Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- It_is_a_Leclerc
#26 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
BiH će imati sedam sportaša, a posotji mogućnost da dobijemo i još jednu pozivnicu, mada je to upitno. Uglavnom, sramotno je to, ali koliko para, toliko i muzike. Nerealno je očekivati od bilo koga od njih da uradi bilo šta ozbiljno jer, prvo, nijedan od naših predstavnika nije nivo za medalje, nema takve rezultate, a uspjeh će biti ako ijednog od njih vidimo u finalu takmičenja. Pogotovo je zanimljivo učestvovanje Nedžada Fazlije, čovjeka koji ima najbolji rezultat na Olimpijskim igrama za BiH, ali i čovjeka koji se aktivno bavi jedino politikom, a streljaštvo mu dođe kao dobar način za ispucati frustracije.
Lijek za ove minorne brojke sportaša koje iznova šaljemo na OI je da se napokon jedan kolektivni sport (košarka, nogomet, rukomet, odbojka...) uspije probiti na međunarodnu scenu u dovoljnoj mjeri da može ponuditi nešto na kvalifikacionim turnirima. Garantujem da bismo imali duplo više sportaša samo da je bilo dovoljno sredstava za mnoge od njih da odu na više od jednog kvalifikacionog turnira.
Ovako, za nas strastvene ljubitelje svih sportova postoji nada da ćemo na nekoj televiziji naići na kvalifikacije gdje ćemo vidjeti i naše. Do nekih novih igara, do nekih novih, ozbiljnijih ljudi u bh. sportu.
Lijek za ove minorne brojke sportaša koje iznova šaljemo na OI je da se napokon jedan kolektivni sport (košarka, nogomet, rukomet, odbojka...) uspije probiti na međunarodnu scenu u dovoljnoj mjeri da može ponuditi nešto na kvalifikacionim turnirima. Garantujem da bismo imali duplo više sportaša samo da je bilo dovoljno sredstava za mnoge od njih da odu na više od jednog kvalifikacionog turnira.
Ovako, za nas strastvene ljubitelje svih sportova postoji nada da ćemo na nekoj televiziji naići na kvalifikacije gdje ćemo vidjeti i naše. Do nekih novih igara, do nekih novih, ozbiljnijih ljudi u bh. sportu.
- hodža
#27 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
It_is_a_Leclerc wrote: Pogotovo je zanimljivo učestvovanje Nedžada Fazlije, čovjeka koji ima najbolji rezultat na Olimpijskim igrama za BiH, ali i čovjeka koji se aktivno bavi jedino politikom, a streljaštvo mu dođe kao dobar način za ispucati frustracije.
.
ja imam u planu da za iduću Olimpijadu uzmem mjesto Fazliji i umjesto njega se plasiram
-
Rob_Atl
#28 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
Gdje onaj sto kuglu baca, Hamza kako se ono zove, bio je dobar jedno vrijeme nije valjda da je vec taraba postao 
-
Rob_Atl
#29 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
Eh pa to je isto da kazemo za atletiku , imas 100 m, 200 m, 400 m, stafeta tamo vamo i to je u principu isto... Meni licno je plivanje zanimljivo pogotovo kad se sjetimo borbe izmedju Phelspa i onog Srbina zaboravio sam mu ime kad je phelps za nokat pobjedio (ili nije??). Jebiga nama se cini da nije velika razlika, al plivaj ti normalno pa ga zadaj leptir stilom pa ces da vidis razliku, ali plivaj minimum 50-100 metaracyprus wrote:Pa svašta pomalo... Meni je bezveze da jedan čovjek može osvojiti 8 medalja u principu za ISTU vještinu... Što neki teniser ne može osvojiti 8 medalja?Admir_1984 wrote:bolje jedrenje da prenose ili gadjanje malokalibarskom puskomcyprus wrote:Mene ono plivanje ubi u pojam... Nije mi jasno šta će im onoliko disciplina, i zašto se baš svaka mora prikazivat direktno na TV-u... Haman, pola olimpijskog programa bude plivanje...
- It_is_a_Leclerc
#30 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
Dok je javnost pratila Hamzu Alića koji, ruku na srce, i nema neke vanserijske domete, momak - Kemal Mešić je na fakultetu u Americi bacio olimpijsku B normu.Rob_Atl wrote:Gdje onaj sto kuglu baca, Hamza kako se ono zove, bio je dobar jedno vrijeme nije valjda da je vec taraba postao
Hamza Alić je pokušao baciti tu normu na pet-šest mitinga, ali od toga nema ništa.
-
legenda reala
#31 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
Mešić je bacio A normu
I mislim da jedino on i Mekić bi mogli nešto vrijedno pažnje uraditi u Londonu, ostali će biti samo prolaznici
Mešić ima rezultat čini mi se 20.71 koji je među deset u svijetu za ovu godinu, a Mekić je uvijek tu u vrhu, osvaja neka odličja po tim takmičenjima, i kako najavljuju on i trenere, ako se stvari poklope moglo bi se do medalje .
Oba sporta su takva, da nijanse odlučuju, tako da je uvijek moguće imati neki lud dan i baciti jedan dobar hitac ili u slučaju Mekića nekolike dobre borbe
Na zadnjim igrama je bio deveti, dali je vrijeme za najveći uspjeh BH sporta, nadam se da jeste 
I mislim da jedino on i Mekić bi mogli nešto vrijedno pažnje uraditi u Londonu, ostali će biti samo prolaznici
Mešić ima rezultat čini mi se 20.71 koji je među deset u svijetu za ovu godinu, a Mekić je uvijek tu u vrhu, osvaja neka odličja po tim takmičenjima, i kako najavljuju on i trenere, ako se stvari poklope moglo bi se do medalje .
Oba sporta su takva, da nijanse odlučuju, tako da je uvijek moguće imati neki lud dan i baciti jedan dobar hitac ili u slučaju Mekića nekolike dobre borbe
-
insomnia99
#32 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
da bi se neka reprezentacija plasirala na OI, prvo mora otići na SP ili EP i tamo probat osigurat kvalifikacije za OI ili izravan plasman...It_is_a_Leclerc wrote:BiH će imati sedam sportaša, a posotji mogućnost da dobijemo i još jednu pozivnicu, mada je to upitno. Uglavnom, sramotno je to, ali koliko para, toliko i muzike. Nerealno je očekivati od bilo koga od njih da uradi bilo šta ozbiljno jer, prvo, nijedan od naših predstavnika nije nivo za medalje, nema takve rezultate, a uspjeh će biti ako ijednog od njih vidimo u finalu takmičenja. Pogotovo je zanimljivo učestvovanje Nedžada Fazlije, čovjeka koji ima najbolji rezultat na Olimpijskim igrama za BiH, ali i čovjeka koji se aktivno bavi jedino politikom, a streljaštvo mu dođe kao dobar način za ispucati frustracije.
nevjerojatno je da bih nema više sportaša jer na OI imaš dosta manje popularnih pojedinačnih sportova u kojima ti ne treba velika pomoć države....treba se znati snaći dok se ne ostvari neki uspjeh, pa će onda doći i sponzori...imamo dosta takvih primjera u susjedstvu i dalje...
- forest gump
#33 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
Osobno najviše iščekujem utrke na 5000m i 10000m i ovog čovjeka.
- It_is_a_Leclerc
#34 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
To ti ja kažem. Realno gledajući, u ovom trenutku najviše očekujem od košarkaške reprezentacije koja ima izglede da postane nešto kvalitetno u svijetu košarke. Nažalost, rukometaši imaju iznimno tešku grupu i teško ih je očekivati u završnici nekog velikog takmičenja.insomnia99 wrote:da bi se neka reprezentacija plasirala na OI, prvo mora otići na SP ili EP i tamo probat osigurat kvalifikacije za OI ili izravan plasman...It_is_a_Leclerc wrote:BiH će imati sedam sportaša, a posotji mogućnost da dobijemo i još jednu pozivnicu, mada je to upitno. Uglavnom, sramotno je to, ali koliko para, toliko i muzike. Nerealno je očekivati od bilo koga od njih da uradi bilo šta ozbiljno jer, prvo, nijedan od naših predstavnika nije nivo za medalje, nema takve rezultate, a uspjeh će biti ako ijednog od njih vidimo u finalu takmičenja. Pogotovo je zanimljivo učestvovanje Nedžada Fazlije, čovjeka koji ima najbolji rezultat na Olimpijskim igrama za BiH, ali i čovjeka koji se aktivno bavi jedino politikom, a streljaštvo mu dođe kao dobar način za ispucati frustracije.
nevjerojatno je da bih nema više sportaša jer na OI imaš dosta manje popularnih pojedinačnih sportova u kojima ti ne treba velika pomoć države....treba se znati snaći dok se ne ostvari neki uspjeh, pa će onda doći i sponzori...imamo dosta takvih primjera u susjedstvu i dalje...
Ono što meni nije jasno je, zbog čega niko nije tražio, recimo, pozivnicu za Džumhura koji je juniorski prvak na mnogim turnirima, a na svakim OI na deseci juniora dobiju posebne pozivnice u cilju promocije njih i njihovog sporta. Ili, kako to da je svake sedmice neki boksački spektakl u kome se biraju prvaci u nekim XYZ asocijacijama, a na kraju nijedno od njih nema ni priliku da se bori za odlazak na OI.
Ozbiljnim pristupom i razmatranjem opcija, razumnim utroškom sredstava na kvalifikacione turnire, ovih sedam-osam sportista se moglo podići na najmanje 15.
- Romanista 101%
#35 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
Kakvi smo u sportu, i ovo je previse.
- aveos
- hypko_nurko
- It_is_a_Leclerc
#38 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
Sretno našima !
Neka Mešić baci preko 20 m i uđe u finale. Neka Mekić ne izgubi u prvoj. Neka Kimani istrči dobro kao i u Pekingu, a Fazlija ne promaši metu i bit ću zadovoljan. Od plivača se ne može očekivati baš ništa jer su to djeca koja se tek kale.
Valjda ćemo za četiri godine prebaciti makar tu brojku od 10 ljudi.
Neka Mešić baci preko 20 m i uđe u finale. Neka Mekić ne izgubi u prvoj. Neka Kimani istrči dobro kao i u Pekingu, a Fazlija ne promaši metu i bit ću zadovoljan. Od plivača se ne može očekivati baš ništa jer su to djeca koja se tek kale.
- Romanista 101%
#39 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
Spanci zijanise od Japana u fudbalu.
- Riddle
#40 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
Plivanje, tenis i nekoliko atletskih disciplina me najvise zanimaju. Kosarkaski turnir ce mislim biti dobar. Bez sumnje ce Kinezi osvojiti najvise medalja.
- ultima_palabra
#41 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
Košarka, rukomet, tenis, atletika, plivanje... biće i fudbal zanimljiv dok ovi Indijanci pootpadaju 
- Hemera
#42 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
zao mi je larise ceric sto nije izborila normu za OIIt_is_a_Leclerc wrote:Sretno našima !
sto se tice mekica nadam se dobrom rezultatu
prvi mec ce raditi sa Hwang Hee-Tae-om iz Koreje
ukoliko prode dalje radice sa boljim iz meca Kelly Daniel-Bloshenko Artem.
- cyprus
#43 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
Ja jedva čekam unošenje zastava večeras... to mi je najinteresantniji dio Olimpijade 
-
Mustang1
#44 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
cyprus wrote:Ja jedva čekam unošenje zastava večeras... to mi je najinteresantniji dio Olimpijade
Sto administracija za svaki sport nije napravila temu posebnu ..
-
Verocious
#45 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
U koliko je ceremonija otvaranja?
-
Mustang1
- TheWatcher
#47 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
pa sta je to cudno s obzirom na sastav spanijeRomanista 101% wrote:Spanci zijanise od Japana u fudbalu.
- TheWatcher
#48 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
skoro je nemoguce nadmasiti 2008 i peking i ono otvaranjecyprus wrote:Ja jedva čekam unošenje zastava večeras... to mi je najinteresantniji dio Olimpijade
- cyprus
#49 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
Ne da su zijanili, nego ih je Japan rastavio na faktoreTheWatcher wrote:pa sta je to cudno s obzirom na sastav spanijeRomanista 101% wrote:Spanci zijanise od Japana u fudbalu.poraz je trebao biti jos ubjedljiviji
Ne znam, po mom mišljenju fudbal treba odstraniti sa Olimpijade... To odavno nije sport, već mnogo više
- muhafuca
#50 Re: Ljetna Olimpijada/ljetne Olimpijske igre 2012, London
Ceremonija otvaranja do sad truba
Kinezi razvalili prije 4 godine
tesko da ce ih iko dostici u skorije vrijeme
Ovo isto da otvaraju festival drame u Cevljanovicima
Kinezi razvalili prije 4 godine
tesko da ce ih iko dostici u skorije vrijeme
Ovo isto da otvaraju festival drame u Cevljanovicima