PEKARE U SARAJEVU

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
emir225

#26 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by emir225 »

Meni je super pekara na Jezeru,lisnato s visnjom mi je gore najbolje uvijek svjeze i nije skrto sa džemom od visnje.Za kiflice i perece je Imaret odlican.
Pekara na Kovacicima je isto pristojna i po kvalitetu i po usluzi,usao skoro unutra covjek nasmijan sve fino nema frke bas se iznenadio.
Za pekaru Aspek imam negativna iskustva,prije bi je nazvao radnjom za preprodaju peciva nego onom pravom pekarom,cesto im se desi da pita nije svjeza,tijesto zilavo i ne ukusno,jest da je sve cisto uredno sredjeno ono ko fol evropski ali nema mi onaj duh pekare
medvjed23

#27 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by medvjed23 »

Klas ima dobra peciva sa višnjom... mislim da im je naziv američke pletenice
imaju i dobre voćne i čokoladne muffine... nisu loše ni neke kifle punjene čokoladom... mislim da se zovu roščići, hruščići ili tako nešto :-) sve sam to kupovao u radnji iza kampusa, pored autobuske stanice... ne znam kakva su ta peciva u drugim njihovim radnjama...

Aspek ima solidne krofne i kroasane... sviđa mi se što su im krofne prelivene čokoladom... Zanimljiva je Aspekova pekara na Pofalićima... imaju unutra stolice... može se sjesti i pojesti krofna... i kolač... i svašta nešto... jednom sam tamo vidio Kasima Trnku kako sjedi i jede nešto... nisam upratio šta... a to je pokazatelj da se radi o ozbiljnoj pekari...

sve je to fino ali mislim da nema boljih peciva od krofni koje spomenuh u prethodnoim postovima... prvi pokazatelj kvalitete je mast koja promoči kesicu već par minuta nakon kupovine... naravno, okus je odličan i izazov je pojesti krofnu a da dio krema ne završi na obrazima ili na stolu ispred nas... ja volim u taj krem koji završi na stolu umakati čips...
petunija

#28 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by petunija »

Meni je najbolji vegetarijanski sendvič u Kajzeru iza BBI :thumbup:
Cholina_Lokica

#29 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Cholina_Lokica »

petunija wrote:Meni je najbolji vegetarijanski sendvič u Kajzeru iza BBI :thumbup:
:thumbup:
U onom Kaiseru kod Vatre imaju predobar vegeterijanski burger. Mada ga utrefit kad nije rasprodat isto na bingu dobit
petunija

#30 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by petunija »

Cholina_Lokica wrote:
petunija wrote:Meni je najbolji vegetarijanski sendvič u Kajzeru iza BBI :thumbup:
U onom Kaiseru kod Vatre imaju predobar vegeterijanski burger. Mada ga utrefit kad nije rasprodat isto na bingu dobit
Hvala za info :thumbup:
Njihovi sendviči su također dobri, ali su malo preveliki :D
Svakako ću probati taj burger
Cholina_Lokica

#31 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Cholina_Lokica »

petunija wrote:
Cholina_Lokica wrote:
Meni su taman :D
edit: Samo da napomenem, da je burger malo ljut, tako da ako ne volis ljuto ne bude da ti nisam rekla :)
quarterback

#32 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by quarterback »

petunija wrote:
Cholina_Lokica wrote:

ne postoji prevelik sendvic :lol:
Sed

#33 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Sed »

AS 2 na Čengić Vili ima odličnu pizzu.
VenomousV

#34 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by VenomousV »

pekara Bistrik: pereci (!!!), slanci i buhtla sa eurokremom :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ambrozija

#35 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Ambrozija »

Cholina_Lokica wrote: Upravo na tu :lol:

A u gradu cestu udjem u Kaiser, i oni su mi odlicni
Da, i ja bi da pohvalim Kaiser i jest da nije pekara ali pecivo u Mercatoru (Pofalici) je :thumbup:i to godinama!
azurna_obala

#36 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by azurna_obala »

tare... wrote:
0. Somun kod Ajse na Alfakovcu.
Ajsa (Aiša) je na bistriku, a na Alfakovcu je pekara "Alfakovac" kod Beće (meni najbolji somun, ima ga tokom citave godine) :)
Pekara na Bistriku, pored kasarne, čini mi se da se EDIN zove, ili nešto tako...crne kifle
pekara u dnu bistrika sa crnim kiflama, kod kasarne je pekara "Bistrik" :) EDIN je na carsiji, kod tramvajske stanice.

Pomiješala ja lončiće, Bistrik :thumbup:
quarterback

#37 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by quarterback »

nego znate li vi da tijesto nije bas pretjerano korisno kao ishrana :lol:
selmicaaa_

#38 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by selmicaaa_ »

Grbavicke pekare najbolje definitivno. Nije losa ni ona u Envera Sehovica, preko puta Meline i Nagiba.

A Aspek no comment, najgori. Vidjela sam da je neko spomenuo Kasima Trnku i da jede u Aspeku na Pofalicima, pa covjek tu stanuje pa najblize mu
asasd

#39 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by asasd »

Panera majka ! :D
Tvrtko II Kotromanić

#40 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Aisa na Bistriku- somuni
Imaret kod Beg. dzamije - somuni
Huth kod Markala - peciva
starii

#41 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by starii »

KenCo wrote:u sarajevu nema prave pekare
otidi do pekare preko puta djecijeg doma na bjelavama,probaj iznenadices se da jos ima onih starih dobrih pekara :-D
rossoner

#42 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by rossoner »

Ljudi, pekara "Student" preko puta studentskog doma na Bjelavama ! Ako ko prolazi tuda, obavezno svraćanje! Lepine s kajmakom, pletenice, HLJEB, somuni...
Baby Jane

#43 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Baby Jane »

Koliko gladeza na jednoj temi :D

Definitivno izdvajam pekaru u Envera Sehovica, iza BH Telecom-a, i AS na C. Vili..Rolin na Socijalnom

Umalo da zaboravim onu kod Begove...

hubba hubba hubba
poznanik

#44 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by poznanik »

Baby Jane wrote:Koliko gladeza na jednoj temi :D

Definitivno izdvajam pekaru u Envera Sehovica, iza BH Telecom-a, i ..Rolin na Socijalnom

Možda neko ne zna, Albanci, koji upravljaju najvećim brojem sarajevskih pekara, imaju međusobne podjele, neki su čak i u lošim odnosima, iako se svi dobro poznaju i komuniciraju. Ove dvije, npr. pripadaju "Rolin" pekari, ima jedna njihova i u Jablanici.

One tri na Grbavici su od drugih Albanaca, AS u Hrasnom opet pripada trećoj grupi Albanaca, itd. Ne znam ostale :D
BHF_Manijak

#45 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by BHF_Manijak »

Sed wrote:AS 2 na Čengić Vili ima odličnu pizzu.
Nekad imali, nazalost mnooogo su je pokvarili. :roll: Prije je fakat fantasticna bila, sad vec tu i tamo, sfusere je!

Meni je ona na pocetku Bistrika fantasticna, crne kifle su im beton, a gotovo uvijek su im friske! Pite su im solidne. Pitu sam takodjer probao u onoj pekari na Cobaniji, preko puta dzamije, burek odlican fakat! :thumbup:
U Raveni mi je pizza odlicna, bar za pekare odlicna kao i buhtla, ljudi fakat ne stede na eurokremu za razliku od 90% pekara. :roll:
medoIL

#46 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by medoIL »

Sta je ovo niko ne spominje paneru :D Panera cak i nakon nedavne hajke izuzetno dobro radi , prije dva sata otisao i Bogami bilo je pofino raje :bih: Udesio sam se batacima i rizom , jos onaj hljeb sa susamom :zzzz: :zzzz:
VeDooo1gim

#47 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by VeDooo1gim »

Pekara AS hrasno , uvijek frisko i fino sve.. :)
luluška

#48 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by luluška »

Somuni na Vracama, čini mi se da se pekara zove Memović. Cijele godine.
holowey

#49 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by holowey »

luluška wrote:Somuni na Vracama, čini mi se da se pekara zove Memović. Cijele godine.
rade kao ludi, kad god dodjem uvijek ima vrucih somuna...

zivim blizu, ali dok dodjem do kuce, bar jedan zaplati glavom :D
Kuvet

#50 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Kuvet »

Pekara "Edin" na carsiji, strasna! Uvijek svjeze sve, a hljeb je nenormalno dobar. Bas imaju prometa, nebitno jel u 8 ujutru ili 2 navecer.
Post Reply