PROBLEM sa potrosnjom AUDI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Gost1515

#26 Re: PROBLEM sa potrosnjom AUDI

Post by Gost1515 »

Qler wrote:Meni nije jasno sto ljudi skidaju katalizatore. Ili sam ja jedina budala koja je koliko/toliko ekoloski osvjestena...
Čekaj, zar nisi ti pisao da tvoj Ford nema katalizatora, ne da mi se sad tražit post ...?

EDIT: evo ga

http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... r#p7296175
Qler

#27 Re: PROBLEM sa potrosnjom AUDI

Post by Qler »

Jesam, i tamo sam rekao da ne znam ko ga je skinuo, ni kada, a u porodici je auto vec skoro 10 godina, uvezen iz italije takav. Da ga imam i da je otisao, pravio bih ga 100%.
cipi

#28 Re: PROBLEM sa potrosnjom AUDI

Post by cipi »

pozz svima, i da pitam ovog prijatelja jeli on rijesi problem posto ocito i ja imam isti...
katalizator izvadzen trosi ko KONJ isti simptomi sve isto, pa bi molio za odgovor ako je rijesio kako i sta??
sLLayer

#29 Re: PROBLEM sa potrosnjom AUDI

Post by sLLayer »

da li moze stavljanje veceg auspuha uticati na potrosnu? :?:
Mr.Fundamental

#30 Re: PROBLEM sa potrosnjom AUDI

Post by Mr.Fundamental »

Koji je auspuh u pitanju? Znam da ovi najpoznatiji tipa Akrapovič Evolution, Eisenmann - Performance, Supersprint ili Remus smanjuju potrošnju. Poboljšavaju protok plinova, što dovodi do veće efikasnosti rada motora, a to dovodi do smanjenja potrošnje. Kod mene je kompletan fabrički izduvni sistem zamjenjen Supersprintovim, dizajniranim specijalno za ovaj motor. Ne bih ti iz prve ruke znao reći koliko je smanjena potrošnja, jer je ugrađen odmah na početku, ali raspitujući se po forumima i poredeći sa ljudima koji imaju isto auto i motor samo standardni izduvni sistem, rekao bih da je smanjena za par decilitara (da se razumijemo, nisam ga ugradio radi potrošnje, nego radi zvuka :D ).
cipi

#31 Re: PROBLEM sa potrosnjom AUDI

Post by cipi »

aaa sta cemo sa audijem i problemom potrosnje? hheheheh :D
Post Reply