SLAYER VS METALLICA

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Russki

#26 Re: SLAYER VS METALLICA

Post by Russki »

Lemmy je isus. Njemu se i Kerry King nakloni.
So What!

#27 Re: SLAYER VS METALLICA

Post by So What! »

almirony wrote:Bez obzira na svo sranje oko Metallice nakon Black albuma, bez obzira na njihovo jet-set preseravanje i mainstream furku, i meni se sada gade do jaja, ipak im se mora priznati da su imali znatno boljih stvari od ostalih iz Big Four ili ostalih trash metal grupa. To je po meni istina od koje se ne moze pobjeci. Naravno, ukusi si razliciti. Slayer mi je draze poslusati, lud sam bio za Antraxom u 80tim, ali kad se sve zbroji, sadasnja Shitallica, ondasnja Metallica je ipak BILA top end trash metala.

Iako, da ostanem jasan do kraja, niko ne moze Bogovima ni blizu, UP THE IRONS !!! :thumbup: :D :D :D
Ja ne razumijem zašto je Metallicina svirka nakon The Black Albuma za većinu sranje. Pa zahvaljujući Load/ReLoadu koji im godinama samo budale zamjeraju oni su postali još besmrtniji. To su dva odlična hard rock/metal albuma, ja ne razumijem zašto mala stilovska promjena toliko može dopustiti ljudima da seru po svemu, a prodaja ova dva albuma svoje govori. Drugo, neke od najpopularnijih pjesama Metallice dolaze sa ovog albuma.

Ni meni lično se ne sviđa St. Anger i možda i jeste sranje, ali ne razumijem kako se nekom ko voli thrash metal može ne sviđati album Death Magnetic. Zašto je to loš album? Zato što nije napravljen prije 20 godina? Pa je si li ti slušao All Nightamre Long ili Judass Kiss?

Uglavnom i sam oda se zna jeste li vi čuli za kolaboracionistički album gdje jedan tip pjeva i ima prateći bend na njemu. Tako je Lou Reed odlučio napraviti album sa Metallicom kao pratećim bendom. Taj album je svirkom mnogo jak, ali pošto Lou Reed ima malo fanova među metalcima, raja ne zna da je ustvari fanove i privukao tim istim glasom. Neka taj album i ne valja, ali fanovi koji im ne opraštaju takve stvari su zapravo samo baljezagatori po forumima, a evo npr. ova posljednja turneja je opet rasprodata. I oni će postati kao Stonesi više im niko neće ni brojati silne turneje jer oni nisu jedan običan metal bend oni su istinski i jedni rockstari thrash metala.

For All The Fuckin' Haters!

almirony

#28 Re: SLAYER VS METALLICA

Post by almirony »

da ne bih puno pricao, oni su postali reciklaza starih riffova..St.Anger nema niti jednog kvalitetnog sola..ma eto ih tamo, ali sto kazu jedna slika vrijedi hiljadu rijeci

Image
Static-X

#29 Re: SLAYER VS METALLICA

Post by Static-X »

E cuj Metaliku porediti sa onim da ga nazovem pistanjem od glasa :lol:
ZAGORS

#30 Re: SLAYER VS METALLICA

Post by ZAGORS »

eto neka je metallica bolja.Slayer se bar nikada nije promijenio ostali su tresheri do dan danas , nisam vam ja kriv sto vas je metallica izdala
Obskurni

#31 Re: SLAYER VS METALLICA

Post by Obskurni »

Zar je važno ko kakvu muziku radi dok god je kvalitetna ?
So What!

#32 Re: SLAYER VS METALLICA

Post by So What! »

almirony wrote:da ne bih puno pricao, oni su postali reciklaza starih riffova..St.Anger nema niti jednog kvalitetnog sola..ma eto ih tamo, ali sto kazu jedna slika vrijedi hiljadu rijeci

Image
Ajde ne kenjate puno, pa ako frajeri imaju para, a tresheri su, trebali bi na pijaci da kupuju. Druže ne kontam šta fali tome što su frajeri izveli žene u kupovinu. Ja ne razumijem ljude koji ovo smatraju smiješnima, u svakom slučaju, Metallica bolje prolazi kod naroda, a treba reći da je Metallica brend. Kada sam bio klinjo znao sam za njih, a za Slayer sam čuo tek kada sam počeo slušati metal.

A umjesto što objavljujete slike Metallice kako vode normalan život, pokušajmo malo o muzici:

Upitajmo se: Je li ovo dobar cover ove legendarne pjesme?
Obskurni

#33 Re: SLAYER VS METALLICA

Post by Obskurni »

Rasprava je tragikomicna :lol:
Static-X

#34 Re: SLAYER VS METALLICA

Post by Static-X »

Slo Burner wrote:
Sto bi Lemmy na sve to rekao :D
:lol: :lol: :lol:
Reko bi cojk ko da je na solji i oci mu ispadaju koliko se napreze.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#35 Re: SLAYER VS METALLICA

Post by Slo Burner »

Obskurni wrote:Rasprava je tragikomicna :lol:
:D :D :lol: :lol:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#36 Re: SLAYER VS METALLICA

Post by Slo Burner »

Static-X wrote:
Slo Burner wrote:
A ti mali ne bogohuli
ZAGORS

#37 Re: SLAYER VS METALLICA

Post by ZAGORS »

Slo Burner wrote:

TO MAJSTORE HAHAHAHAHAAHHAHAAHAH
Russki

#38 Re: SLAYER VS METALLICA

Post by Russki »

Obskurni wrote:Rasprava je tragikomicna :lol:
sad but true ko sto bi reko nas dragi James
2407

#39 Re: SLAYER VS METALLICA

Post by 2407 »

Ne kontam otvaranje ovih tema moj tata je jaci od tvog tate :-)

Ako ti se nesto svidja i to volis ne treba ti valjda potvrda jos 10-ak ljudi da bi to jos vise volio, ili ipak treba s obzirom na teme koje otvara :roll:
Russki

#40 Re: SLAYER VS METALLICA

Post by Russki »

Glupo je ovo poredjenje banda s bandom..naslov mi izgleda isto kao da je UFC: Velasquez vs Silva. Mislim, glupo je. Ako netko gotivi neki band, otvori zasebno topic i u njemu cemo svi komentarisat i to je to. Ne vidim smisao ovakvih gluposti.
stochar

#41 Re: SLAYER VS METALLICA

Post by stochar »

sve su to prljave metalike koje ne peru kosu!
Obskurni

#42 Re: SLAYER VS METALLICA

Post by Obskurni »

Ako želite još da se "raspravljate" naletite vamo http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... &start=175
Ja se slomih postavljajuci linkove a niko me ne benda ni 5% tako da nabacite malo aktivnosti :D
hamalalija

#43 Re: SLAYER VS METALLICA

Post by hamalalija »

Static-X wrote:
Slo Burner wrote:

Koja basflemija i svetogrdZe zapisan si u rejsov crni notes, oho ti se

Joj ova rasprava me podsjeca na pjesmu pusnja halid protiv halida :D
Ni blizu vrsta muzike ni furke, eto blizu su zato sto su metalci i udaraju u tamburu
ostalo ko nebo i zemlja

Nekada daaaaveeee 1987 se mlatilo glavom uz Show no mercy i onda dodje JUSTICE moram li dalje pricati,
naravno i dalje mi je Slayer drag i kad ga cujem oci mi zasuze ali Metallica je Metallica.
Post Reply