Ma da, kad se nadjes u apsurdima onda kao ja vadim iz konteksta, a to kad ti napisao, pardon naznacio, po principu sto je babi milo, da je nesto premium brend, bi trebao biti kao argument? Da je lancia premium ne bi kostala jeftinije od premiuma, a moze biti talijanski premium jer pored Fiata fakat nije problem biti premium.johntra wrote:@goran...kao po običaju, opet stvari vadiš iz konteksta...Lancia jeste premium i uvijek će biti, a to sam naznačio u sljedećepj rečenici tog posta, kojeg si opet samo djelimično naznačio...ali navikao sam već da se izvlačiš samo ono što tebi odgovara...
dalje, svi imaju pad prodaje, ali eto FIAT je opet najgori, a opet u plusu...hmm, kako li im to ide za rukom?
na ovo smiješno minimiziranje profita, dok većina evropskih proizvođača grca u minusu, neću ni da se obazirem...klasično perfidno minimiziranje...
znači, po tebi je prodaja muda pod burege kad neko predstavi novi model, a da taj model nije novi Golf...znači, 208 i svi novi modeli iz Pariza, koji kreću u prodaju ove godine, su za tebe muda pod bubrege..
fino ti je čovjek rekao koliko će prodati FIAT grupacija u SAD, a to je više od grupacije zaprežnih kola...nabrajajući brendove Chryslera, tako si jadno zaboravio Dodge koji je u prvih 10 i gle čuda ispred narodnih kola, a u prvih 10 je i Jeep...
e moj ti..fakat si ograničen ko lavor...idi promijeni ulje na premium Octaviji, vrijeme ti je...
Prica o Americi je cista bruka, kad se stvar svede da Fiat, brand made in Italy, ima smjesnu prodaju, onda se odmah prelazi na Fiat grupu, Ameriku i profit koji tamo ostvaruje, jer jedino mjesto gdje Fiat grupa moze prodaje vise od VW-a, brend made in DE, je Amerika jer prodaje od 4 brenda koja prodaje 3 su nativna brenda u maticnoj zemlji, a i od ta 3, jedan se prodaje losije, jedan isto, jedan bolje. Prodaja samog Fiata nije vrijedna spomena.
Kao sto napisah, fataj se egzoticnih turistickih destinacija, a meni kad dosade promjene ulja zmjenicu je za 2 talijana istog godista i rjesit problem..