Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Šibicar

#251 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Šibicar »

ganjeta wrote:Na zvaničnoj imate vezano za gradnju.

Moj izvor izdati neće :kiss:

Uprava :thumbup: .

NEMA DALJE!!! :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#252 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

insaneinthebrain wrote:Bas ce natkriveni sjever dati cijeli gostima. Da zjapi prazan :run:
Pa nije niko rekao da će im dati čitav sjever, ali ne mogu im dati istok ako se tamo proda 1.000 godišnjih. Nema šanse. Uvijek im mogu ograditi dio sjevera.
Šibicar

#253 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Šibicar »

Ma pola sjevera je mjera i pitarima.
smak

#254 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by smak »

znaci prema ovom projektu se radi grbavica

Image

Image

Image

http://www.klix.ba/sport/nogomet/ovako- ... 30227077#3
Last edited by smak on 27/03/2016 23:34, edited 1 time in total.
Bianconeri1988

#255 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Bianconeri1988 »

Srce mi ko džamija. VTŽ!

Nek' ove nabrojane institicuje ulete sa milion maraka bit će ekstra.
Last edited by Bianconeri1988 on 27/03/2016 21:50, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#256 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by ultima_palabra »

Aferim, braćo... ova godina nije mogla ljepše početi.
insaneinthebrain

#257 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by insaneinthebrain »

jug odmah iza gola, ko sjever, kakva ce to ludnica biti :thumbup: :izet:
avetinja

#258 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by avetinja »

Polahko. Prvo da se nešto izgradi, onda ćemo šućurati.
Bianconeri1988

#259 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Bianconeri1988 »

Na ovim slikama istočna tribina ima dva dijela, sad će biti izgrađen prvi, a drugi vjerovatno kad počne i rekonstrukcija juga. :D

Sad ne znam šta su planirali sa zapdanom tribinom, nju će vjerovatno posljednju tek.
shake69

Post by shake69 »

Uh, kako dobra vijest! Bravo, Upravo! Sada nema stati! Drago mi je da se odustalo od ubleharenja s kulama i 200 miliona investicija. Stipu to, idemo vlastitim snagama!
Zeljo, to je moj tim!
ganjeta

#261 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by ganjeta »

:zjev:
vryzas

#262 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

Znaci :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :) :izet: :izet:
shake69

#263 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by shake69 »

Dakle, ide se uporedo i Istok i ostalo potrebno za licencu. Hm, golemo, ali kako od Istoka nema nista do jula, puno je tu posla, hoce li se moci drzati tu masine i gradiliste i igrati evropske utakmice eventualno?
Bianconeri1988

#264 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Bianconeri1988 »

shake69 wrote:Dakle, ide se uporedo i Istok i ostalo potrebno za licencu. Hm, golemo, ali kako od Istoka nema nista do jula, puno je tu posla, hoce li se moci drzati tu masine i gradiliste i igrati evropske utakmice eventualno?
Liverpool istovremeno nadograđuje Anfield Road i na njemu igra ligaške i evropske utakmice. Iz kupova su ispali. :D
Rilkoni

#265 Re:

Post by Rilkoni »

shake69 wrote:Uh, kako dobra vijest! Bravo, Upravo! Sada nema stati! Drago mi je da se odustalo od ubleharenja s kulama i 200 miliona investicija. Stipu to, idemo vlastitim snagama!
Zeljo, to je moj tim!
Moram ti kopirati post od lika sa drugog foruma koji je upucen u desavanja a ticu se stadiona da bi ti shvatio.
"FK Zeljeznicar u svom vlasnistvu ima cca 46000 metara zemlje(stadion Grbavica,oko stadiona na istocnoj i zapadnoj strani...). Klub izgradnju novog stadiona,koji bi u konacnici trebao biti onakav kao na idejnom projektu iz 2013.g.,bazira upravo na toj imovini koju ima. Konacna ideja je da na ovoj lokaciji ostane samo novoizgradjeni stadion a da se na drugoj lokaciji gradi trening kamp. Zemlja oko glavnog stadiona bi trebala donijeti novac za izgradnju novog. Kako? Obzirom na atraktivnost lokacije,klub ce,nakon promjene regulacionog plana,traziti formulu po kojoj ce iz te zemlje izvuci maksimalno para. Jedna opcija je da se zemlja proda a da se novac ulozi u gradnju stadiona. i trening centra. Druga opcija je da se trazi partner koji bi u nekom dogovorenom odnosu sa klubom investirao u izgradnju poslovno stambenih objekata(to su one kule),a klub bi iz prodaje i iznajmljivanja poslovnih i stambenih prostora generisao novac za izgradnju stadiona i trening centra. Postoji opcija da klub formira firmu za investicije i nekretnine koja bi u saradnji sa bankama isla u izgradnju stambeno-poslovnih objekata pri cemu bi opet od prodaje i najma istih klub generisao pare za izgradnju stadiona i trening kampa.
Eh sad,sve ovo sto se sad uradi,prije bilo kakve price oko zemljista i investicija,je plus,odnosno smanjenje konacne cijene izgradnje stadiona."
ganjeta

#266 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by ganjeta »

Mehmed-beg Mehmedbašić.
Banjalučki boj 1737. godine.
Grupa Bošnjaka vijeća u Travniku o nadolazećoj armiji Austrijanaca. 12.000 ljudi vojnika dolazi da pokori Bosnu, na granicama Osmanskog carstva koje se urušava.
Dana 4. augusta 1737. godine, u pet naleta odbrambenih snaga, bez znanja Porte, prepušteni sami sebi i spremni braniti svoj dom, Bošnjaci rasturaju austrijskog agresora, tjeraju ga nazad odakle je došao, a desetina austrijskih trupa će ostaviti živote kraj Banja Luke.
Zamislite taj period. Nalazite se na rubu Carstva kojeg propada, pitate se da li je vrijedno uopšte se boriti, nemate dovoljno oružja... I pobijedite.
Umotvorac genijalnog plana odbrane se zvao Mehmed-beg.
Čitava porodica Mehmedbašića će doći iz Grbave u Sarajevo u 18. stoljeću.
A po Mehmed-begu će prostor na kojem je izgrađeno današnje naselje Grbavica, zvati Grbavičko polje.
Ukopan je na Dolac Malti. Nišani i turbe u kojem je sahranjen su uništeni.
Sada neki drugi Bošnjaci prepušteni sami sebi biju neke druge bitke.

8-) :thumbup:
MOSALJOZE

#268 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by MOSALJOZE »

insaneinthebrain wrote::thumbup: radovi u punom jeku

https://www.facebook.com/fkzeljeznicar/ ... 6052789143
Jel ovo KJKP RAD radi sa ovim kamionima?
shake69

#269 Re: Re:

Post by shake69 »

Rilkoni wrote:
shake69 wrote:Uh, kako dobra vijest! Bravo, Upravo! Sada nema stati! Drago mi je da se odustalo od ubleharenja s kulama i 200 miliona investicija. Stipu to, idemo vlastitim snagama!
Zeljo, to je moj tim!
Moram ti kopirati post od lika sa drugog foruma koji je upucen u desavanja a ticu se stadiona da bi ti shvatio.
"FK Zeljeznicar u svom vlasnistvu ima cca 46000 metara zemlje(stadion Grbavica,oko stadiona na istocnoj i zapadnoj strani...). Klub izgradnju novog stadiona,koji bi u konacnici trebao biti onakav kao na idejnom projektu iz 2013.g.,bazira upravo na toj imovini koju ima. Konacna ideja je da na ovoj lokaciji ostane samo novoizgradjeni stadion a da se na drugoj lokaciji gradi trening kamp. Zemlja oko glavnog stadiona bi trebala donijeti novac za izgradnju novog. Kako? Obzirom na atraktivnost lokacije,klub ce,nakon promjene regulacionog plana,traziti formulu po kojoj ce iz te zemlje izvuci maksimalno para. Jedna opcija je da se zemlja proda a da se novac ulozi u gradnju stadiona. i trening centra. Druga opcija je da se trazi partner koji bi u nekom dogovorenom odnosu sa klubom investirao u izgradnju poslovno stambenih objekata(to su one kule),a klub bi iz prodaje i iznajmljivanja poslovnih i stambenih prostora generisao novac za izgradnju stadiona i trening centra. Postoji opcija da klub formira firmu za investicije i nekretnine koja bi u saradnji sa bankama isla u izgradnju stambeno-poslovnih objekata pri cemu bi opet od prodaje i najma istih klub generisao pare za izgradnju stadiona i trening kampa.
Eh sad,sve ovo sto se sad uradi,prije bilo kakve price oko zemljista i investicija,je plus,odnosno smanjenje konacne cijene izgradnje stadiona."
Nemas mi sta podastirati da bih shvatio, kao dijete sam isao na Istok i znam sve o klubu, vlasnistvu zemljista itd. Meni sve ovo korespondira s licnim pogledom na rjesenje pitanja stadiona, oslonac na vlastite snage, a nesto ne vidim da bi sada 'u pola posla', dosao neki investitor pa nastavio gradnju skupog Zapada i jos kompliciranijeg Juga.
Mene to, iskreno, ne pogadja, neka je tako jer s 12 000 stolica u toj prvoj fazi, mi bismo skoro mogli zadovoljiti potrebe za skoro cijelu godinu, izuzev derbija i eventualno drugog pretkola evropskih takmicenja. Ne vjerujem da bi se na drugim utakmicama trazila karta vise. A da ce doci investitori pa podici neke kule u sklopu kompleksa, nije nemoguce, ali kad vidis proceduru oko papirologije, malo ih je koji ce osaburiti pa cekati da krenu s poslom i kad bi se navukli na taj projekat.
Sejo se (i) danas, super osjeca! :wink:
vryzas

#270 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

Ima tu jos prostora za razne dobre stvari...mozda se moze nesto preko saveza sa UEFA zavrsiti. Platini je bio prije par godina, obisao je Grbavicu i Kosevo, a poruka je bila jasna. Krenite u izgradnju nacionalnog stadiona, a UEFA ce podrzati i ucestvovati u projektu. Po brijacnicama se prica :oops: da je spominjao ucecse do 50%. 8)
MOSALJOZE

#271 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by MOSALJOZE »

vryzas wrote:Ima tu jos prostora za razne dobre stvari...mozda se moze nesto preko saveza sa UEFA zavrsiti. Platini je bio prije par godina, obisao je Grbavicu i Kosevo, a poruka je bila jasna. Krenite u izgradnju nacionalnog stadiona, a UEFA ce podrzati i ucestvovati u projektu. Po brijacnicama se prica :oops: da je spominjao ucecse do 50%. 8)
Pa,ako iko ima interes pored nas,za gradnjom stadiona to je onda savez,mislim da ni igrači ne bi imali ništa protiv da igraju u Sarajevu.
Promoe

#272 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Promoe »

zgradnjom istočne tribine osiguraće se uslovi za igranje reprezentativnih utakmica svih selekcija na Stadionu Grbavica. Na taj način, planirana investicija prevazilazi okvire potreba FK Željezničar i kao takva postaje opšti interes, jer se radi o društveno odgovornoj inicijativi. Nema sumnje da je želja svih ljubitelja fudbala u BiH i svijetu da se neke utakmice svih reprezentativnih selekcija igraju na Stadionu Grbavica.

U tom kontekstu, administracija Kluba će uputiti pismo namjere za sufinansiranje gradnje Službi za oblast privrede i finansija Opštine Novo Sarajevo, Vladi kantona, Gradskom vijeću, Ministarstvu kulture i sporta i Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo.
vryzas

#273 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

Promoe wrote:
zgradnjom istočne tribine osiguraće se uslovi za igranje reprezentativnih utakmica svih selekcija na Stadionu Grbavica. Na taj način, planirana investicija prevazilazi okvire potreba FK Željezničar i kao takva postaje opšti interes, jer se radi o društveno odgovornoj inicijativi. Nema sumnje da je želja svih ljubitelja fudbala u BiH i svijetu da se neke utakmice svih reprezentativnih selekcija igraju na Stadionu Grbavica.

U tom kontekstu, administracija Kluba će uputiti pismo namjere za sufinansiranje gradnje Službi za oblast privrede i finansija Opštine Novo Sarajevo, Vladi kantona, Gradskom vijeću, Ministarstvu kulture i sporta i Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo.
Citao sam ovo od a do z ali nigdje ne spomenuse savez...ili sam nesto fulio. :?
shake69

#274 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by shake69 »

vryzas wrote:
Promoe wrote:

Citao sam ovo od a do z ali nigdje ne spomenuse savez...ili sam nesto fulio. :?
Savez se ispucao s onom zgradurinom gdje ce Slavica Punto imati kancelariju i za cuku, dovoljno im da kazu-'para nema'! :-?
Promoe

#275 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Promoe »

Nema veze sto nije spomenut savez, vjerovatno ce se i na tu kartu igrati. Vjerujem i da ce pokusati preko fife i uefe, ne znam kako to ide.
Post Reply