u engleskoj je svako selo za sebe muzej... nešto je slično i u asutriji i francuskoj ali u manjoj mjeri
Londoneri ... ima li koga?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26 Re: Londoneri ... ima li koga?
bio sam u svim državama oko njemačke
u engleskoj je svako selo za sebe muzej... nešto je slično i u asutriji i francuskoj ali u manjoj mjeri
- Sunrise00
#27 Re: Londoneri ... ima li koga?
Haj_Halve wrote:Sretno ti s tim i samo naprijed. Za mene nema boljeg mjesta na svijetu jer ovdje mozes zivjeti 20 godina a da ne vidis sve i iskusis sve sto mozes, ma ni blizu (samo u Londonu, a tek u citavoj Engleskoj). Ovaj grad je drzava za sebe ali je i jako dobar za porodice, sto zbog zelenih povrsina,sto zbog sadrzaja (samo uzimajuci u obzir muzeje a kamoli ostalo).
Polovina gradjana ovdje vodi porijeklo iz drugih drzava i iako su Englezi na glasu kao hladni, to stvarno nije ni blizu istini a po osobnom iskustvu ovdje prihvataju strance bez ikakvog problema.Ne kazem da nema izuzetaka ali sam uvjeren da je bolja situacija nego npr u jednoj Francuskoj.
Jeste da podzemna zna biti natrpana ali naviknes se na to. Ako imas djecu sigurno ce im odrastanje ovdje biti od pomoci.
Osim ovoga za djecu... ja trenutno mislim da djecu ne bih odgajala u engleskoj
- Pitarrr82
#28 Re: Londoneri ... ima li koga?
Eto kod nas je kao mnogo drugacije 
- Sunrise00
#29 Re: Londoneri ... ima li koga?
daleko od toga da je kod nas bajno, ali kada uporedim stavove mojih vrsnjaka koji su odrasli ovdje i onih u sarajevu, jako se razlikuju...Pitarrr82 wrote:Eto kod nas je kao mnogo drugacije
- Pitarrr82
#30 Re: Londoneri ... ima li koga?
Sunrise00 wrote:daleko od toga da je kod nas bajno, ali kada uporedim stavove mojih vrsnjaka koji su odrasli ovdje i onih u sarajevu, jako se razlikuju...Pitarrr82 wrote:Eto kod nas je kao mnogo drugacije
Tu je to u 5 deka, ako nista idemo ka tome sto se tamo desava i to velikim korakom nazalost...
-
Haj_Halve
#31 Re: Londoneri ... ima li koga?
Sunrise00 wrote:Haj_Halve wrote:Sretno ti s tim i samo naprijed. Za mene nema boljeg mjesta na svijetu jer ovdje mozes zivjeti 20 godina a da ne vidis sve i iskusis sve sto mozes, ma ni blizu (samo u Londonu, a tek u citavoj Engleskoj). Ovaj grad je drzava za sebe ali je i jako dobar za porodice, sto zbog zelenih povrsina,sto zbog sadrzaja (samo uzimajuci u obzir muzeje a kamoli ostalo).
Polovina gradjana ovdje vodi porijeklo iz drugih drzava i iako su Englezi na glasu kao hladni, to stvarno nije ni blizu istini a po osobnom iskustvu ovdje prihvataju strance bez ikakvog problema.Ne kazem da nema izuzetaka ali sam uvjeren da je bolja situacija nego npr u jednoj Francuskoj.
Jeste da podzemna zna biti natrpana ali naviknes se na to. Ako imas djecu sigurno ce im odrastanje ovdje biti od pomoci.![]()
Osim ovoga za djecu... ja trenutno mislim da djecu ne bih odgajala u engleskojNisam nesto plaho konzervativna, ali dosta nekih stvari koje su ovdje hajmo reci norma sto se tice odgoja djece se poprilicno kose sa mojim moralnim principima. Ne znam bi li voljela da mi djetetu bude normalno da gubi nevinost sa 14 godina ili pocne piti u ogromnim kolicinama sa 13. Naravno, dosta toga je stvar kucnog odgoja, ali mislim i da drustvo utice, i u ove dvije godine koje sam provela ovdje upoznala sam mnogo ljudi, svaki dan sam u kontaktu sa ucenicima od jedno 11-12 do 18-19 godina i ne mogu da se ne ibretim nekim stvarima koje su ovdje sasvim recimo normalne
Ne gubi se nevinost sa 14 godina niti se pije rano samo u Engleskoj tako da mislim da je to malo pretjerano,a naravno dosta zavisi i od kucnog odgoja.Dosta se toga i u Bosni radi samo se sve dobro krije od drugih, da se sacuva 'obraz'. Lako je generalizirati.
- Sunrise00
#32 Re: Londoneri ... ima li koga?
Ma toga je uvijek bilo i bit ce... Razlika je u tome sta se smatra normom. Ne znam, ne svidja mi se drustvo u kojem mladi ovdje odrastajuHaj_Halve wrote:
Ne gubi se nevinost sa 14 godina niti se pije rano samo u Engleskoj tako da mislim da je to malo pretjerano,a naravno dosta zavisi i od kucnog odgoja.Dosta se toga i u Bosni radi samo se sve dobro krije od drugih, da se sacuva 'obraz'. Lako je generalizirati.
- Pitarrr82
#33 Re: Londoneri ... ima li koga?
Sve ima svoje mane i prednosti ali meni se za zivot sa solidnom platom ucinio kao odlican "grad" 
- Sunrise00
#34 Re: Londoneri ... ima li koga?
ma meni je London fenomenalanPitarrr82 wrote:Sve ima svoje mane i prednosti ali meni se za zivot sa solidnom platom ucinio kao odlican "grad"
-
filozofija
#35 Re: Londoneri ... ima li koga?
Da li neko zna koliko bi kostao 80 m2 stan (u okolini centra, pa cak i dalje)? Naravno, mislim u Londonu. Jos jedno pitanje sto se tice ovih viza: Ja bih dosao sa vizom tier 1 sponsorship. Sta mu to tacno znaci: Koliko moram da radim za tu firmu (u Austriji je to 18 mjeseci minimum)?
- touch brain
#36 Re: Londoneri ... ima li koga?
london je extra....u londonu svatko ce tu mjesto za sebe bez obzira na zanimanje,interese,hobije itd..jednostavno grad po mjeri za svakog covjeka
jedina losa stvar, koja je meni tamo isla nenormalno na zivce, je ta njihova opsjednutost protokolima....da izvinite, ali ako tamo zelis se poseres moras sljediti protokol...i naravno njihova poznata hladnoca u medjuljudskim odnosima je minus...sve ostalo je cista 5
ps: zenske su poprilicno ruzne tako da ni ona "nemoze ona biti toliko ruzna koliko ja mogu biti pijan" ne vrijedi
jedina losa stvar, koja je meni tamo isla nenormalno na zivce, je ta njihova opsjednutost protokolima....da izvinite, ali ako tamo zelis se poseres moras sljediti protokol...i naravno njihova poznata hladnoca u medjuljudskim odnosima je minus...sve ostalo je cista 5
ps: zenske su poprilicno ruzne tako da ni ona "nemoze ona biti toliko ruzna koliko ja mogu biti pijan" ne vrijedi
- Pitarrr82
#37 Re: Londoneri ... ima li koga?
Bjezi ne smijem vise ici na ovu temu, navuci cu se da ponovo idem tamo

- Sunrise00
#38 Re: Londoneri ... ima li koga?
http://www.foxtons.co.uk/filozofija wrote:Da li neko zna koliko bi kostao 80 m2 stan (u okolini centra, pa cak i dalje)? Naravno, mislim u Londonu. Jos jedno pitanje sto se tice ovih viza: Ja bih dosao sa vizom tier 1 sponsorship. Sta mu to tacno znaci: Koliko moram da radim za tu firmu (u Austriji je to 18 mjeseci minimum)?
http://www.marshandparsons.co.uk/
- Not My Idea
#39 Re: Londoneri ... ima li koga?
karanana wrote:malo postajem zabrinut zbog nejavljanja relevantnih osoba koji itekako mogu pridonijeti ovoj temi pruzanjem pravih informacija.
a znamo da ih ovdje ima.
-
kenzo
#40 Re: Londoneri ... ima li koga?
touch brain wrote:london je extra....u londonu svatko ce tu mjesto za sebe bez obzira na zanimanje,interese,hobije itd..jednostavno grad po mjeri za svakog covjeka
hmmm u gradu od nekoliko miliona ljudi..nemoguce ad ne postoji selekcija..mozda engleskinje..ali strankinje su druga priča...
- Pitarrr82
#41 Re: Londoneri ... ima li koga?
kenzo wrote:touch brain wrote:london je extra....u londonu svatko ce tu mjesto za sebe bez obzira na zanimanje,interese,hobije itd..jednostavno grad po mjeri za svakog covjeka
hmmm u gradu od nekoliko miliona ljudi..nemoguce ad ne postoji selekcija..mozda engleskinje..ali strankinje su druga priča...
Ja sam vala i par lijepih engleskinja vidio
-
kenzo
#42 Re: Londoneri ... ima li koga?
ma naravno da ima..ima i ruznih ko i svugdje..al da je onako kako gospodjica tvrdi..daleko od toga...a te strankinje, sto po teretanama vise u slobodno vrijeme...to je zakonPitarrr82 wrote:kenzo wrote:touch brain wrote:london je extra....u londonu svatko ce tu mjesto za sebe bez obzira na zanimanje,interese,hobije itd..jednostavno grad po mjeri za svakog covjeka
Ja sam vala i par lijepih engleskinja vidio![]()
- touch brain
#43 Re: Londoneri ... ima li koga?
da,ja sam mislio iskljucivo na britanke jest da sam generalizirao i da ima tu i tamo lijepih britanki ali opcenito lijepa britanka je vise statisticka greskakenzo wrote:touch brain wrote:london je extra....u londonu svatko ce tu mjesto za sebe bez obzira na zanimanje,interese,hobije itd..jednostavno grad po mjeri za svakog covjeka
-
Trebam te
#44 Re: Londoneri ... ima li koga?
Radila jedno vrijeme u Londonu, fenomenalan grad, svjetska metropola, sa svim sadrzajima da pozelis. Samo treba se imati dobar posao tj dovoljno novca za pristojan zivot.
Definitivno preporuceujem,
Definitivno preporuceujem,
-
Haj_Halve
#45 Re: Londoneri ... ima li koga?
I ja sam odrastao u drustvu gdje se pilo i gubilo nevinost kako sto ova gospodja prica, ali ne znaci da sam i takav sam bio. Mislim, propusteno nadoknadio jesam
Nije nigdje puno bolje, svako malo vidim sta se dogadja u BiH i ohrabruje me cijenica da barem ovdje ima zakon koji se postuje.
Preporucujem London svima. I ima jako lijepih Engleskinja, nisu one statisticka anomalija ali i ako se nekome ne svidjaju one - ima puuuuuuuno strankinja.
Nije nigdje puno bolje, svako malo vidim sta se dogadja u BiH i ohrabruje me cijenica da barem ovdje ima zakon koji se postuje.
Preporucujem London svima. I ima jako lijepih Engleskinja, nisu one statisticka anomalija ali i ako se nekome ne svidjaju one - ima puuuuuuuno strankinja.
-
someone_
#46 Re: Londoneri ... ima li koga?
http://www.rightmove.co.uk - ovo je glavna stranica za stanove (i za iznajmljivanje i kupovinu). Sve agencije stavljaju oglase tu.Sunrise00 wrote:http://www.foxtons.co.uk/filozofija wrote:Da li neko zna koliko bi kostao 80 m2 stan (u okolini centra, pa cak i dalje)? Naravno, mislim u Londonu. Jos jedno pitanje sto se tice ovih viza: Ja bih dosao sa vizom tier 1 sponsorship. Sta mu to tacno znaci: Koliko moram da radim za tu firmu (u Austriji je to 18 mjeseci minimum)?
http://www.marshandparsons.co.uk/
-
Alfa159-1.7Turbo
#47 Re: Londoneri ... ima li koga?
Proslo ljeto obisao i London i unutrasnjojst Engleske(Midland)...preko mjesec i po dana, obilazio gradove,isao sam svojim vozilom, prekrasno bilo, ali London me odusevio...cijela Engleska me odusevila...ali London pogotovo...uzviao sam zaista...imao sam srece da sam taman dosta obisao prije nereda, a ond asam otisao u unutrasnjost gjde su neredi bili manji...proveo sam se ko nikad u zivotu...jako skupa avantura, koju cu sigurno ponoviti..zasto Engleska..nekako mi je neobicna, i htio sam da bude sve spontano...neponovljiv osjecaj kada vozis automobil onim uskim putevima(sto vise izbjegavao auto put), takodje Liverpool je extra,odusevio me, i Manchester je jako fin..pa Nottingham,manje nego ovi nabrojani,ali isto jako jakoo fin grad...da ne pricam o ovim manjim gradicima,ono tipa velicina nrp.Tesnja u BiH...ma prekrasno bilo, i ponovit cu definitvno..
A,da neko je gore spomenuo depresiju, ma sam dolazak u BiH,stvarno veliki sam patriota i volim ovu drzavu, ali prvi dan kad se probudis....ili kad tek udjes u BiH...neznam, tesko mi je i dan danas prihvatiti neke stvari...
Mogao bih danima pisati kako je bilo,obisao sam vise Evropskih zapadnih drzava,ali Engleska je....

A,da neko je gore spomenuo depresiju, ma sam dolazak u BiH,stvarno veliki sam patriota i volim ovu drzavu, ali prvi dan kad se probudis....ili kad tek udjes u BiH...neznam, tesko mi je i dan danas prihvatiti neke stvari...
Mogao bih danima pisati kako je bilo,obisao sam vise Evropskih zapadnih drzava,ali Engleska je....
-
Trebam te
#49 Re: Londoneri ... ima li koga?
Sunrise00 wrote:daleko od toga da je kod nas bajno, ali kada uporedim stavove mojih vrsnjaka koji su odrasli ovdje i onih u sarajevu, jako se razlikuju...Pitarrr82 wrote:Eto kod nas je kao mnogo drugacije
U cemu, objasni molim te?
- Sunrise00
#50 Re: Londoneri ... ima li koga?
objasnila vec iznadTrebam te wrote:Sunrise00 wrote:daleko od toga da je kod nas bajno, ali kada uporedim stavove mojih vrsnjaka koji su odrasli ovdje i onih u sarajevu, jako se razlikuju...Pitarrr82 wrote:Eto kod nas je kao mnogo drugacije
U cemu, objasni molim te?
p.s. da se razumijemo, fakat nisam nesto plaho konzervativna, cak stavise