Psihologija ili ?:)
- sojka
Bok`te ja projekcija...shto ce reci da si i sam simpa...
Nego shta mislite o osobama koje stalno pokushavaju da ostaju u pravu ???(ozbiljno vas pitam)
a) nesigurne su u sebe, nedostatak samopouzdanja
b) palamudjenje, jer se nemaju zapravo sa chim dokazati
c) ....
navedite sami...
Nego shta mislite o osobama koje stalno pokushavaju da ostaju u pravu ???(ozbiljno vas pitam)
c) ....
navedite sami...
-
St.Germain
ja sam ovo pod b)sojka wrote:Bok`te ja projekcija...shto ce reci da si i sam simpa...![]()
c) ....
navedite sami...
zumi, ja ovdje odredjujem ko ce sta pjevati , jel jasno
Last edited by St.Germain on 16/04/2004 22:42, edited 1 time in total.
-
St.Germain
germa vam je popio veceras pa ne ocekujte pametne odgovore
...veceras nisam ni za ni protiv, nego...suzdrzan 
-
Engram
#35 Re: Psihologija ili ?:)
St.Germain wrote:ne vidim nista lose u tome, da se stvari nazovu pravim imenomsojka wrote:...Poznajem nekog ko kad "pogrijeshi"prema nekoj osobi , za tu istu kazhe >>Ma komplexash <<...i kad malo bolje razmislimo uvidimo da je sam komplexash...
ili nekog ko stalno potezhe rijech "papak"..a vidimo ustvari da je i sam papak...
ili nekog ko stalno (s)o/pominje poshtenje, a na kraju se dokazhe kao neposhten...
(Bezbroj primjera)
E sad me zanima koliko projektujemo viziju samih nas ? Da li je nash >standarni napad< (fraza koju chesto koristimo , sudimo) zapravo nasha lichna slabost koju projektujemo na nekog, kao sistem odbrane po motu >Napad je najbolja odbrana<...
Sta mislite vi...i kako gledate na ovo ?
zanimljivo
- sojka
#36 Re: Psihologija ili ?:)
Engram wrote:St.Germain wrote:ne vidim nista lose u tome, da se stvari nazovu pravim imenomsojka wrote:...Poznajem nekog ko kad "pogrijeshi"prema nekoj osobi , za tu istu kazhe >>Ma komplexash <<...i kad malo bolje razmislimo uvidimo da je sam komplexash...
ili nekog ko stalno potezhe rijech "papak"..a vidimo ustvari da je i sam papak...
ili nekog ko stalno (s)o/pominje poshtenje, a na kraju se dokazhe kao neposhten...
(Bezbroj primjera)
E sad me zanima koliko projektujemo viziju samih nas ? Da li je nash >standarni napad< (fraza koju chesto koristimo , sudimo) zapravo nasha lichna slabost koju projektujemo na nekog, kao sistem odbrane po motu >Napad je najbolja odbrana<...
Sta mislite vi...i kako gledate na ovo ?
![]()
zanimljivo
Zhelish li nam to naravnouchenije rec` da si zanimljiv ?
-
St.Germain
zumi, vazda dobro doso, znas valjda
. sad cu ja poslat ovog iz staba da te teletransportira...
dzemoooooo....
dzemoooooo....
-
St.Germain
dzemo voli dzem i ne voli ljute paprike
sojka sreco
ne bi ti obeco
da si sada ovdje
mirisi zumbula kradu snove
sto se maze strastima nesrece
volim freestyle
sojka sreco
ne bi ti obeco
da si sada ovdje
mirisi zumbula kradu snove
sto se maze strastima nesrece
volim freestyle
-
St.Germain
zoom66 wrote:germa......ako ti i ja ikad zaratimo....
...to ce tek da bidne freestyle....
:D:D...
zipa sta capris...
po prirodi sam takav da ne mogu ni s kim ratovat osim sa sa samim sobom, al tebe volim pa mozda da zaratujemo u nekom buducem zivotu...jah, znam opet pricam previse...vrijeme je za pocinak
- sojka
I evo na temu Svetom ...
(saint q...)
"po prirodi sam takav da ne mogu ni s kim ratovat osim sa sa samim sobom, al tebe volim pa mozda da zaratujemo u nekom buducem zivotu...jah, znam opet pricam previse...vrijeme je za pocinak

(saint q...)
"po prirodi sam takav da ne mogu ni s kim ratovat osim sa sa samim sobom, al tebe volim pa mozda da zaratujemo u nekom buducem zivotu...jah, znam opet pricam previse...vrijeme je za pocinak
-
The_Flyer2002
#45 to je samo ljutki um
to je odbranben mehanizam covjecijega uma (po freudu). kao sto je represija, poricanje, projekcija, regresija, poricanje, identifikacija itd. ovo je oblik formacija reakcije sto znaci da covjek prica jedno ali nesvjesno radi potpuno drugu stvar npr osoba koja je homofobik (starh od homosexualaca) moze biti homosexualac licno. ili npr svecenik (hodza,fratar,pop,...) koji govori kako nije dobro biti sa prostitutkm i kako je to grijeh nesvjesno je uzbudjen na samu pomisao na provedeno vrijeme sa njom/njim i mozda to licn radi.
ovo sto si ti navela je striktno ljutska psiha koju svi mi imamo u sebi.
nadam se da je ovo odgovarajuci odgovor.
ovo sto si ti navela je striktno ljutska psiha koju svi mi imamo u sebi.
nadam se da je ovo odgovarajuci odgovor.
-
St.Germain
sojka wrote:I evo na temu Svetom ...
(saint q...)
![]()
![]()
![]()
jel ti ovo mene napadas