Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
ja sam imao 4.52 prosjek za 4 razreda škole i bio sam 34. na listi po ocjenama na prijemnome
desetak učenika generacije je upisalo kad sam i ja
tako da je deklasirana priča o propalitetima... bilo je nekoliko iz "levatskih" škola ali su većina bili pročišćeni na prvoj godini... džaba što je lagano kad ljudi ne uče niti izlaze na ispite... ni tjelesno nisu položili
zar niko nije upisao postdiplomski??? a da je završio prije bolonje
tako da je deklasirana priča o propalitetima... bilo je nekoliko iz "levatskih" škola ali su većina bili pročišćeni na prvoj godini... džaba što je lagano kad ljudi ne uče niti izlaze na ispite... ni tjelesno nisu položili
-
Ineedamiracle
#27 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
mini2 wrote:Ineedamiracle wrote:Ma da oni mene hoće primit' haha, a sve ostalo manje-više...prolazila sam s 4 sve do sad![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
that's the spirit
zavisi od toga je li ti četvorka bila jaka, srednja, slaba ili ona što kroz hiljadu prstiju zažmiriti moraš. zanemari, pojma nemam. ali pouzdano znam da su najnajnajnajveći propaliteti u redovne upali na žurnalistiku, no ne znam kakve sile bijaše u pitanju. moćne nekakve, pretpostavljam.
hehehehe...oko 4,0
-
Ineedamiracle
#28 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Pa koliko to primaju redovnih po smjeru ?Black swan wrote:ja sam imao 4.52 prosjek za 4 razreda škole i bio sam 34. na listi po ocjenama na prijemnome
-
nsu
#29 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Ja sam diplomirao na FPN prije bolonje, a postdiplomski je bio nešto kao kombinacija "starog" i bolonje. Uglavnom, kada odbranim svoju magistarsku tezu steći ću zvanje magistra politoloških nauka. Inače, postdiplomskim studijem sa prezadovoljan, odnosno samom organizacijom i profesorima, a naročito gostujućih kojih je bilo stvarno dosta.Black swan wrote:ja sam imao 4.52 prosjek za 4 razreda škole i bio sam 34. na listi po ocjenama na prijemnome
-
krtica_
#30 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
A vidi ovo, na socijalnom radu ima dosta psihologije i to sto sam ja naucio tamo mi kaze da si ti jako jako isfrustriran decko._Reds_ wrote:Hahaa, eh da, nemoj ovaj smijer nikako, jer od najgoreg ima i gore. Pa je na FPN socijalni rad najgore sto ima.krtica_ wrote:Al sto morete srat, sta fali FPN-u? Ni bolji ni gori od ostalih, s obzirom da je cijeli obrazovni sistem u qrcu. Ako stvarno nesto hoces postici zbog sebe onda koji god upises gledaj da ucis a ne prepisujes. Znam ljudi s medicine koji prdoju 2 godine prepisivajuci, to je zalosno.
A to sto ovi govore da FPN ne valja govore ili iz slobe ili iz zavisti (valjda ti nisu nista uspjeli) ili zato jer ne znaju. Da bi nesto tako komentarisao trebas prvo probati. Ja sam pri kraju sa scoijalnim radom i mogu ti reci da je super, zanimljiv nije dosadan a trudio sam se i ucio tako da nisam samo prosao kroz njega. Ucit se mora na svakom ili ako nista prepisivati.
Cuj na medicini dvije godine na prepisivanje.![]()
![]()
![]()
![]()
!
Garant i anatomiju polaze na prepisivanje.![]()
.
Kvakva crna zavist, ako neko na bilo koga treba biti zavidan, na vas ne treba. jadna ova drzava koja onu ustanovu naziva fakultetom.
Ili lijecis svoje neuspjehe ili te neko od ovih s FPN dobro ojadio u necemu ili si jednostavno klinac koji puno sere o stvarima o kojima nema veze, dakle trol.
Kako god tvoji nacin na koji pises komentare cine iste bezvrijednim, ako bas mislis da pomognes argumentuj to svoje misljenje o FPN a nemoj da samo sipas gluposti, ne stoji ti, jos ako si fakultetski obrazovan ili se obrazujes e onda se jos vise sramotis
Upristoji se.
Sto se tice obrazovnog sistema cinjenica je da propada, posebno dolaskom bolonje i ukidanjem usmenih ispita, s druge strane studenti vise ne zele da studiraju zbog sebe i ne zele da uce vec samo da se provuku pa zbog toga prepisuju na svim fakultetima od reda. Upisuju zbog papira a ne zbog obrazovanja.
Lijepi sistem iz juge.
A sto se tice zurnalistike, nije losa ima se sta nauciti ako bas zelis ili uci ili se zaposli na OBN-u
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#31 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
čini mi se kako ću trebati otići do studentske za postiplomski pa da "izložim" problem
ne želim opet učiti ko je izumio kameru obskuru
ne želim opet učiti ko je izumio kameru obskuru
- _Reds_
#32 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
@krtica
Ma taj tvoj smijer niko ozbilja ne racuna fakultetom, to ljudi racunaju kursom.
-
Ineedamiracle
#33 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
A sto se tice zurnalistike, nije losa ima se sta nauciti ako bas zelis ili uci ili se zaposli na OBN-u
[/quote]
A zašto ili-ili ?
A zašto ili-ili ?
-
krtica_
#34 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
hahahah bla bla bla samo isto ponavljas, kunem se da ni ne znas sta je socijalni rad._Reds_ wrote:@krtica
Argumenti zdrao.
A druga stvar ljudi uvijek nesto smatraju, racunaju ili ne smatraju medutim njih se ne pita
a ozbiljno sad previse si isfrustriran, sta je bilo
Last edited by krtica_ on 12/06/2012 18:54, edited 1 time in total.
-
krtica_
#35 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Ineedamiracle wrote:
A zašto ili-ili ?
Zato sto one sto nisu ucile rade na OBN-u. Hehe to ti je ko neka sala nesto
-
Havarija!
#36 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
A ti racunaj da ti treba kurs gramatike._Reds_ wrote:@krtica
-
Shredder
#37 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Koji kurac je s ovim/om reds al' fakat. 
- _Reds_
#38 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Nije to gramatika, nego greska u kucanju, nista se ti ne brini sa moju gramatikuHavarija! wrote:A ti racunaj da ti treba kurs gramatike._Reds_ wrote:@krtica
-
krtica_
#39 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Mora da nije uspio upisati pn pa sad ljutShredder wrote:Koji kurac je s ovim/om reds al' fakat.
-
Ineedamiracle
#40 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
krtica_ wrote:Ineedamiracle wrote:
A zašto ili-ili ?
Zato sto one sto nisu ucile rade na OBN-u. Hehe to ti je ko neka sala nesto
Heheh...okii
- _Reds_
#41 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Provalili ste mekrtica_ wrote:Mora da nije uspio upisati pn pa sad ljutShredder wrote:Koji kurac je s ovim/om reds al' fakat.
-
mini2
#42 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
ali je činjenica da fpn u najvećem broju upisuju oni lošiji učenici. ne kažem da nema odličnih, znam da ih ima, ali ovi prvi nadmašuju brojem ove druge.
-
Mido111
#43 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
zdravo
koliko primaju na ovom fakultetu redovni,a ja sam sehiska porodica da li ima kakvi prednosti pri upisu i samom primanju.
...hvala
koliko primaju na ovom fakultetu redovni,a ja sam sehiska porodica da li ima kakvi prednosti pri upisu i samom primanju.
...hvala
-
krtica_
#44 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Sto se tice tog koliko primaju, sacekaj konkurs pa ce ti se reci a za djecu sehida mislim da ima pogodnosti u smislu manjeg placanja obaveza, skolarine itd.Mido111 wrote:zdravo
...hvala
-
Ineedamiracle
#45 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Kad li će više izaći taj konkurs...jesu pasivni
haha
-
krtica_
#46 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Pa trebao bi sad nekad valjda, izlazi u isto vrijeme za sve fakultete, valjda 
- nineinchnails
#47 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Kontam ja upisati taj postdiplomski vanredno, po sistemu 4+1, pa cekam kada ce objaviti konkurs.Black swan wrote: zar niko nije upisao postdiplomski??? a da je završio prije bolonje
-
like_him
#48 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Mido111 wrote:zdravo
...hvala
Hmm, prosle godine su primili svu djecu sehida, bez jednog ili oba roditelja, a sto se tice rsf, ne placamo 1000KM, već upola , tj 500 KM godinu .. eh da, kad budes predavao/la papire, ako si vec dijete sehida, predaj i uvjerenje tj potvrdu da si dijete sehida, i eto, sretno ! Hanka, Smail, Asim,Ismet i Srebrenka cekaju na vas xD
-
krtica_
#49 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Hanka
Sreca pa mi nije nista predavala.
-
like_him
#50 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Nama je dosla dva puta na predavanja, Zvrko nam je bio cijeli semestar ONLINE xd Ali hajde, dobro jekrtica_ wrote:Hanka![]()