Rekonstrukcija šina
-
SA 071
#26 Re: Rekonstrukcija šina
Ne znam sto nisu uradili na isti nacin kao ovaj dio na Obali. Ono se, cini mi se, dobrim pokazalo sa onom masom izmedju sina i asfalta. Evo vec koliko ima godina da su uradili i traje. Ako se sta treba popravljati, to je uglavnom zamjena mase izmedju sina i asfalta. A ovo sada sto rade, bojim se da ce se asfalt vrlo brzo "oruniti"...
- fidoremilienko
#27 Re: Rekonstrukcija šina
http://www.ekapija.ba/website/bih/page/479867Hajlac wrote: Sjecam se reagovanja jedne od firmi s tendera na Sa-X portalu gdje su govorili o kancerogenom materijalu koji su slovenci koristili i 2005. a i ovaj put![]()
Zapamtio sam da je firma ponudila rekonstrukciju uz pomoc rjesenja neke njemacke STRAIL kompanije. http://www.strail.de/index.php?id=153&L=1
Ljudi na toj stranici imaju animacije proizvoda gdje covjek ostane bez rijeci koliko je tu slojeva i komponenti a ovo sto trenutno postavljaju je da te bog sacuva! Samo kancerogenom gumom oblozena sina.
Ali ja nikako vise ne mogu naci taj clanak na Sa-X / Klix-u![]()
Ukinut ili se zagubio?
- Salah ad-Din
#28 Re: Rekonstrukcija šina
Nece ljudi dragi, natrpali su betona i nekakvih gluposti dole tonu, sada, kada se vozis u tramvaju uopste se ne osjeti nikakvo drmusanje (dok Bgm na obali drmusa podobro
), mozda su nesto izvodili cime su smanjili te vibracije ili sta ja znam, pa nece pucati asfalt, sacekajte da vidimo
Mozda smo upravo smislili novi nacin postavljanja šina
Mozda smo upravo smislili novi nacin postavljanja šina
-
odiol
#29 Re: Rekonstrukcija šina
Upravu si salahudine, treba apsolutno vjerovati nasim vlastima, jer imamo samo pozitivna iskustva sa njima. Sacekajmo da vidimo...pa cemo opet placati obnovu.
- Salah ad-Din
#30 Re: Rekonstrukcija šina
Dobro, hajde sutra u 12.00 ispred Parlamentarne skupstine BIH da se skupimo i protestujemo, hoces?odiol wrote:Upravu si salahudine, treba apsolutno vjerovati nasim vlastima, jer imamo samo pozitivna iskustva sa njima. Sacekajmo da vidimo...pa cemo opet placati obnovu.
- Hajlac
#31 Re: Rekonstrukcija šina
Ne nego hajde jos juce svi se angazujte u SVOJOJ OKOLINI na iskorjenjivanju nepotizma i korupcijeSalah ad-Din wrote:Dobro, hajde sutra u 12.00 ispred Parlamentarne skupstine BIH da se skupimo i protestujemo, hoces?odiol wrote:Upravu si salahudine, treba apsolutno vjerovati nasim vlastima, jer imamo samo pozitivna iskustva sa njima. Sacekajmo da vidimo...pa cemo opet placati obnovu.
Ja svoj dio posla odradjujem godinama - posteno radeci, odbijajuci svakojake kompenzacije i sistem usluga-za-uslugu, ne dajuci mito ikome itd itd.
Promjenu sistema vrijednosti nikavi politicari nece donijeti drustvu vec sam narod. Najlakse je lajat na druge a vamo sve po starom.
- fidoremilienko
#32 Re: Rekonstrukcija šina
Trebalo se buniti mnogo ranije...sad je već "pojeo vuk magarca"
- Salah ad-Din
#33 Re: Rekonstrukcija šina
Hajlac wrote:Ne nego hajde jos juce svi se angazujte u SVOJOJ OKOLINI na iskorjenjivanju nepotizma i korupcijeSalah ad-Din wrote:Dobro, hajde sutra u 12.00 ispred Parlamentarne skupstine BIH da se skupimo i protestujemo, hoces?odiol wrote:Upravu si salahudine, treba apsolutno vjerovati nasim vlastima, jer imamo samo pozitivna iskustva sa njima. Sacekajmo da vidimo...pa cemo opet placati obnovu.![]()
Ja svoj dio posla odradjujem godinama - posteno radeci, odbijajuci svakojake kompenzacije i sistem usluga-za-uslugu, ne dajuci mito ikome itd itd.
Promjenu sistema vrijednosti nikavi politicari nece donijeti drustvu vec sam narod. Najlakse je lajat na druge a vamo sve po starom.
Znaci ako ja tako budem radio, šine ce biti dobre?
Ili ja nisam nesto shvatio?
De bolan mani se gluposti, taman ces ti obicnog vjecnika nagovoriti da se fino ponasa, bez korupcije, mita, nepotizma, a da ne govorim o visim pozicijama u vlasti. Ja mogu pomoci tako sto necu dati 20 KM policajcu vec cu platiti kaznu i tako sto necu kupiti doktoru bobmbonjeru ili mu dati pare, za posao koji je duzan da obavlja, a ostalo ja puno ne mogu promjeniti. Bas neki dan radio nesto na kuci, i dajidza mi se bavi tim i ako nije neki majstor, sta cu ja sam morao zvati njega, od koje bruke cu nekog drugog zvati, jel i to nepotizam?
Znamo svi gdje je pravi nepotizam, pa zato ti pred Parlament, Kanton, Vladu pa ti njima ovo pricaj, ja ovo znam vec
Ali ne, svi cekamo da se sve samo promjeni i ovdje na forumu, pod skrivenim imenima pravimo se pametni.
To ja i govorim, zato ova prica nema "fajde", lako je sad pricati nevalja, sto niko prije to nije rekao. Pun mi je kufer vise naseg naroda, isto je ovako svugdje, pocev od skole, preko fakulteta pa sutra i na poslu.fidoremilienko wrote:Trebalo se buniti mnogo ranije...sad je već "pojeo vuk magarca"
Svi su protiv, a kada se pojavi onaj kome treba da se zale, noge mu ljube. Bjezi ba!
- Hajlac
#34 Re: Rekonstrukcija šina
Dakle trenutno isto radis sto i oni na pozicijama? Dovoljno receno.Salah ad-Din wrote:Hajlac wrote:Ne nego hajde jos juce svi se angazujte u SVOJOJ OKOLINI na iskorjenjivanju nepotizma i korupcijeSalah ad-Din wrote:
Dobro, hajde sutra u 12.00 ispred Parlamentarne skupstine BIH da se skupimo i protestujemo, hoces?![]()
Promjenu sistema vrijednosti nikavi politicari nece donijeti drustvu vec sam narod. Najlakse je lajat na druge a vamo sve po starom.![]()
![]()
![]()
Znaci ako ja tako budem radio, šine ce biti dobre?
Ljudi su reagovali daaaavno :Salah ad-Din wrote:To ja i govorim, zato ova prica nema "fajde", lako je sad pricati nevalja, sto niko prije to nije rekao. Pun mi je kufer vise naseg naroda, isto je ovako svugdje, pocev od skole, preko fakulteta pa sutra i na poslu.fidoremilienko wrote:Trebalo se buniti mnogo ranije...sad je već "pojeo vuk magarca"
29. 09. 2011. | 13:59 [Verzija za štampu]
Remont tramvajske pruge u Sarajevu: Slovenci dobili posao iako su bili skuplji od domaćih firmi?
http://www.ekapija.ba/website/bih/page/479867
Druga je prica sto vas nije briga kome i kolike idu nase pare i to jos da nas truju.
Last edited by Hajlac on 23/05/2012 12:52, edited 1 time in total.
- Salah ad-Din
#35 Re: Rekonstrukcija šina
Reakcija to sto je izaslo u novinama da ce nam Slovenci graditi prugu? to je trebao biti jos veci motiv da izadjemo na ulice i ne dozvolimo da se pravi dok nasi ljudi ne dobiju pravo da to grade, i da se radi na nacin kako mi hocemo. Ali ne, lakse je sjediti u kuci, i cekati da te nazovu na telefon i pitaju svakog po na osob, kako treba raditi prugu, buduci da nisu nazvali, sacekat cemo da se sve zavrsi, pa cemo onda poceti s blatenjem i to na forumima, ne daj Boze da nazovem televiziju pa kazem ime i prezime i iznesem svoje misljenje. Nemoj molim te.Hajlac wrote:
Ljudi su reagovali daaaavno :
Remont tramvajske pruge u Sarajevu: Slovenci dobili posao iako su bili skuplji od domaćih firmi?
Druga je prica sto vas nije briga kome i kolike idu nase pare i to jos da nas truju.
- Hajlac
#36 Re: Rekonstrukcija šina
Nemam mentalitet ovce tako da sam operisan od ispiraca mozga tipa TVSalah ad-Din wrote:Reakcija to sto je izaslo u novinama da ce nam Slovenci graditi prugu? to je trebao biti jos veci motiv da izadjemo na ulice i ne dozvolimo da se pravi dok nasi ljudi ne dobiju pravo da to grade, i da se radi na nacin kako mi hocemo. Ali ne, lakse je sjediti u kuci, i cekati da te nazovu na telefon i pitaju svakog po na osob, kako treba raditi prugu, buduci da nisu nazvali, sacekat cemo da se sve zavrsi, pa cemo onda poceti s blatenjem i to na forumima, ne daj Boze da nazovem televiziju pa kazem ime i prezime i iznesem svoje misljenje. Nemoj molim te.Hajlac wrote:
Ljudi su reagovali daaaavno :
Da si se udostojio pa procitao clanak, bilo bi ti jasno o kolikoj je korupciji i sprezi GRASa sa Ministarstvom saobracaja rijec. Posebna je prica upozorenje kako ce ugradjivati kancerogene materijale(gumu oko sina).
Dakle ne stoji ti prica da niko nije reagovao i da nisi mogao znati sta se radi.
- fidoremilienko
#37 Re: Rekonstrukcija šina
Ali najcrnje je kad covjek upali TV ili neku radio stanicu...
To su sve teme na isti kalup. Svi kukaju, ljudi se javljaju blate vlast, pozivaju sve na proteste (ali pod uslovom, ako svi dođu i ja dolazim)...I meni je vise pun k.... takvih tema/emisija, koje nemaju posebnog cilja, vec onog da se narod izjada kako mu je tesko, dogorilo, doslo do guse....Nikakav konkretan rezultat!
Ja molimo Boga, da ova drzava sto prije propadne. Valjda bi se tad opametili
To su sve teme na isti kalup. Svi kukaju, ljudi se javljaju blate vlast, pozivaju sve na proteste (ali pod uslovom, ako svi dođu i ja dolazim)...I meni je vise pun k.... takvih tema/emisija, koje nemaju posebnog cilja, vec onog da se narod izjada kako mu je tesko, dogorilo, doslo do guse....Nikakav konkretan rezultat!
- Hajlac
#38 Re: Rekonstrukcija šina
Smiljeno je to. Konkretan rezultat je da imas ispusni ventil za nezadovoljni narod tako da nikad ne dodje do ovog drugog - ustanka naroda i svrgavanja korumpiranog sistema vrijednosti.fidoremilienko wrote:Ali najcrnje je kad covjek upali TV ili neku radio stanicu...![]()
- fidoremilienko
#39 Re: Rekonstrukcija šina
Znas sta je u svemu tome najbolje..
Kad se ljudi okupe da protestuju, masa raje koja prolazi tuda (ili sjedi u kaficima) se tim istim ljudima smije, iscudjava, umjesto da im se pridruzi. Puno je onih kojima je "ofirno" biti na protestima, koji smatraju da se nista ne moze promijeniti...a ima i onih kojima je uvijek dobro
Kad se ljudi okupe da protestuju, masa raje koja prolazi tuda (ili sjedi u kaficima) se tim istim ljudima smije, iscudjava, umjesto da im se pridruzi. Puno je onih kojima je "ofirno" biti na protestima, koji smatraju da se nista ne moze promijeniti...a ima i onih kojima je uvijek dobro
- Hajlac
#40 Re: Rekonstrukcija šina
Veni vidi vicifidoremilienko wrote:Znas sta je u svemu tome najbolje..
Davnih godina jos prije ubistva Denisa Mrnjavca - nekoliko puta se pridruzio grupici od 20ak 50ak ljudi (tad je organizator bio DOSTA). Najupecatljivija scena prolazak korzom od Vjecne vatre nanize ispred silnih lezihljebovica
Znam ja nas jebo ti nas!
Last edited by Hajlac on 23/05/2012 13:00, edited 1 time in total.
- Salah ad-Din
#41 Re: Rekonstrukcija šina
fidoremilienko wrote:Znas sta je u svemu tome najbolje..
To pokusavam sve vrijeme da kazem. Nece vise niko ni da organizuje proteste, niko nista ne moze promjeniti, on ne daje mito, on ne podrzava nepotizam i misli da je sve rijesio.
- fidoremilienko
#42 Re: Rekonstrukcija šina
Salah ad-Din wrote:fidoremilienko wrote:Znas sta je u svemu tome najbolje..
Kad se ljudi okupe da protestuju, masa raje koja prolazi tuda (ili sjedi u kaficima) se tim istim ljudima smije, iscudjava, umjesto da im se pridruzi. Puno je onih kojima je "ofirno" biti na protestima, koji smatraju da se nista ne moze promijeniti...a ima i onih kojima je uvijek dobro![]()
![]()
![]()
To pokusavam sve vrijeme da kazem. Nece vise niko ni da organizuje proteste, niko nista ne moze promjeniti, on ne daje mito, on ne podrzava nepotizam i misli da je sve rijesio.
Sta moze jedan covjek, kap vode u moru.
- fidoremilienko
#43 Re: Rekonstrukcija šina
Dobro pitanje, gdje su sad DOSTA i GROZD...!?Hajlac wrote:Veni vidi vicifidoremilienko wrote:Znas sta je u svemu tome najbolje..
Kad se ljudi okupe da protestuju, masa raje koja prolazi tuda (ili sjedi u kaficima) se tim istim ljudima smije, iscudjava, umjesto da im se pridruzi. Puno je onih kojima je "ofirno" biti na protestima, koji smatraju da se nista ne moze promijeniti...a ima i onih kojima je uvijek dobro![]()
Davnih godina jos prije ubistva Denisa Mrnjavca - nekoliko puta se pridruzio grupici od 20ak 50ak ljudi (tad je organizator bio DOSTA). Najupecatljivija scena prolazak korzom od Vjecne vatre nanize ispred silnih lezihljebovica![]()
Znam ja nas jebo ti nas!
Dno dna!
- Salah ad-Din
#44 Re: Rekonstrukcija šina
Moze biti dio jednog velikog skupa, koji onda moze punofidoremilienko wrote:Salah ad-Din wrote:fidoremilienko wrote:Znas sta je u svemu tome najbolje..
![]()
![]()
To pokusavam sve vrijeme da kazem. Nece vise niko ni da organizuje proteste, niko nista ne moze promjeniti, on ne daje mito, on ne podrzava nepotizam i misli da je sve rijesio.![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#45 Re: Rekonstrukcija šina
shvatite da u sarajevu sad pa sad ima 100.000 ljudi kojima su razvaljene ceste loš prijevoz korupcija rasulo po svim šavovima ipak mnogo bolji od mjesta prijašnjih prebivališta
nažalost tako je
i meni je po povratku iz izbjeglištva (gdje sam bio na selu) bio dobar TV hajat, telefon na dvojnoj liniji i neredovni tramvaj... svašta nešto...
nažalost tako je
i meni je po povratku iz izbjeglištva (gdje sam bio na selu) bio dobar TV hajat, telefon na dvojnoj liniji i neredovni tramvaj... svašta nešto...
- Salah ad-Din
#46 Re: Rekonstrukcija šina
Ali dolazi generacija djece Sarajeva, a ja ne vidim da se bilo sta mjenja 
- holowey
#47 Re: Rekonstrukcija šina
slozio bih se s tobom u toj konstataciji... dodao bih samo da uz tih 100k ima jos 100k drugih koji nisu makli dalje od ovog tamnog vilajeta i koji su se navikli na stanje... ima onaj eksperiment sa zabom (neka me neko ispravi ako grijesim u opisu), koja je ubacena u vrelu vodu i odmah je iskocila... drugi put su istu zabu ubacili u hladnu vodu koju su postepeno zagrijavali i zaba je mirno boravila u vodi dok se na kraju nije skuhala... navikla se na stanje... tako se i narod navikao na stanje kakvo je...Black swan wrote:shvatite da u sarajevu sad pa sad ima 100.000 ljudi kojima su razvaljene ceste loš prijevoz korupcija rasulo po svim šavovima ipak mnogo bolji od mjesta prijašnjih prebivališta
nažalost tako je
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#48 Re: Rekonstrukcija šina
baš sam im gledao fizinomije lica na stanici i to jučer...Salah ad-Din wrote:Ali dolazi generacija djece Sarajeva, a ja ne vidim da se bilo sta mjenja
sinovi onih koji su još uvijek mentalno na nivou pluga ne mogu biti haustorčad preko noći
taman smo se riješili partizanuša i njihovih seljobera koji su kiselili kupus u wc šoljama došla je 1992
ciklilčno ponavljanje povijesti je naša sudba
- fidoremilienko
#49 Re: Rekonstrukcija šina
Salah ad-Din wrote:Moze biti dio jednog velikog skupa, koji onda moze punofidoremilienko wrote:![]()
O ovome ja i govorim.Salah ad-Din wrote:Ali dolazi generacija djece Sarajeva, a ja ne vidim da se bilo sta mjenja
- Hajlac
#50 Re: Rekonstrukcija šina
Gdje su pitas? Oni kojima se svidjela politika i palamudjenje o legislativi vjerovatno su se uhljebili u kojekakvim CPCD CCI NVO ovaj onaj...fidoremilienko wrote:Dobro pitanje, gdje su sad DOSTA i GROZD...!?Hajlac wrote:Veni vidi vicifidoremilienko wrote:Znas sta je u svemu tome najbolje..
Davnih godina jos prije ubistva Denisa Mrnjavca - nekoliko puta se pridruzio grupici od 20ak 50ak ljudi (tad je organizator bio DOSTA). Najupecatljivija scena prolazak korzom od Vjecne vatre nanize ispred silnih lezihljebovica![]()
Znam ja nas jebo ti nas!![]()
Dno dna!
A oni koji su ostali ko posrani vidjevsi da nikad ne izadje vise od 50 ljudi i da im se citavo Sarajevo podsmjehuje iz kafica i proziva ih (stranim) placenicima, povukli su se i zabavili o svom jadu - ucmala realnost im je dokrajcila svaku volju za aktivizmom.
Jedini svijetli momenat - masovni protesti, desio se nakon ubistva Denisa Mrnjavca kad je na ulicama bilo preko dvije hiljade ogorcenih i bijesnih ljudi.
Ljudi sagore i to perfektno razumijem jer sam i ja odustao od bilo kakvih pokusaja protestvovanja sve dok se citav narod ne digne na noge (a ovom narodu to se moze desiti samo u slucaju rata - tolika je apatija).
Tako da su mi vise izlizane te prozivke ljudi koji su jos prije recesije tj. u nazovi "dobrim vremenima" dizali svoj glas protiv korupcije i nacionalizma u drustvu. Svaka im cast ali ti ljudi su bili daleko ispred svog vremena u ovakvom drustvu s ovakvim ovcama.
Ja sam maxuz otisao do Higijenskog i dobro uvidio sta su uradili s prugom tj. kakve su sanse da to ista valja. Prema onom STRAIL sistemu ovo je jad i cemer.
A koliko je jos ljudi odvojilo 5 minuta da uprati za sta se nase pare trosi?
Ni 0,1 % stanovnika ovog grada.