Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

VjecitiStudent

#26 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by VjecitiStudent »

"Nermine, prestani. Prestani zloupotrebljavati ovu Skupštinu i začepi!". Pećanac je potom mirno kazao: "Ja sam izabran da ovdje govorim, a ne ti".
ultima_palabra

#27 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by ultima_palabra »

Dobro, neumjeren govor, ništa neobično za parlament u bilo kojoj zemlji... ali ako se Pudarić nije odjednom pretvorio u sredovječnu gospođu imena Mirjana Malić i istjerao Pećanca iz sale, ja tu ne vidim nikakvu zabranu.
harač

#28 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by harač »

VjecitiStudent wrote:
"Nermine, prestani. Prestani zloupotrebljavati ovu Skupštinu i začepi!". Pećanac je potom mirno kazao: "Ja sam izabran da ovdje govorim, a ne ti".
Zabrana ima određenu normativnu dimenziju, koju ova izjava, naravno, nema. Ja, harač, tebi, vjeciti student, govorim da prestaneš zloupotrebljavati klix.ba i da začepiš! podrazumjevaj ovo zabranom, te izbriši account
veljaca

#29 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by veljaca »

On mi je djelovao kao stalozen i fin .....
VjecitiStudent

#30 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:Dobro, neumjeren govor, ništa neobično za parlament u bilo kojoj zemlji... ali ako se Pudarić nije odjednom pretvorio u sredovječnu gospođu imena Mirjana Malić i istjerao Pećanca iz sale, ja tu ne vidim nikakvu zabranu.
Al u tome i jeste fol, sto Pudaric nije clan tog parlamenta, vec samo gost na sjednici.
I onda, "zacepi ..."
erik2

#31 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by erik2 »

Nisam više SDP -ovac, ali Nerminovo oslovljavanje Pudarića sa "ovaj ovdje" nije baš umjesno, ipak je on potpredsjednik federacije.

http://www.youtube.com/watch?v=p5LzVh3N ... e=youtu.be
Banksy

#32 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by Banksy »

Sarajmen wrote:Jeste bila napeta situacija, valjalo je provesti odluku koja je donesena na većem nivou. Ipak, Pudarić je pogriješio. Ako se zna da je Pećanac i u vrijeme ljubavi SDA-SDP bio opozicija a da to ostaje i nakon prekompozicije Vlade KS. Valjda je to kulminacija odnosa dva znanca iz nekadašnje Socijal demokratske partije, kada su bili zajedno.

Ali hajde, težak dan i tako to...valjda će smoći snage da se izvine, kako Pećancu a ono i nama koji smo to mogli vidjeti. To je najmanje što se može uraditi od strane Pudarića.
Tačno.
Bilo bi ružno da ga se svrstava uz bok primitivnih kabadahija tipa Helez, Rile, Sado Bahtić ...
seln

#33 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by seln »

Who the fck is Pechanats?
veljaca

#34 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by veljaca »

seln wrote:Who the fck is Pechanats?
:lol:

Who the fck is Pudarich ?
Canton

#35 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by Canton »

veljaca wrote:

Potpredsjednik Federacije BiH
seln

#36 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by seln »

Je li to onaj Kosta Pecanac?
veljaca

#37 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by veljaca »

Canton wrote:
veljaca wrote:

Hvala na odgovoru, ali nije bilo potrebe. Valjda si vidio slicnost u njegovom a i mome postu ....
seln

#38 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by seln »

veljaca wrote:
Canton wrote:
veljaca wrote:

Hvala na odgovoru, ali nije bilo potrebe. Valjda si vidio slicnost u njegovom a i mome postu ....
Koja slicnost? Da nema vijesti,ba, o Pecancu ne bi cula ni njegova porodica.
veljaca

#39 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by veljaca »

seln wrote:
veljaca wrote:
Koja slicnost? Da nema vijesti,ba, o Pecancu ne bi cula ni njegova porodica.
Slicnost u kontrukciji pitanja ....
dragonz

#40 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by dragonz »

Pudarić:

1. nije trebao sjediti ispred skupštinskih zastupnika nego desno do njih u radu gdje je sjedio "glasat ću za svaki prijedlog" Čardžić i onaj sindikalac Bešlić i ostali gosti, ovo je greška Malićke kao predsjedavajuće koja mu je trebala pokazati gdje da sjedne;

2. kao gost može govoriti samo onda kada to tema skupštinskog zasjedanja dozvoljava nikako dugačije;

3. čitavo prepucavanje na sjednici između Pećanca i Pudarića je greška predsjedavajuće Malić koja je trebala Pudariću objasniti gdje da sjedne i kako se treba ponašati ako ga neko spomene od skupštinskih predstavnika;

4.čitavo zasjedanje skupštine KS je upitno jer se vanredne sjednice zakazuju kada se ukažu prilike za to (poplave, požari, ratno stanje, povečenje nekih negativnih djelovanja po stanovništo KS i sl.

Pećanac od mene zaslužuje PLUS iako sam član druge stranke.

Pudarić i Malić dobijaju veliki MINUS jer očito su izgubljeni u naletu adrenalina koji su dobili dobrim vijestima od "velikog vođe" i "utemeljitelja".
Control panel

#41 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by Control panel »

Pecanac je dno dna. na svakoj skupstini provocira zastupnike iz SDP-a. tu izgleda ima licnog animoziteta prema musicu,a vidjeli smo da pudarica i lagumdziju voli pravo.
pokazao je svoje pravo lice.
semirizsvemira

#42 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by semirizsvemira »

Moje lichno misljenje je da Pudaric moze biti sve samo ne politicar . A najveca funkcija koju bi mu ja dao je predsjednik Mjesne zajednice . A i o vecini politicara SDP-a . Doduse nisu ni u drugim strankama nista bolji
Erased

#43 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by Erased »

erik2 wrote:Nisam više SDP -ovac, ali Nerminovo oslovljavanje Pudarića sa "ovaj ovdje" nije baš umjesno, ipak je on potpredsjednik federacije.

http://www.youtube.com/watch?v=p5LzVh3N ... e=youtu.be
Koji ce klinac Podpredsjednik FBiH na sjednici Kantonalne skupstine? Dosao da kaze Malicki sta da radi. E tako ti je to u SDP-u. Pa mogli su joj barem telefonom naredit. Kakvi amateri! Iako sam ga smatrao respektabilnim politicarom, Pudaric je u mojim ocima ispao obicno Zlajino trckaralo. Ustvari, Nermin mu je odlicno rekao: "Ja sam izabran da govorim ovdje" sto je apsolutno tacno. A znamo i kako se bira Potpredsjednik FBiH - posredno.
iPod

#44 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by iPod »

seln wrote: Koja slicnost? Da nema vijesti,ba, o Pecancu ne bi cula ni njegova porodica.
Da nebi tebe, ja nebih ni znao koja je to kvaka neki Svetozar Pudarić, a jos bolje da nema forumasa koji nam prenesoše kakav je to Sveto kako se domogao vlasti nebih cuo za njega..... Mali isprdak Velikog vođe... Vidim Sveto pravo radim radiii.... samo na sebi i svom imageu medju komsijama :)

http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... 2#p7216842
seln

#45 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by seln »

iPod wrote:
seln wrote: Koja slicnost? Da nema vijesti,ba, o Pecancu ne bi cula ni njegova porodica.
Da nebi tebe, ja nebih ni znao koja je to kvaka neki Svetozar Pudarić, a jos bolje da nema forumasa koji nam prenesoše kakav je to Sveto kako se domogao vlasti nebih cuo za njega..... Mali isprdak Velikog vođe... Vidim Sveto pravo radim radiii.... samo na sebi i svom imageu medju komsijama :)

http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... 2#p7216842
Srecom, bar 300.000 ljudi misli drugacije.
Morales

#46 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by Morales »

Hhahaha kako mu spusti " sjedi bolan" :D :D :D
hecimnadri

#47 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by hecimnadri »

Pudarić kritikuje Budimira.
Nekako utihnutim tonom.Nezna ni šta bi rekao.Čita što mu je napisano.
Neuvjerljivo čita članove zakona.
Inače je bio rječit.
Sjećamo se one rečenice Nermine začepi.
Čudo nije i Budimiru rekao da začepi.

Šta li će ovo da bidne.
FOČANSKI PROPISI

#48 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by FOČANSKI PROPISI »

hecimnadri wrote:Pudarić kritikuje Budimira.
Nekako utihnutim tonom.Nezna ni šta bi rekao.Čita što mu je napisano.
Neuvjerljivo čita članove zakona.
Inače je bio rječit.
Sjećamo se one rečenice Nermine začepi.
Čudo nije i Budimiru rekao da začepi.

Šta li će ovo da bidne.
Biće i dalje Budimir protiv njh.
karanana

#49 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by karanana »

i ovi sto su nekoc valjali tipa pudarica se utopise pod velikim vozdom. nigdje ih, a izjave daju kao po diktatu. a kad se sjetim samo kako je svetozar u sred beograda na tv srbija zacepio onim agresorima u studiju i novinarima usta. tako samouvjereno i ponosno.
heckler

#50 Re: Kakav ton demokrate Svetozara Pudarića

Post by heckler »

karanana wrote:i ovi sto su nekoc valjali tipa pudarica se utopise pod velikim vozdom. nigdje ih, a izjave daju kao po diktatu. a kad se sjetim samo kako je svetozar u sred beograda na tv srbija zacepio onim agresorima u studiju i novinarima usta. tako samouvjereno i ponosno.
To mi je prvo naumpalo. Kakvo razocarenje covjece. Sta uradi onaj ondaj debil od Zlaje tim ljudima to je zlocin samo po sebi.
Post Reply