihova pretkola. Razlika u nivoima tih takmičenja je poprilična... sve je to Amar Osim jednom prilikom fino objasnio.

Tako da se rezultati Želje i Sarajeva zadnjih godina ne mogu porediti... kao kad bi rekao da je Chelsea imao uspješniju sezonu od Dortmunda.
Djaba pises, to niko nece da prihvati. Nije isto igrati sa Olimpijom ili Mariborom, kao sto nije isto igrati sa Hajdukom ili Dinamom ali neise.

Ja bih volio da mi @mistek odgovori kad je Željo posljednji put ispao u 1. pretkolu, jer se fakat ne mogu sjetiti.
north

#253 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by north »

S jedne strane apsolutno tačno, ali s druge nije baš da Željo zadnjih 5 ili 10 godina konstatno igra svake godine LP, pa mu je nepoznat osjećaj igranja pretkola LE..dakle, ne treba se previše vraćati unazad, prije dvije sezone kad je Borac bio prvak, pa naleti odmah Medunjanin, ali haj, tačno je da nije isto proći jedno pretkolo u LP ili LE, razlika je velika, otprilike da dva pretkola LE "vrijede" ko jedno LP...

Ipak ostaje činjenica da su košpe od osamostaljenja jedino izbacile Lilestrom i Šerif, podsjetite me ako je propuštena još neka od ekipa vrijedna spomena, kod Sarajeva je ta lista puno veća....zato i jest još uvijek najuspješniji i najbolje rangirani naš klub u Evropi...aBd tako će i dalje ostati...
Baltazar_khan

#254 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Baltazar_khan »

hoćete da kažete da bi željo kao bolje prolazio u pretkolima evropske lige? maccabi iz tel aviva se ne bi složio. nema razlike kad naši klubovi igraju pretkola ucl, ili el. sve je to u pet deka, i tamo i vamo nas tamburaju.
ultima_palabra

#255 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

north wrote:S jedne strane apsolutno tačno, ali s druge nije baš da Željo zadnjih 5 ili 10 godina konstatno igra svake godine LP, pa mu je nepoznat osjećaj igranja pretkola LE..dakle, ne treba se previše vraćati unazad, prije dvije sezone kad je Borac bio prvak, pa naleti odmah Medunjanin, ali haj, tačno je da nije isto proći jedno pretkolo u LP ili LE, razlika je velika, otprilike da dva pretkola LE "vrijede" ko jedno LP...

Ipak ostaje činjenica da su košpe od osamostaljenja jedino izbacile Lilestrom i Šerif, podsjetite me ako je propuštena još neka od ekipa vrijedna spomena, kod Sarajeva je ta lista puno veća....zato i jest još uvijek najuspješniji i najbolje rangirani naš klub u Evropi...aBd tako će i dalje ostati...
Naravno da je tačno... otkako se možeš sastati samo sa prvacima zemalja u LP, nijedna naša ekipa nije prošla nijedno pretkolo. I neki raniji skalpovi koje su naše ekipe skidale u LP, tipa Lillestrom i Genk su bili protiv viceprvaka, ne prvaka.

Anorthosis je isto zvučno ime, mada to stoji što kažeš... a s druge strane Željo nikad nije ispao od ekipe slabijeg rejtinga kao što je Zeta.
ultima_palabra

#256 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Baltazar_khan wrote:hoćete da kažete da bi željo kao bolje prolazio u pretkolima evropske lige? maccabi iz tel aviva se ne bi složio. nema razlike kad naši klubovi igraju pretkola ucl, ili el. sve je to u pet deka, i tamo i vamo nas tamburaju.
Pa prošao je Šerifa kao i vi Levskog, i uzeo koeficijent nosioca. Da je nama žrijeb dodijelio Zetu, a ne Maccabi, ne vjerujem da bi propustili takav zicer.
Baltazar_khan

#257 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Baltazar_khan »

da su babi muda...
ultima_palabra

#258 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Džaba i dedi kad ih ne zna koristiti :mrgreen:
Baltazar_khan

#259 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Baltazar_khan »

gagac ih nije znao iskoristiti :oops:
nego... gledam malo vaše moguće protivnike.

Image

ovaj tbilisi i ekrenas bi vam bili san snova, eventualno molde, elfsborg i helsinki. ovo ostalo je ipak nivo više. moja prognoza... željezničar - steaua :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#260 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Velkoski »

Daj im Bate da se igraju :mrgreen: :bih:
ultima_palabra

#261 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Nama će dati neku regionalnu grupu tipa Dinamo, Partizan, Steaua, Legia i Plzen :-)
aut

#262 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by aut »

Molde nakon 12 kola na 15 mjestu. Kud ćeš lakšeg protivnika. Dobro bi legao komšinicama. Mada ja im želim Plzen ili priliku da se osvete izraelcima.
limeni

#263 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by limeni »

od jacih je najbolje dobit celtic uz prvu tekmu na kosevu..inace daj tbilsi,ekranes,molde,elfsborg ili helsinki..uvijek su nase ekipe znale lopte protiv ovih iz skandinavije.
Kontra__

#264 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Kontra__ »

mleetavi wrote:Daj im Bate da se igraju :mrgreen: :bih:
Nosi kuci pa se igraj, nama ih ne dovodi! :mrgreen: :mrgreen:

Odmah zaboravite na Skandinavce, uvodjenjem regionalnih grupa, nama ih svake godine uredno sklone, mami ih ga sklonim!

K'o da gledam doce nam mrtvi BATE, Steaua, ovi azijati, Plzen i Legia, pa pusis kitu koga god da dobijes. :oops: :zzzz:
psy5000

#265 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by psy5000 »

daj im zetu da se igraju :skoljka:
jbg ove godine nema zete, :( al tu je niksic :stolica: :lol:
Dr. Kuca

#266 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Dr. Kuca »

ultima_palabra wrote:Ne postoji "Evropa" kao jedinstvena kategorija, postoji Liga prvaka i postoji Liga Evrope, odnosno njihova pretkola. Razlika u nivoima tih takmičenja je poprilična... sve je to Amar Osim jednom prilikom fino objasnio.

Naravno da je imo uspjesniju sezonu, to sto su bili finalisti ne znaci nista. Sta ste rekli kolko se para dobija za prvaka? Jeste Gebelsi svaka vam cast :thumbup:
AmiĐa_Idriz

#267 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by AmiĐa_Idriz »

psy5000 wrote:
daj im zetu da se igraju :skoljka:
jbg ove godine nema zete, :( al tu je niksic :stolica: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kontra__

#268 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Kontra__ »

Dr. Kuca wrote:

Naravno da je imo uspjesniju sezonu, to sto su bili finalisti ne znaci nista. Sta ste rekli kolko se para dobija za prvaka? Jeste Gebelsi svaka vam cast :thumbup:
Tristo cetrdeset hiljada eura, sto? Sta je problem? Je li neka dezinformacija u pitanju ili ti imas neke druge podatke? :oops:
Dr. Kuca

#269 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Dr. Kuca »

Gredic rece da se dobija 0 KM za titulu :-)
Lakat Jebić

#270 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Lakat Jebić »

0 maraka je za titulu, al je ucesce u pretkolu lige prvaka 330-340 hiljada eura. na kraju se svede na isto :D
ultima_palabra

#271 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Lakat Jebić wrote:0 maraka je za titulu, al je ucesce u pretkolu lige prvaka 330-340 hiljada eura. na kraju se svede na isto :D
140 hiljada od UEFE za titulu, po 100 hiljada za prva dva pretkola iako prvo preskačemo :) Čudi me da to neko ne zna.
Lakat Jebić

#272 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Lakat Jebić »

ultima_palabra wrote:
Lakat Jebić wrote:0 maraka je za titulu, al je ucesce u pretkolu lige prvaka 330-340 hiljada eura. na kraju se svede na isto :D
140 hiljada od UEFE za titulu, po 100 hiljada za prva dva pretkola iako prvo preskačemo :) Čudi me da to neko ne zna.
znam koja je cifra ukupno i znam da se od saveza nista ne dobije, al nisam bio upucen kako su to knjigovodje rasporedile :D
omega369

#273 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by omega369 »

Naravno da je razlika izmedju ta dva takmicenja velika. ali to jednostavno nema nikakve veze sa nama. Iz ugla nase lige i nasih kvaliteta to je sasvim svejedno i svako ko kaze dragacije nije nista drugo nego mudrijas i se*****tor.
Ako mislis da je velika razlika za neki nas tim dobiti ludogorec jer je prvak i igra CL a nije levski jer igra EL a zaostao je 1 bod u prvenstvu, i to u zadnjem kolu, onda ne znam prijatelju sta da ti kazem osim da nisi dobar. Mogu jedino razumjeti da osim tako pokusava opravdati svoj dugogodisnji neuspjeh u evropi i nista vise.

Za vas se zna, mozete proci dalje samo ako uz dosta srece dobijete neke giliptere. Mi sa ovim timom tesko da mozemo do treceg pretkola, vjerovatno je drugo kapak
ultima_palabra

#274 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

omega369 wrote:

Naravno da je razlika izmedju ta dva takmicenja velika. ali to jednostavno nema nikakve veze sa nama. Iz ugla nase lige i nasih kvaliteta to je sasvim svejedno i svako ko kaze dragacije nije nista drugo nego mudrijas i se*****tor.
Ako mislis da je velika razlika za neki nas tim dobiti ludogorec jer je prvak i igra CL a nije levski jer igra EL a zaostao je 1 bod u prvenstvu, i to u zadnjem kolu, onda ne znam prijatelju sta da ti kazem osim da nisi dobar. Mogu jedino razumjeti da osim tako pokusava opravdati svoj dugogodisnji neuspjeh u evropi i nista vise.

Za vas se zna, mozete proci dalje samo ako uz dosta srece dobijete neke giliptere. Mi sa ovim timom tesko da mozemo do treceg pretkola, vjerovatno je drugo kapak
Nedavno je to Amar objašnjavao... nema neke velike razlike između Ludogoretsa i Levskog. Ali Ludogorets ostavi Levskog za jedan bod, osvoji titulu i ima kontinuitet, ostavi isti tim na okupu i dodatno ga pojača. A Levski, pošto su Bugari šabani, otpusti 10 igrača i dovede 10 novih... i onda naša ekipa ima šansu da ih uhvati na frku tako neuigrane.

Mi smo Šerifa isto uzeli na foru, poslije jedine sezone kad su izgubili titulu u zadnjih 10 godina... kurac bi ih iznenadili da su nas zapali u LP.

Ovo zadnje si u pravu.
armin071

#275 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by armin071 »

Ja samo znam da je ove sezone zagarantovan debakl nasih klubova u euro takmicenjima. Nikad losiji ni Zeljo ni Sarajevo. O "plemicima" je suvisno i trositi rijeci. Umjesto da nam liga ide naprijed kod nas se desava upravo suprotno. Eh sad koji su razlozi svega toga o tome se moze nagadjati, ali je evidentno da se nesto u PLBiH treba mjenjati.
Post Reply