SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
cigara

#251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by cigara »

emko1234 wrote:grad je pun hodajucih mina koje samo cekaju da budu aktivirane. sta uradit liku koji ima papire da je lud, a nesto tebi uradi nazao?
murija mu nece nista, mogu ga jedino u ludaru nazad poslat i to je to. ti nesto uradis, ide odmah prijava i cao. cesto odem do dezurnog na kosevsko navecer kad se vracam iz grada da uzmem sok i cigare. ispred, desno od prozora gdje narucujes navecer uvijek sjedi jedan dedo i pije pivu dvoguzu, a s njim cesto bude lik koji narkoman glavni na kosevskom, mislim da se toni zove. cuo sam da zna bit agresivan prema zenama i curama navecer. meni je jednom izletio pred auto. i kako sam naglo zakocio, on poce psovat, ja izadjem iza auta i on se samo okrene i produzi.
da ne spominjem one malce, klosare sto sjede ispred one trafike na taksi standu svaku vecer i cekaju potencijalne ovce da nalete.
jebo majku nema normalnog kvarta u gradu.
ja zivim jako blizu (da sad ne otkrivam identitet :D :D ) i znam o cemu pricas, ne prave oni frku cesto, meni je jedan (stariji) jednom fol pare trazio ja mu mamu jebo i od tad normala. mislim, konta i on da sam tu blizu pa da i ja njemu mogu sloziti belaj brzo. al ono, ignorises ih i normala sve
najveci problem kod tog dezurnog je, vecinom, sto su glasni pa cesto murija dodje da ih otjera

al bez zezancije, svakom preporucujem da ode u army shop i kupi teleskopsku palicu, nije uopste velika, ja svoju nosim u djepu i ne vidi se, pa da stoji za ne daj Boze. murija, ako si peh pa ti nadju (a to je 0.5% sanse) ce ti samo uzeti, spucas nekurcevito pricu da je za samoodbranu i gotovo, vjeruj i oni cesto imaju shvatanja za te stvari.

mene jednom specijalci zaustavili u autu, ja bio s djevojkom, pita momak imas li oruzja reko imam palicu u djepu kaze on izadji, uze je krenu pricu "sta ce ti ovo bla bla bla" i ja njemu fino, kulturno "jarane, ti meni to mozes uzeti i spucat mi kaznu ja cu sutra novu nabaviti jer mi ne pada na pamet da ja, a pogotovo moja djevojka, najebem zbog nekog narkomana i debila" i frajer mi vrati palicu i samo ono "nemoj probleme praviti"
Last edited by cigara on 15/07/2012 23:50, edited 1 time in total.
ice2cube

#252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by ice2cube »

Sarajevo1946 wrote:
ice2cube wrote:Pa upravo se nase trebice (95% njih) loze na te klosarcice (citaj wanna be kriminalce) valjda se osjecaju snazno u coporu, a inace je sve i jedan kukavica, koja zna samo da laje ili u nekim slucajevima kada im je adrenalin 100% onda smiju da svi zajedno se potuku sa jednom osobom.

To vam je recept da imate djevojku mojih godina u ovom gradu :lol:
Ružno je napisati da se 95% cura loži na narkomane. Tebi iz svakog posta izbija nekakav kompleks što nemaš djevojku.

Da, neke cure nažalost danas na kriminalce gledaju kao na uspješne ljude, ali to im je sama sredina nametnula. Argument šta fali, snaš'o se. Samo to i ne uključuje baš narkomane u stanju raspada.
Joj lika, kakav kompleks ? I ko kaze da ja nemam cure ?
Govorim realno, istinu.

Ja nemam nista protiv pravih kriminalaca sto pljackaju banke i tu bagru (takvih kod nas nema) vec te klosarcice, oni su daleko od krimosa... A one narkomancice sto kradu zenama starim to treba nogama izudarati.
cigara

#253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by cigara »

Jarane, fino ti na to lozenje na kriminalce i klosarcice gledaj ko na neku vrstu filtera, pa ako se mala lozi na 50 kila na speedu s nozem u djepu znas kakva je i da je ne treba ni bariti :-D
4m3l

#254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by 4m3l »

upis.
insomnia78

#255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by insomnia78 »

Last edited by insomnia78 on 16/07/2012 00:16, edited 1 time in total.
cigara

#256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by cigara »

Dobro je ljudi, nemojte da tema ode pod kljuc opet :)
emko1234

#257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by emko1234 »

Dasi wrote:
emko1234 wrote:grad je pun hodajucih mina koje samo cekaju da budu aktivirane. sta uradit liku koji ima papire da je lud, a nesto tebi uradi nazao?
murija mu nece nista, mogu ga jedino u ludaru nazad poslat i to je to. ti nesto uradis, ide odmah prijava i cao. cesto odem do dezurnog na kosevsko navecer kad se vracam iz grada da uzmem sok i cigare. ispred, desno od prozora gdje narucujes navecer uvijek sjedi jedan dedo i pije pivu dvoguzu, a s njim cesto bude lik koji narkoman glavni na kosevskom, mislim da se toni zove. cuo sam da zna bit agresivan prema zenama i curama navecer. meni je jednom izletio pred auto. i kako sam naglo zakocio, on poce psovat, ja izadjem iza auta i on se samo okrene i produzi.
da ne spominjem one malce, klosare sto sjede ispred one trafike na taksi standu svaku vecer i cekaju potencijalne ovce da nalete.
jebo majku nema normalnog kvarta u gradu.
Ma hebeno drug pravo. Mi (moja djevojka, njena sestra i ja) krenuli na izlozbu fotografija "Srebrenica" Tarika Samaraha (zahebali se, otvara se tek od 27. a hebeni sa-x izostavi taj "nebiti" detalj :x ). I u povratku kod centralnog zatvora naletimo na tog kretena. Vjerovatno je puko ili je narkomancina jer je vec nekim momcima ispred nas preko ulice dobacivao. Lik ide prema nama a meni vec u glavi scenario i molim boga da nista ne kaze, kad on put nas i dere se "treba li nekog da *ebem da se razmnozava" reko "probaj dalje, haj razguli" - "da razgulim jel?" - "jeste, razguli!" i krenem prema njemu. A on napravi par koraka unazad i ufati se za nesto iza ledja i promrmlja "hoces da te ubijem, citav dan trazim nekog da ubijem". Djevojka me ufati za ljevu ruku (jedinu slobodnu oko desne mi omotan fotoaparat) i dreknu "nemoj" a njena sestra iza nas vec u panici govori "hajmo, hajmo Adise". Gledao ga jos koju sekundu okrenemo se i odemo prema BBI. Tamo zateknemo dva drota i ispricam im sta je bilo a oni kazu sad cemo javiti. Javiti! A malo brzim hodom bi ga stigli i onda se ja nekad ufatim kako branim drotove. Nadam se da nije naleto jos na nekoga, mozda i strance neke, i isprepadao ih ili mozda i potegao na nekoga to sto je imao za pasom. Ma grad je sranje postao, kad ne mozes na izlozbu otici a ne da odes negdje da se zacugas.
ma drug razumijem te, ja inace nisam incidentan nikad. i kad sam sam, uvijek gledam nacin da izbjegnem sve vrste sukoba. jer se uvijek mozes naci u pogresnom mjestu u pogresno vrijeme. al kad sam s djevojkom, to se iz temelja promjeni. jbg kad skontas, ti i da dobijes batine, proci ce. na kraju mozes pobjeci ako dodje mak na konac. sta ce cura? ne mozes pobjeci i ostavit je, nju nek udari ne daj boze il krene bilo sta drugo da uradi, eto joj trauma za cijeli zivot.
nasoj muriji ne vjerujem, u par navrata sam imao iskustva da sam morao potrazit pomoci nasih vele policajaca. nisu se bas pokazali sposobnim. al sam zato poduzeo neke druge mjere na koje imam pravo. predao sam zahtjev za dozvolu za nosenje oruzja, imam pravo na to zbog djelatnosti kojom se bavim a stela je tito. nazalost zivimo u drzavi u kojoj se sve moze pa ako to mogu iskoristavat benje i face, mogu i ja. ne bi je nikad potego iz cista mira il da glumim mangupa jer sam prosao te godine. al kad bi doslo do necega, hladno bi ga otreso. i tog sto je tebi prisao i sve one kokosare sto hodaju u coporima s poluizgladnjelim pit bullovima i plase normalnu raju od vilsa do setalista kod stadiona.

@cigara, sve je to kralju gore nategnuto. svasta se moze desit u sekundi. sto se tice te palice. imam ja alu bejzbolku, al ne nosam ja to nista sa sobom. naruzat cu se glockom 19om. i to je to, pod sjediste i dozvola pa nek rove i nek seru al ne mogu mi nista.
prije par sedmica, djevojka mi je isla na trcanje gore na betaniju i povela mog cuku sa sobom. imam rotvajlera. i kaze ispred nje nek djevojke mladje, do 20 godina setaju i odjednom iz nekog zbunja ispred njih trojica likova fol pocese nesto da im pricaju, i ove cure da prodju, jedan od tih klosara govori jednoj: hoces da te silujem sad ovdje?
a kako gore imaju dvije paralelne staze, jedna je za trcanje a druga za setnju, moja djevojka je isla donjom. cuko landara, i kaze ove cure prodjose nekako pored, samo sto nisu pocele trcat. i taman ja dolazim, kad oni vidjese mene i jedan ko krenu prema toj pjescanoj donjoj stazi prema meni (curi) kad u to moje tele dotrca. bigi se rot zove. 4,5 godine i 40 kila zive vage. prilicno zajebano izgleda, iz doba kad su se repovi jos kupirali. i kad je ovaj klosar vidio cuku, samo se okreno i vratio se.
vrijeme je doslo takvo, da te moze cekat belaj iza svakog coska, nemas se vise gdje opustit. zato desetere oci otvorit. cure pogotovo, svaka treba imat pepper sprej i bit spremna kad se sama vraca kuci a ne mozak na pasu.
pemanapemani

#258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by pemanapemani »

Ovo društvo će od pacifista stvoriti osobe spremne na obračun vatrenim oružjem. Jebi ga, očito da ništa drugo nije preostalo. Dok dočekaš policajca kojeg boli neka stvar i kojem je glavni princip izbjegavanje svih problema tokom smjene, tebe nema nigdje.
Naoružati se i onda smo svi ravnopravni. Očito je to i cilj ove nakaradne vlasti koja se ne može izboriti ni sa ljudskim smećem koje bi nešto silovalo djevojke po parku, fuj.
Bodkin

#259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Bodkin »

jel istina da samo cure smiju nositi peper sprej? ja ne bih imao problema sa tim da ga ja imam u dzepu iako sam musko :)
BlueBlood

#260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by BlueBlood »

kupi pistolj, sprej je za p.... 8-)
Bodkin

#261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Bodkin »

BlueBlood wrote:kupi pistolj, sprej je za p.... 8-)
ma jok, sprej stane u dzep
cigara

#262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by cigara »

Bodkin wrote:jel istina da samo cure smiju nositi peper sprej? ja ne bih imao problema sa tim da ga ja imam u dzepu iako sam musko :)
zakonski samo zenske osobe smiju nositi sprej, al ne vjerujem da ce te iko ziv gnjaviti za to... a jbga vala ako ti iko to nadje onda si peh mrtvi, nemoj nikad ni kuhinjski noz uzeti u ruku :D
Bodkin

#263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Bodkin »

cigara wrote:
Bodkin wrote:jel istina da samo cure smiju nositi peper sprej? ja ne bih imao problema sa tim da ga ja imam u dzepu iako sam musko :)
zakonski samo zenske osobe smiju nositi sprej, al ne vjerujem da ce te iko ziv gnjaviti za to... a jbga vala ako ti iko to nadje onda si peh mrtvi, nemoj nikad ni kuhinjski noz uzeti u ruku :D
:D :thumbup:
bambina78

#264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by bambina78 »

cigara wrote: zakonski samo zenske osobe smiju nositi sprej,
Koja diskiminacija, trebamo mi njima zabraniti da voze auta kao sto su uradila nasa braca u Saudiji :dance:
emko1234

#265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by emko1234 »

pemanapemani wrote:Ovo društvo će od pacifista stvoriti osobe spremne na obračun vatrenim oružjem. Jebi ga, očito da ništa drugo nije preostalo. Dok dočekaš policajca kojeg boli neka stvar i kojem je glavni princip izbjegavanje svih problema tokom smjene, tebe nema nigdje.
Naoružati se i onda smo svi ravnopravni. Očito je to i cilj ove nakaradne vlasti koja se ne može izboriti ni sa ljudskim smećem koje bi nešto silovalo djevojke po parku, fuj.
pa doslo je do toga vec nazalost, danas imas situaciju da se subotom navecer pola pijanih i drogiranih likova voza i ako ga krivo pogledas u voznji iza 12, spremni su na obracun. i to sve radi nicega, tj radi dokazivanja drugovima koji su isto supljoglavi ko i sto su ovi sami.
klin se klinom izbija, zlu ne trebalo pistolja neka. pa ako zatreba zatreba.
sto se tice pepper spreja, ja sam svojoj curi kupio neki koji izgleda ko mali parfem. djevojke mogu nosit pepper sprej al ga moraju prijavit da ga imaju, sto je apsurd. tako da sam ja ne jednom poslovnom putu zalutao u jednu prodavnicu i vidio te modele koji ne izgledaju uocljivo a podjednako su ucinkoviti. bocica ne izgleda ko dezodorans nego ko parfem s malo sirim dnom, koje dobro lezi u saci i ima kao oklop od aluminija da ga mozes fiknut po glavi onim ako zatreba prije il poslije prskanja. imas 5-6 punjenja, i svako punjenje i ako ne zavrsi ko direktan pogodak u facu, tj ako ga fulis i poprskas po majici ce mu stvorit prilicnu zajebanciju dok dodje sebi. frajer u prodavnici mi je objasnio da je napadac odmah izvan igre dobrih 15 minuta makar tarzan bio. kostao je 18 eura.
sarajevomd

#266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by sarajevomd »

CVIKERASH wrote:Slicnog jednog lika ja cesto vidim u tramvaju.Stalno trepce ocima.Ako mislimo na istu osobu,drugu rekao na tram.stanici prije godinu-dvije,citiram: ".Ja bih najradije sad uzeo pusku i pobio 100 ljudi na ulici i hladno otici u policiju i predati se.Mene zaboli za sve,jer znam da nisam normalan"...

Eto da znate kakvi potencijalni Brejvici hodaju gradom....
Ma ovo je onaj sto stalno hoda po stanicama, kada udje u tramvaj stane kod vozaca i pricaju...mislim da je imao neki sukob dole na Ilidzi sa revizorima..
smijesni_ste

#267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by smijesni_ste »

Onaj što vazda okreće glavu lijevo desno? :D
sarajevomd

#268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by sarajevomd »

A valjda :D Ja ga pamtim po tome da ima naboranu kozu na glavi (vratu) kada ga gledas sa ledja :D
BHF_Manijak

#269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by BHF_Manijak »

Vrti glavom llijevo desno, i to obicno naslonjen na staklo, ima ludu potrebu za tim, ne znam ni sam sto! Prico sam to vec jednom, najjaca mi scena kad lupi nogom tramvaj jer mu ovaj nije htio stati a on se slomi dozivajuci "hej hej", ovaj samo profura dalje! :lol: :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

BHF_Manijak wrote:Vrti glavom llijevo desno, i to obicno naslonjen na staklo, ima ludu potrebu za tim, ne znam ni sam sto! Prico sam to vec jednom, najjaca mi scena kad lupi nogom tramvaj jer mu ovaj nije htio stati a on se slomi dozivajuci "hej hej", ovaj samo profura dalje! :lol: :mrgreen:
Ovaj je manje - više bezazlen, bar se meni čini. Jest nekad nekulturan i psuje, ali nisam vidio da je ušao sa nekim u fizički sukob. A može biti i da griješim.
Hemera

#271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Hemera »

bezazzlen je jednoj curi digao haljinu u sred tramvaja a kad mu nije neka vozacisa htjela stati slomio joj retrovizor na tramvaju bilo je i u novinama prosle godine meni se cini
zreo je za doma
Muhamed Đakmić

#272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

Nisam to znao. Kažem, može biti da griješim i da sam nailazio na njeg u situacijama kad je bio mirniji. Doduše, nerviralo me uvijek kad se nakači na vozača i počne tabiriti o kladionici.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Velkoski »

Sarajevo1946 wrote:i počne tabiriti o kladionici.
Jes' to "prepisao" od njega pa pao ? :lol: :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

Jašta ću od njeg prepisivati :D

Ma nije, nego 'nako, po 20 minuta frajer o jednom paru raspravlja i traži nekakva iznenađenja gdje ih teoretski ne može biti :D
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by grunt »

Japancu Ishimatu M. boravak u Sarajevu dugo će ostati u sjećanju ne samo po ljepotama glavnog grada BiH nego zbog toga što su mu trojica razbojnika u nedjelju slomila vilicu i opljačkala ga.

Treći napadač

Građani Sarajeva u nedjelju predveče obavijestili su policiju da je na raskrsnici ulica Obala Kulina bana i Ćumurija napadnut strani državljanin. Patrola policije je tu zatekla je Ishimatu M, koji im je nekako objasnio da su ga napale tri osobe i otele mu digitalnu kameru. Kada im se pokušao suprotstaviti, razbojnici su ga udarili i pobjegli.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u bolnici Koševo, gdje su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede te je zadržan na liječenju na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju. Na osnovu opisa napadača policajci su sat i po kasnije uhapsili Nedima Kaljanca (23) i Jusufa Muharemagića (26), koji se sumnjiče za razbojništvo nad stranim državljaninom.

Njih dvojica su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS-a, a policija nastavlja potragu za trećom osobom koja je učestvovala u napadu na Japanca, i kod koje je, vjerovatno, ukradena kamera.

Inače, Jusuf Muharemagić uhapšen je u subotu zbog teške krađe. Prenoćio je iza rešetaka, te u nedjelju, čim je izašao, našao se sa starim društvom i napao japanskog državljanina.

Razbojništvo nad Turcima

Podsjetimo da su Muharemagić i Kaljanac u aprilu hapšeni zbog napada i razbojništva nad turskim državljanima Gultekimom Jesiloluom, direktorom prodaje turske firme Waikiki, i njegovim poznanikom Hasanom Husevinom Jildizom.

Prije toga, u martu je Muharemagić sa Kaljancem i Kenanom Tukićem, uz prijetnju nožem, oteo golf A3 od Dženana Č. S ovim događajem je, navodno, povezana eksplozija u Ulici Safvet-bega Bašagića na broju 75, pred kućom Abdulaha Muharemagića, Jusufovog oca.
a evo malo starije :
Jusuf Muharemagić (26) iz Sarajeva uhapšen je u četvrtak navečer zbog sumnje da je sa još dvije osobe, uz prijetnju nožem, oteo golf A3, vlasništvo Dženana Č.
Pred Apelacionim vijećem Vrhovnog suda Federacije BiH održana je javna sjednica po žalbama optuženih Tanje Hirkić, Samira Hirkića i Jusufa Muharemagićaa, te federalnog tužitelja, na presudu Kantonalnog suda u Sarajevu za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Prvostepenom presudom Tanja Hirkić je oglašena krivom i osuđena na pet godina zatvora, Samir Hirkić je osuđen na tri, a Jusuf Muharemagić na godinu i po dana zatvora. Odluka vrhovnog suda bit će poznata naknadno.
Sarajevska policija uhapsila je Jusufa Muharemagića (26), Adisa Kihića (28), Nedima Kaljanca (22), Izabelu Miketek (29) i maloljetnog Đorđa L. (16) zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništva nad Hasanom Husevinom Jildizom (Yildiz) i Gultekimom Jesilogluom (Yesiloglu), državljanima Republike Turske.

serem se ja na ovo nase i tuzilastvo i sudstvo,pa oni ispadaju najveca rak rana ovog drustva

pa fakat majke mi moje,jedino je ostalo covjeku da uzme pravdu u svoje ruke
kako danas/sutra gledati na ulici lika koji ti je opljackao,prebio ili sl. majku,sestru,oca,djevojku,zenu itd. kako se slobodan sece,cak jos vise i stimulisan da radi to i dalje

jbg takav je vakat dosao da sam potpuno siguran da mi se ovo nedaj Boze desi,samo bi mi trebalo da znam koje taj lik ili vise njih a onda bi se ja snasao za ostalo
Locked