Dasi wrote:emko1234 wrote:grad je pun hodajucih mina koje samo cekaju da budu aktivirane. sta uradit liku koji ima papire da je lud, a nesto tebi uradi nazao?
murija mu nece nista, mogu ga jedino u ludaru nazad poslat i to je to. ti nesto uradis, ide odmah prijava i cao. cesto odem do dezurnog na kosevsko navecer kad se vracam iz grada da uzmem sok i cigare. ispred, desno od prozora gdje narucujes navecer uvijek sjedi jedan dedo i pije pivu dvoguzu, a s njim cesto bude lik koji narkoman glavni na kosevskom, mislim da se toni zove. cuo sam da zna bit agresivan prema zenama i curama navecer. meni je jednom izletio pred auto. i kako sam naglo zakocio, on poce psovat, ja izadjem iza auta i on se samo okrene i produzi.
da ne spominjem one malce, klosare sto sjede ispred one trafike na taksi standu svaku vecer i cekaju potencijalne ovce da nalete.
jebo majku nema normalnog kvarta u gradu.
Ma hebeno drug pravo. Mi (moja djevojka, njena sestra i ja) krenuli na izlozbu fotografija "Srebrenica" Tarika Samaraha (zahebali se, otvara se tek od 27. a hebeni sa-x izostavi taj "nebiti" detalj

). I u povratku kod centralnog zatvora naletimo na tog kretena. Vjerovatno je puko ili je narkomancina jer je vec nekim momcima ispred nas preko ulice dobacivao. Lik ide prema nama a meni vec u glavi scenario i molim boga da nista ne kaze, kad on put nas i dere se "treba li nekog da *ebem da se razmnozava" reko "probaj dalje, haj razguli" - "da razgulim jel?" - "jeste, razguli!" i krenem prema njemu. A on napravi par koraka unazad i ufati se za nesto iza ledja i promrmlja "hoces da te ubijem, citav dan trazim nekog da ubijem". Djevojka me ufati za ljevu ruku (jedinu slobodnu oko desne mi omotan fotoaparat) i dreknu "nemoj" a njena sestra iza nas vec u panici govori "hajmo, hajmo Adise". Gledao ga jos koju sekundu okrenemo se i odemo prema BBI. Tamo zateknemo dva drota i ispricam im sta je bilo a oni kazu sad cemo javiti. Javiti! A malo brzim hodom bi ga stigli i onda se ja nekad ufatim kako branim drotove. Nadam se da nije naleto jos na nekoga, mozda i strance neke, i isprepadao ih ili mozda i potegao na nekoga to sto je imao za pasom. Ma grad je sranje postao, kad ne mozes na izlozbu otici a ne da odes negdje da se zacugas.
ma drug razumijem te, ja inace nisam incidentan nikad. i kad sam sam, uvijek gledam nacin da izbjegnem sve vrste sukoba. jer se uvijek mozes naci u pogresnom mjestu u pogresno vrijeme. al kad sam s djevojkom, to se iz temelja promjeni. jbg kad skontas, ti i da dobijes batine, proci ce. na kraju mozes pobjeci ako dodje mak na konac. sta ce cura? ne mozes pobjeci i ostavit je, nju nek udari ne daj boze il krene bilo sta drugo da uradi, eto joj trauma za cijeli zivot.
nasoj muriji ne vjerujem, u par navrata sam imao iskustva da sam morao potrazit pomoci nasih vele policajaca. nisu se bas pokazali sposobnim. al sam zato poduzeo neke druge mjere na koje imam pravo. predao sam zahtjev za dozvolu za nosenje oruzja, imam pravo na to zbog djelatnosti kojom se bavim a stela je tito. nazalost zivimo u drzavi u kojoj se sve moze pa ako to mogu iskoristavat benje i face, mogu i ja. ne bi je nikad potego iz cista mira il da glumim mangupa jer sam prosao te godine. al kad bi doslo do necega, hladno bi ga otreso. i tog sto je tebi prisao i sve one kokosare sto hodaju u coporima s poluizgladnjelim pit bullovima i plase normalnu raju od vilsa do setalista kod stadiona.
@cigara, sve je to kralju gore nategnuto. svasta se moze desit u sekundi. sto se tice te palice. imam ja alu bejzbolku, al ne nosam ja to nista sa sobom. naruzat cu se glockom 19om. i to je to, pod sjediste i dozvola pa nek rove i nek seru al ne mogu mi nista.
prije par sedmica, djevojka mi je isla na trcanje gore na betaniju i povela mog cuku sa sobom. imam rotvajlera. i kaze ispred nje nek djevojke mladje, do 20 godina setaju i odjednom iz nekog zbunja ispred njih trojica likova fol pocese nesto da im pricaju, i ove cure da prodju, jedan od tih klosara govori jednoj: hoces da te silujem sad ovdje?
a kako gore imaju dvije paralelne staze, jedna je za trcanje a druga za setnju, moja djevojka je isla donjom. cuko landara, i kaze ove cure prodjose nekako pored, samo sto nisu pocele trcat. i taman ja dolazim, kad oni vidjese mene i jedan ko krenu prema toj pjescanoj donjoj stazi prema meni (curi) kad u to moje tele dotrca. bigi se rot zove. 4,5 godine i 40 kila zive vage. prilicno zajebano izgleda, iz doba kad su se repovi jos kupirali. i kad je ovaj klosar vidio cuku, samo se okreno i vratio se.
vrijeme je doslo takvo, da te moze cekat belaj iza svakog coska, nemas se vise gdje opustit. zato desetere oci otvorit. cure pogotovo, svaka treba imat pepper sprej i bit spremna kad se sama vraca kuci a ne mozak na pasu.