gdje su se skupljali lokalni sverceri, najjaci mi je komentar bio, koju sam kao postapalicu preuzeo i u zezi govorim: " Ja ga platio za 16, a tebi ga dajem za 14 hiljada"
Ja svoje auto takodjer sam prodavao, i cijena moga auta je par hiljada skuplji od ostalih, i cesto me pitaju kupci, kako ovo, a kako ono na piku. Reko, prijatelju, idi ti kupi, sto si naumio, vec kad ti daju za dzaba auto, za tebe nije nesto sto je ocuvano, garazirano i godinama pazeno i orginalnim dijelovima servisirano, sa orginalnom km i bez prevrtanja i nezgoda. npr. Za moje auto servis transmisije bez garancije kosta 5000 KM, i koliko znam jedino kvalitetno covjek u Puli to radi, a ne nasi ovdasnji mahalasi. Neki moji poznanici su na slepi vozili gore auto, ostave par dana auto kod majstora, a oni "turisticki" tumaraju, dok auto bude gotovo.
Nasi ljudi su veoma cudni, da ja koji sam platio pozamasnu sumu za to auto, njemu nakon 2 god. prodam u pola jeftinje, a znam koliko stvarno auto vrijedi. Po tom principu je bilo gdje u Njemackoj, USA ili dr.zemljama. Moj prijatelj mi pokazuje Audija 2007, u Njemackoj neto 7000 EUR, presao 120000 km, reko sta razmisljas, prvi bus i po auto...