GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi C?

Hrvatska
73
24%
Irska
22
7%
Italija
81
27%
Španija
127
42%

Total votes: 303

aveos

#26 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by aveos »

-LIBERO- wrote:
aveos wrote:Gledao sam HR sinoc odlicna partija s drugom postavom protiv srpskog krvnika(Estonije) :D
A evo srbi drze nulu na poluvremenu protiv Espane
Jest' ali bez igraca iz Barcelone i Bilbaa...sto je ogromna, OGROMNA, razlika u kvaliteti Spanije.
Da,da tek sam vidio sad,samo casillas alonso i ramos iz prve postave zapoceli,usao je sad d.silva
skenderija04

#27 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by skenderija04 »

Definitivna lista Spanije:

Golmani: Casillas, Valdés, Reina;
Odbrana: Arbeloa, Piqué, Ramos, Juanfran, Albiol, Jordi Alba, Javi Martínez
Sredina: Xabi Alonso, Sergio Busquets, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Juan Mata, Cazorla, Cesc Fábregas
Napad: Silva, Navas, Llorente, Pedro, Negredo ,Torres
Muhamed Đakmić

#28 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Muhamed Đakmić »

Meni je nevjerovatno da nema Soldada. Mislim da je za njihovu igru najbolji spic kojeg imaju.
todd_smith

#29 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by todd_smith »

Navasa i Torresa ispred Soldada? :shock:

Gluho bilo
East_side

#30 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by East_side »

Kuvet wrote: Italija? Nemaju neki kvalitet, bar po meni, mozda dodju do osmine finala i to je to...Ali tipujem na Hrvatsku, bar do cetvrtfinala...
Na EURU nema osmine finala, nakon grupne faze odmah slijedi četvrtfinale.
skenderija04 wrote:Definitivna lista Spanije:

Golmani: Casillas, Valdés, Reina;
Odbrana: Arbeloa, Piqué, Ramos, Juanfran, Albiol, Jordi Alba, Javi Martínez
Sredina: Xabi Alonso, Sergio Busquets, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Juan Mata, Cazorla, Cesc Fábregas
Napad: Silva, Navas, Llorente, Pedro, Negredo ,Torres
I mene čudi što na spisku nije Roberto Soldado. Imao je odličnu sezonu u Valenciji a i u dresu Španije se dosta dobro pokazao. U jednoj prijateljskoj je postigao hat-trick i to nakon što je ušao u igru u drugom poluvremenu (protiv Venecuele čini mi se).

Bez obzira što su svi sa ovog spiska odlični igrači, ja bih 'žrtvovao' recimo Negreda ili Pedra za Soldada...

Čak mi se čini da je onaj Pedrov bljesak u finalu Kupa kralja izbacio Soldada sa spiska, ni krivog ni dužnog...

Ima tu još dobrih pojedinaca koji nedostaju, npr: De Gea, Muniain, Adrian... ali jbg ne mogu svi stati na spisak :roll: "slatke muke" za Del Bosque-a...
skenderija04

#31 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by skenderija04 »

Pa jedina dilema je bila Soldado ili Negredo. Del Bosque kaze da je htio da ima vise razlicitih profila napadaca. Vodi tri centarfora Torresa, Llorentea i Negreda. Navas je bio siguran,on je klasicno desno krilo. Eventualno je mogao ici Adrian iz Atletika ali on je jos mlad i igrace U21 i olimpijadu. Mislim da je pogodio. Negredo ili Soldado svejedno, svakako govorimo o par minuta.
Logovan

#32 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Logovan »

Jbg šteta što nema Soldada ali opet imaju jak napad i očekujem da Španci nastave svoju dominaciju.

Italiju vidim kao drugu, iako me ne bi iznenadilo da kiksaju pa da recimo Irska završi na drugoj poziciji.
mistek

#33 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by mistek »

Negredo, Torres i Navas ispred Soldada :-)

Hajd' nek neko okači spisak Talijana. Meni se čine ko bezveze selekcija, ali možda griješim. Hrvati jedna od najslabijih na Euru (po igračima to i nije tako, ali loša selekcija istih, loše vođenje), a Irci ništa posebno (iako sam za njih glasao ko najdražu selekciju u grupi).
Španci ne bi trebali imati problema, ali mislim da će im to biti i uvod za ispadanje nekad prije finala.
Mr. Brightside

#34 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Mr. Brightside »

Vratari: Buffon (Juventus), De Sanctis (Napoli), Sirigu (PSG), Viviano (Palermo),
Braniči: Abate (Milan), Astori (Cagliari), Balzaretti (Palermo), Barzagli (Juventus), Bocchetti (Rubin Kazan), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Criscito (Zenit), Maggio (Napoli), Ogbonna (Torino), Ranocchia (Inter)
Veznjaci: Cigarini (Atalanta), De Rossi (Roma), Diamanti (Bologna), Giaccherini (Juventus), Marchisio (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (PSG), Nocerino (Milan), Pirlo (Juventus), Schelotto (Atalanta), Verratti (Pescara)
Napadači: Balotelli (Manchester City), Borini (Roma), Cassano (Milan), Destro (Siena), Di Natale (Udinese), Giovinco (Parma)
ma njim se nikad ne zna, mogu pobijediti španiju, izgubiti od irske :D
East_side

#35 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by East_side »

Pomalo čudan spisak Italije. Čuj nekakav igrač iz Pescare :-) znam da će od naredne sezone igrati u Seriji A ali opet... :roll:

I nisam znao da Thiago Motta ima njihovo državljanstvo :zoka:

Sve u svemu, ovo je prvi put otkako pratim fudbal da na jednom velikom takmičenju ne znam sve-i-jednog igrača sa spiska Italije. Ranije su na spiskovima Italije bivale sve same zvijezde a danas se samo par njih može okarakterisati tako.

Možda će baš to biti njihova prednost, vidjećemo...
Kemal Malovčić

#36 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Kemal Malovčić »

italija će izdominirat
skenderija04

#37 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by skenderija04 »

East_side wrote:Pomalo čudan spisak Italije. Čuj nekakav igrač iz Pescare :-) znam da će od naredne sezone igrati u Seriji A ali opet... :roll:

I nisam znao da Thiago Motta ima njihovo državljanstvo :zoka:

Sve u svemu, ovo je prvi put otkako pratim fudbal da na jednom velikom takmičenju ne znam sve-i-jednog igrača sa spiska Italije. Ranije su na spiskovima Italije bivale sve same zvijezde a danas se samo par njih može okarakterisati tako.

Možda će baš to biti njihova prednost, vidjećemo...
Ovo je preliminarna lista od 32 imena. Treba sacekati skracenje.
Atticus Finch

#38 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Atticus Finch »

Italija ima gotovo sve da napravi dobar rezultat: sjajnog taktičara na klupi, priličnu širinu u igračkom kadru, te činjenicu da se ne svrstavaju u uži krug favorita za osvajanje prvenstva. Istina, za razliku od nekih prošlih vremena kada je tu bilo mnogo više zvijezda, trenutna selekcija obiluje igračima željnim borbe i dokazivanja, što ja vidim kao veliku prednost. Ako se neke stvari poklope...boom....eto Italije ponovo kao ozbiljnog kandidata za borbu do samog kraja. Što da ne. :-D A i teška grupa će učiniti da od starta krenu maksimalno, bez pretjeranog kalkulisanja, kako samo oni znaju. Bar se nadam. :D

Forza Azzurri...
Last edited by Atticus Finch on 27/05/2012 18:01, edited 1 time in total.
East_side

#39 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by East_side »

skenderija04 wrote:Ovo je preliminarna lista od 32 imena. Treba sacekati skracenje.
Aha, nisam ih ni brojao pravo da ti kažem ali kad sam vidio 4 golmana na spisku, "usmrdilo" mi se tu nešto u startu :) to je to znači...

Kad već spominjem golmane, čudi me malo da ovdje nema onog Marchetti-ja. Fino je branio za Lazio ove sezone a nastupao je za repku i ranije.
burgundy

#40 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by burgundy »

Italija ce bit sampion.
2407

#41 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 2407 »

burgundy wrote:Italija ce bit sampion.
:thumbup:

Misljenja sam da ce imati odlicno prvenstvo, svi al bas svi igraci su u odlicnoj formi i iza njih su mozda i ponajbolje sezone njihove karijere. Razjrjeseni su pritiska favorita, ali ne i talijnskih medija i talijana, mladi i zeljni su dokazivanja... moglo bi da bude svasta.

Forza Azzuri!!!
LSD

#42 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by LSD »

Sumnjam da ce talijani biti prvaci, ali mislim da ce proci grupu igrati dobro na ovom Euru....dobra su ekipa sigurno.
LSD

#43 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by LSD »

Spisak igrača Španije za Euro:

Golmani: Casillas, Valdes, Reina,
Obrana: Arbeloa, Juanfran, Ramos, Piqué, Albiol, Javi Martinez, Jordi Alba,
Vezni red: Busquets, Xabi Alonso, Xavi, Iniesta, Cazorla, Mata, Silva, Fabregas, Navas,
Napadači: Pedro, Llorente, Torres, Negredo

Ocito je da je Del Bosque želi osvježiti selekciju Španije sa nekim novim imenima u odnosu na SP (Negredo ,Juanfran, Alba, Martinez, Mata)...španci su mi najveca misterija na ovom Euru...po kvaliteti mogu do samog kraja i odbrane titule, a mogu ispasti još u grupnoj fazi i sve ce zavisiti od njihovog raspoloženja tj. motivacije...ekipa im je dosta umorna i potrošena (pogotovu ovi glavni igraci iz Barce i Reala) pa zato i ne cude neka nova imena koja ce dobiti svoju šansu.
Last edited by LSD on 27/05/2012 18:13, edited 1 time in total.
burgundy

#44 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by burgundy »

Image

Image
Nasle se dvije budale

Image
Giovinco pravi djecacic

Image
Image
Image
culepervida

#45 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by culepervida »

Sto se tice spiska pozvanih igraca Spanije, umjesto Navasa je trebao pozvati Muniaina. Izgleda da je tu gledao stare zasluge, Muniain jest' bezobrazan ali je trebao biti pozvan, mogao je biti hit prvenstva. I 'ta ce Negredo? Soldado je mnogo bolji igrac. Steta za De Geu sto ima ovako veliku konkurenciju pa ce morati cekati jos neko vrijeme dok se ovi penzionisu pa da dodje red na njeg'.
Inace, Spanci bez dvojbe prvi u grupi a borba oko druge pozicije ce biti zanimljiva, ipak ocekujem da bi Hrvati tu mogli napraviti nesto i otici dalje :)
Đinajlu

#46 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Đinajlu »

Ja nešto mislim (a i volio bih) da Španci ništa neće uraditi na ovom prvenstvu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#47 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

Valjda je Del Bosque taj koji zna ko mu treba da bi napravio rezultat na prvenstvu. Covjek je dokazao da je klasa od trenera/selektora.
Uostalom, tesko je izabrati koga povesti na prvenstvo kad imas takav izbor igraca. Pa neki dan je protiv Srbije igrala prakticno druga ekipa, pa su opet bili nadmocni. Samo zahvaljujuci bunkeru Srbije nije bilo neko razbijanje.
frngla

#48 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by frngla »

italija uzima prvo mjesto u grupi ubijedjen sam u to... isto tako sam siguran da ce hrvati podbaciti totalno (mada bih volio da to ne bude tako), a spanci ce biti drugi... hrvatskoj je samo ostalo ime i rang lista fife od one hrvatske iz 98-e...
ultima_palabra

#49 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:Pa jedina dilema je bila Soldado ili Negredo. Del Bosque kaze da je htio da ima vise razlicitih profila napadaca. Vodi tri centarfora Torresa, Llorentea i Negreda. Navas je bio siguran,on je klasicno desno krilo. Eventualno je mogao ici Adrian iz Atletika ali on je jos mlad i igrace U21 i olimpijadu. Mislim da je pogodio. Negredo ili Soldado svejedno, svakako govorimo o par minuta.
Pa ako je htio više profila, logičnije je da je išao Soldado... Negredo je teškaš kao i Llorente, a i Torres ima tih elemenata. Soldado je nekako najsličniji Villi koga nema, a i imao je puno bolju sezonu.
Heller

#50 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Heller »

Na ovom Euru navijam za Hrvatsku i Irsku :mrgreen:
Locked