sve lazi svercera....

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

iceman ze

#26 Re: sve lazi svercera....

Post by iceman ze »

Mjesto: Zenica, caffe Charli

gdje su se skupljali lokalni sverceri, najjaci mi je komentar bio, koju sam kao postapalicu preuzeo i u zezi govorim: " Ja ga platio za 16, a tebi ga dajem za 14 hiljada" :D Reko, kako oni uvijek na gubitku.....

Ja svoje auto takodjer sam prodavao, i cijena moga auta je par hiljada skuplji od ostalih, i cesto me pitaju kupci, kako ovo, a kako ono na piku. Reko, prijatelju, idi ti kupi, sto si naumio, vec kad ti daju za dzaba auto, za tebe nije nesto sto je ocuvano, garazirano i godinama pazeno i orginalnim dijelovima servisirano, sa orginalnom km i bez prevrtanja i nezgoda. npr. Za moje auto servis transmisije bez garancije kosta 5000 KM, i koliko znam jedino kvalitetno covjek u Puli to radi, a ne nasi ovdasnji mahalasi. Neki moji poznanici su na slepi vozili gore auto, ostave par dana auto kod majstora, a oni "turisticki" tumaraju, dok auto bude gotovo.

Nasi ljudi su veoma cudni, da ja koji sam platio pozamasnu sumu za to auto, njemu nakon 2 god. prodam u pola jeftinje, a znam koliko stvarno auto vrijedi. Po tom principu je bilo gdje u Njemackoj, USA ili dr.zemljama. Moj prijatelj mi pokazuje Audija 2007, u Njemackoj neto 7000 EUR, presao 120000 km, reko sta razmisljas, prvi bus i po auto... :-)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#27 Re: sve lazi svercera....

Post by Entropio »

.
frngla

#28 Re: sve lazi svercera....

Post by frngla »

amko76 wrote:Vozio dedo koji je imao kraću desnu nogu, tako da nikad nije pritisnut gas do kraja :D

Najjače što sam čuo :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: suze me zalise, ovaj definitivno vodi hahahahahaha :lol: :lol: :bih:
pirmin

#29 Re: sve lazi svercera....

Post by pirmin »

Meni je najgore sto prosjecni Bosancero na osnovu starih, dobro ukorjenjenih predrasuda
vjeruje u pricu o postenom svapskom svijetu.
A ono, realnost ne moze biti gora.
Strasno je kakvih mahera i sanera ima medju njima, nasi su male mace za njih.
emko1234

#30 Re: sve lazi svercera....

Post by emko1234 »

ma danas je sve manje kupaca i prodavaca koji prodaju relativno normalan proizvod za relativno normalnu cijenu.
ljudi su naivni ko bekani, il su druga krajnost, pusu i u hladno. a to je sasvim normalno jer su izvarani milion puta.
ja kad sam prodavao proslo auto, imao je malo jace od 90 000 na satu star malo vise od 3 godine.
ljudi su bili toliko skepticni, i svi su isto pitali, jel auto uvezeno i koja sam ruka.. i kad bi dosli bas su se sjebavali kako je auto utegnuto, medjutim ja sam imao jedan drugi problem. niko nije nudio kes, tad je kod nas kriza najjaca bila, i bilo je il dio para i kompenzacija il drugo auto i doplata. meni nijedna opcija nije odgovarala. a doslo je i par svercera, ono hoce da zarade na autu pa nude pare al jos gori od ase. :lol: :lol:
tako da sam ga morao dat po puno nizoj cijeni asi nego sto je auto zaista vrijedilo. mislim da je otisao auto na renta car il je sluzbeni. uglavnom vidjam ga i jos uvijek djeluje utegnuto. valjda vode racuna o njemu.
Repetitor

#31 Re: sve lazi svercera....

Post by Repetitor »

Zakleo se moj dinar nece nikad u ASU... FUUUUJJJ :-?

Od ASA auto koje mi je pred nosom,ja idem i kupujem auta u INTERAUTU,isto auto sa istom opremom me izadje7 hiljada jeftinije...
emko1234

#32 Re: sve lazi svercera....

Post by emko1234 »

ja nisam imao izbora kad je ta prodaja bila upitanju. al sam naucio da je bolje pocet auto prodavat 2 mjeseca ranije, nego se dovest u situaciju da bilo kojem dileru kojem mozes dat staro auto za novo, halalis 5 i vise hiljada maraka.
zajebes se jednom pa naucis.
hostapler

#33 Re: sve lazi svercera....

Post by hostapler »

Ja znam za jedno iskustvo sa ASA-om sto se procjene auta tice i veoma je ruzno.
Prijatelj (imao Audi) koji je htio zamjeniti auto staro za novo je otisao u ASA-u na procjenu.Posto se mislio između Audija i Mercedesa otisao je kod Lijanovica da takođe vidi sta se nudi i ljudi su mu uradili procjenu,gdje su njegov postojeci auto procjenili 30 000 (slovima: TRIDESET HILJADA) vise nego ista ASA. Naravno covjek je kupio auto kod Lijanovica.
milojicabrzi

#34 Re: sve lazi svercera....

Post by milojicabrzi »

...jos jedna jaka, svercerska, je bazirana na cinjenici da zapadnjaci ne puse u automobilima, pa im je glavna :"jarane, nikad cigara u njemu nije zapaljena" :):)
milojicabrzi

#35 Re: sve lazi svercera....

Post by milojicabrzi »

...a ima i ona "vozio jedan direktor, koji je stalno vozao sluzbeno auto, a ovo mu bilo za vikenda" :lol:
Tahta

#36 Re: sve lazi svercera....

Post by Tahta »

milojicabrzi wrote:...jos jedna jaka, svercerska, je bazirana na cinjenici da zapadnjaci ne puse u automobilima, pa im je glavna :"jarane, nikad cigara u njemu nije zapaljena" :):)
Šta je to čudno činjenica je da su na zapadu auta skuplja u kojim se nije pušilo.Ako ne vjeruješ pitaj nepušača kako se osječa kad uđe u auto u kojem se dimi redovno :-) :-) :-)
fantom slobode

#37 Re: sve lazi svercera....

Post by fantom slobode »

Tahta wrote:
milojicabrzi wrote:...jos jedna jaka, svercerska, je bazirana na cinjenici da zapadnjaci ne puse u automobilima, pa im je glavna :"jarane, nikad cigara u njemu nije zapaljena" :):)
Šta je to čudno činjenica je da su na zapadu auta skuplja u kojim se nije pušilo.Ako ne vjeruješ pitaj nepušača kako se osječa kad uđe u auto u kojem se dimi redovno :-) :-) :-)
Ma ne znam, ima car to pusenje u autu, ja ne znam, bas bi me razocaralo kada se ne bi pusilo u mom autu.. .Samo oprati prije prodaje i to ti je, mirom mirise...

kad smo vec kod pusenja, izjava direktora jedne gimnazije prije rata u Sarajevu:
Pusite nam pred skolom, pusite nam u WC-u, e necete nam ga vala pusiti u razredu!!!!
kornjas

#38 Re: sve lazi svercera....

Post by kornjas »

Dobra je i ona: Vozala ga medicinska sestra u Belgiji pa je zato očuvan ! :lol:
Melami

#39 Re: sve lazi svercera....

Post by Melami »

y milojicabrzi on 28/05/2012 20:44

...a ima i ona "vozio jedan direktor, koji je stalno vozao sluzbeno auto, a ovo mu bilo za vikenda"

U mom nije nikad zapaljena cigara, a ima toga na zapadu, da ljudi imaju auta, malo luksuznija samo za vikenda a na posao koriste malo ekonomicnija.
drndalo

#40 Re: sve lazi svercera....

Post by drndalo »

Ima, i obicno bas sva takva vikend-auta, zavrse kod nas, za cijenu sa carinom i PDV-om < od one za koju se prodaju po Njemackoj ? :lol: I sva TDI auta presla 137.000 km ? :-)

Ali sto volimo sami sebe lagat, to je cudo... "All'am, oko Vijecnice ga s 80 smotam"... :thumbup:
milojicabrzi

#41 Re: sve lazi svercera....

Post by milojicabrzi »

Melami wrote:U mom nije nikad zapaljena cigara, a ima toga na zapadu, da ljudi imaju auta, malo luksuznija samo za vikenda a na posao koriste malo ekonomicnija.
...ima, ne kazem da nema, ali takva auta su i gore skupa, a kamoli da ih kupe sverceri koji uvoze u BiH...vole sverceri mrviti o tome i kako je neki dedo papuce oblacio kad je sjedao u auto, pa i kako se auto od cca 180 000 km, tek razradio :)
Melami

#42 Re: sve lazi svercera....

Post by Melami »

milojicabrzi wrote:
Melami wrote:U mom nije nikad zapaljena cigara, a ima toga na zapadu, da ljudi imaju auta, malo luksuznija samo za vikenda a na posao koriste malo ekonomicnija.
...ima, ne kazem da nema, ali takva auta su i gore skupa, a kamoli da ih kupe sverceri koji uvoze u BiH...vole sverceri mrviti o tome i kako je neki dedo papuce oblacio kad je sjedao u auto, pa i kako se auto od cca 180 000 km, tek razradio :)
To je def. Dajdja mi uzeo od tih uvoznika auto, ja mu govorio nemoj nemoj, al hajd, kome ces ti dokazati. Uzeo lik golfa, mislim da je 2000 godiste, TDI, DI crveno. imao oko 200.000km stvarno izgleda sve extra, uzeo sa 9500KM. Eh sad, ja nevjerujem da ga neko tamo moze uzeti tkao povoljno, da ga uveze i prodao ovdje za 9500KM. Pa nedaju se ni u Njmeackoj auta djaba, golfovi su svugdje na cijeni sto jes jes. Eh sa,d fakat mu se auto nije kvarilo, ima mozda i godina kako je kupio. :S ne kontam.,
basicm

#43 Re: sve lazi svercera....

Post by basicm »

Baba samo nedjeljom u crkvu isla s njim, a nije neka vjernica bila tako da se slabo vozalo.

Ako ima ugradjenje zvicnike: Onda ta ista baba bila gluha, pa je stavila razglas da cuje vijesti.
L.e.g

#44 Re: sve lazi svercera....

Post by L.e.g »

Neki dan moj prijatelj u Austriji kupio novi Aveo, u zamjenu dao golf 4 benzin 1998 god. Procijenili mu ga na 700€ ( sedam stotina :? I onda dodje taj auto kod nas i prodaje se po 8-9000 KM
TDK-90

#45 Re: sve lazi svercera....

Post by TDK-90 »

L.e.g wrote:Neki dan moj prijatelj u Austriji kupio novi Aveo, u zamjenu dao golf 4 benzin 1998 god. Procijenili mu ga na 700€ ( sedam stotina :? I onda dodje taj auto kod nas i prodaje se po 8-9000 KM
To je normalna robna razmjena u autokućama, cijena na koju ti procijene auto je 3 x manja od tržišne. Tako da ispadne taj Golf cca 2000,-E "na cesti"

A još nešto, :? da ga je prijatelj stavio u Austriji u oglas, da prodaje Golfa za 2000,-Eura ne bi ostao živ od poziva zvali bi ga i prije nego što se novine počnu prodavati ;-) tako da mi tvoj prijatelj nije jasan :-?
Jedino da je Golf teško ofucan i izrauban max....inače prodao bi se ko vruć hljeb i možda i više od 2000,-E :thumbup:
Qler

#46 Re: sve lazi svercera....

Post by Qler »

Jeste Golf 4 1998 2000€, i jos se otimaju :) Pa nije Bosna :)
TDK-90

#47 Re: sve lazi svercera....

Post by TDK-90 »

Qler wrote:Jeste Golf 4 1998 2000€, i jos se otimaju :) Pa nije Bosna :)
Prijatelju :-D prihvati činjenicu da ima još vilajeta osim bosne ;-) čak i u Austriji bosanci nisu jedini stranci.

A u Austriji imaš simpatičan zakon, da registruješ "samo" najjače vozilo i na osnovu te registracije samo prenosiš tablice na rezervno auto.

Golf IV 1998 benzin je idealno početničko auto i idealno winterauto čak i za austrijance za 2000,-E Schnäppchen ;-)

Bugari, Rumuni, Mađari su u stanju da kupe i masno plate npr. neki otrcani regal što ga bosanac ne bi ni pogledao džabe.

Da bar nisam ovakve stvari doživio smijao bih se, al stvarnost je drugačija od one koju zamišljamo :bih:
TDK-90

#48 Re: sve lazi svercera....

Post by TDK-90 »

f.mash wrote:
ja sam cuo da svabe dolaze u bosnu kupovat golfa dvicinu za 3-4 milje maraka, a onda ga preprodaju u njemackoj za 7-8. kazu da ne mogu vjerovat da je legendarni golf II ovdje tako jeftin :lol:
Njemačka također ima mogućnost registracije vozila sezonski pa ne rijetko vlasnici kabrioleta, zatim vozila srednje klase itd bolja vozila registruju ljeti 6.mjeseci a na zimu 4 ili 6 mjeseci registruju winterauta..... lošija vozila.

Golf II benzinac 1989 i mlađa do 1992 kada prestaje proizvodnja ima prema tehničkoj specifikaciji zelenu plaketu NEOGRANIČENO kretanje a Audi dizel iz 2003 ima žutu plaketu OGRANIČENO kretanje po gradovima ;-)

Golf II benzin 1990 po uslovom da ima tehnički ( koji vrijedi 2 godine) vrlo lako za 400,-E se proda :dance:

Moja opaska na Golf IV iz 1998 i Golf II iz 1990 vrijedi pod uslovom da auta nisu max. izraubovana tj da se gasi na leru da dimi ko iz dimnjaka i da nije totalno iskuckan poderan iznutra i truho

I da nisam nikakv pobornik VW ali ti auti su na cijeni voljeli to neki ili ne!
TDK-90

#49 Re: sve lazi svercera....

Post by TDK-90 »

Evo jednog korektnog prekupca nakupca, kako god ! Mjesto je prije MiInhena cca 50 km od austrijske granice
Ovaj plac sa autima vrijedi zlata !!!!!! iz razloga što se nalazi na jednom hebenom raskršću nešto kao crna tačka...svako malo sudar i normalno vozači odmah njemu ponude ako je auto ne rentabilno za popravljat u DE.
Iz tog razloga su mu auta 80% udarena karambolirana, čovjek je turčin naši ljudi kupuju kod njega a i radili su neke popravke kod njega, Poljaci Bugari Rumuni Mađari su glavne mušterije ;-)

Evo samo jedan primjer
Audi A4 karavan

Kombi
Prva registracija 04/1999
Kilometraža 204.000 km
Benzinac
Snaga92 kW (125 PS)
Mehanički mjenjač
Euro 2 motor

CIJENA 1099,-Eura

Image

Ukucajte na mobile.de Kfz-Yavuz Inh. Yavuz Ibrahim

ili evo link ako ga ne uklone :http://home.mobile.de/KFZ-YAVUZ#ses_161762034

Ovo je jedna od rijetkih stranica koja daje tačne cijene šrotova tj. limuzina koje tuše u JI europi :bih:

Na kilometre nema garancije :D
Melami

#50 Re: sve lazi svercera....

Post by Melami »

Jeste golf 4 svugdje u svijetu na cijeni. Ja bi ga raod kupio kad bi mogao naci sta povoljno.
Ovaj sto je prodo za 700 evrica se dobro zajebo. Osim ako se auto nije raspalo.
Post Reply