Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
stari grad Visegrad wrote:
Tako je patuljak. a ti mirno spavaj, rata nece biti.
Jedino ako ćemo ratovati kao oni u Africi ili Južnoj Americi, onda će ga biti.
Vojska je svedena na minimum, pa ni okolne države nemaju više neke vojne sile (rekoše neki dan kako Hrvatska ima samo 16 ispravnih tenkova, a Srbija 100ak, o ni u ostalim rodovima vojske im nije sjajno), veća je opasnost od nekih mafijaških obračuna nego od otvorenih sukoba.
Pa u smislu uredničke politike novina, kada bi mi bili društvo u kojem su povjerljive informacije povjerljive - ova rokada ušutkuje avaz u svakom pogledu.... međutim to je kada bi mi bili.... Pošto su informacije velika moć - ovo ojačava poziciju Avaza do daljenjeg (do zastare K.D. koja nisu gonjena)... Pošto je ovo, malo je reći, čudna država - sa tim informacijama takođe može naložiti vatru, jer u ovoj državi možeš objaviti sve i svašta da se tužilaštvo niti ne počeše, ili da se počeše na suprotnu stranu od one na koju bi trebalo....
Na drugu stranu sve što je avaz pisao do prije par dana - kako se ništa ne radi po pitanju korupcije, privatizacije, plaćanja poreza, plata u privatnom sektoru, javnom sektoru i slično - sada dolazi na jednostavan test ?
Takođe povlači se pitanje pružanja usluga od strane Avaza javnim kompanijama i još bezbroj bezbroj implikacija....
Mene samo interesuje do kada će ovo trajati i hoće li biti prekinuto izborima.
Ujedno izgleda mi neobično, naprasno i smiješno -
Zašto SDP nije podržao tih 41 Milion za BUdget BiH a na štetu budgeta entiteta ?
Zašto ova frka nije nastala prije kada je SDP šutio i trpio - nego baš oko tih 41 Milion u budgetu Države - gdje je trebalo podržati SDA a ne stati protiv njih (neobično) ?
Svi protiv SDA ?
SDA u opoziciji - hoće li šutiti - hoće li se profesionalizirati - hoće li ojačati ?
Last edited by HM 2011 on 02/06/2012 00:17, edited 6 times in total.
Canton wrote:Ne moze biti gori od Sadika Ahmetovica nikako
ne moze biti ni bolji. parametri na drzavnom nivou su zakucani.
Nisam odusevljen izborom... ali podrzavam...bar neka proba kad su mogli gori od njega, moze i on
Ma nemam ni ja nista protiv nego se agonija uduplava. Poslije 15 mjeseci cekanja, sada se opet pravi vlast, ne vidim smisao u pola mandata i u sred najvece kriza koja nas trese sada ovo raditi, ali eto..
Prvo što mi je palo na pamet! Da uz pomoć njemu sada podređenih bezbjedonosnih agencija pokrene istragu protiv Mujage i Hilmije Selimovića... Ne bih im sada bio u koži... Zenica Blues im se smiješi...
valterbranisarajevo wrote:Prvo što mi je palo na pamet! Da uz pomoć njemu sada podređenih bezbjedonosnih agencija pokrene istragu protiv Mujage i Hilmije Selimovića... Ne bih im sada bio u koži... Zenica Blues im se smiješi...
To je ipak drzavno ministarstvo, nema tu previse samovolje. Za sve je potreban saglasnost 1/3, a sto se tice podredjenosti i u to cisto sumnjam. Tu konce vuku neke sive eminencije, a to nije on sigurno.
plejka2 wrote:Covjek je pametan,bogat i voli ovu drzavu.Dabogda predsjednik bio.
Kada imamo nekog propalog političara iz daleke Austrije za glavnog hadžiju, onda neka bude i neko iz Crne Gore na važnom ministraskom mjestu u ovoj državi. Ipak mu je veća kvalifikacija, a i koliko toliko naš je čovjek.
Taj Crnogorac sa kvalifikacijama ti je vec duzi niz godina exkluzivni distributer islama za beha trziste, i jedan od najboljih jarana tog propalog hodze politicara. Iskreno ne znam sta ti znaci to ''nas covjek''? Ako mislis to sto je Bosnjak, oooogromnom broju ljudi ovdje je to bitno kao recimo da je desnjak ili ljevak. Cudan grad jebiga, Bosa Tanjevic je Crnogorac ali bog, a ovaj ce vazda bisi sandzo i shupak...
emigrazione wrote:
Taj Crnogorac sa kvalifikacijama ti je vec duzi niz godina exkluzivni distributer islama za beha trziste, i jedan od najboljih jarana tog propalog hodze politicara. Iskreno ne znam sta ti znaci to ''nas covjek''? Ako mislis to sto je Bosnjak, oooogromnom broju ljudi ovdje je to bitno kao recimo da je desnjak ili ljevak. Cudan grad jebiga, Bosa Tanjevic je Crnogorac ali bog, a ovaj ce vazda bisi sandzo i shupak...
Kad je bal neka bude maskembal.
Izređao se svako ko je htio/bilo mu omogućeno, neće Fahro biti niti gori niti bolji od njih.
Političari u BiH bez obzira na nac. pripadnost su kao roboti programirani u isključivo ganjanje fotelja i zapošljavanje bliže a i dalje rodbine (da se nebi najutili i rekli kako je šupak odkako stiže na vlast).
Last edited by patuljak123 on 02/06/2012 00:28, edited 1 time in total.
Eh posto je izabran tu gdje jeste, bar neka Dragana Vikica ukljuci sa savjetima i nacinom nekih stvari koje su elementarne u oblasti iz koje je doticni postao ministar jebeni
Ce-de-vi-ta wrote:Eh posto je izabran tu gdje jeste, bar neka Dragana Vikica ukljuci sa savjetima i nacinom nekih stvari koje su elementarne u oblasti iz koje je doticni postao ministar jebeni
Uh dobro si, sad Vikić neće u penziju dok pokop ne dođe po njega. Radiće do 90. godine života.
odgovor na pitanje ove teme je prilično lahak i svi ga znamo ...
fahro će iskoristit priliku da ukloni sve predmete i dokaze koji njega kompromituju ili dovode u vezu sa bosanskim i regionalnim podzemljem ...
jedino se nadam da mu to neće uspjet ...
kiky wrote:odgovor na pitanje ove teme je prilično lahak i svi ga znamo ...
fahro će iskoristit priliku da ukloni sve predmete i dokaze koji njega kompromituju ili dovode u vezu sa bosanskim i regionalnim podzemljem ...
Fahro nije mogao ništa napraviti bez SDA. Očekujem isplivavanje raznih dokaza i predmeta u budućem periodu...
kiky wrote:odgovor na pitanje ove teme je prilično lahak i svi ga znamo ...
Veze ovo nema....
da postoji ista sto ga kompromituje u pravom smislu (da moze imati kakve posljedice u smislu problema sa zakonom) - ne bi mogao biti osnivac politicke partije niti kandidat za ministra sigurnosti....
ako se druzio sa n.n. licima ili komunicira i dalje sa njima - komunikaciju ce obqvljati preko posrednika ili je prekinuti za vrijeme trajanja madata zbog funkcije koju obnasa....
ako pomisli da zloupotrijebi polozaj za rjesavanje privatnih razmirica ostat ce bez njega jer to nije privatno vlasnistvo nego vlasnistvo svih nas....
znaci nista od toga....
pitanje je hoce li ista raditi ili urgirati - ili ce samo slijepo stajati po strani....
Iz perspektive onih koji stvarno vuku konce, Radončić i jeste idealan za poziciju ministra sigurnosti...zbog sumnjive prošlosti njime mogu lagano upravljati.
JThomas wrote:jah, pošto u švedskoj živimo pa zloupotrebe vlasti budu odmah otkrivene i kažnjene...
Bolje je onda ukinuti sva ministarstva i komplet sistem vlasti ako se teški oblici zloupotrebe ne mogu spriječiti....
bezvlašće je anarhija...
a kako se zove sistem u kojem se teško zloupotrebljava službeni položaj od strane izabranog dužnosnika ?
znači samo ću reći da je dragan čović u svim procesima oslobođen krivice i da je još uvijek nezaobilazan politički faktor. eto jedan, ali vrijedan primjer.
slagah, ima jednu osuđujuću i nekoliko oslobađajućih, al' nije išao u zatvor...poenta svejedno ostaje.
JThomas wrote:
znači samo ću reći da je dragan čović u svim procesima oslobođen krivice i da je još uvijek nezaobilazan politički faktor. eto jedan, ali vrijedan primjer.
slagah, ima jednu osuđujuću i nekoliko oslobađajućih, al' nije išao u zatvor...poenta svejedno ostaje.
opet edit: ta osuđujuća je ukinuta
Naravno da je ukinuta, ako čovjek ima više oslobađajućih u odnosu na osuđujuće, odlučuje većina.
Tek onog momenta kada broj osuđujućih prijeđe one druge, onda će da odsluži barem uslovnu.
Naše pravosuđe radi bolje od američkog, mi obični smrtnici ionako nismo u stanju donijeti pametan zaključak o visoko komplikovanim sudskim procesima, jer je za to potrebna neprocjenjiva stručna sprema koju su godinama školovanja i radnog iskustva postigli naši pravosudni stručnjaci.
Last edited by muzicar_iz_parka on 02/06/2012 19:50, edited 1 time in total.
stari grad Visegrad wrote:Ako se poredi bivši ministar Sadik Ahmetović, i danasnji ministar Radončić onda je Fahrudin sposobniji. Naime bivši ministar bio je defektolog.
Toliko je sposoban da je i 22 godini završio srednju školu.Zanima me imali ijedno potpisano djelo(sliku)
U normalnim zemljama ovo ministarstvo vode vojni oficiri ili policijski .
fatamorgana wrote:Ja se već osjećam sigurnije ....
Kralju ovo tvoje zrno mudrosti me nasmijalo posteno.
Nemam komentara na temu i na Radoncica. Dovoljno je procitati nekad Dnevni Avaz i sve cete znati o njegovoj politici. Blati druge, napadaj, zavadi pa onda vladaj.