Ovo prvo štos' rek'o,amazon wrote:
I jel ti vjerujes da je samo tvoj Bog na ovome planetu ili ima mozda i moj tu negdje, pa jos jedno 7 milijardi Bogova, toliko ih pouzdano znamo da ih ima..
Da li ste znali o islamu
- fatamorgana
#251 Re: Da li ste znali o islamu
- Kroksica
#252 Re: Da li ste znali o islamu
Nema boga osim Allaha. Svi ostali su wannabe.amazon wrote: I jel ti vjerujes da je samo tvoj Bog na ovome planetu ili ima mozda i moj tu negdje, pa jos jedno 7 milijardi Bogova, toliko ih pouzdano znamo da ih ima..
Last edited by Kroksica on 07/01/2013 00:05, edited 1 time in total.
- miskin
#253 Re: Da li ste znali o islamu
Novi dan, nova nafaka, nova tema. Samo naprijed.
- Tvrtko II Kotromanić
#254 Re: Da li ste znali o islamu
cekaj malo pobogubiturbo wrote:Nije to dobra volja Naso ,to je širk.nasa wrote:
Ipak mislim da je za cestitanje pretjerivanje ,to nikako ne moze biti grijeh,a pogotova u nasoj zemlji gdje muslimani nisu ni vecina jer imamo potpuno ista prava kao druge dvije religije,pokazati malo dobre volje je cak sta vise kljucno za nas opstanak na ovim prostorima![]()
Zar i Reis ne cestita kardinalu itdako eto vec slijedimo necije tumacenje ......
Kršćanstvo i kršćanski koncept bazira se na vjerovanju po kojem je jedan Bog u trima božanskim ličnostima: Ocu, Sinu i Svetom Duhu ,dok se islamsko vjerovanje zasniva na strogom monoteizmu bez imalo primjesa širka u Njegovom stvaranju (el-halk), apsolutnoj vlasti (el-mulk) i naredbi (el-emr).
"Allah nije uzeo Sebi sina, i s Njim nema drugog boga! Inače, svaki bi bog, s onim što je stvorio – radio što bi htio, i jedan drugog bi pobjeđivao. – Uzvišen neka je Allah koji je daleko od onoga što oni iznose.'' (El-Mu'minun, 91)
cin cestitanja ne znaci automatski prihvatanje vjerovanja drugih
ne vjerujem da su fetve saudijskih sejhova (kojih opet ima milion
nije valjda da vjerujes, u to da npr, ne smijes bolesnom nemuslimanu otici u posjetu osim ukoliko ga ne zelis pozvati u islam, ne smijes koristiti niti jedan pozdrav osim selama pa cak i upucen nemuslimanima, ne smijes posjecivati fudbalske utakmice
itd itd itd
sve neka pravila i fetve sumnjivog uporista u serijatu i uopste islamu kojih se pridtavaju i koje propovjedaju sajtovi poput ---NO LINKS---.com i sl
zna se sta je islam
ja mozda nisam strucnjak, teolog ali znam da islam nije tekfirenje i nebulozne fetve koje mozda prolaze u Afganistanu i S.Arabiji ali s druge strane potpuno iskljucuju mogucnost suzivota u zemlji kakva je nasa
-
biturbo
#255 Re: Da li ste znali o islamu
Ja vjerujem da je jedan, a za kroksicu ne znam .amazon wrote:I jel ti vjerujes da je samo tvoj Bog na ovome planetu ili ima mozda i moj tu negdje, pa jos jedno 7 milijardi Bogova, toliko ih pouzdano znamo da ih ima..
- nasa
#256 Re: Da li ste znali o islamu
fatamorgana wrote:nasa wrote: Sacekat cu odgovor ,pa da vidim mogu li @Fatamorgani cestitati Bozic
Pretrpi za miran suzivot pripadnika monoteistickih religija
@biturbo znam ja dobro gdje islam zamjera krscanstvu i nemam s tim problem vec me interesuje kako se doslo do toga da ne treba cestitati praznik,hadis ili je u pitanju necija interpretacija i zasto to ne slijedi vecina muslimana,nije im cak ni poznato,a eto ispade da je grijeh...
Jer ako ja sad Fati cestitam Bozic nije to podrzavanje njega u onom sto islam drzi za sirk odnosno trojstvu vec kurtoazija,a on nikako ne moze pomisliti nista drugo jer ja na sve moguce nacine ovdje na forumu reklamiram islam
- fatamorgana
#257 Re: Da li ste znali o islamu
Jedan k'o nijedan,biturbo wrote:Ja vjerujem da je jedan, a za kroksicu ne znam .amazon wrote:I jel ti vjerujes da je samo tvoj Bog na ovome planetu ili ima mozda i moj tu negdje, pa jos jedno 7 milijardi Bogova, toliko ih pouzdano znamo da ih ima..
- Kroksica
#258 Re: Da li ste znali o islamu
I Kroksica vjeruje da je Jedan.biturbo wrote:Ja vjerujem da je jedan, a za kroksicu ne znam .amazon wrote:I jel ti vjerujes da je samo tvoj Bog na ovome planetu ili ima mozda i moj tu negdje, pa jos jedno 7 milijardi Bogova, toliko ih pouzdano znamo da ih ima..
- fatamorgana
#259 Re: Da li ste znali o islamu
Dalo se primijetiti,nasa wrote: .... jer ja na sve moguce nacine ovdje na forumu reklamiram islam
-
amazon
#260 Re: Da li ste znali o islamu
A ako je jedan, i ako svi ljudi imaju istu tekucinu u sebi, ko tebi daje za pravo da ga prisvajas samo sebi, zar to nije grijeh.. Recimo da je samo jedan, i da on nema religije, znaci nije on macka pa da se svak igra sa njim i naziva ga muslimanom , katolikom, i sta ja znam kojim sve imenima..logicno, ne moze Bog voliti i nagradjivati one svoje poslusnike, jer to bi onda bila ljubav iz koristoljubja..Nije Bog, pisac da nam pise knjige, pa da mi ih onda tumacimo ko Andricabiturbo wrote:Ja vjerujem da je jedan, a za kroksicu ne znam .amazon wrote:I jel ti vjerujes da je samo tvoj Bog na ovome planetu ili ima mozda i moj tu negdje, pa jos jedno 7 milijardi Bogova, toliko ih pouzdano znamo da ih ima..
- fatamorgana
#261 Re: Da li ste znali o islamu
Možda je jedan al' nije to taj,Kroksica wrote:I Kroksica vjeruje da je Jedan.biturbo wrote:Ja vjerujem da je jedan, a za kroksicu ne znam .amazon wrote:I jel ti vjerujes da je samo tvoj Bog na ovome planetu ili ima mozda i moj tu negdje, pa jos jedno 7 milijardi Bogova, toliko ih pouzdano znamo da ih ima..
-
amazon
#262 Re: Da li ste znali o islamu
Samo ovdje na forumu ih ima par stotina, a na citavom svijetu, auuuuuuuuuuu...Kroksica wrote:I Kroksica vjeruje da je Jedan.biturbo wrote:Ja vjerujem da je jedan, a za kroksicu ne znam .amazon wrote:I jel ti vjerujes da je samo tvoj Bog na ovome planetu ili ima mozda i moj tu negdje, pa jos jedno 7 milijardi Bogova, toliko ih pouzdano znamo da ih ima..
- fatamorgana
#263 Re: Da li ste znali o islamu
Amazone, za tvoju informaciju onaj pravi živi u svemiru ....amazon wrote:
Samo ovdje na forumu ih ima par stotina, a na citavom svijetu, auuuuuuuuuuu...
-
biturbo
#264 Re: Da li ste znali o islamu
Sta reci ,kakvu posluku poratiamazon wrote:A ako je jedan, i ako svi ljudi imaju istu tekucinu u sebi, ko tebi daje za pravo da ga prisvajas samo sebi, zar to nije grijeh.. Recimo da je samo jedan, i da on nema religije, znaci nije on macka pa da se svak igra sa njim i naziva ga muslimanom , katolikom, i sta ja znam kojim sve imenima..logicno, ne moze Bog voliti i nagradjivati one svoje poslusnike, jer to bi onda bila ljubav iz koristoljubja..Nije Bog, pisac da nam pise knjige, pa da mi ih onda tumacimo ko Andricabiturbo wrote:Ja vjerujem da je jedan, a za kroksicu ne znam .amazon wrote:I jel ti vjerujes da je samo tvoj Bog na ovome planetu ili ima mozda i moj tu negdje, pa jos jedno 7 milijardi Bogova, toliko ih pouzdano znamo da ih ima..ma mogo bi ja do sutra, ali nestalo slova..
- fatamorgana
#265 Re: Da li ste znali o islamu
SMS.biturbo wrote: Sta reci ,kakvu posluku porati
-
amazon
#266 Re: Da li ste znali o islamu
Ne tako davno je zivio u oblacimafatamorgana wrote:Amazone, za tvoju informaciju onaj pravi živi u svemiru ....amazon wrote:
Samo ovdje na forumu ih ima par stotina, a na citavom svijetu, auuuuuuuuuuu...
- nasa
#267 Re: Da li ste znali o islamu
Neprimjetna sam na religijskim temamafatamorgana wrote:Dalo se primijetiti,nasa wrote: .... jer ja na sve moguce nacine ovdje na forumu reklamiram islam
- fatamorgana
#268 Re: Da li ste znali o islamu
i ja, bubi tetka,nasa wrote:Neprimjetna sam na religijskim temamafatamorgana wrote:Dalo se primijetiti,nasa wrote: .... jer ja na sve moguce nacine ovdje na forumu reklamiram islam![]()
-
amazon
#269 Re: Da li ste znali o islamu
A men se cini da ce i ova nestati sa vihorom..miskin wrote:Novi dan, nova nafaka, nova tema. Samo naprijed.
-
amazon
#270 Re: Da li ste znali o islamu
A sad ozbiljno pitanje, gdje je vas Bog, gdje je njegovo carstvo, ako sve znate morali bi i ovo..mislim jel negdje u svemiru ili tu na zemlji..
- Kroksica
#271 Re: Da li ste znali o islamu
Eto ti znas...fatamorgana wrote:
Možda je jedan al' nije to taj,
- fatamorgana
#272 Re: Da li ste znali o islamu
Uz dopuštenje vjernika, na sedmom nebu ....amazon wrote:A sad ozbiljno pitanje, gdje je vas Bog, gdje je njegovo carstvo, ako sve znate morali bi i ovo..mislim jel negdje u svemiru ili tu na zemlji..
- fatamorgana
#273 Re: Da li ste znali o islamu
Joj sjeti me onih stihova: " ko zna, ah niko ništa ne zna, krhko je znanje" ....Kroksica wrote:Eto ti znas...fatamorgana wrote:
-
Great Cornholio
#274 Re: Da li ste znali o islamu
Ja nikome ne čestitam Božić, da znam tačno kad se Isus rodio, čestitao bih

-
Great Cornholio
#275 Re: Da li ste znali o islamu
Pitaj ako ti nešto nije jasnofatamorgana wrote:Joj sjeti me onih stihova: " ko zna, ah niko ništa ne zna, krhko je znanje" ....Kroksica wrote:Eto ti znas...fatamorgana wrote:
Miskine, halali, malo šale nije na odmet